Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Muuton hinta ympäri Suomen – Kuinka paljon muuttaminen oikeasti maksaa

Muutto uuteen kotiin saattaa maksaa yllättävän paljon ja muuttokulut saattavat lopulta nousta satoihin, tai jopa tuhansiin euroihin. Lue tästä vinkit miten säästää muutossa ja muuttofirman hinnoissa!

Muuton hinta Espooseen ja Hämeenlinnaan – Muuton suuret kulut saattavat yllättää

Muuttokulut nousevat helposti satoihin, jopa yli tuhannen euron kuluihin, varsinkin jos kyseessä on muutto toiseen kaupunkiin. Yhä useampi palkkaa muuttoavuksi muuttofirman, jolloin muuttaminen on huomattavasti helpompaa, mutta myös kalliimpaa.

Muuttokulujen hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

  • Muuttomatka. Jos muutto tapahtuu kaupungin sisällä on se halvempi kuin jos muutettaisiin kaupungista toiseen. Mitä pidempi matka, sitä suuremmat kilometrikorvaukset.
  • Kaupungin hintataso. Muuttofirman hintataso määräytyy osittain myös kaupungin mukaan. Muuttaminen Helsingissä on huomattavasti kalliimpaa kuin muuttaminen Jyväskylässä.
  • Muutettavan tavaran määrä. Kuinka paljon tarvitset muuttolaatikoita? Entä kuinka raskaita huonekaluja sinulla? Tavaran määrä ja koko vaikuttavat suoraan siihen millaisilla kulkuneuvoilla muutto täytyy toteuttaa, ja kuinka kauan siinä kestää.
  • Muuttokulujen kilpailuttaminen. Muista aina kilpailuttaa muuttofirmat ja heidän palvelunsa ennen muuttoa. Voit myös kilpailuttaa muuttokuluihin rahoituksen Omalainan kautta, nopeasti ja täysin ilman kuluja.
  • Muuttoavun määrä. Kantoapu muuttofirmasta on helppo ja kätevä ratkaisu, mutta myös kallein. Kantajia voi olla myös omasta takaa, jolloin muuttokulut pysyvät alhaisempina. 

Muuttokulujen vähennys verotuksessa

Muuttokuluja ei voi vähentää kotitalousvähennyksenä, kuten moni saattaa luulla. Ne voidaan kuitenkin vähentää tulonhakkimiskuluina, jos työsuhteen aikana työnantaja määrää työntekijää muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Muutto ei tällöin saa tulla omasta aloitteesta, eikä heti työsuhteen alkaessa.

Koska muuton kuluja ei kovin helposti pysty vähentämään verotuksessa, jää muuttokulujen lasku usein suoraan muuttajalle maksettavaksi. Hakemalla kulutusluottoa voit maksaa muuton kuluja rauhassa, ja ilman suuria korkoja. Voit samalla käyttää rahoitusta myös uusien huonekalujen, tai vaikka pintaremontin toteuttamiseen uudessa asunnossa.

 

Hinta-arvio muuttoon – Kuinka paljon muuttaminen maksaa?

Muuttoavusta kannattaa aina pyytää hinta-arvio usealta eri yritykseltä, jotta muuttokuluja ei päädy maksamaan liikaa. Hintaero voi eri firmoilla olla jopa satoja euroja.

Muuttofirman palvelujen hintaan vaikuttaa moni asia. Hinta määräytyy sen mukaan, kuinka monta kantajaa ja kuskia muuttoon tarvitaan yrityksen puolelta, kuinka suuri on muuton välimatka, ja kuinka paljon muuttolaatikoita vuokrataan. Myös muuttoauton vuokraus maksaa melkoisesti. Muuttolaatikot kannattaa vuokrata aina 2-3 päivää ennen muuttoa, jotta ne ehtii rauhassa pakkaamaan. Myös purkamiseen kuluu aikaa, joten yleensä muuttolaatikot vuokrataan vähintään viikoksi.

Usein muuton yhteydessä ostetaan myös joitakin uusia huonekaluja, jotka nostavat muuton kokonaiskustannuksia. Jos huonekalujen uusiminen on edessä, on muutto uuteen kotiin kuitenkin paras hetki hoitaa vanhat huonekalut ulos ja uudet sisään. Myös vanhojen huonekalujen poiskuljetus kaatopaikalle maksaa, ellei niitä aio myydä eteenpäin.

Näin muutat halvalla ja tehokkaasti

  1. Hanki tarpeeksi laatikoita ja kantoapua. Muuttolaatikoita kannattaa hankkia aina vähintään laatikko per vanhan asuntosi asuinneliö. Myös kantoapua kannattaa hankkia joko kavereista tai muuttofirmasta vähintään kaksi henkilöä itse muuttajan lisäksi. 
  2. Loppusiivous. Kunnollinen loppusiivous muuton jälkeen takaa sen, ettei entinen vuokranantajasi lähetä sinulle myöhemmin laskua asunnon siivouksesta. Muista jättää siivousvälineet erilleen muista pakattavista tavaroista, jotta loppusiivous on helppo ja nopea toteuttaa muuton jälkeen. 
  3. Rahoituksen kilpailutus. Tarvitsetko apua muuton maksamisessa? Muista aina kilpailuttaa muuttosi rahoitus jotta et päädy maksamaan muuttosi kuluista liikaa. Kilpailutuksessa sinua auttaa Omalaina.fi
  4. Muuttoilmoitus. Olethan muistanut tehdä muuttoilmoituksen hyvissä ajoin. Kun posti ja laskut löytävät sinut ajoissa, sujuu muuttaminen alusta loppuun asti sujuvasti ja ilman ongelmia. 

Ei rahaa takuuvuokraan? – Vuokravakuus muuton yhteydessä

Jos olet muuttamassa vuokralle, joudut luultavimmin maksamaan uudesta asunnosta vuokravakuuden, eli takuuvuokran. Tämä on yleensä kahden kuukausivuokran suuruinen summa. Koska vuokravakuus maksetaan yleensä juuri ennen muuttoa, on tämä myös muuttokulu johon kannattaa harkita ulkoista rahoitusapua.

Kahden kuukauden vuokra takuuvuokrana nousee useissa asunnoissa helposti yli 1000, ja jopa 2000 euron yli. Tämän lisäksi voit joutua samaan aikaan maksamaan heti ensimmäisen kuukauden vuokran. Tämä tarkoittaa kolmen kuukauden vuokraa kerralla. Harvalla muuttajalla on heti säästössä tarpeeksi rahaa näin suuren summan maksuun.

Omalainan avulla voit hakea rahoitusta 100 – 60 000 euroa, jopa 1-15 vuoden laina-ajalla. Vertaile ilmaiseksi lainoja lukuisten eri pankkien tarjonnasta, vain yhdellä hakemuksella. Täytä hakemus Omalainan sivuilla ja saat lainatarjoukset suoraan sähköpostiin, josta voit valita itsellesi sopivimman rahoitusvaihtoehdon. 

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa muuttoa varten?

Omalainan kautta haettavat lainat ovat kaikki kulutusluottoja eikä sinun tarvitse käyttää lainaasi mihinkään tiettyyn asiaan. Voit siis itse päättää mihin käytät sinulle myönnetyn lainan.

Riittääkö 500 euron laina muuttoa varten?

Moni asia muutossa on yllättävän kallista, joten 500 euroa on muutossa todella hyvä raha. 500 euron lainalla saat esimerkiksi kuljetusliikkeen siirtämään isommat tavarasi uuteen asuntoon.