Hae lainaa ilmaisella hakemuksella

Ole hyvä ja kirjoita summa, jota haluat hakea.
Aika, jonka puitteissa maksat lainan kokonaisuudessaan takaisin.
Kuukausierä n.*
0 €
Yhteistyökumppanimme voivat antaa sinulle edullisemman koron, jos päätät yhdistää lainasi. Näin he "ostavat" osan tai koko lainojesi määrä ja yhdistävät lainasi yhdeksi lainaksi.

1. Henkilökohtaiset tiedot

Tarvitsemme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0942456000.
Tarvitsemme puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä lainahakemukseen liittyen.
Hakemuksen käsittelyä varten meidän on tarkistettava henkilötunnuksesi. Tämän on oltava suomalainen henkilötunnus.
Ilmoita parisuhdetilanteesi. Jos asut erillään kumppanistasi, käytä vaihtoehtoa "Naimaton".
Ilmoita kotona asuvien alle 18-vuotiaiden lasten lukumäärä.
Ole hyvä ja kirjoita kyllä, jos sinä tai joku läheisesi on poliittisesti vaikutusvaltaisessa asemassa oleva henkilö. PEP on henkilö, jolla on/on ollut tärkeitä julkisia tehtäviä valtiollisessa/kansainvälisessä organisaatiossa. Esim. valtionpäämies, hallituksen päämies, ministerit, varaministerit, apulaisministerit tai parlamentin jäsenet.

2. Asuminen

Jos sinulla on useita osoitteita, valitse se, jossa asut pääsääntöisesti.
Ole hyvä ja syötä asumiseen liittyvät kuukausikustannukset, kuten vuokra tai yhtiövastike, tai omakotitalossa asuttaessa mm. vesi, sähkö ja lämmitys. Mikäli kulut jaetaan usean henkilön kesken, syötä oma osuutesi (esim. puolet kokonaiskustannuksista). Huom: tämä ei sisällä asuntolainaa/muita lainakustannuksia.
Kuinka suuret ovat kuukausittaiset kiinteät kustannuksesi? Huomioi tässä kentässä kuinka paljon käytät mm. ruokaan, vaatteisiin, harrastuksiin, terveydenhuoltoon ja liikkumiseen.

3. Koulutus & työ

Valitse työsuhteesi tyyppi. Jos olet vanhempainvapaalla tai kuntoutuksessa, valitse työpaikka, josta olet vapaalla. Jos sinulla on useita työtehtäviä, valitse se, joka on päätyösi. Valinta "Eläkeläinen" sisältää myös varhaiseläkkeelle jääneet.
Syötä nykyisen työsi/eläkkeesi aloitusvuosi. Käytä 4 numeroa, esim. "2002".
Merkitse tähän muut tulolähteet, joita ei ole vielä ilmoitettu. Tämä voi sisältää esimerkiksi asunnon vuokrauksesta tai harrastuksista saatavat tulot, osinkotulot tai Kelan etuudet. Lisätulot on todistettava vero- tai maksukuittien avulla.
Lisää laina +
Yhdistettävät lainat yhteensä

5. Pankkitiedot

Syötä 16-numeroinen IBAN-numerosi, joka alkaa kirjaimilla FI. Löydät sen verkkopankistasi kohdasta tilitiedot tai ottamalla suoraan yhteyttä pankkiisi

6. Yhteishakija

Haluatko parantaa mahdollisuuksiasi saada edullisempia tarjouksia lisäämällä yhteishakijan?
Yhteishakijat antavat pankeille paremman turvan, sillä sen katsotaan olevan pankeille pienempi riski, kun lainaa hakee kaksi henkilöä. Tämä antaa usein edullisemmat ehdot ja korot hakijalle taloudellisesta tilanteestasi riippuen.

7. Hyväksy lainahakemus

Jos sinulla on useampi lainan käyttötarkoitus, ilmoita pääasiallinen käyttötarkoitus. "Palvelut" voivat olla esimerkiksi häät, juhlat tai siivouspalvelut.
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Lainapäätös heti
Rahat maksetaan nopeimmillaan jo samana päivänä!

100% suomalainen
Omalaina.fi on 100% suomalainen palvelu. Yli 300 000 asiakasta Suomessa.

Turvallinen yhteys
Omalaina.fi käyttää salattua yhteyttä, jolloin tietosi ovat aina 100% turvassa.

Hae lainaa harkiten – valitse sopiva kilpailuttamalla

Lainaa on aina otettava harkiten. Voit sitoutua lainaan useiksi vuosiksi, joten parhaan lainasopimuksen etsintään kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa.

Kymmenien luotonantajien manuaalinen vertailu olisi sekavaa ja työlästä ja siksi laina kannattaa hakea lainavertailupalvelun avulla.

Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksesi lukuisten luotonantajien kesken – vain yhdellä hakemuksella. Lainat kilpailuttava voi säästää huomattavasti lainakuluissa.

Mieti huolellisesti kuinka paljon lainaa tarvitset ja millaisella laina-ajalla, näin lainaat rahaa turvallisesti. Hae lainaa kauttamme ja katso kuinka helposti sopiva laina juuri sinulle löytyy!

Lainat kilpailuttava voi säästää

Laina on aina järkevää kilpailuttaa, sillä vertailemalla voit saada saman lainan halvemmalla! Omalainan kautta kilpailutat lainat helposti ja turvallisesti. Mukana on vain luotettavia ilman vakuuksia tai takaajia lainaa myöntäviä pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Lainan määrä voi olla jopa 60 000 euroa, joten lainaa on mahdollista saada myös isompiin hankintoihin. Lainarahat voidaan maksaa tilillesi jo 24h sisällä ja voit hakea lainaa kauttamme koska tahansa, sillä otamme lainahakemuksia vastaan kellon ympäri.

Omalainan kautta haet aina lainaa ilman vakuuksia, mikä nopeuttaa hakuprosessia huomattavasti. Voit vertailla sinulle osoitettuja lainatarjouksia vapaasti, etkä sitoudu lainanottoon!

Näin lainaa Omalainan kautta hakeva voi hyötyä

 • Hakemalla lainaa kilpailutuksen kautta voit löytää edullisimmat lainatarjoukset.
 • Saat hyvän yleiskuvan minkälaista lainaa sinulle ollaan valmiita juuri nyt myöntämään.
 • Pieniltä tuntuvat erot voivat olla merkittäviä, sillä lainaan voi sitoutua pitkäksi ajaksi.
 • Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa lainanoton vaiheissa.

Lainaa vain luotettavilta rahoituslaitoksilta

Olemme osaltamme varmistaneet, että lainat on helppo kilpailuttaa Omalainassa, sillä haemme parhaat korkotarjoukset kymmenien lainantarjoajien joukosta. Mukana on niin perinteisiä pankkeja kuin moderneja täysin verkossa toimivia luotonantajia.

Lainan hakeminen kauttamme on helppoa ja turvallista

 • Turvallinen! Haku tapahtuu salatun yhteyden välityksellä ja vain lainahakemuksen kannalta välttämättömiä tietoja välitetään eteenpäin lainantarjoajille.

Välitämme lainaa vain ilman vakuuksia, joten käsittely on nopeaa ja saat alustavat lainatarjoukset heti. Vakuudeton laina tarkoittaa, ettet tarvitse lainanhakuun vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, mikä nopeuttaa hakuprosessia huomattavasti.

Lainan kilpailuttaminen

Kilpailuta lainat useiden luotonantajien kesken. Tämä tarkoittaa, että maksimoit mahdollisuutesi löytää lainaa mahdollisimman matalalla korolla.

Haetpa suurta kulutusluottoa auton tai veneen hankintaan, tai pienempää joustoluottoa arjen menojen tasapainottamiseksi, kannattaa lainan kilpailuttaminen aina.

Laina on usein jopa vuosien sitoumus, joten pieneltäkin tuntuvat säästöt kertautuvat lukemattomia kertoja.

Hae sopiva laina nopeasti

Kun sopiva laina on löytynyt, tee lainasopimus kirjautumalla pankkitunnuksillasi suoraan luotonantajan lainajärjestelmään. Tietosi on jo välitetty valmiiksi luotonantajalle, joten sinun tulee vain vahvistaa lainahakemus pankkitunnuksilla.

 • Muista! Saat yleensä lainan saman päivän aikana riippuen pankistasi. Lainan maksuun kuluu kuitenkin korkeintaan kolme päivää.

Lainan takaisinmaksu

Voit maksaa lainat takaisin jo 12 kuukaudessa, mutta luotonantajamme myöntävät lainaa myös jopa 15 vuoden maksuajalla. Suomen lain puitteissa lainoja ei kuitenkaan voida tilittää yöaikana, vaan yöllä vahvistetut lainat menevät maksuun heti aamulla.

Pelkkä lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Laina mahdollisimman edullisesti ja turvallisesti

Haluatko edullista lainaa mahdollisimman helposti? Kilpailuttamalla lainan mahdollisimman monen tarjoajan kanssa auttaa varmistamaan, että olet osaltasi tehnyt selvitystyön hyvin.

Saat samalla hyvän yleiskuvan Suomen lainamarkkinoista, sekä omasta luottokelpoisuudestasi.

Mikäli monet pankit ja luotonantajat ovat valmiita myöntämään sinulle lainaa, voit olla melko varma, että taloutesi on kestävällä pohjalla.

12 000 euron laina voi kerryttää kuluja esimerkiksi näin

Maksuaika Tod. vuosikorko Lainan hinta
72 kk 21,1% 20 345,75 €
72 kk 6,05% 14 274,66 €

Lainalaskelmat ovat suuntaa-antavia, eivätkä perustu mihinkään oikeaan lainatuotteeseen.

Alempi laina on esimerkki Omalainan kautta kilpailutetusta 12 000 euron lainasta kuuden vuoden maksuajalla. Esimerkkitilanteessa lainat kilpailuttanut säästää 6071,09 koko laina-ajalta, mikä tarkoittaa yli 80 euroa joka kuukausi kuuden vuoden ajan!

Muista kuitenkin, että lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia ja lainan hinta määräytyy oman luottokelpoisuutesi mukaisesti.

Löydä sopiva laina

Voit hakea lainaa 60 000 euroon asti ja sopiva laina löytyy yleensä helposti kattavan kilpailutuksen ansiosta. Lainan voi hakea suoraa tältä sivulta ja oheisen hakemuksen täyttäminen on helppoa.

 • Huom! Vertaillessasi lainatarjouksia kannattaa lainasumman ja todellisen vuosikoron lisäksi voi ottaa huomioon myös muut mahdolliset kulut.

Laina aika, eli lainalle sovittu maksuaika voi olla jopa 15 vuotta ja lainaa voit hakea aina vakuudettomana.

Huomaa tämä lainan korosta

Muista, että korko ja lainan kuukausierä määräytyvät hakijan taloudellisen tilanteen mukaisesti. Vakavarainen hakija on aina pienempi riski luotonantajalle, jolloin lainan korko on myös matalampi.

Lainan korko ei usein ole ainoa lainaan liittyvä kulu. Koron lisäksi lainaan voi sisältyä monia muita menoja. Nämä kulut voivat olla kertaluontoisia, tai toistuvia. Nämä kulut eritellään aina lainasopimuksessa, joten tutustu siihen huolellisesti.

Tällaisia kuluja voit maksaa lainastasi:

 • Lainan korko
 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu
 • Laskutuslisä
 • Lisäpalvelut

Omalainan avulla voit saada rahaa tilille nopeasti ja voit käyttää saamiasi varoja miten itse haluat. Kun tarvitset lainaa, hae sitä suoraan verkossa – saat tarjouksen jopa muutamassa minuutissa. Voit sopia lainan takaisinmaksuajan ja lainasumman juuri sopivaksi itsellesi.

Voit myös pitää lainan lyhennysvapaata ja maksaa vain tilinhoitomaksua haluamasi kuukauden ajan.

 • Muista! Pidempi laina-aika tekee kokonaisuudesta kalliimman.

Lainan pitkä maksuaika voi olla riski

Pidentynyt laina aika ja sen tuoma pienempi lainan kuukausierä ovat kuitenkin pienempi paha kuin maksukyvyttömyydestä mahdollisesti aiheutuvat ongelmat.
Laske kustannukset ja löydät varmasti sopivan lainan, joka sopii paitsi tarpeisiisi ja myös talouteesi. Otetun lainan voi tarvittaessa myös maksaa kokonaan pois jos taloudellinen tilanteesi sen myöhemmin sallii.

 • Huom! Voit usein muuttaa lainan ehtoja jälkikäteen, mutta tähän voi liittyä huomattavia lisäkuluja.

Kuka määrittää lainan hinnan?

Lainan lopullinen hinta määräytyy monien eri tekijöiden seurauksena ja samat tekijät vaikuttavat myös mahdollisuuteesi saada lainaa. Kun haet lainaa potentiaalinen luotonantaja tekee hakijasta aina riskiarvion. Tätä voidaan kutsua myös hakijan luottokelposuudeksi.

Luottokelpoisuus

Kuinka paljon ja millä ehdoin voit saada lainaa, riippuu luotonantajan tekemästä luottokelpoisuuden arviosta. Hakijan luottokelpoisuuteen vaikuttavat tekijät ovat luotonantajakohtaisia, mutta yleisesti näitä ovat muun muassa:

 • hakijan työsuhde
 • säännölliset tulot
 • asuinmuoto
 • perheen koko
 • muut velat

Kun olet hoitanut raha asiasi hyvin, olet myös houkuttelevampi asiakas pankkien silmissä ja voit saada lainaa paremmin ehdoin.

 • Vinkki! Hakemalla lainaa toisen kanssa parantaa myös mahdollisuuksiasi saada luottoa

Lainan korko on henkilökohtainen

Lainan korko on lähes aina henkilökohtainen ja laina-ajan lisäksi merkittävin lainan hintaan vaikuttava seikka. Koron lisäksi lainan hintaan vaikuttavat myös muut kulut, kuten avaus-, laskutus- ja tilinhoitomaksut.

Kulut voivat olla kertaluonteisia, kuten avausmaksu, tai kuukausittain kertyviä, kuten tilinhoitomaksu.

Laina-aika on muutettavissa

Laina-aika on lainasopimuksessa sovittu kausi, jonka aikana laina tulee maksaa takaisin. Laina-ajan lyhentäminen on mahdollista, maksamalla sovittua suurempia lainalyhennyksiä. Voit tehdä myös ylimääräisiä lyhennyksiä jos tämä mahdollisuus on annettu lainasopimuksessa.

Lähtökohtaisesti laina maksetaan takaisin sovitussa ajassa. Mikäli lainan takaisinmaksun suhteen on ongelmia, voi ehtoja usein muuttaa, mutta tästä on aina sovittava erikseen lainan myöntäneen osapuolen kanssa.

Edullisin laina ei ole aina paras

Omalainan kautta voit valita tarpeisiisi sopivan lainan. Paras laina ei aina ole se edullisin vaihtoehto, vaikka hinta on toki aina tärkeä seikka.

Vertaillessasi lainatarjouksia kannattaa lainasumman ja todellisen vuosikoron lisäksi voi ottaa huomioon myös muut mahdolliset kulut. Laina aika voi olla jopa 15 vuotta ja lainaa haetaan aina vakuudettomana.

 • Huom! Korkokustannuksia kannattaa miettiä tarkoin, ennen pitkäaikaiseen lainaan sitoutumista.

Muista, että lainan korko ja näin myös siis kuukausierä määräytyvät suurelta osin hakijan taloudellisen tilanteen perusteella. Voit parantaa luottokelpoisuuttasi pienentämällä velkataakkaasi tai hakemalla lainaa yhdessä toisen kanssa.

Henkilö, joka on hoitanut raha asiansa hyvin, voi hakea lainaa edullisemmalla korolla.

Omalaina on luotettava lainakumppanisi

Omalainan avulla voit saada rahaa tilille nopeasti ja voit käyttää saamiasi varoja miten itse haluat. Voit myös halutessasi pitää lainan lyhennysvapaata ja maksaa vain tilinhoitomaksua jos se sallitaan lainasopimuksessasi.

 • Muista! Lue aina lainasopimus tarkoin läpi ennen sen allekirjoittamista

Lainan kustannukset voi selvittää etukäteen

Laske kustannukset etukäteen lainalaskurin avulla ja löydät varmasti sopivan lainan, joka sopii paitsi tarpeisiisi, myös taloudelliseen tilanteeseesi. Otetun lainan voi tarvittaessa myös maksaa kokonaan pois jos taloudellinen tilanteesi sen myöhemmin sallii.

Vakuudettomia lainoja on mahdollista saada erittäin helposti, jolloin lainan hakijalta edellytetään erityistä huolellisuutta. Jo 10 000 euron laina voi olla ongelmallinen, jos laina aika on liian pitkä ja kulut karkaavat käsistä.

Älä ikinä hae lainaa jonka takaisinmaksuun sinulla ei ole realistisia edellytyksiä!

Huomioi nämä kysymykset lainaa valitessa

 • Onko lainan määrä riittävä?
 • Voitko maksaa takaisin kuukausierät sovitusti?
 • Onko lainan todellinen vuosikorko kilpailukykyinen?

Mieti myös onko vakuudeton laina ainoa keino saavuttaa tavoitteesi. Jos et omista luottokorttia voi luottokortin hakeminen olla edullisempaa lainarahaa kuin kulutusluotot.

 • Opiskelija! Jos opiskelet, on sinun mahdollista saada valtion takaamaa opintolainaa, joka on aina edullisinta mahdollista lainaa.

Omalainan vertailu on työkalu lainan hakuun

Omalainan vertailupalvelu kilpailuttaa lainat 60 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia. Voit hakea lainaa esimerkiksi auton ostoon, remonttiin tai muuhun tarvitsemaasi kuluun.

Kaikkiin lainatarjouksiin sisältyvät todellinen vuosikorko ja kulut, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Kilpailuttamalla lainat voit säästää huomattavasti lainakuluissa. Saman suuruiset lainat eivät todellakaan ole yhdenlaisia!

Voit käyttää asiakaspalvelumme apua, jotta löydät juuri sinulle sopivan lainan.

Tee lainahakemus ja voit saada päätöksen heti

Lainan hakeminen ja lainan käsitteleminen on nopeaa ja voit saada rahat tilillesi jo tänään, mutta korkeintaan muutamassa päivässä. Jos olet palaava asiakas voit myös kirjautua sisään OmaTilillesi ja tarkistaa miten edullista lainaa saat tällä hetkellä.

Jos olet epävarma hakuun liittyen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja autamme sinua löytämään sopivan lainan.

Muista, että paras laina ei aina ole halvin, vaan sellainen joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin hakea lainaa netistä?
Voit hakea lainaa netin välityksellä helposti. Sinun tulee vain täyttää omat tietosi ja palvelumme etsii sinulle parhaat tarjoukset. Tarjoukset saatuasi voit valita haluatko ottaa jonkin lainatarjouksen vastaan.
Kuinka paljon lainaa verkossa voi hakea?
Omalaina.fi palvelun kautta haet lainaa jopa 60 000 euroon saakka. Kaikki lainahakemusket kilpailutetaan automaattisesti kaikkien yhteistykumppaneina toimivien lainanmyöntäjien kesken. Lainan määrä määräytyy oman maksukykysi ja tarpeesi mukaan. Lainanmyöntäjät tekevät oman arvionsa hakemuksella antamiesi tietojen perusteella.
Voinko saada lainaa heti?
Osa yhteistyöpankeistamme tarjoaa lainan siirtoa omalle pankkitilille jopa samana päivänä, joten käytännössä lainan voi saada heti. Tämä kuitenkin riippuu täysin lainanmyöntäjästä, mutta yleensä laina siirtyy viimeistään seuraavana päivänä
Voinko saada lainaa ilman tuloja?
Lainaa voi saada myös ilman tuloja, mutta lainaa hakiessa kannattaa varmistaa, että pystyy maksamaan lainan takaisin. Lainat voi maksaa takaisin jopa 12 kuukaudessa, mutta voit saada myös 15 vuoden maksuajan, mikäli tilanteesi sitä vaatii.