Omalainan tietosuojaseloste

21.7.2023

1. Johdanto

Yksityisyytesi on meille tärkeää, ja henkilötietojesi käsittelyn on tapahduttava turvallisesti ja voimassa olevia sääntöjä noudattaen.

Tässä Tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten keräämme ja käytämme henkilötietojasi, kun käytät Omalainan lainanvälitys- ja vakuutuksenvälityspalveluja (kumpikin erikseen ”Palvelu” ja yhdessä ”Palvelut”), olitpa antanut luvan suoramarkkinointiin (”markkinointilupa”) tai käsittelimmepä henkilötietojasi muissa asiayhteyksissä. Tietosuojaselosteessa kuvataan myös oikeutesi ja se, miten voit käyttää näitä oikeuksia.

Omalaina on osa Sambla Group -konsernia ja Omalaina-tuotemerkin alla tapahtuvan henkilötietojen käsittelyn osalta rekisterinpitäjänä on Sambla Group Oy, yritystunnus 2521965-8, Urho Kekkosen Katu 7B, 00100 Helsinki. Näin ollen Sambla Group Oy vastaa siitä, että henkilötietojesi käsittely tapahtuu voimassa olevan tietosuojalainsäädännön eli EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (”GDPR”) sekä täydentävän kansallisen lainsäädännön mukaisesti.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi.

2. Tärkeitä käsitteitä

Henkilötiedolla tarkoitetaan mitä tahansa tietoa, joka joko suoraan tai yhdessä muiden tietojen kanssa voidaan yhdistää tiettyyn henkilöön. Esimerkkejä henkilötiedoista ovat henkilötunnus, nimi, osoite ja IP-osoite.

Henkilötietojen käsittelyllä tarkoitetaan henkilötietoihisi liittyvää toimenpidettä tai toimenpiteiden yhdistelmää riippumatta siitä, suoritetaanko se automaattisesti. Esimerkkejä henkilötietojen käsittelystä ovat henkilötietojesi kerääminen, tallentaminen, säilyttäminen ja analysoiminen.

3. Mitä tietoja keräämme, ja mitä niillä teemme?

3.1 Miten keräämme sinua koskevia tietoja?

Seuraavassa on yhteenveto siitä, minkä tyyppisiä henkilötietoja keräämme ja käsittelemme. Jäljempänä selosteessa kerromme tarkemmin, miten käsittelemme tietojasi eri yhteyksissä. 

Tiedot, jotka annat meille itse (kun käytät palvelujamme)

Annat meille itse aktiivisesti henkilötietoja, kun käytät Palvelua tai otat meihin yhteyttä. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi sinun ja mahdollisen kanssahakijasi nimi, henkilötunnus, osoite, tulot, asumismuoto jne. Käsittelemme näitä tietoja Palvelun tarjoamiseksi, ja jos olet päättänyt antaa markinointiluvan, myös markkinointiviestien tarjoamiseksi.

Tietosi, jotka keräämme muista lähteistä

Jos et ole asiakkaamme: Jos et ole asiakkaamme, voimme kerätä tietojasi (esim. nimi, puhelinnumero ja osoite) osoitetoimittajilta puhelimitse ja postitse tapahtuvaa markkinointia varten.

Jos olet asiakkaamme: Kun teet meille lainanvälityshakemuksen, tilaamme sinua koskevan luottotarkistuksen Dun & Bradstreet Finland Oy (ent. Bisnode) -luottotietoyhtiöltä. Tämä tehdään, jotta voimme tarjota Palvelua. Tietyissä tapauksissa jotkin lainanantajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä, voivat tilata sinua koskevan luottotarkistuksen joltakin muulta luottotietoyhtiöltä (esim. Dun & Bradstreet Finland Oy) varmistaakseen, että annetut tiedot ovat oikein.

Jos käytät digitaalisia kanaviamme: Kun käytät digitaalisia kanaviamme (esim. verkkosivustomme), keräämme teknisiä tietoja, joita voivat olla URL-osoite, jolta siirryt kirjautumissivulle, IP-osoitteesi, yksilöllinen laitetunnuksesi, käyttöhistoriasi, verkkoselaimesi tyyppi, kieli, tunnistautumista koskevat tiedot sekä käyttöjärjestelmä. Keräämme nämä tiedot voidaksemme helpottaa, parantaa ja kehittää Palvelua ja markkinointiluvalla varmistaa, että Palvelua käytetään oikein. Tällaisia tietoja kerätään osittain evästeiden avulla. Lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit estää evästeiden käytön, on Evästekäytännössämme osoitteessa https://www.omalaina.fi/cookies/

3.2 Henkilötietojen käsittely lainanvälityksen yhteydessä

Seuraavassa kerromme, mitä henkilötietoja käsittelemme lainanvälityksen yhteydessä, mitä tarkoituksia varten niitä käsittelemme, mikä on käsittelyn oikeusperuste ja miten pitkään säilytämme henkilötietojasi.

Käsittelyn tarkoitus – mitä teemme ja miksi Henkilötietojen tyypit, joita tarkoitusta varten käsitellään, sekä niiden lähde. Lisätietoja on kohdassa 3.1. GDPR-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle. Henkilötietojen säilytysaika eri käsittelyvaihtoehdoissa. 
Lainahakemuksesi kirjaaminen ja hallinnointi Palvelun tarjoamiseksi sinulle Käyttösopimuksemme mukaisesti, mukaan lukien lainatarjousten esittely lainanantajilta, joiden kanssa teemme yhteistyötä, ja jos teet lainasopimuksen tällaisen lainanantajan kanssa, kyseisen lainanantajan kanssa tekemämme sopimuksen toteuttaminen.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Henkilötunnus
  • Tilinumero
  • Työtilannetta koskevat tiedot 
  • Asumista koskevat tiedot 
  • Siviilisääty
  • Lasten lukumäärä
  • Muut mahdolliset tiedot, jotka olet antanut hakemuksessa

 

Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla).  Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme. Jos lopetat palvelumme käytön, säilytämme tietojasi sen jälkeen 5 vuoden ajan rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevan lain (2017:630) mukaisesti. 
Henkilöllisyyden tarkistus, PEP-tarkistus (Politically Exposed Person, poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö) ja sen tarkistaminen, että et ole mukana EU:n pakoteluettelossa, jotta voimme tarkistaa, että meillä on oikeus tarjota Palvelua sinulle.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Henkilötunnus
  • Tilinumero
  • Työtilannetta koskevat tiedot 
  • Asumista koskevat tiedot 
  • Siviilisääty
  • Lasten lukumäärä
  • Muut mahdolliset tiedot, jotka olet antanut hakemuksessa
  • Luottotiedot (vuositulot, mahdolliset maksuhäiriömerkinnät)
  • Selvitys kuulumisesta EU:n pakoteluetteloihin ja PEP-rekisteriin
Meillä on lakisääteinen velvollisuus varmistaa asiakkaidemme henkilöllisyys (GDPR-asetuksen 6(1)(c) artikla). (Rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskeva laki (2017:630)) Säilytämme tietojasi 5 vuoden ajan rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevan lain (2017:630) mukaisesti.
Lainahakemuksen ja luottotarkistuksen tietojen analysoiminen, jotta voimme selvittää, oletko oikeutettu lainaan.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Henkilötunnus
  • Tilinumero
  • Työtilannetta koskevat tiedot 
  • Asumista koskevat tiedot 
  • Siviilisääty
  • Lasten lukumäärä
  • Muut mahdolliset tiedot, jotka olet antanut hakemuksessa
  • Luottotiedot (vuositulot, mahdolliset maksuhäiriömerkinnät)
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla). Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme.
Lainahakemuksen toimittaminen niille lainanantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä ja joiden lainanottajia koskevat perusvaatimukset täyttyvät sinun kohdallasi
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Henkilötunnus
  • Tilinumero
  • Työtilannetta koskevat tiedot 
  • Asumista koskevat tiedot 
  • Siviilisääty
  • Lasten lukumäärä
  • Muut mahdolliset tiedot, jotka olet antanut hakemuksessa
  • Luottotiedot (vuositulot, mahdolliset maksuhäiriömerkinnät)
  • Selvitys kuulumisesta EU:n pakoteluetteloihin ja PEP-rekisteriin
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla). Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme.
Yhteyden ottaminen sinuun sähköpostitse, tekstiviestitse, puhelimitse ja postitse Palvelun hallinnointia varten
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla). Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme.
Puhelujen tallentaminen mahdollisten sopimusten ja suostumusten dokumentoimiseksi ja varmistamiseksi sekä viestintämme parantamiseksi.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Taloudelliset tiedot:
    • Palkka
    • Vuositulot
    • Mahdolliset lainatiedot
  • Muut mahdolliset sinua koskevat tiedot 
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla).

Käsittely perustuu edun arviointiin (GDPR-asetuksen 6(1)(f) artikla). Edun arvioinnissa Omalaina on todennut, että meillä on oikeutettu etu säilyttää tallennettuja puheluja koulutustarkoituksiin.

Säilytämme tallennettuja puheluja 12 kuukauden ajan. 
Asiakaspalveluasioiden ja valitusten käsitteleminen, kun otat niitä varten yhteyttä meihin.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Henkilötunnus
  • Mahdolliset muut tiedot, joita tarvitsemme valituksesi käsittelemiseksi.
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla). Käsittely jatkuu, kunnes tapaus on suljettu. Sen jälkeen säilytämme tapaukseen liittyviä henkilötietojasi 2 vuoden ajan, jotta meillä on pääsy tapauksen historiaan ja lopputulokseen.
Huijausten ja Palvelun väärinkäytön ehkäiseminen, havaitseminen ja torjuminen.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Henkilötunnus

Mahdolliset muut tarvitsemamme tiedot.

Käsittely perustuu edun arviointiin (GDPR-asetuksen 6(1)(f) artikla). Edun arvioinnissa Omalaina  on todennut, että meillä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietoja huijausten torjumiseksi. Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme.
Palvelumme ja sen tarjoamiseen käytettävien alustojen ylläpitäminen, kehittäminen, testaaminen ja parantaminen.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Henkilötunnus
  • Tilinumero
  • Työtilannetta koskevat tiedot 
  • Asumista koskevat tiedot 
  • Siviilisääty
  • Lasten lukumäärä
  • Muut mahdolliset tiedot, jotka olet antanut hakemuksessa
  • Luottotiedot (vuositulot, mahdolliset maksuhäiriömerkinnät)
  • Selvitys kuulumisesta EU:n pakoteluetteloihin ja PEP-rekisteriin
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla). Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme.

3.3 Henkilötietojen käsittely vakuutuksen välityksen yhteydessä

Seuraavassa kerromme, mitä henkilötietoja käsittelemme vakuutuksen välityksen yhteydessä, mitä tarkoituksia varten niitä käsittelemme ja mikä on käsittelyn oikeusperuste.

Käsittelyn tarkoitus – mitä teemme ja miksi Henkilötietojen tyypit, joita tarkoitusta varten käsitellään, sekä niiden lähde. Lisätietoja on kohdassa 3.1. GDPR-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle. Henkilötietojen säilytysaika eri käsittelyvaihtoehdoissa. 
Vakuutushakemuksesi rekisteröiminen ja hallinnointi Palvelun tarjoamiseksi sinulle sopimuksemme mukaisesti.
  • Nimi
  • Yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero, sähköposti)
  • Henkilötunnus
  • Tilinumero
  • IP-osoite ja muut tekniset tiedot
  • Muut mahdolliset tiedot, jotka annat vakuutuksen rekisteröinnin yhteydessä
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla).  Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme. Jos lopetat palvelumme käytön, säilytämme tietojasi sen jälkeen 5 vuoden ajan rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevan lain (2017:630) mukaisesti. 
Vakuutustietojen siirtäminen vakuutusyhtiölle.
  • Nimi
  • Yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero, sähköposti)
  • Henkilötunnus
  • Tilinumero
  • IP-osoite ja muut tekniset tiedot
  • Muut mahdolliset tiedot, jotka annat vakuutuksen rekisteröinnin yhteydessä
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla). Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme.
Yhteyden ottaminen sinuun sähköpostitse, tekstiviestitse, puhelimitse ja postitse Palvelun hallinnointia varten.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla). Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme.
Puhelujen tallentaminen mahdollisten sopimusten ja suostumusten dokumentoimiseksi ja varmistamiseksi sekä viestintämme parantamiseksi.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Muut mahdolliset tiedot, jotka annat puhelun aikana
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla).

Käsittely perustuu edun arviointiin (GDPR-asetuksen 6(1)(f) artikla). Edun arvioinnissa Omalaina on todennut, että meillä on oikeutettu etu säilyttää tallennettuja puheluja koulutustarkoituksiin.

Säilytämme tallennettuja puheluja 12 kuukauden ajan. 
Asiakaspalveluasioiden ja valitusten käsitteleminen, kun otat niitä varten yhteyttä meihin.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Henkilötunnus
  • Mahdolliset muut tiedot, joita tarvitsemme valituksesi käsittelemiseksi.
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla). Käsittely jatkuu, kunnes tapaus on suljettu. Sen jälkeen säilytämme tapaukseen liittyviä henkilötietojasi 2 vuoden ajan, jotta meillä on pääsy tapauksen historiaan ja lopputulokseen.
Palvelumme ja sen tarjoamiseen käytettävien alustojen ylläpitäminen, kehittäminen, testaaminen ja parantaminen.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Henkilötunnus
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla). Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme.

Hyödynnämme automaattista päätöksentekoa

Automaattisella päätöksenteolla tarkoitetaan, että päätös tehdään yksinomaan henkilötietojesi automaattisen käsittelyn perusteella. Kun käytät lainanvälityspalvelua, me ja lainanantajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä, käytämme automaattista päätöksentekoa. Tämä tarkoittaa, että tietoja, jotka itse annat, ja tietoja, jotka hankimme luottotarkistuksen kautta sinusta ja mahdollisesta kanssahakijastasi, verrataan automaattisesti lainanottajia koskeviin perusvaatimuksiin, joita lainanantajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä, soveltavat lainan myöntämisessä, mukaan lukien tulot, työsuhteen muoto, haettu lainasumma ja vastaavat tiedot. Jos et täytä tietyn lainanantajan asettamia perusvaatimuksia, hakemuksesi karsitaan automaattisesti pois, eikä sitä tarjota kyseiselle lainanantajalle.

Tietyissä tapauksissa sinulla on oikeus pyytää manuaalista päätösmenettelyä. Ota tällaisessa tapauksessa yhteys meihin käyttämällä jäljempänä annettuja yhteystietoja. Voit myös pyytää kultakin lainanantajalta lisätietoja siitä, miten se käyttää automaattista päätöksentekoa, ja siitä, miten kyseinen lainanantaja käsittelee henkilötietoja.

Automaattisen päätöksentekomme tarkoituksena on, että voimme tarjota oikeudenmukaista ja asianmukaista lainanvälityspalvelua, ja se on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen toteuttamiseksi. Jos haluat huomauttaa tekemästämme automaattisesta päätöksestä, pyydämme lähettämään meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi

3.4 Henkilötietojen käsittely markkinointiluvan yhteydessä

Seuraavassa kerromme, mitä henkilötietoja käsittelemme markkinointiluvan yhteydessä, mitä tarkoituksia varten niitä käsittelemme ja mikä on käsittelyn oikeusperuste.

Käsittelyn tarkoitus – mitä teemme ja miksi Henkilötietojen tyypit, joita tarkoitusta varten käsitellään, sekä niiden lähde. Lisätietoja on kohdassa 3.1. GDPR-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle. Henkilötietojen säilytysaika eri käsittelyvaihtoehdoissa. 
Jäsenyytesi hallinnoiminen.
  • Nimi
  • Yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero, sähköposti)
  • Henkilötunnus
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla).  Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme. 
Tietojen, tarjousten, markkinointisisältöjen ja uutiskirjeiden lähettäminen postitse, puhelimitse, tekstiviestitse ja sähköpostitse markkinointilupaa koskevien ehtojemme mukaisesti.
  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
Käsittely on välttämätöntä kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR-asetuksen 6(1)(b) artikla).

Käsittely perustuu myös edun arviointiin (GDPR-asetuksen 6(1)(f) artikla). Edun arvioinnissa Omalaina on todennut, että meillä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietoja analyysitarkoituksiin, jotta voimme parantaa palveluamme. 

Tämä käsittely jatkuu niin kauan kuin käytät palveluamme.

3.5 Henkilötietojen käsittely markkinoinnin yhteydessä

Seuraavassa kerromme, mitä henkilötietoja käsittelemme markkinoinnin yhteydessä, mitä tarkoituksia varten niitä käsittelemme ja mikä on käsittelyn oikeusperuste.

Mitä henkilötietoja käsitellään

Jos et ole asiakkaamme:

  • Nimi
  • Syntymäaika
  • Yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero)
  • Tuloja, maksuhäiriömerkintöjä ym. koskevat tiedot

Jos käyt verkkosivustoillamme:

  • IP-osoite ja muut tekniset tiedot
  • Sinua koskevia tietoja kerätään evästeiden avulla

Jos olet asiakkaamme tai antanut markkinointiluvan:

  • Nimi
  • Syntymäaika
  • Yhteystiedot (esim. osoite, puhelinnumero, sähköposti)

Käsittelyn tarkoitukset

Jos et ole asiakkaamme:

  • Yhteyden ottaminen sinuun puhelimitse ja suoraan sinulle osoitetun postin lähettäminen markkinointitarkoituksessa.
  • Markkinointiviestien analysoiminen ja arvioiminen.
  • Se, että vältämme markkinoinnin kohdistamisen henkilöille, joista ei voi tulla tai joista ei pitäisi voida tulla asiakkaita (tiedot poistetaan välittömästi tarkistuksen jälkeen).

Jos käyt verkkosivustoillamme:

  • ”Lookalike”-kohderyhmien ja mukautettujen kohderyhmien luominen Facebookiin valintojesi ja mieltymystesi perusteella, jotta voimme tarjota sinulle merkityksellisiä mainoksia Facebookissa.
  • ”Similar audience” -kohderyhmien ja mukautettujen kohderyhmien luominen Google Adwords -mainosverkostoon valintojesi ja mieltymystesi perusteella, jotta voimme tarjota sinulle merkityksellisiä mainoksia Googlessa.
  • Markkinointiviestien analysoiminen ja arvioiminen.

Jos olet asiakkaamme tai antanut markkinointiluvan:

  • Markkinointisisältöjen lähettäminen sinulle sähköpostitse, tekstiviestitse, puhelimitse ja suoraan sinulle osoitetun postin kautta.
  • Asiakkaidemme analysoiminen ja ryhmitteleminen tiettyjen valintojen ja mieltymysten perusteella (nk. profilointi), jotta voimme tarjota sinulle merkityksellistä ja mukautettua tietoa.
  • Markkinointiviestien analysoiminen ja arvioiminen.

Käsittelyn oikeusperuste

Henkilötietojesi käsittely perustuu siihen, että meillä on oikeutettu etu markkinoida Palveluamme.

Kun lähetämme mukautettuja markkinointisisältöjä ja tarjouksia sinulle, joka olet päättänyt antaa markkinointiluvan, käsittelemme henkilötietojasi markkinointilupaa koskevan sopimuksemme mukaisesti.

Miten ajattelemme markkinoinnista

Meille on tärkeää, että sinä, joka tosiasiassa haluat vastaanottaa markkinointiviestejämme, tarjouksiamme ja tiedotteitamme, myös saat ne. Seuraavassa kuvaamme, miten ajattelemme markkinoinnista ja miten voit kieltäytyä tulevista markkinointiviesteistä.

Jos et ole asiakkaamme: Otamme sinuun yhteyttä ainoastaan postitse tai puhelimitse. Jos et halua ottaa vastaan postilähetyksiämme tai puhelujamme, voit lähettää meillä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi, jolloin kirjaamme sinut estoluetteloomme. Huomaa, että tällaisessa tapauksessa tallennamme nimesi ja yhteystietosi varmistaaksemme, että emme enää ota sinuun yhteyttä. 

Jos olet tai olet ollut asiakkaamme: Jos olet tai olet ollut asiakkaamme, saatamme ottaa sinuun yhteyttä tarjoustemme yhteydessä postitse, puhelimitse, tekstiviestitse tai sähköpostitse. Voit kieltäytyä tulevien lähetysten vastaanottamisesta käyttämällä kussakin sähköposti-/tekstiviestissä annettua linkkiä tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi. Lähetämme markkinointisisältöjä sähköpostitse tai tekstiviestitse enintään yhden vuoden ajan siitä, kun asiakassuhteemme on päättynyt, ellet parhaillaan ole uutiskirjeemme tilaaja tai antanut markkinointilupaa.

Jos olet uutiskirjeemme tilaaja tai antanut markkinointiluvan: Jos olet uutiskirjeemme tilaaja tai antanut markkinointiluvan, saatamme ottaa sinuun yhteyttä tarjoustemme yhteydessä postitse, puhelimitse, tekstiviestitse tai sähköpostitse siihen asti, että lopetat uutiskirjeen tilauksen tai irtisanot markkinointilupasi. Voit kieltäytyä tulevien lähetysten vastaanottamisesta käyttämällä kussakin sähköposti-/tekstiviestissä annettua linkkiä tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi.

Hyödynnämme profilointia

Käytämme profilointia markkinointitarkoituksessa. Profilointi tapahtuu muun muassa luomalla ”lookalike”-kohderyhmiä ja mukautettuja kohderyhmiä Facebookiin sekä ”Similar audience” -kohderyhmiä ja mukautettuja kohderyhmiä Google Adwords -mainosverkostoon. Profiloinnin tarkoituksena on tarjota sinulle tietoja ja markkinointisisältöjä, joita uskomme sinun arvostavan. Profilointi perustuu henkilötietoihin, joita olemme keränneet sinusta (esim. osoite ja ikä). Näiden tietojen perusteella sijoitamme sinut tiettyyn asiakasryhmään (esim. 20–30-vuotiaat henkilöt alueella x) ja mukautamme sinulle suunnattavan markkinoinnin asiakasryhmäsi perusteella.

4. Kenelle voimme luovuttaa tietojasi?

Toteutamme kaikki asiaankuuluvat sopimukselliset, oikeudelliset, tekniset ja organisaatioon liittyvät toimet varmistaaksemme, että henkilötietojasi käsitellään turvallisesti ja että suojaustaso on riittävä, kun tietoja siirretään tai luovutetaan valikoiduille kolmansille osapuolille. Tällaisia kolmansia osapuolia ovat:

Toimittajat. Tietyt toimittajamme, jotka tarjoavat esimeriksi IT-palveluja tai auttavat meitä markkinoinnissa, analysoinnissa tai tilastoinnissa, voivat saada henkilötietojasi tietoonsa.

Luottotietoyhtiöt ja vastaavat toimittajat. Kun käytät lainanvälityspalveluamme, henkilötietojasi saatetaan luovuttaa luottotietoyhtiöille luottokelpoisuutesi arvioimiseksi. Henkilötietojasi saatetaan luovuttaa myös toimittajille, jotka tarjoavat henkilöllisyyden tarkistukseen ja petosten torjuntaan liittyviä palveluja, jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi ja osoitteesi sekä suojata sinua petoksilta.

Viranomaiset. Saatamme luovuttaa tarvittavia tietoja viranomaisille, kuten Poliisille, Finanssivalvontaille tai muille viranomaisille, jos meillä on tähän lain nojalla velvollisuus. Meillä on lain mukaan esimerkiksi velvollisuus antaa tietoja rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevista toimista.

Lainanantajat. Lainoja vertailtaessa lähetämme hakemuksesi eteenpäin lainanantajille, joiden kanssa teemme yhteystyötä ja joiden perusvaatimukset hakemuksessasi täyttyvät. Lainanantajat, jotka vastaanottavat hakemuksesi, ovat rekisterinpitäjiä oman henkilötietojen käsittelynsä osalta. Tiedot lainanantajista, joiden kanssa teemme yhteistyötä, ovat verkkosivustollamme.

Vakuutuksenantajat. Vakuutuksen allekirjoituksen yhteydessä lähetämme vakuutustiedot vakuutuksenantajille, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Tiedot vakuutuksenantajista, joiden kanssa teemme yhteistyötä, ovat verkkosivustollamme.

Konserniyhtiöt. Voimme jakaa tietoja omille konserniyhtiöillemme sisäisten prosessien tehostamiseksi ja yhteisen tilastoinnin laatimiseksi.

Yrityskauppa. Jos myymme tai ostamme liiketoimintoja, voimme luovuttaa henkilötietosi kyseisen liiketoiminnon mahdolliselle myyjälle tai ostajalle. Jos kolmas osapuoli ostaa meidät tai olennaisen osan liiketoiminnastamme, asiakkaidemme henkilötietoja saatetaan luovuttaa. Ennen tällaista luovutusta varmistamme, että asianmukainen salassapitositoumus on annettu.

5. Missä käsittelemme henkilötietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi pääasiassa EU:n/ETA:n alueella. Poikkeustapauksissa henkilötiedot voidaan siirtää käsiteltäviksi EU:n/ETA:n ulkopuoliseen maahan eli niin kutsuttuun kolmanteen maahan. Yritykset, jotka käsittelevät henkilötietoja meidän lukuumme, allekirjoittavat kanssamme aina henkilötietojen käsittelijää koskevan sopimuksen, jonka tarkoituksena on varmistaa vastaava henkilötietojen suojaustaso kuin se, jota GDPR-asetus edellyttää. EU:n/ETA:n ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden osalta toteutetaan erityisiä turvatoimia esimerkiksi sopimuksilla, joiden sisältämien tiedonsiirtoa koskevien Euroopan komission vakiolausekkeiden tarkoituksena on varmistaa henkilötiedoille vastaava suojaustaso kuin EU:n/ETA:n alueella. 

6. Miten pitkään säilytämme henkilötietojasi?

Henkilötietojasi säilytetään ainoastaan niin pitkään kuin ne ovat välttämättömiä käsittelyn tarkoituksen kannalta tai sovellettava lainsäädäntö niiden säilytystä edellyttää. Edellä olevista kutakin käsittelytarkoitusta koskevista kohdista saat tarkat tiedot siitä, miten pitkään säilytämme henkilötietojasi eri tarkoituksia varten. 

  • Henkilötietoja, jotka tarvitaan Palvelujemme toteuttamiseksi, säilytetään niin pitkään kuin ne ovat välttämättömiä kanssasi tekemämme sopimuksen toteuttamiseksi sekä viiden vuoden ajan sen jälkeen. Miellä on lain mukaan velvollisuus säilyttää tiettyjä tietoja määrätyn ajan esimerkiksi kirjanpitolain, rahanpesulain ja muiden sellaisten lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi, joita meihin lainan- ja vakuutuksenvälittäjänä sovelletaan, minkä jälkeen seulomme tiedot pois.
  • Henkilötietoja, joita tarvitaan tietyn lainanantajan kanssa tekemämme sopimuksen toteuttamiseksi, säilytetään niin pitkään kuin on kyseisen sopimuksen perusteella välttämätöntä.
  • Henkilötietoja, joita käytämme suoramarkkinoinnin lähettämiseen sinulle, joka et ole asiakkaamme, käytetään vain markkinointitilanteessa, minkä jälkeen ne seulotaan pois.
  • Henkilötietoja, joita käsitellään markkinointiluvan tarjoamiseksi, säilytetään niin kauan kuin olet kyseisen palvelun jäsen. Jos irtisanot sopimuksen, seulomme tietosi pois mahdollisimman pian.
  • Kanssasi käytyä viestintää asiakaspalveluasioista ja valituksista säilytetään niin pitkään kuin tapaus on aktiivinen tai niin pitkään kuin tietoja tarvitaan, jotta voimme puolustautua oikeudellisilta vaateilta, ja ne seulotaan pois vuoden kuluttua tästä.
  • Tunnistamattomiksi tehtyjä tietoja eli tietoja, joita ei voida yhdistää sinuun henkilönä, voimme säilyttää analysointi- ja tilastointitarkoituksia varten viiden vuoden ajan, minkä jälkeen ne seulotaan pois.

7. Mitä oikeuksia sinulla on?

Oikeus saada pääsy henkilötietoihisi

Voit pyytää kopion tiedoistasi – niin kutsutun rekisteriotteen – jos haluat tietää, mitä tietoja meillä on sinusta.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus pyytää oikaisemaan sinua koskevat virheelliset henkilötiedot tai täydentämään puutteelliset henkilötiedot.

Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus pyytää tiettyjen henkilötietojen poistamista. Tämä oikeus on rajoitettu tietoihin, joita saa lain mukaan käsitellä vain sinun suostumuksellasi, tilanteessa, jossa peruutat suostumuksesi ja vastustat käsittelyä.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä, jos esimerkiksi kiistät tietojen paikkansapitävyyden.

Oikeus vastustaa käsittelyä

Kun katsomme, että meillä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietojasi, voit milloin tahansa ilmoittaa vastustavasi käsittelyä. Jos päätät vastustaa käsittelyä, emme enää saa käsitellä henkilötietojasi kyseistä tarkoitusta varten, ellemme voi osoittaa, että käsittelyyn liittyy oikeutettu etu. Tällaisen oikeutetun edun on oltava merkittävämpi kuin oma etusi, joka liittyy henkilötietojen käsittelyn vastustamiseen yksityisyydensuojan nojalla. Voit myös aina vastustaa käsittelyämme, joka liittyy suoramarkkinointitarkoituksiin.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen

Sinulla on oikeus vastaanottaa ja/tai vaatia siirrettäväksi toiselle rekisterinpitäjälle henkilötiedot, jotka olet itse antanut meille. Henkilötietojen on oltava jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Yhtenä edellytyksenä tietojen siirrettävyydelle on, että siirto on teknisesti mahdollinen ja voi tapahtua automaattisesti.

Oikeus tehdä valitus

Jos sinulla on suorittamaamme henkilötietojen käsittelyyn liittyviä huomautuksia tai valituksia tai haluat käyttää jotakin oikeuksistasi, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi.

Jos vastoin odotuksia emme onnistu löytämään ratkaisua yhdessä, voit ottaa yhteyttä Tietosuojavaltuutettuun, joka on henkilötietojen käsittelyä koskeva valvontaviranomainen:

Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00531 Helsinki

Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi 

Puhelin: 029 566 6700

Verkkosivusto: www.tietosuoja.fi 

8. Tietosuojaselosteen muutokset

Varaamme oikeuden Tietosuojaselosteemme muutoksiin ja päivityksiin. Uusin versio on aina saatavilla verkkosivustollamme osoitteessa www.omalaina.fi. Jos päivityksillä on suorittamamme henkilötietojen käsittelyn kannalta ratkaiseva merkitys, saat tiedot muutoksista verkkosivustoltamme hyvissä ajoin ennen päivitysten voimaantuloa. Jos sinulla on suorittamaamme henkilötietojen käsittelyyn liittyviä huomautuksia päivitysten jälkeen, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi.