Usein kysytyt kysymykset

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ennen kuin otat yhteyttä asiakaspalveluun. Saatat löytää vastauksen nopeammin lukemalla tämän sivun läpi.

1. Lainan hakeminen

Miten haen lainaa?

Lainaa voit hakea osoitteessa https://www.omalaina.fi/. Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, eikä se sido sinua mihinkään. Täytettyäsi hakemuksen kilpailutamme sen lukuisten pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Jos pankit ja rahoituslaitokset haluavat tarjota sinulle lainaa, he lähettävät sinulle lainatarjouksia, joihin pääset tutustumaan OmaTili-palvelusta.

 

Maksaako lainan hakeminen?

Ei maksa. Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen on täysin ilmaista. Hakemuksen täyttäminen ei myöskään sido sinua mihinkään. Lainatarjouksia saadessasi voit itse päättää, haluatko ottaa lainan vai et.

 

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Voit hakea Omalainan kautta lainaa 500 euron ja 60 000 euron väliltä. Se, kuinka paljon lainaa hakija voi saada, riippuu useasta eri asiasta. Näitä ovat esimerkiksi aikaisemmat velkasi, työsuhteesi laatu sekä kuukausitulot ja -menot.

 

Kuinka pitkän maksuajan voin lainalle saada?

Laina-aika voi olla mitä tahansa 1-20 vuoden välillä. Laina-aika riippuu lainasumman suuruudesta ja lainanhakijan maksukyvystä.

 

Miksi en saa lainaa?

Hylätty lainapäätös voi johtua useasta eri tekijästä. Lainahakemus voidaan hylätä, jos hakijan takaisinmaksukyky ei pankin mielestä ole tarpeeksi hyvä, jos luottotiedot eivät ole kunnossa, tai jos hakija ei saa toimitettua tarvittavia liitteitä. Kannattaa muistaa, ettei Omalaina itse myönnä lainaa, eikä näin ollen voi vaikuttaa hyväksyttyihin tai hylättyihin lainapäätöksiin.

 

Voinko saada lainaa, jos olen työtön?

Jokainen lainanantaja arvioi tilanteesi henkilökohtaisesti riippumatta siitä, oletko työtön vai työsuhteessa. Kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt eivät kuitenkaan myönnä hakijalle lainaa ilman työpaikkaa, joten lainan saamiseen auttaa vakituinen rahanlähde. Lainan saamiseen vaikuttaa myös muu taloudellinen tilanteesi, esimerkiksi entiset velkasi.

 

Voinko hakea lainaa, jos saan tukia ja olen eläkkeellä tai opiskelija?

Kyllä voit. Opiskelija tai eläkeläinen voi hakea lainaa ja mahdolliset tuet voi merkitä lainahakemukseen tuloiksi. Voit myös merkitä hakemuksen “työnantaja” kohtaan eläkeläinen/opiskelija.

 

Voinko hakea lainaa, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Voit hakea lainaa, vaikka sinulla olisi maksuhäiriömerkintä tai olisit ulosotossa. Luotonantajat tarkistavat luottotietosi, eivätkä yleensä myönnä lainaa, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä.

 

Voinko hakea lainaa yhdessä jonkun kanssa?

Kyllä. Rinnakkaishakijan lisääminen hakemukseen yleensä parantaa mahdollisuuksia lainan saamiseen. Tällöin lainahakemuksesta voi valita kohdan ”Yhteishakija”, ja hänen tietonsa täytetään hakemukseen mukaan.

 

Tarvitaanko lainalle vakuuksia tai takaajaa?

Lainan saamiseen ei tarvita vakuuksia tai takaajaa.

 

Voinko hakea lainaa, jos asun ulkomailla?

Lainan hakemista varten vaaditaan vakituinen osoite Suomessa, suomalainen henkilötunnus ja suomalainen pankkitili. Jos sinulla on nämä, voit toki hakea lainaa myös ulkomailla ollessasi.

 

2. Lainahakemuksen täyttäminen

Lainahakemus jäi kesken tai siinä on väärää tietoa, mitä nyt?

Jos hakemuksesi jäi kesken saat sähköpostiisi linkin, josta pääset jatkamaan lainahakemusta.

Jos hakemukseen on päässyt väärää tietoa ota yhteys asiakaspalveluumme, niin katsomme mitä asialle voidaan tehdä. Hakemus kannattaa käydä tarkasti läpi ennen sen lähettämistä, sillä aina tietoja ei voida enää muokata.

 

Haluan peruuttaa lainahakemuksen

Voit peruuttaa lainahakemuksen milloin haluat OmaTilin kautta.

 

Lainahakemus ei hyväksy syntymäaikaa tai henkilötunnusta.

Tarkistathan vielä kertaalleen, että tiedot ovat oikein. Henkilötunnus tulee syöttää hakemukseen muodossa ppkkvv-1234. Huomioithan, että vuosilukua ei tule syöttää kokonaisuudessaan henkilötunnukseen.

 

Lainahakemus ei hyväksy tilinumeroa

Tarkistathan vielä kertaalleen, että tiedot ovat oikein. Huomioithan että tilinumero tulee syöttää IBAN-muodossa, eli siis FI-alkuisena. Tilinumeron voi muuntaa IBAN-muotoon esimerkiksi verkosta löytyvien laskurien avulla.

 

Miksi lainahakemukseen pitää laittaa tilinumero?

Tilinumero täytyy laittaa lainahakemukseen, jotta tiedetään heti, mille tilille laina tulee maksaa. Tämä myös nopeuttaa lainaprosessia, kun pankin ei enää tarvitse myöhemmin kysyä hakijan tilinumeroa, eli hakija saa lainan tililleen nopeammin.

 

3. Lainan maksaminen tilille

Olen hakenut lainaa. Milloin se näkyy tilillä?

Riippuen pankista tai rahoitusyhtiöstä, saat lainan yleensä muutaman tunnin ja parin päivän välillä. Yleensä mitä pienempi summa on kyseessä, sitä nopeammin laina on tilillä. Lainaa voi hakea milloin tahansa, mutta lainojen maksu voidaan suorittaa lain mukaan vain 7.00-23.00 välisenä aikana. Jos siis haet lainaa myöhään illalla, et luultavasti ehdi saamaan sitä enää saman päivän aikana.

 

Otin lainatarjouksen vastaan. Miksi rahat eivät ole tulleet tililleni?

Se, kuinka nopeasti laina siirtyy tilillesi, riippuu siitä pankista tai rahoitusyhtiöstä, josta lainan olet ottanut. Lainan pitäisi siirtyä tilille viimeistään parissa pankkipäivässä. Kannattaa myös huomioida, että lainoja maksetaan ulos vain pankkien aukioloaikojen puitteissa. Jos laina ei siirry tilillesi kahden pankkipäivän sisällä lainatarjouksen allekirjoittamisesta, ole yhteydessä siihen pankkiin tai rahoitusyhtiöön, josta lainan olet hyväksynyt.

 

Saamani lainatarjous on liian pieni / suuri / tai se ei vastaa hakemaani summaa

Valitettavasti emme voi vaikuttaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden päätöksiin siitä, kuinka paljon he ovat valmiita myöntämään lainaa. Joskus pankit tarjoavat pienempää tai suurempaa summaa kuin mitä hakija on hakenut. Tämä johtuu siitä, millaiseksi pankki on arvioinut hakijan takaisinmaksukyvyn. Pankit tekevät lainapäätökset perustuen hakijan taloudelliseen tilanteeseen sekä pyytämään lainasummaan.

 

Mitä alustava hyväksyminen tarkoittaa?

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen jokin pankki saattaa heti hyväksyä hakemuksesi alustavasti. Alustava hyväksyminen tarkoittaa sitä, että sinulta saatetaan vielä kaivata jotakin tietoa, esimerkiksi palkkatodistusta. Alustava hyväksyminen voidaan myös vielä peruuttaa pankin puolesta ilman erillistä ilmoitusta. Jos alustava lainahakemus muuttuu hyväksytyksi, pääsee hakija itse hyväksymään ja allekirjoittamaan lainan.

 

Milloin saan lopullisen lainatarjouksen?

Pankilla tai rahoitusyhtiöllä voi mennä aikaa muutamista tunneista muutamaan päivään lopullisen päätöksen tekemisessä. Päätöksen saamiseen vaikuttaa se, mikä pankki on kyseessä sekä kuinka isoa lainasummaa hakija on hakemassa. Kuitenkin 2000 euron lainan päätös tulee luultavasti nopeammin kuin 20 000 euron lainan.

 

Miten näen, mitä lainatarjouksia olen saanut?

Kirjautumalla OmaTili-palveluun näet kaikki lainatarjoukset ja voit käydä niitä rauhassa läpi. OmaTilin kautta voit myös hyväksyä ja allekirjoittaa lainatarjouksen, tai tarvittaessa peruuttaa lainahakemuksen.

 

Sain jo lainan. Miksi minulle tulee yhä lainatarjouksia?

Jos sinulla on yhä lainahakemus avoinna, saat sähköpostiviestejä mahdollisista lainatarjouksista. Peruutathan hakemuksesi OmaTilin kautta, jos et enää halua lainatarjouksia.

 

4. Lainan korko ja maksuehdot

Haluan hakea lainaa. Mikä sen korko tulee olemaan?

Jokainen lainatarjous ja sen korko on hakija- ja pankkikohtainen, eikä Omalaina pysty vaikuttamaan koron suuruuteen. Korko riippuu esimerkiksi laina-ajan pituudesta ja lainasummasta, lainahakijan takaisinmaksukyvystä sekä pankin omasta korkotasosta. Lopullisen koron näet lainatarjouksesta OmaTilin kautta, jossa voit tarkastella lainatarjousta rauhassa ennen sopimuksen allekirjoittamista.

 

Haluan muuttaa maksuaikaa myöhemmäksi/maksaa kaiken pois kerralla. Mitä teen?

Jos haluat muuttaa lainasi maksuaikaa, olet yhteydessä siihen pankkiin tai rahoitusyhtiöön, josta olet lainan ottanut. Heidän asiakaspalvelunsa osaa auttaa sinua.

 

Lainatarjouksen korko on liian korkea

Omalaina ei voi valitettavasti vaikuttaa lainatarjouksien korkojen suuruuteen, ja palvelumme etsii sinulle edullisimman koron eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden korkojen perusteella. Pankit määrittelevät lainatarjouksen koron itse lainahakemuksen perusteella.

 

En pysty maksamaan lainaani takaisin. Mitä teen?

Ota yhteys siihen pankkiin tai rahoitusyhtiöön, josta laina on otettu.

 

5. Sähköinen tunnistautuminen

Täytyykö minun tunnistautua sähköisesti lainahakemuksen täyttämiseen?

Ei tarvitse. Hakijan ei tarvitse tunnistautua sähköisesti ennen kuin päättää hyväksyä lainatarjouksen. Tällöin tunnistautuminen tapahtuu valitsemasi rahoitusyhtiön palvelussa.

 

Haluan hyväksyä lainatarjouksen. Kuinka tunnistaudun palveluun?

Tarvitset sähköiseen tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Verkkopankkitunnukset saat siitä pankista, jossa sinulla on pankkitili ja mobiilivarmenteen puhelinliittymäsi operaattorilta.

 

Tunnistautuminen ei onnistu tai tunnistautumislinkki ei toimi. Mitä teen?

Jos tunnistautuminen ei onnistu, otathan yhteyttä siihen pankkiin tai rahoitusyhtiöön, josta olet lainatarjousta hyväksymässä. Heillä saattaa olla teknisiä häiriöitä sivustossa tai tunnistautumislinkki on voinut vanhentua, jolloin saat heidän asiakaspalvelustaan uuden.

 

6. Lainojen yhdistäminen

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Jos sinulla on useita pieniä lainoja suurilla koroilla, voit säästää huomattavia summia lainojen yhdistämisellä. Lainojen yhdistäminen tehdään ottamalla yhdistelylaina, jolla kuitataan pois kaikki pienemmät lainat. Tämän jälkeen maksat takaisin vain tätä uutta lainaa, jossa on todennäköisesti pienemmät korot ja kulut. Yhdistelylainoissa on tyypillisesti pienempiä pikalainoja alhaisempi korko, joten yksi yhdistelylaina on yleensä useaa kulutusluottoa parempi ratkaisu.

 

Miten haen yhdistelylainaa?

Voit hakea lainojen yhdistämistä täyttämällä hakemuksen Omalainan sivuilla ja merkitsemällä lainan käyttötarkoitus -kohtaan “Lainojen yhdistäminen”. Listaa hakemukseen myös aikaisemmat lainasi ja valitse näistä, mitkä lainat haluat yhdistää.

 

7. OmaTili

Mistä löydän OmaTilin salasanan?

Salasana on lähetetty sinulle sähköpostissa, jos olet täyttänyt Omalainan sivuilla lainahakemuksen loppuun asti. Jos olet unohtanut OmaTilin salasanan, voit tilata uuden tämän linkin kautta.

 

OmaTilin salasana ei toimi

Varmistathan, että olet kirjoittanut salasanan oikein, ilman välilyöntejä salasanan alussa tai lopussa. Jos et saa salasanaa toimimaan, voit tilata uuden salasanan sivujemme kautta.

 

Miten otan OmaTilin käyttöön?

Kaikille uusille asiakkaille on lähetetty kirjautumisohjeet sähköpostitse. Seuraa näitä ohjeita. Jos olet vanha asiakas, mutta et enää muista tunnuksiasi, voit kirjautua OmaTiliin sivuillamme tilaamalla uuden salasanan.

 

8. Yhteistyökumppanit

Mitä yhteistyökumppaneita Omalainalla on?

Omalaina kilpailuttaa lainoja useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjonnasta. Löydät ne kaikki sivulta: https://www.omalaina.fi/yhteistyokumppanit/

 

9. Mainonta ja markkinointi

Haluan, että yhteystietoni poistetaan rekisteristä.

Jos et halua meiltä enää yhteydenottoja, ota yhteys asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi. Jos haluat vain peruuttaa lainahakemuksen, voit tehdä tämän myös itse OmaTilin kautta.

 

En halua enää Omalainan mainoksia.

Sähköpostimainonnan saa loppumaan klikkaamalla “unsubscribe”-painiketta sähköpostiviestissä.

 

10. Asiakaspalvelu

Miten saan yhteyden asiakaspalveluun?

Asiakaspalvelumme toimii sähköisesti. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse asiakaspalvelu@omalaina.fi.

Täytä lainahakemus - Saat lainapäätöksen heti

Hae lainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

1. Täytä lainahakemus

Hakemuksen jättäminen vie nopeimmillaan vain muutaman minuutin.

2. Vertaile tarjoukset

Kilpailutamme lainan usean pankin välillä. Saat ensimmäiset lainatarjouksesi usein jo minuuteissa.

3. Saat rahat tilillesi

Valitse paras tarjous ja hyväksy se. Rahat maksetaan tämän jälkeen tilillesi.