Ole hyvä ja kirjoita summa, jota haluat hakea.
Lainan todellinen vuosikorko näyttää lainan kokonaiskustannukset, eli koron lisäksi kaikki kulut, kuten avausmaksun ja tilinhoitomaksun. Yhteistyökumppaniemme tarjoama korko määräytyy taloudellisen tilanteenne perusteella.
%
HUOM: Tässä valittu korko on vain laskentaesimerkkiä varten, eikä sitä voi taata.
Laina tulee maksaa kokonaisuudessaan takaisin takaisinmaksuajan puitteissa. Lyhyempi takaisinmaksuaika tarkoittaa usein korkeampaa kuukausierää.
vuotta
Joillakin pankeilla lainaasi liittyy yksittäinen perustamismaksu ja/tai toistuvia hoitokuluja. Löydät nämä tiedot yleensä lainan ehdoista tai laskusta.
Joillakin pankeilla lainaasi liittyy yksittäinen perustamismaksu ja/tai toistuvia hoitokuluja. Löydät nämä tiedot yleensä lainan ehdoista tai laskusta.
Haluatko hakea lainaa yllä olevan laskelman perusteella?Täytä tiedot seuraavalla sivulla
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Lainalaskuri – löydä oikea laina helposti

Lainalaskuri laskee puolestasi lainan kokonaiskustannukset nopeasti ja helposti, ja näet tulokset reaaliaikaisesti.

Lainalaskurilla lasket haluamallesi lainasummalle koron, kuukausilyhennyksen ja kokonaiskustannukset alle minuutissa. Näin lainan määrä ja korkojen vaikutus on mahdollista suunnitella etukäteen. Kun haet lainaa arjen kuluihin tai suuriin hankintoihin, kannattaa apuna aina käyttää lainalaskuria.

Lainalaskuri antaa sinulle selkeän arvion lainan todellisista kustannuksista, jolloin et päädy ottamaan liian kallista lainaa.

Omalainan rahoituslaskurin avulla voit tehdä laskelmia aina 60 000 euroon asti vain syöttämällä haluamasi lainasumman, laina ajan ja kulut.

Lainalaskuri selvittää lainan lopulliset kulut nopeasti

Suunnittele lainasi kulut ja korot etukäteen helposti Omalainan lainalaskurin avulla. Lainalaskuri auttaa laskemaan lainan kuukausittaisen lyhennyksen, ja kilpailuttaa sinulle samalla mahdollisimman edullisen ja matalan koron lukuisten yhteistykumppaneidemme kesken.

Näin säästyt myöhemmiltä ikäviltä yllätyksiltä, etkä joudu maksamaan lainastasi liikaa.

Laskuri arvioi sinulle suoraan lainasi kokonaiskulut, jotta saat heti arvion paljonko tarvitset lainaa ja kuinka paljon se tulee todellisuudessa maksamaan.

Näin lainalaskuri toimii:

 1. Lainasumma. Päätä sinulle tarpeellinen lainasumma 100 – 60 000 euron väliltä.
 2. Laina-aika Valitse laina-aika 1-20 vuoden väliltä. Valitse lainalle aina realistinen takaisinmaksuaika.
 3. Nimelliskorko. Valitse haluamasi korkotaso. Nimelliskorko kertoo sinulle laina ajan tulevan koron.
 4. Lainan perustamiskustannus. Määritä lainan perustamismaksu. Perustamiskustannuksilla tarkoitetaan yleensä lainan avauskuluja, järjestelypalkkiota tai nostokuluja.
 5. Hoitokulut. Valitse summa, jonka olisit valmis maksamaan hoitokuluja kuukaudessa. Hoitokululla tarkoitetaan esimerkiksi kuukausittaista tilinhoitomaksua.
 6. Lainojen kilpailutus. Nyt kun sinulla on selvillä lainasi kuukausierä ja kokonaiskustannukset, siirry täyttämään kilpailuttamisen lainahakemus. Kilpailuttamalla lainasi säästät satasia.

Hae lainaa tästä »

Laina kannattaa aina suunnitella lainalaskurilla – Säästyt yllätyksiltä

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Lainalaskurin avulla saat arvion lainasi kokonaiskustannuksista. Tämän jälkeen voit antaa Omalainan kilpailuttaa lukuisat pankit ja rahoitusyhtiöt puolestasi.

Täytettyäsi lainahakemuksen saat lainatarjoukset heti sähköpostiisi ja näet ne myös OmaTilin kautta. Lainalaskuri auttaa sopivan kokoisen lainan valinnassa.

Todellinen vuosikorko auttaa vertailussa

Vertaillessa tarjouksia kannattaa aina kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka määrittelee koko rahoituksen kokonaiskulut.

 • Huomaa! Lainalaskurissa saamasi luvut ovat aina suuntaa antavia, ja tarkka korko ja muut kulut määräytyvät jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti.

Et kuitenkaan menetä mitään kilpailuttamalla lainasi, vaan löydät avullamme sinulle sopivan lainan ja siihen kohdistuvat kuukausierät. Haluamasi laina aika voi olla epärealistinen, jolloin lainalaskuri auttaa hahmottamaan omaan talouteesi sopivan lainan määrän.

Jotkin yhteistyökumppanimme tarjoavat myös kiinteän kuukausierän lainaasi, jolloin koko laina ajan pitkäaikainen suunnittelu on entistä helpompaa.

Rahoituslaskuri laskee autolainan koron ja kulut

Rahoituslaskurilla voit laskea ja suunnitella minkä tahansa lainan. Omalainan kautta voit hakea lainaa esimerkiksi lainojen yhdistämiseen, ja yksittäisen lainan uudelleen rahoittamiseen.

Kilpailutamme lainaa myös muun muassa remonttikuluihinmatkoihin sekä yritystoimintaan.

Voit säästää eniten suurissa lainoissa

Yksi tärkeimmistä kilpailutettavista lainoista on autolaina. Rahoituslaskurilla on kätevää suunnitella laina auton ostoon etukäteen. Näin et päädy maksamaan autosi rahoituksesta liikaa.

Omalainan kautta haettavaa autolainaa voi käyttää niin uuden auton ostoon suoraan autoliikkeestä, kuin vanhemman kulkupelin ostoon yksityiseltä myyjältä. Hae lainaa etukäteen esimerkiksi auton käsirahaksi, näin pääset kaupoille heti.

Korkolaskuri auttaa selvittämään kulut

Korkolaskuri auttaa arvioimaan lainan todellisia kuluja. Syöttämällä laskuriin lainan määrän, laina-ajan, nimelliskoron ja muut mahdolliset kulut saat valmiin laskelman kokonaiskustannuksista. Korkolaskurin tietojen perusteella laskettu kuukausierä, todellinen vuosikorko ja koko laina ajan maksuerien määrä on helppo määrittää alustavasti.

Korkolaskurin avulla lainanottoa voi suunnitella pitkäjänteisesti etukäteen, mutta muista, että todellisen lainan korko ja hinta ovat aina yksilöllisiä ja riippuvaisia luottokelpoisuudestasi.

Hae oikein lainalaskurin avulla

Kun olet arvioinut lainakulut lainalaskurilla, on aika täyttää lainahakemus. Se on helppoa ja nopeaa Omalaina.fin avulla. Muista täyttää lainahakemukseen oikeat ja realistiset tiedot, jotta saamme kilpailutettua mahdollisimman osuvia lainatarjouksia.

 1. Täytä hakemukseen haluamasi lainasumma ja laina-aika.
 2. Lisää muut tiedot ja lähetä ilmainen hakemuksesi.
 3. Tarkastele saamiasi lainatarjouksia.
 4. Vahvista lainatarjous suoraan verkossa.

Täytettyäsi lainahakemuksen ja lähetettyä sen eteenpäin saat suoraan sähköpostiisi hakuasi vastaavia lainatarjouksia eri pankeilta. Voit tarkastella näitä lainatarjouksia rauhassa ja tehdä päätöksen siitä, mikä lainatarjous vastaa parhaiten tarpeitasi. Lainatarjous hyväksytään nopeasti suoraan verkossa, sähköisen tunnistautumisen kautta.

Lainahakemuksen lähettäminen on täysin ilmaista, eikä se sido hakijaa mihinkään. Omalaina.fi kilpailuttaa puolestasi lainahakemuksen usean pankin ja luotonantajan kesken.. Mukana on muun muassa suuria suomalaisia, norjalaisia ja ruotsalaisia pankkeja.

Lainalaskuri esimerkkilaskelma

Pohditko vielä, miten lainalaskuri voi auttaa sinua kun tarvitset lainaa? Tässä esimerkkitapaus jossa uuden kodinkoneen hankintaan otetun lainan maksuerät suunnitellaan etukäteen:

Lainan määrä

Uuden kodinkoneen hinta on 2000 euroa ja sen hankinta on määrä toteuttaa täysin lainarahan turvin. Lainaa haetaan siis 2000 euron verran.

Lainan korko ja kulut

Lainan korko on aina henkilökohtainen ja se riippuu lainaajan luottokelpoisuudesta. Käytämme tässä laskelmassa nimelliskorkoa 7,30%. Omalainan kautta kilpailutetulle lainalle tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 %.

Lainasta peritään myös 50 euron avausmaksu ja 9€/kk hallinnointikulu.

Takaisinmaksuaika ja lainan lyhennys

Nyt voimme ryhtyä laskemaan sopivaa kuukausierää edellä annetuille lainaehdoille. Haluamme pitää lainan kuukausikulut alle 100 euron suuruisina, vaikka tämä tarkoittaisi hieman pidempää laina-aikaa ja suurempia kokonaiskustannuksia.

 • Kokeilemalla eri takaisinmaksuaikoja lainalaskurin avulla huomaamme, että 24kk laina-ajalla kuukausierä olisi 99€.

Tämän laskelman perusteella 24 kuukauden laina-aika olisi sopiva haetulle 2000 euron lainalle. On kuitenkin muistettava, että todellista lainaa hakiessa mikä tahansa muutos lainan määrään, kuluihin jne. muuttaisi tätä laskelmaa.

Lainalaskurin onkin tarkoitettu vain suuntaa antavaan suunnitteluun, eikä se ole lupaus lainan hinnasta.

Usein kysytyt kysymykset

Millainen korko lainalaskuriin syötettävällä lainalla voi olla?

Lainalaskurin korko voi olla mitä tahansa 3,5 % ja 20 % väliltä. Lopullinen korko määräytyy hakijan henkilökohtaisen profiilin perusteella. Iso tuloiset voivat saada pienemmän koron, sillä heidän todennäköisyytensä maksaa laina ajallaan takaisin on pienempi. Myös aiempi luottohistoria vaikuttaa koron suuruuteen. Lainalaskurilla saat hyvän yleiskuvan lainan hinnasta.

Mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa lainalaskurissa?

Lainan todellinen vuosikorko sisältää tiedon, joka kertoo, että paljonko todellisuudessa maksat lainastasi vuoden aikana. Se sisältää kaikkia lainan ylimääräiset kulut, kuten tilinhoitomaksut, koron sekä muut vastaavat kulut.

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskurissa voit laskea erilaisten lainojen todellisia hintoja. Omalainan lainalaskurin avulla voi laskea lainasi kulut aina 60 000 euroon saakka. Lainalaskurin avulla saat tarkemman kuvan siitä, millaista lainaa olet hakemassa ja millaiset todelliset kulut ovat.

Millainen työkalu lainalaskuri on?

Lainalaskurin avulla sinun on helppo selvittää lainasi todelliset kulut, koko lainan takaisinmaksunajalta. Näet nopeasti lainan kuukausierän määrän sekä lopullisen takaisin maksettavan määrän koko laina-ajalle.

Asiakaskokemuksia