logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Tämä on kattavin muistilista täydelliseen muuttopäivään

Tiedätkö mitä kaikkea tulee huomioida kun muutat uuteen asuntoon? Valmistaudu uuteen kotiin ja lue tästä kattavin muistilista ja parhaat vinkit asunnon muuttoon, jotta uuteen asuntoon siirtyminen sujuisi mahdollisimman sulavasti!

Muutto voi olla hyvin stressaavaa ja kaoottista jos siihen ei valmistaudu kunnolla. Vaikka muutto itse tapahtuukin vain yhtenä tai kahtena päivänä, kuuluu muuttoon myös paljon valmistelua ennen itse muuttopäiviä. Mitä huolellisemmin muuton aikana kilpailuttaa sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen, ja mitä selvemmin tavarat pakkaa muuttolaatikoihin, sitä helpommin ja vaivattomammin muutto sujuu. Myös muuttopäivät on hyvä suunnitella etukäteen, jotta muutto on mahdollisimman helppoa kaikille osapuolille. Jos muutossa on mukana lapsia tai lemmikkejä, on muuton suunnittelu entistä tärkeämpää.

1 Muistilista ennen muuttopäivää – Muista nämä ennen muuttoa

Hyvin suunniteltu ja valmisteltu on puoliksi tehty. Vaikka kaikki muuttolaatikot saisi yhden päivän aikana kannettua uuteen asuntoon, on muuttoa itsessään hyvä valmistella jo pari viikkoa etukäteen. Muutosta harvoin selviää yksin, joten myös apujoukkojen hankkiminen on tärkeää. Myös pakkaamisen voi aloittaa reilusti ennen muuttopäivää, kuten myös asunnon loppusiivouksen. Esimerkiksi ikkunat voi pestä jo pari viikkoa ennen asunnosta poismuuttoa, ja häkkivaraston voi siivota.

Muuton valmistelu ja ilmoitukset

 • Hanki ajoissa muuttoapua tai palkkaa muuttopalvelu. On hyvä kysellä muuttoapua jo viikkoja, tai kuukausia ennen itse muuttoa. Muuttopalveluissa on ruuhkaa erityisesti keväisin ja syksyllä, sekä usein aina kuun vaihteessa. Pyytämällä apua ajoissa apujoukkojen tulo on turvattu.
 • Sovi muuttopäivä. Muuttopäivä voi joskus vaihdella vuokrasopimuksen viimeisestä päivästä, mutta yleensä muutto sijoittuu vanhan vuokrasopimuksen viimeisiin päiviin. Kannattaa olla yhteydessä uuden asuntosi vanhoihin asukkaisiin jotta muuttopäivät eivät mene ristiin ja näin hankaloita muuttoa molemmille osapuolille. Toki muutot voidaan myös sovittaa samaan päivään jolloin avainten vaihto käy kätevästi.
 • Tee muuttoilmoitus. Muista tehdä muuttoilmoitus aikaisintaan kuukausi ennen muuttoa, tai viimeistään viikko muuttopäivän jälkeen. Muuttoilmoituksen täyttämistä suositellaan noin pari viikkoa ennen muuttopäivää, jotta posti ehtii kääntymään uuteen asuntoosi. Muista samalla myös hoitaa kuntoon uuden asuntosi sähkösopimus ja kotivakuutus.
 • Tarkista työsopimuksen ehdoista sallitaanko sinulle vapaa muuttopäivä. Tämän avulla voit saada töistä vapaata ja käyttää koko arkipäivän muuttamiseen, ilman turhia kiireitä.

Pakkaaminen ja tavaroista huolehtiminen

 • Aloita ajoissa pakkaamaan tavaroita joita et tarvitse joka päivä. Esimerkiksi kirjat, vanhat paperit ja leivontakulhot voi huoletta pakata jo pari viikkoa ennen muuttoa, sillä niitä ei tarvita joka päivä. Voit samalla käydä läpi kaikki laatikot ja kaapit, ja lajitella tavarat kolmeen eri pinoon. Mukaan tulevat, kierrätykseen menevät, sekä pois heitettävät. Myy tarpeettomat tavarat ja huonekalut kirpputorilla. Muutossa kannattaa hyödyntää erilaisia Facebook-kirpputoreja, joissa vanhoista huonekaluista ja tavaroista pääsee nopeasti eroon hyvällä hinnalla.
 • Varaa jätesäkkejä, kuplamuovia ja sanomalehtiä pakkaamiseen. Pakkaamisessa ja tavaroiden suojaamisessa kannattaa käyttää tervettä järkeä. Jos muuttomatka on pitkä, kannattaa tavarat suojata hyvin, eikä jättää niitä heittelehtimään puolityhjään pahvilaatikkoon. Jätesäkit auki leikkaamalla saat suoja-alustoja huonekaluille, ja sanomalehtiä voit käyttää lautasten ja lasien suojauksessa. Muista varata muuttoon myös teippiä, sakset, sekä hyvä tussi jolla merkitä muuttolaatikot.
 • Muistaa irrottaa ajoissa kaikki valaisimet ja kiinteät esineet. Lamppujen ja television ruuvaamiseen seinältä menee usein oma aikansa, kuten myös taulujen pakkaamiseen. Irrota kaikki kiinni olevat esineet ennen muuttopäivää, jotta ne eivät aiheuta turhia yllätyksiä muuton hetkellä. Myös mukaan tuleva pesukone kannattaa irrottaa hyvissä ajoin seinästä.
 • Kääri laatikostot ja kaapit kelmuun niin laatikot eivät aukea muuton aikana. Kelmu myös suojaa huonekaluja mahdollisilta kolhuilta ja lialta muuton aikana. Muutossa on hyvä suojata kaikki tavarat tarkoin, jotta mikään ei mene turhaan rikki. Esimerkiksi vaatteet kannattaa pakata joko pahvilaatikoihin, tai henkareihin jotka ripustaa vaatepussin sisään. Yhteen vaatepussiin mahtuu yllättävän paljon täysiä henkareita.
 • Merkitse muuttolaatikot hyvin, jotta niiden sisältö selviää kaikilta laatikon sivuilta. Ole järjestelmällinen muuttolaatikoiden pakkaamisessa ja merkitsemisessä, jotta niiden purkaminen myöhemmin on helpompaa. Jos käytät pahvilaatikoita, panosta kunnollisiin laatikoihin äläkä käytä banaanilaatikoita. Kirjoita laatikoiden kylkiin ja päälle selvästi laatikoiden sisältö, jotta ne on helppo kantaa oikeaan huoneeseen uudessa asunnossa.

2 Muuttopäivän muistilista – Muista nämä muuton aikana

Muuttopäivänä kannattaa pitää kiinni aikataulusta. Varsinkin silloin jos olet matkalla toiselle paikkakunnalle, voi muutto olla hyvä aikatauluttaa melko tarkasti, jotta pääset ajoissa perille, eikä muutto veny yömyöhään. Lue tästä muuttovinkit itse muuttopäivään, jotta tiedät mitä tehdä sekä vanhassa, että uudessa asunnossa!

Vanhassa asunnossa

 • Varaa muuttoavulle juotavaa ja ruokaa. Jos sinulla on tuttuja auttamassa muutossa, on kohteliasta ja usein välttämätöntä tarjota heille juotavaa ja välipalaa. Muutossa esimerkiksi hissittömään kerrostaloon hyvä nesteytys on tärkeää hien noustessa pintaan.
 • Pakkaa muuttopäivän aamuna viimeiset tavarat matkalaukkuun. Täytä matkalaukku kaikilla viimeiseksi tarvittavilla tavaroilla, kuten hygieniatuotteilla, vaatteilla ja lakanoilla, jotta nämä löytyvät helposti ja nopeasti uudessa asunnossa.
 • Pakkaa muuttokuorma järkevässä järjestyksessä.
 • Muista käydä kaikki varastot läpi lähtiessäsi. Häkkivarastoon tai asunnon yläkaappeihin jää helposti tavaraa, jonka pois siivoamisesta voidaan myöhemmin veloittaa sinulta ekstraa. Pidä huoli siitä, että kaikki asuntosi varastot ovat tyhjiä, eikä kaappeihin jää turhaa tavaraa.
 • Huolehdi kunnon loppusiivouksesta joko jo heti muuttopäivänä, tai myöhempänä ajankohtana ennen kaikkien avaimien palauttamista. Muista myös tarkistaa, että kaikki palovaroittimet ovat kunnossa.
 • Palauta avaimet. Jos et palaa enää vanhaan asuntoosi ja loppusiivous on suoritettu, muista jättää avaimesi vanhaan asuntoon.
 • Etsi muuttokuormalle sopivin ajoreitti. Ajaessa on syytä välttää turhia mutkia ja miettiä mistä uudelle asunnolle pääsee parhaiten ajamaan. Myös parkkitilaa on hyvä olla valmiiksi uuden asunnon edustalla.

Uudessa asunnossa

 • Käy uusi asunto läpi ja ota kuvat kaikista pienistäkin vioista. Näin sinua ei voida myöhemmin laskuttaa, jos muutat asunnosta pois ja uuden asiakkaan tekemiä vikoja syytetään sinun aiheuttamiksi.
 • Käynnistä kylmälaitteet heti saavuttaessa. Uuden asunnon kylmälaitteet kannattaa heti laittaa kuntoon uudessa paikassa, varsinkin jos ne ovat hieman vanhempia ja kestävät pidempään lähteä käyntiin. Näin saat tuoretta ruokaa nopeasti jääkaappiin.
 • Pura ensin jokapäiväiset, tärkeät tavarat. Kun kaikki tärkeimmät tavarat kuten hygieniatuotteet, tietokone ja tarvittavat vaatteet on pakattu yhteen matkalaukkuun, saa ne nopeasti tarvittaessa. Matkalaukku erottuu myös hyvin muista muuttolaatikoista, joten tärkeimmät tavarasi löytyvät muuton kaaoksessa nopeasti.
 • Hyödynnä muuttoapua lamppujen ripustamisessa ja taulujen seinälle saamisessa. Näitä voi olla hankala saada myöhemmin itse kiinnitettyä ilman apua.

3 Huolehdi muuttoilmoitus ja sähkösopimus kuntoon ennen muuttoa

Virallisista asioista on tärkeää pitää huolta muuton aikana. Ilman sähkösopimusta asunnon sähköt katkeavat ennen pitkää ja kotivakuutus ei korvaa asunnossa sattuneita vahinkoja jos sitä ei ole muistettu päivittää. Ainakin nämä viralliset ilmoitukset on syytä muistaa päivittää muuton aikana:

 • Muuttoilmoitus postille ja maistraatille
 • Sähkösopimus uuteen asuntoon, irtisano vanha ja kilpailuta uuteen asuntoosi halvempi vaihtoehto.
 • Kotivakuutus vanhasta asunnosta uuteen
 • Takuuvuokran takaisin saaminen vanhasta asunnosta
 • Laajakaistan siirtäminen
 • Lasten päiväkoti tai koulu
 • Koiran veromerkki

Tärkeimpiä ilmoituksia ovat muuttoilmoituksen lisäksi kotivakuutus sekä sähkösopimus. Nämä molemmat kannattaa kilpailuttaa muuttaessa, sillä vanhat sopimukset harvoin käyvät sellaisenaan uuteen asuntoon. Kilpailuttamalla löydät markkinoiden halvimmat vaihtoehdot ja säästät sekä sähkösopimuksessa, että kotivakuutuksessa jopa satoja euroja vuodessa. Sähkösopimus on helppo kilpailuttaa Sähkömittari.fi -sivuston avulla, jonka avulla voit ilmaiseksi vertailla eri sähkösopimuksia ympäri Suomen. Muista hoitaa myös tarvittavat liitteet kuten uusi vuokrasopimus Kelaan jos tarvitset asumistukea tai jos asumismuotosi vaikuttaa johonkin muuhun tukeen.

Muuttolista asunnon mukaan – Omakotitaloon, vuokralle, tai ensiasuntoon

Muutossa pitää huomioida hieman eri asioita riippuen siitä millaiseen asuntoon on muuttamassa. Katso tästä muuttovinkit omakotitaloon, ensi- ja vuokra-asuntoon.

Ensiasuntoon muuttajan muistilista

 • Hanki kotivakuutus uuteen asuntoosi. Useimmat vuokranantajat vaativat laajaa kotivakuutusta vuokralaiseltaan, ja sen hankkimisessa ei kannata jäädä odottelemaan.
 • Lähetä kopio vuokrasopimuksesta Kelaan jos saat jonkinlaista tukea, kuten esimerkiksi opinto- tai asumistukea. Kela vaatii vuokrasopimuksen tukien laskemiseen.
 • Hanki huonekaluja käytettynä. Erityisesti opiskeluaikana asunto saattaa vaihtua monta kertaa, joten huonekalujen ei tarvitse olla kaikista laadukkaimpia. Käytä hyväksi Facebook-kirpputoreja ja erilaisia ostetaan/annetaan/myydään ryhmiä.
 • Muista ilmoittaa uuteen taloyhtiöön muutostasi. Saat heiltä tarvittaessa myös tietoa pyykkituvasta, saunavuoroista sekä autopaikoista.

Omakotitaloon muuttajan muistilista

 • Muista hoitaa kuntoon jäte- ja vesihuoltosopimukset. Omakotitalojen roskia ei automaattisesti poimita tien vierestä, vaan sinun on tehtävä sopimus jätteen hausta.
 • Muuttaessa öljylämmitteiseen taloon muista tarkistaa öljyn määrä. Talvella öljyä kuluu reippaasti ja siihen on hyvä valmistautua ennen pakkasten tuloa.
 • Siirrä internet-yhteytesi tai tilaa uusi. Omakotitalossa on järkevää olla koko talon kattava verkkoyhteys, joka olisi hyvä saada kuntoon jo muuttopäivänä.
 • Kilpailuta sähkösopimuksesi. Koska sähköä kuluu omakotitalossa kerrostaloasuntoa enemmän, on sähkösopimuksen kilpailuttaminen erityisen tärkeää. Voit säästää satoja euroja omakotitalosi sähkön kulutuksessa valitsemalla oikean sähkösopimuksen. Sähkösopimus on helppo kilpailuttaa Sähkömittari.fi-sivuston avulla.
 • Jos muutat uudiskohteeseen muista muuttotarkastus. Huomatuista virheistä on tärkeää muistaa reklamoida ennen vuositarkastusta, jonka jälkeen virheistä ei enää saa korvausta.

Vuokralle muuttajan muistilista

 • Muista tehdä kunnon loppusiivous muuttaessa pois vuokra-asunnosta. Jos muuttosiivousta ei ole tehty huolella, voi vuokranantaja laskuttaa sinulta myöhemmin siivouskulut.
 • Saapuessasi uuteen asuntoon ota kuvat kaikista vioista joita löydät, oli kyseessä sitten suuri naulanreikä seinässä, tai rikkinäinen kaapin ovi. Kun sinulla on päivämäärälliset kuvat vahingoista ennen muuttoa, ei vuokranantaja voi myöhemmin laskuttaa sinua näistä vioista.
 • Jos muutat soluasuntoon, ole yhteydessä muihin asukkaisiin jo etukäteen jos mahdollista, jotta he tietävät milloin olet asuntoon muuttamassa.
 • Ilmoita taloyhtiölle muutostasi. Ilmoittamalla taloyhtiölle muutosta saat ulko-oven ja rappukäytävän nimen päivitettyä, ja pysyvät perillä siitä kuka talossa asuu.

Ota avuksi Sähkömittari.fi ja löydä halvin sähkösopimus uuteen asuntoosi! SähköMittari kilpailuttaa ilmaiseksi Suomen sisäisiä sähkösopimuksia ja löytää sinulle halvimman vaihtoehdon uuteen asuntoon. Säästä sähkönkulutuksessa jopa satoja euroja vuodessa ja vertaile sähkösopimuksia SähköMittarin avulla.

Tarvitsetko apua uuden asunnon remontoimiseen tai esimerkiksi takuuvuokran maksamiseen? Vertaile eri rahoitusvaihtoehtoja OmaLainan avulla! Kilpailuta haluamasi lainasumma 1000 – 60 000 euron väliltä, jopa 15 vuoden maksuajalla. Voit vertailla lainoja usean eri pankin ja luotonantajan välillä, täysin ilmaiseksi ja vastuullisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko muuttoa varten saada lainaa?
Voit hakea Omalainasta muuttolainaa aina 60 000 euroon saakka, jolla voit kattaa muutosta aiheutuvia kuluja .
Millaisia asioita kannattaa huomioida ennen muuton tekemistä?
Ennen muuton tekoa kannattaa varmistaa että edellinen asunto on siivottu huolellisesti ja uuteen asuntoon löytyy sähkösopimus. Lisäksi kannattaa hankkia kotivakuutus jos sellaista ei entuudestaan löydy.

Muita artikkeleitamme

Muutto

Muutto on yksi elämän suurimmista muutoksista. Se voi olla jännittävä ja jopa stressaava kokemus. Keräsimme yhteen vinkit onnistuneen muuton...

Terassi

Terassin rakentaminen on yksinkertainen tapata lisätä kotipihan viihtyisyyttä ja käytettävyyttä. Omalainan avulla rahoitat terassin järkeväs...

Koirat

Lemmikit ovat meille tärkeitä, mutta niiden hoitoon voi mennä paljon rahaa. Lue tutkimuksemme koirarotujen hintaeroista aina hankinnasta rok...

Moottoripyörä

Moottoripyörän hakinta tapahtuu usein lainarahalla. Omalainan avulla kilpailutat kulutusluotot useiden lainantarjoajien kesken!

Kesärenkaat

Välttyäkseen maksamasta liikaa kesärenkaista on olennaista tehdä hintavertailua niin renkaiden kuin rahoituksen osalta.

Moottorivene

Moottoriveneen tai muun isomman asian hankintaa on hyvä puntaroida huolella ennen ostotoimiin ryhtymistä.

Varainsiirtovero

Varainsiirtovero on vero, joka maksetaan kiinteistön tai asunnon omistuksen siirrosta toiselle henkilölle. Tunnetko monia koskettavan veron ...

Ruohonleikkuri

Hyvä ruohonleikkuri tekee nurmikonleikkuusta helppoa, siistiä ja nopeaa. Katso miten edullisesti voit saada lainaa ruohonleikkurin hankintaa...

Sosiaalinen luotto

Kuntien sosiaalinen luotto on oikeusaputoimistojen ja Takuusäätiön rinnalla yksi maksuttoman talousavun muoto. Lue lisää mahdollisesta apuke...

Kylpyhuoneremontti

Aika tehdä kylpyhuoneremontti? Mistä aloittaa? Talouden näkökulmasta paras lopputulos on sekä onnistunut, että järkevästi rahoitettu.

Vuokravakuus

Vuokravakuus vaaditaan lähes aina. Kerromme miten vuokravakuuden kanssa kannattaa menetellä ja miten hoidat vakuuden kuntoon ilman säästöjä.

Osakesäästötili

Osakesäästötili on sijoitustili, jonka kautta voit ostaa pörssiosakkeita. Osakesäästötilit tulivat Suomen markkinoille vasta hiljattain, vuo...

Kattoremontti

Talon kattoremontti on taloudellinen satsaus, joka kannattaa aina ja hyvällä suunnittelulla kustannuksetkaan eivät pääse yllättämään. Lue li...

Älypuhelin

Hankkiessasi uutta älypuhelinta hankkiessasi kannattaa ehdottomasti tarkastella useampia vaihtoehtoja - myös hankinnan rahoituksen suhteen!

Sähköautot

Lue tietopakettimme sähköautojen hyödyistä, ongelmista ja siitä, sopiiko sähköauto ehkä juuri sinun talouteesi ja miten kustannat uuden auto...
euribor

Euribor

Tästä artikkelista saat hyvän käsityksen siitä, mikä euribor-korko käytännössä on ja miksi se on tärkeä henkilökohtaiselle taloudellesi.

Tiedote: Yhdistelylainat pienensivät asiakkaidemme kuukausierää -64%

Selvitimme asiakkaillemme joulukuussa maksettujen yhdistelylainojen tuoman hyödyn. Asiakkaidemme keskimäärin maksama kuukausierä pieneni 64%...

Väliaikaisen korkokaton päättyminen ei nostanut korkoja – Nimelliskorot pysyivät edelleen 9,5% tuntumassa

Väliaikaisen korkokaton poistuessa pelättiin korkojen palaavan samalle tasolle kuin ennen väliaikaisia lakeja. Tilastot kuitenkin osoittavat...

Väliaikainen korkokattolaki päättyy

Väliaikainen vuoden 2021 kulutusluottojen korkokattolaki on voimassa ajalla 1.1.-30.9.2021. Lokakuun alusta alkaen lainoista saa periä jälle...

Asiakastiedote: Uusi luotonantaja lisätty

Lainavertailuun on lisätty tammi-helmikuussa uusi luotonantaja. Lisäksi yksi suomalainen pankki ja kaksi muuta luotonantajaa tarjoaa uudelle...

Voit nyt turvata maksukykysi OmaLaina Maksuturvalla

Onko maksukysysi turvattu sairauden tai työttömyyden varalta? Tarjoamme First Insurance Balticin ja Maiden Life & Generalin kanssa OmaLaina ...

Asiakastiedote: Svea nyt mukana OmaLainassa

OmaLaina.fin lainavertailu laajenee, sillä nyt myös Ruotsalainen Svea on kilpailutuksessamme.

Ravintola-alan yritykset saavat nyt rahoitusta Omalaina.fi -palvelusta

Ravintola-ala on viimeisen puolentoistavuoden aikana kärsinyt rajoituksista. Nyt valoa näkyy tunnelin päässä ja yritysrahoitusta on saatavil...

Ravintola-alalle yrityslainaa nyt Omalaina.fi palvelusta

Ravintola-alalle odotettavissa helpotuksia. Ravintolarajoitukset ovat poistumassa ja rahoitusyhtiöt ja pankit uskaltavat taas myöntää yritys...

Tutkimus: Pankit jatkoivat yhdistelylainojen tarjoamista

Asiakaspalveluumme on saapunut kysymyksiä mahdollisuudesta yhdistellä useampia lainoja tai uudelleenrahoittaa yksi aiempi laina edullisemmal...

Omalaina.fi tukee suomalaista urheilua

Urheilu on täynnä tunnetta: suuria unelmia, sekä ikimuistoisia onnistumisia. Omalaina.fi on mukana tukemassa suomalaisen urheilun menestysta...

Mukana jo kaksi suomalaista pankkia OmaLainassa

Olemme työskennelleet ahkerasti auttaaksemme suomalaisia säästämään rahaa lainanhoitokuluissaan. Palvelussamme on mukana nyt jo kaksi suomal...

Uusi laki toi korkokaton lainoihin – Ota nämä asiat huomioon, jos sinulla on lainaa

Suomessa on tullut voimaan uusi lainoja koskeva korkolaki, jonka mukaan Suomessa myönnettävien lainojen nimelliskorko ei saa olla yli 20 %.

Tiesitkö, että uusi laki vaikuttaa lainojen korkoihin – Nyt kannattaa yhdistää vanhat lainat

Syksyn aikana on tullut voimaan uusi korkokattolaki, jonka ansiosta edullisen yhdistelylainan löytäminen on nyt entistä helpompaa.

Korkokattolaki 2021

Uusi väliaikainen korkokatto on voimassa 1.1.-30.9.2021. Vuoden 2021 korkokattolaki on jatkumoa vuoden 2020 väliaikaiselle laille.

Jo 52 500 yhdistelylainaa myönnetty kauttamme

Voimme ylpeänä ilmoittaa, että OmaLaina.fi kautta on haettu ja maksettu yhteensä nyt jo 52 500 yhdistelylainaa!

Korkokattolaki 2020

Suomessa tuli voimaan 1.7.2020 alkaen väliaikainen laki, joka rajoittaa tietyissä luotoissa enimmäiskoron 10 prosenttiin. Lue lisää laki muu...

Ryhmäkanne luottojen 300 % koroista – Näin vältät tilanteen omalla kohdallasi

Vanhojen luottojen 300 % korot ovat johtamassa kuluttaja-asiamiehen ryhmäkanteeseen. Kilpailuttamalla ja vertailemalla pankkisi vältät tilan...

Talvirenkaiden vaihto tulossa? – Vaihda nastarenkaat aikaisin allesi ja turvaat menosi talvella

Vaihda talvirenkaat ajoissa autoosi ja vältät pahimmat ruuhkaat rengaskaupoilla. Lue vinkit talvirenkaisen ostoon ja rahoittamiseen tästä!

Veroilmoituksen täyttäminen – Näin tarkistat esitäytetyn veroilmoituksen ilman mokia

Veroilmoituksen tarkistaminen ja täyttäminen voi olla haastavaa. Näillä vinkeillä korjaat esitäytetyn veroilmoituksen oikein, ilman turhia k...

Voiko 18-vuotias saada lainaa? – Nämä ovat vaihtoehtosi

Kuinka nuori voi hakea lainaa? 18-vuotias voi saada lainaa kulutus- tai joustoluottona, eri pankeista riippuen. Kilpailuta lainahakemuksesi ...

Maksa vain yhtä lainaa usean pienen sijasta – Yhdistä lainasi Omalainan avulla

Lainojen yhdistäminen on hyvä vaihtoehto jos on kertynyt useita lainoja maksettavaksi. Järjestelylainan avulla voit säästää jopa satoja euro...

Muuton hinta ympäri Suomen – Kuinka paljon muuttaminen oikeasti maksaa

Muutto uuteen kotiin saattaa maksaa yllättävän paljon ja kulut saattavat nousta jopa tuhansiin euroihin. Lue tästä vinkit miten säästää muut...

Vältä maksamasta lainastasi liikaa

Kallis ja omaan taloudelliseen tilanteeseen sopimaton laina on usein syynä ongelmiin. Voit välttyä maksamasta lainastasi liikaa - me kerromm...

Miten varautua taantumaan? – Näin selviät talouden laskusta

Miten valmistautua tulevaan taantumaan? Entä kuinka paljon jokaisella pitäisi olla rahaa säästössä puskurivarastossa? Lue tästä miten selvit...

Väliaikainen konkurssilaki päättyy – varmista yrityksen kassan kestävyys

Väliaikainen konkurssilaki päättyy, jolloin yrityksen maksukyvyttömyysolettama lyhenee. Varmista, ettei tilapäinen kassavaje aiheuta maksuky...

Vakuudeton yrityslaina paikkaa yrityksen väliaikaisen kassavajeen nopeasti

Paikkaa kassavaje nopeilla toimilla. Kilpailuttamalla yrityslainat netissä voit saada edullista ja nopeaa yrityslainaa jopa 8 milj. € ilman ...

Tiedätkö mikä PSD2 on? – Uudet tahot voivat nyt nähdä pankkitietosi

Tiedätkö uusista pankkipalvelujen muutoksista? Uuden PSD2-direktiivin tultua voimaan eri yritykset voivat päästä käsiksi asiakkaiden pankkit...

Tiedätkö kuinka paljon saat lapsilisää ja muita tukia kun vauva syntyy?

Työssäkäyvän äidin tulot laskevat suuresti kun lapsi syntyy ja perheen talous voi kokea isonkin takaiskun. Lue tästä kuinka paljon oikeasti ...

Näin yrityksesi avainluvut voivat vaikuttaa lainanhakuun

Yrityksen menestys riippuu taidosta tulkita sen avainlukuja ja tehdä oikeita päätöksiä. Avainluvut voivat vaikuttaa myös yrityksen lainakelp...

Yrityslainat kilpailuttava hyötyy monin tavoin

Pienet ja keskisuuret yritykset eivät voi käyttää tärkeän rahoituksen hakemiseen useita viikkoja. Kilpailuttamalla lainat OmaLainassa yritys...

Yrityslainojen myöntäminen kasvoi vuoden takaiseen

Maailman avautuessa luotonantajilla on jatkuvasti parempi usko suomalaisiin yrityksiin. Yrityslainojen myöntö kasvoi vuoden takaiseen 2297%.

Rakentamiseen erikoistuneet yritykset nostavat yrityslainansa Omalaina.fi -palvelusta.

Rakentamiseen erikoistuneet yritykset suosivat lainavertailupalvelua. Väliaikainen kassavaje kannattaa paikata kilpailutetulla yrityslainall...

Mukana jo yli 15 yrityslainoihin erikoistunutta luotonantajaa

Kilpailutamme yrityslainat jo yli 15 yrityslainoihin erikoistuneen luotonantajan kesken. Voit hakea haluamaasi yrityslainaa 8 milj. € asti i...

Rintamamiestalon remontti – Lue hinta-arviot ja vinkit vanhan talon remonttiin

Vanhan rintamamiestalon kunnostaminen on monen perheen unelma. Lue tästä 5 hinta-arviota rintamamiestalon remontoimiseen ja parhaat vinkit t...

Rahoita syksyn kasvavat menot edullisella lainalla – mutta toimi pian

Koulujen alku tai muutto voivat olla alkusyksyn rahanreikiä. Syyskuun aikana lainaa hakeva hyötyy väliaikaisesta 10% korkokatosta.

Rahaa työttömyyskassasta? – Tee näin jos sinut lomautetaan

Työttömyyskassa on apuna kun lomautus tai työttömyys iskee. Mutta entä jos päiväraha ei riitä? Ota nämä säästövinkit käyttöön jos sinut loma...

Pitäisikö sinun avata ulkomainen pankkitili? – Sinulla on oikeus pankkitiliin missä tahansa EU-maassa

Pankkitilin avaaminen toiseen EU-maahan on oikeutesi Suomen kansalaisena. Jos matkustat usein samaan EU-maahan, kannattaa paikallisen pankki...

Millä rahalla opiskelija elää?

Vaikka korkeakouluopetus on Suomessa ilmaista, tarvitsee opiskelija silti rahaa jolla elättää itsensä. Lue tästä vinkit opintojen rahoittami...

Voinko yhdistää vain osan lainoista?

Etkö saanut haluamaasi lainatarjousta? Myös pienempi lainatarjous kannattaa hyödyntää lainojen yhdistämisessä. Lue tästä vinkit lainojen yhd...

Miesten ja naisten rahankäyttö

Naiset suunnittelevat talouttaan pitkäjänteisesti ja miehet ottavat tarpeettomia taloudellisia riskejä - tuttuja väittämiä monelle. Onko nii...

Menestyvä yritys investoi ketterästi

Kasvavan yrityksen ei pitäisi joutua jarruttelemaan turhaan. Vakuudeton yrityslaina auttaa kasvattamaan yrityksen liiketoimintaa nopeasti!

Maksa pois kallis luottokorttivelka

Luottokortti on nopea ja vaivaton tapa lainata rahaa. Luottokorttivelka voi kuitenkin olla rasite. Lue miten tunnistat kestämättömän luottok...

Luottokelpoisuus

Vaikuttaako luottokelpoisuutesi lainan hakuun? Lue tästä 5 syytä siihen, miksi et välttämättä saa pankilta lainaa, ja miten voit korjata asi...

Lasku myöhässä

Jos laskun eräpäivä on jo mennyt mutta et ole maksanut laskua, älä panikoi vaan selvitä asia. Laskun eräpäivän jälkeen sinulla on vielä aika...

Näin lainoja yhdistävä voi säästää – esittelemme konkreettisen esimerkkitapauksen

Lainojen yhdistämisestä puhutaan paljon, mutta monelle on epäselvää miten edut voivat olla mahdollisia. Esittelemme konkreettisen esimerkkit...

Mihin käyttäisit 5000 euroa lainaa? – Näihin asioihin suomalaiset hakevat lainaa

Autoremontti vai lomamatka? Lue lista siitä mitä suomalaiset ostavat 5000 euron lainalla! Hae lainaa 5000 euroa edullisesti ja helposti, Oma...

Pidä yrityksen kassa kunnossa lomarahojen maksusta huolimatta

Vuotuisten lomarahojen ulosmaksu voi tehdä tuntuvan loven pk-yrityksen kassaan. Vakuudeton yrityslaina auttaa pitämään yrityksen kassan kunn...

Parempia taloudellisia päätöksiä – Älä tee näitä virheitä uudelleen

Miten saada perheen talous takaisin jaloilleen? Paremmat taloudelliset päätökset ovat vain muutaman muutoksen takana. Näillä vinkeillä pääse...

Venäjälle asetettujen pakotteiden vaikutuksiin voi varautua yrityslainalla

Venäjää kohtaan asetetut pakotteet ja voivat vaikuttaa yritysten toimintaan monella tapaa. Pakotteiden taloudellisiin vaikutuksiin voi kuite...

Ostatko liikaa osamaksulla?

Tuliko taas tilattua uusia vaatteita osamaksulla? Liiallinen luotolla maksaminen voi johtaa velkakierteeseen. Lue tästä, miten korjata tilan...

Oma remontti taloyhtiössä?

Omaan remonttiin tarvitaan aina lupa, jottet joudu maksamaan remonttia kahteen kertaan. Lue mitä tulee muistaa kun harkitsee omaa remonttia ...

Tämä on kattavin muistilista täydelliseen muuttopäivään

Tiedätkö mitä tulee huomioida kun muutat uuteen asuntoon? Valmistaudu uuteen kotiin ja lue tästä kattavin muistilista ja parhaat vinkit asun...

Näin vertailet pankkeja oikein

Milloin vertailit korkoja muista pankeista? Pankkien hinnat voivat vaihdella suuresti. Lue ohjeet miten vertailet ja valitset itsellesi uude...

Oikea laina tarpeeseesi – näin valitset oikean lainamuodon

Kertaluotto vai jatkuva tililuotto? Oikean lainan valitseminen voi tuntua vaikealta. Lainan käyttötarkoitus kuitenkin määrittää sopivimman l...

Mitä sinä vertailet?

Tuemme ylpeänä suomalaista urheilua. Jos meiltä kysytään, se on ainoa asia, joka on vertailematta parasta! Kysyimme kuudelta suomalaiselta u...

Miten sijoittaminen kannattaa aloittaa?

Sijoittamisen voi aloittaa kuka tahansa jolla riittää kiinnostusta ja kärsivällisyyttä. Löydä OmaLainan kautta halpa laina jolla pääset alku...

Miten säästää rahaa arjessa?

Säästäminen pakollisissa menoissa voi olla hankalaa. Arjessa pystyy kuitenkin säästämään rutkasti euroja. Katso tästä 5 vinkkiä auttamaan ar...

Kun lakkoavustus ei riitä – Rahoitusta arjen kuluihin

Saitko liian vähän lakkoavustusta lakon aikana? Jos lakkoavustus ei riitä, voit hakea ylimääräistä rahoitusta OmaLainan kautta. Kilpailutamm...

Lainojen yhdistäminen voi tuoda yllättäviä säästöjä

Useiden pienten lainojen takaisinmaksu on kallista. Näin maksat kerralla kaikki pienlainasi takaisin ja huolehdit vain yhdestä yhdistelylain...

Lainasi korot ovat voineet nousta vuodenvaihteessa

Kuluttajaluottojen enimmäiskorkoa rajoitettiin jälleen vuodenvaihteessa voimaan tulleella väliaikaisella lailla. Lue vuoden 2020 korkokatost...

Mistä tarpeeksi lainaa?

OmaLainan kautta voit hakea rahoitusta remonttiin, arjen kuluihin ja suuriin hankintoihin. Lupaamme sinulle helpon ja mutkattoman lainojen v...

Suomalainen käyttää häihin 10 000 euroa

Häiden keskimääräinen hinta Suomessa on noin 10 000 euroa. Lue tästä lisää suomalaisten häiden hinnasta ja niiden rahoittamisesta!

Milloin kesämökki kannattaa hankkia ja millä hinnalla?

Monen suomalaisen haave on yhä oma mökki jossa viettää kesän lomaviikot. Lue tästä kaikki tarvittavat tiedot ja vinkit kesämökin hankkimisee...

Kannattaako pariskunnan avata yhteinen pankkitili?

Yhteinen pankkitili tulee puheeksi naimisiin mennessä, tai jos pariskunnalle syntyy lapsia. Tiedätkö mitä hyötyjä ja haittoja yhteisestä pan...

Korot laskussa – Lainaa haetaan päivittäisiin hankintoihin & liikkumiseen Suomessa

Yhdistelylainojen hakeminen on vähentynyt, vaikka korot ovat tällä hetkellä ennätysalhaalla. Sen sijaan lainaa haetaan nyt liikkumiseen koti...

Kannattaako leasing-auto?

Leasing-auto on vuokra-auto, josta maksetaan kuukausittain toistuva käyttömaksu. Onko leasing-auto kuitenkaan kannattava? Lue vinkit!

Käsiraha autoa ostaessa

Voit itse määrittää käsirahan suuruuden autokaupoilla. Kannattaako käsirahan olla suuri, vai voiko auton ostaa täysin ilman käsirahaa? Lue p...

Irti vaarallisesta velkakierteestä: Lue bloggaaja Diina

Suosittua Diiskuneiti-blogia kirjoittava Diina-Maria kertoo velkataakan kanssa tasapainoilusta ja lainojen yhdistämisen tuomasta helpotukses...

9 helppoa keinoa hankkia lisätuloja

Päivätyöstä saatavat tulot eivät aina riitä kattamaan kaikkia arjen kuluja ja rahaa on saatava lisää. Lisätienestejä voi hankkia yllättävill...

Budjettimatka Eurooppaan ja sen ulkopuolelle

Lähde pakoon Suomen kaamosta ja kylmyyttä matkalainan avulla. Katso tästä halvimmat ja suosituimmat lomakohteet talvelle Euroopassa ja sen u...

Lainaa edullisemmin Ruotsista?

Kohtuulliset korot ja joustavat ehdot ovat syitä miksi suomalainen valitsee ulkomaisen pankin. Tarjonnan kasvaessa kilpailuttaminen on yhä t...

Laina Norjasta?

Suomessa toimii useita ulkomaalaisia pankkeja, joista suurin osa on pohjoismaisia. Katso saatko paremmat lainaehdot ja korot esimerkiksi Nor...

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Kuinka paljon voit saada lainaa, riippuu siitä mistä olet sitä hakemassa. Lainan määrästä päättävät ne pankit ja rahoitusyhtiöt, jotka laino...

Kuinka paljon auton ylläpitäminen vuodessa maksaa?

Tiedätkö kuinka paljon auton ylläpitäminen maksaa? Lue mihin rahasi kuluvat ja miten voit löytää auton hankkimiseen ja ylläpitoon edullinen ...

Ensimmäisen auton ostaminen – Mitä täytyy tietää auton valitsemisesta ja rahoituksesta

Mitä kaikkea sinun pitäisi tietää kun ostat ensimmäistä omaa autoa? Entä kannattaako sinun ostaa käytetty vai täysin uusi auto? Lue tästä vi...

Pienyrittäjä, näin selätät ennakkoverojen tuomat taloushaasteet

Jäännösverot tulevat monelle pienyrittäjälle ikävänä yllätyksenä. Yrityslainan avulla voit vastata taloustilanteen yllättäviin muutoksiin jo...

Digipankit ovat täällä – Ethän hae lainaa ilman pankkien vertailua

Milloin viimeksi olet kilpailuttanut lainasi muualla kuin omassa pankissasi? Anna digipankeille mahdollisuus! Testaa lainojesi uusi korko ja...

Huomasi heti, miksi se lainavertailu aina kannattaa

Suositun Mutsis on -blogin ylläpitäjä Emilia Huttunen kilpailutti lainat perheen isoa hankintaa varten johon lainavertailu toi arvaamatonta ...

Avioeron hinta – Miten selvitä erosta taloudellisesti

Avioeron hakeminen ei ole ilmaista, eikä yleensä myöskään halpaa. Hae apua ja kilpailuta rahoitus avioeron horjuttamaan talouteen OmaLaina.f...

Korkokattolaki vaikuttaa sinunkin lainaasi

Kaikkia lainoja sitoo korkokattolaki, joka uudistuksen myötä on 20 %. Tässä artikkelissa kerromme miten korkokatto vaikuttaa sinunkin lainaa...

Lainanvertailupalvelu on luotettava apu lainojen vertailussa – Kilpailuta lainasi vastuullisesti

Vertailupalvelut auttavat lainan kilpailuttamisessa usean pankin kesken. Anna OmaLainan auttaa sinua löytämään itsellesi reilu ja halpa lain...

Kesällä nostetaan auto- & venelainoja

Kesä on aina ollut tyypillistä aikaa hankkia rahoitusta autoon tai veneeseen. Tyypillisesti kulkuvälineitä hankitaan toukokuusta elokuulle.

Mistä rahoitus käytetyn auton ostoon?

Suurin osa Suomessa myydyistä autoista on vaihtoautoja. Hoida rahoitus kuntoon ajoissa ja hae autolainaa OmaLainalta 100 - 60 000 euroa.

Aleksi sai apua yksinhuoltajan lainakuluihin

Maksatko takaisin useaa eri lainaa suurilla koroilla? Ratkaisu kalliisiin luottoihin on yhdistelylaina, jonka avulla maksat pois aikaisemmat...

Miksi en saa lainaa vaikka luottotietoni ovat kunnossa?

Etkö saa lainaa vaikka luottotietosi ovat täysin kunnossa? Lue tästä 5 syytä siihen, miksi et välttämättä ole saanut lainaa, ja miten korjat...

Onnea ja menestystä uudelle yritykselle

Omalaina.fi palvelun kautta nykyisin vakuudetonta yrityslainaa helpommin uusille yrityksille.

Inflaatioon ja korkojen nousuun voi varautua

Talouden epävakaat näkymät huolestuttavat monia. Epävakauteen voi kuitenkin varautua ja oman talouden puskuria vahvistaa sopivalla lainalla.

Huolettoman lomailijan muistilista

Lomakausi tarkoittaa usein selvästi kasvavia menoja ja varsinkin ulkomailla matkailevan on hyvä varautua myös täysin yllättäviin kuluihin.

Tilannekatsaus kesän 2022 korkotilanteeseen

Voimakas inflaatio ja sitä seurannut korkojen heilahtelu huolestuttaa monia lainanhakijoita. Selvitimme miten kulutusluottojen korot ovat mu...