Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Tämä on kattavin muistilista täydelliseen muuttopäivään

Tiedätkö mitä kaikkea tulee huomioida kun muutat uuteen asuntoon? Valmistaudu uuteen kotiin ja lue tästä kattavin muistilista ja parhaat vinkit asunnon muuttoon, jotta uuteen asuntoon siirtyminen sujuisi mahdollisimman sulavasti!

Muutto voi olla hyvin stressaavaa ja kaoottista jos siihen ei valmistaudu kunnolla. Vaikka muutto itse tapahtuukin vain yhtenä tai kahtena päivänä, kuuluu muuttoon myös paljon valmistelua ennen itse muuttopäiviä. Mitä huolellisemmin muuton aikana kilpailuttaa sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen, ja mitä selvemmin tavarat pakkaa muuttolaatikoihin, sitä helpommin ja vaivattomammin muutto sujuu. Myös muuttopäivät on hyvä suunnitella etukäteen, jotta muutto on mahdollisimman helppoa kaikille osapuolille. Jos muutossa on mukana lapsia tai lemmikkejä, on muuton suunnittelu entistä tärkeämpää.

1 Muistilista ennen muuttopäivää – Muista nämä ennen muuttoa

Hyvin suunniteltu ja valmisteltu on puoliksi tehty. Vaikka kaikki muuttolaatikot saisi yhden päivän aikana kannettua uuteen asuntoon, on muuttoa itsessään hyvä valmistella jo pari viikkoa etukäteen. Muutosta harvoin selviää yksin, joten myös apujoukkojen hankkiminen on tärkeää. Myös pakkaamisen voi aloittaa reilusti ennen muuttopäivää, kuten myös asunnon loppusiivouksen. Esimerkiksi ikkunat voi pestä jo pari viikkoa ennen asunnosta poismuuttoa, ja häkkivaraston voi siivota.

Muuton valmistelu ja ilmoitukset

 • Hanki ajoissa muuttoapua tai palkkaa muuttopalvelu. On hyvä kysellä muuttoapua jo viikkoja, tai kuukausia ennen itse muuttoa. Muuttopalveluissa on ruuhkaa erityisesti keväisin ja syksyllä, sekä usein aina kuun vaihteessa. Pyytämällä apua ajoissa apujoukkojen tulo on turvattu.
 • Sovi muuttopäivä. Muuttopäivä voi joskus vaihdella vuokrasopimuksen viimeisestä päivästä, mutta yleensä muutto sijoittuu vanhan vuokrasopimuksen viimeisiin päiviin. Kannattaa olla yhteydessä uuden asuntosi vanhoihin asukkaisiin jotta muuttopäivät eivät mene ristiin ja näin hankaloita muuttoa molemmille osapuolille. Toki muutot voidaan myös sovittaa samaan päivään jolloin avainten vaihto käy kätevästi.
 • Tee muuttoilmoitus. Muista tehdä muuttoilmoitus aikaisintaan kuukausi ennen muuttoa, tai viimeistään viikko muuttopäivän jälkeen. Muuttoilmoituksen täyttämistä suositellaan noin pari viikkoa ennen muuttopäivää, jotta posti ehtii kääntymään uuteen asuntoosi. Muista samalla myös hoitaa kuntoon uuden asuntosi sähkösopimus ja kotivakuutus.
 • Tarkista työsopimuksen ehdoista sallitaanko sinulle vapaa muuttopäivä. Tämän avulla voit saada töistä vapaata ja käyttää koko arkipäivän muuttamiseen, ilman turhia kiireitä.

Pakkaaminen ja tavaroista huolehtiminen

 • Aloita ajoissa pakkaamaan tavaroita joita et tarvitse joka päivä. Esimerkiksi kirjat, vanhat paperit ja leivontakulhot voi huoletta pakata jo pari viikkoa ennen muuttoa, sillä niitä ei tarvita joka päivä. Voit samalla käydä läpi kaikki laatikot ja kaapit, ja lajitella tavarat kolmeen eri pinoon. Mukaan tulevat, kierrätykseen menevät, sekä pois heitettävät. Myy tarpeettomat tavarat ja huonekalut kirpputorilla. Muutossa kannattaa hyödyntää erilaisia Facebook-kirpputoreja, joissa vanhoista huonekaluista ja tavaroista pääsee nopeasti eroon hyvällä hinnalla.
 • Varaa jätesäkkejä, kuplamuovia ja sanomalehtiä pakkaamiseen. Pakkaamisessa ja tavaroiden suojaamisessa kannattaa käyttää tervettä järkeä. Jos muuttomatka on pitkä, kannattaa tavarat suojata hyvin, eikä jättää niitä heittelehtimään puolityhjään pahvilaatikkoon. Jätesäkit auki leikkaamalla saat suoja-alustoja huonekaluille, ja sanomalehtiä voit käyttää lautasten ja lasien suojauksessa. Muista varata muuttoon myös teippiä, sakset, sekä hyvä tussi jolla merkitä muuttolaatikot.
 • Muistaa irrottaa ajoissa kaikki valaisimet ja kiinteät esineet. Lamppujen ja television ruuvaamiseen seinältä menee usein oma aikansa, kuten myös taulujen pakkaamiseen. Irrota kaikki kiinni olevat esineet ennen muuttopäivää, jotta ne eivät aiheuta turhia yllätyksiä muuton hetkellä. Myös mukaan tuleva pesukone kannattaa irrottaa hyvissä ajoin seinästä.
 • Kääri laatikostot ja kaapit kelmuun niin laatikot eivät aukea muuton aikana. Kelmu myös suojaa huonekaluja mahdollisilta kolhuilta ja lialta muuton aikana. Muutossa on hyvä suojata kaikki tavarat tarkoin, jotta mikään ei mene turhaan rikki. Esimerkiksi vaatteet kannattaa pakata joko pahvilaatikoihin, tai henkareihin jotka ripustaa vaatepussin sisään. Yhteen vaatepussiin mahtuu yllättävän paljon täysiä henkareita.
 • Merkitse muuttolaatikot hyvin, jotta niiden sisältö selviää kaikilta laatikon sivuilta. Ole järjestelmällinen muuttolaatikoiden pakkaamisessa ja merkitsemisessä, jotta niiden purkaminen myöhemmin on helpompaa. Jos käytät pahvilaatikoita, panosta kunnollisiin laatikoihin äläkä käytä banaanilaatikoita. Kirjoita laatikoiden kylkiin ja päälle selvästi laatikoiden sisältö, jotta ne on helppo kantaa oikeaan huoneeseen uudessa asunnossa.

2 Muuttopäivän muistilista – Muista nämä muuton aikana

Muuttopäivänä kannattaa pitää kiinni aikataulusta. Varsinkin silloin jos olet matkalla toiselle paikkakunnalle, voi muutto olla hyvä aikatauluttaa melko tarkasti, jotta pääset ajoissa perille, eikä muutto veny yömyöhään. Lue tästä muuttovinkit itse muuttopäivään, jotta tiedät mitä tehdä sekä vanhassa, että uudessa asunnossa!

Vanhassa asunnossa

 • Varaa muuttoavulle juotavaa ja ruokaa. Jos sinulla on tuttuja auttamassa muutossa, on kohteliasta ja usein välttämätöntä tarjota heille juotavaa ja välipalaa. Muutossa esimerkiksi hissittömään kerrostaloon hyvä nesteytys on tärkeää hien noustessa pintaan.
 • Pakkaa muuttopäivän aamuna viimeiset tavarat matkalaukkuun. Täytä matkalaukku kaikilla viimeiseksi tarvittavilla tavaroilla, kuten hygieniatuotteilla, vaatteilla ja lakanoilla, jotta nämä löytyvät helposti ja nopeasti uudessa asunnossa.
 • Pakkaa muuttokuorma järkevässä järjestyksessä.
 • Muista käydä kaikki varastot läpi lähtiessäsi. Häkkivarastoon tai asunnon yläkaappeihin jää helposti tavaraa, jonka pois siivoamisesta voidaan myöhemmin veloittaa sinulta ekstraa. Pidä huoli siitä, että kaikki asuntosi varastot ovat tyhjiä, eikä kaappeihin jää turhaa tavaraa.
 • Huolehdi kunnon loppusiivouksesta joko jo heti muuttopäivänä, tai myöhempänä ajankohtana ennen kaikkien avaimien palauttamista. Muista myös tarkistaa, että kaikki palovaroittimet ovat kunnossa.
 • Palauta avaimet. Jos et palaa enää vanhaan asuntoosi ja loppusiivous on suoritettu, muista jättää avaimesi vanhaan asuntoon.
 • Etsi muuttokuormalle sopivin ajoreitti. Ajaessa on syytä välttää turhia mutkia ja miettiä mistä uudelle asunnolle pääsee parhaiten ajamaan. Myös parkkitilaa on hyvä olla valmiiksi uuden asunnon edustalla.

Uudessa asunnossa

 • Käy uusi asunto läpi ja ota kuvat kaikista pienistäkin vioista. Näin sinua ei voida myöhemmin laskuttaa, jos muutat asunnosta pois ja uuden asiakkaan tekemiä vikoja syytetään sinun aiheuttamiksi.
 • Käynnistä kylmälaitteet heti saavuttaessa. Uuden asunnon kylmälaitteet kannattaa heti laittaa kuntoon uudessa paikassa, varsinkin jos ne ovat hieman vanhempia ja kestävät pidempään lähteä käyntiin. Näin saat tuoretta ruokaa nopeasti jääkaappiin.
 • Pura ensin jokapäiväiset, tärkeät tavarat. Kun kaikki tärkeimmät tavarat kuten hygieniatuotteet, tietokone ja tarvittavat vaatteet on pakattu yhteen matkalaukkuun, saa ne nopeasti tarvittaessa. Matkalaukku erottuu myös hyvin muista muuttolaatikoista, joten tärkeimmät tavarasi löytyvät muuton kaaoksessa nopeasti.
 • Hyödynnä muuttoapua lamppujen ripustamisessa ja taulujen seinälle saamisessa. Näitä voi olla hankala saada myöhemmin itse kiinnitettyä ilman apua.

3 Huolehdi muuttoilmoitus ja sähkösopimus kuntoon ennen muuttoa

Virallisista asioista on tärkeää pitää huolta muuton aikana. Ilman sähkösopimusta asunnon sähköt katkeavat ennen pitkää ja kotivakuutus ei korvaa asunnossa sattuneita vahinkoja jos sitä ei ole muistettu päivittää. Ainakin nämä viralliset ilmoitukset on syytä muistaa päivittää muuton aikana:

 • Muuttoilmoitus postille ja maistraatille
 • Sähkösopimus uuteen asuntoon, irtisano vanha ja kilpailuta uuteen asuntoosi halvempi vaihtoehto.
 • Kotivakuutus vanhasta asunnosta uuteen
 • Takuuvuokran takaisin saaminen vanhasta asunnosta
 • Laajakaistan siirtäminen
 • Lasten päiväkoti tai koulu
 • Koiran veromerkki

Tärkeimpiä ilmoituksia ovat muuttoilmoituksen lisäksi kotivakuutus sekä sähkösopimus. Nämä molemmat kannattaa kilpailuttaa muuttaessa, sillä vanhat sopimukset harvoin käyvät sellaisenaan uuteen asuntoon. Kilpailuttamalla löydät markkinoiden halvimmat vaihtoehdot ja säästät sekä sähkösopimuksessa, että kotivakuutuksessa jopa satoja euroja vuodessa. Muista hoitaa myös tarvittavat liitteet kuten uusi vuokrasopimus Kelaan jos tarvitset asumistukea tai jos asumismuotosi vaikuttaa johonkin muuhun tukeen.

Muuttolista asunnon mukaan – Omakotitaloon, vuokralle, tai ensiasuntoon

Muutossa pitää huomioida hieman eri asioita riippuen siitä millaiseen asuntoon on muuttamassa. Katso tästä muuttovinkit omakotitaloon, ensi- ja vuokra-asuntoon.

Ensiasuntoon muuttajan muistilista

 • Hanki kotivakuutus uuteen asuntoosi. Useimmat vuokranantajat vaativat laajaa kotivakuutusta vuokralaiseltaan, ja sen hankkimisessa ei kannata jäädä odottelemaan.
 • Lähetä kopio vuokrasopimuksesta Kelaan jos saat jonkinlaista tukea, kuten esimerkiksi opinto- tai asumistukea. Kela vaatii vuokrasopimuksen tukien laskemiseen.
 • Hanki huonekaluja käytettynä. Erityisesti opiskeluaikana asunto saattaa vaihtua monta kertaa, joten huonekalujen ei tarvitse olla kaikista laadukkaimpia. Käytä hyväksi Facebook-kirpputoreja ja erilaisia ostetaan/annetaan/myydään ryhmiä.
 • Muista ilmoittaa uuteen taloyhtiöön muutostasi. Saat heiltä tarvittaessa myös tietoa pyykkituvasta, saunavuoroista sekä autopaikoista.

Omakotitaloon muuttajan muistilista

 • Muista hoitaa kuntoon jäte- ja vesihuoltosopimukset. Omakotitalojen roskia ei automaattisesti poimita tien vierestä, vaan sinun on tehtävä sopimus jätteen hausta.
 • Muuttaessa öljylämmitteiseen taloon muista tarkistaa öljyn määrä. Talvella öljyä kuluu reippaasti ja siihen on hyvä valmistautua ennen pakkasten tuloa.
 • Siirrä internet-yhteytesi tai tilaa uusi. Omakotitalossa on järkevää olla koko talon kattava verkkoyhteys, joka olisi hyvä saada kuntoon jo muuttopäivänä.
 • Kilpailuta sähkösopimuksesi. Koska sähköä kuluu omakotitalossa kerrostaloasuntoa enemmän, on sähkösopimuksen kilpailuttaminen erityisen tärkeää. Voit säästää satoja euroja omakotitalosi sähkön kulutuksessa valitsemalla oikean sähkösopimuksen. Sähkösopimus on helppo kilpailuttaa Sähkömittari.fi-sivuston avulla.
 • Jos muutat uudiskohteeseen muista muuttotarkastus. Huomatuista virheistä on tärkeää muistaa reklamoida ennen vuositarkastusta, jonka jälkeen virheistä ei enää saa korvausta.

Vuokralle muuttajan muistilista

 • Muista tehdä kunnon loppusiivous muuttaessa pois vuokra-asunnosta. Jos muuttosiivousta ei ole tehty huolella, voi vuokranantaja laskuttaa sinulta myöhemmin siivouskulut.
 • Saapuessasi uuteen asuntoon ota kuvat kaikista vioista joita löydät, oli kyseessä sitten suuri naulanreikä seinässä, tai rikkinäinen kaapin ovi. Kun sinulla on päivämäärälliset kuvat vahingoista ennen muuttoa, ei vuokranantaja voi myöhemmin laskuttaa sinua näistä vioista.
 • Jos muutat soluasuntoon, ole yhteydessä muihin asukkaisiin jo etukäteen jos mahdollista, jotta he tietävät milloin olet asuntoon muuttamassa.
 • Ilmoita taloyhtiölle muutostasi. Ilmoittamalla taloyhtiölle muutosta saat ulko-oven ja rappukäytävän nimen päivitettyä, ja pysyvät perillä siitä kuka talossa asuu.

Ota avuksi Sähkömittari.fi ja löydä halvin sähkösopimus uuteen asuntoosi! SähköMittari kilpailuttaa ilmaiseksi Suomen sisäisiä sähkösopimuksia ja löytää sinulle halvimman vaihtoehdon uuteen asuntoon. Säästä sähkönkulutuksessa jopa satoja euroja vuodessa ja vertaile sähkösopimuksia SähköMittarin avulla.

Tarvitsetko apua uuden asunnon remontoimiseen tai esimerkiksi takuuvuokran maksamiseen? Vertaile eri rahoitusvaihtoehtoja Omalainan avulla! Kilpailuta haluamasi laina 1000 – 60 000 euron väliltä, jopa 15 vuoden maksuajalla. Voit vertailla lainoja usean eri pankin ja luotonantajan välillä, täysin ilmaiseksi ja vastuullisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko muuttoa varten saada lainaa?

Voit hakea Omalainasta muuttolainaa aina 60 000 euroon saakka, jolla voit kattaa muutosta aiheutuvia kuluja .

Millaisia asioita kannattaa huomioida ennen muuton tekemistä?

Ennen muuton tekoa kannattaa varmistaa että edellinen asunto on siivottu huolellisesti ja uuteen asuntoon löytyy sähkösopimus. Lisäksi kannattaa hankkia kotivakuutus jos sellaista ei entuudestaan löydy.