1. Johdanto

Kun käytät Omalaina.fi-palvelua (verkkosivustolla www.omalaina.fi, puhelimitse tai muulla tavalla), palveluntarjoajana toimii joko Sambla Group Oy tai Sambla Group AB:

  • Jos hyödynnät kuluttajaluottojen välityspalvelua, palvelun tarjoaa Sambla Group Oy.
  • Jos hyödynnät vakuutustuotteiden välityspalvelua, palvelun tarjoaa Sambla Group AB. Sambla Group AB:llä on Ruotsin Finanssivalvonnan (Finansinspektionen) myöntämä rajat ylittävä lupa välittää vakuutustuotteita myös Suomen markkinoilla. 

Jäljempänä näissä Käyttäjäehdoissa “Sambla” viittaa joko Sambla Group AB:n tai Sambla Group Oy:n riippuen mitä Palvelua hyödynnät yllä kuvatun mukaisesti. 

Tarjoamme kuluttajalainojen ja vakuutusten välitystä (jäljempänä yhdessä ”Palvelut”). Tämä tarkoittaa, että voimme välittää sinulle lainoja ja vakuutuksia. Kun teet lainahakemuksen Samblan kautta, saat mahdollisuuden vertailla tarjouksia lainanantajilta, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Voit lukea tältä sivulta, mitkä lainanantajat ja vakuutusyhtiöt ovat yhteistyökumppaneitamme. 

Käyttämällä jotakin Palveluamme hyväksyt, että näitä Käyttäjäehtoja sovelletaan sinun ja Samblan väliseen suhteeseen. Myös mahdollisen yhteishakijan tulee olla tietoinen näiden Käyttäjäehtojen sisällöstä ja hänen tulee perehtyä niihin huolellisesti. On tärkeää, että Käyttäjäehdot luetaan huolellisesti sekä sinun että mahdollisen yhteishakijan toimesta näiden Käyttäjäehtojen ymmärtämiseksi.

Kun pyydät meiltä vakuutusten välitystä, annamme sinulle lisätietoja vakuutuksista ja niiden ehdoista.

2. Tehtävämme

Käyttämällä Palveluita valtuutat Samblan pyytämään lainatarjouksia ja/tai vakuutustarjouksia lainanantajilta ja vakuutusyhtiöiltä, joiden kanssa Sambla tekee yhteistyötä. Jos pyydät lainanvälitystä, Sambla antaa sinulle mahdollisuuden vertailla tarjouksia ja ehtoja. 

Et koskaan sitoudu hyväksymään saamiasi laina- tai vakuutustarjouksia, vaan voit aina itse päättää, haluatko tehdä laina- tai vakuutussopimuksen lainanantajan tai vakuutusyhtiön kanssa.

Huomaathan, että Sambla ei voi koskaan antaa takuita tai lupauksia tai muutoin tehdä sitoumuksia yhteistyökumppaneidemme puolesta. Päätöksen lainan myöntämisestä tekee aina kyseinen yhteistyökumppani.

3. Korvauksemme

Palveluiden käyttö on sinulle maksutonta.

Jos päätät tehdä lainasopimuksen jonkun yhteistyökumppanimme kanssa, saamme heiltä korvauksen siitä, että olemme välittäneet lainan. Välityskorvauksemme voi vaihdella sen mukaan, minkä lainanantajan valitset.

4. Luottotietojen tarkistus ja tietojen hankkiminen

Antamalla itseäsi ja mahdollista yhteishakijaasi koskevia tietoja Samblalle vakuutat, että annetut tiedot pitävät paikkansa ja että sinulla on lupa antaa kyseiset tiedot yhteishakijastasi. Hyväksyt myös sen, että Sambla voi hankkia tiedon siitä, onko mahdollinen lainanantaja suostunut tarjoamaan sinulle lainaa, sekä tiedon lainahakemuksesi tilasta yhteistyökumppaneinamme toimivilta lainanantajilta näiden Käyttäjäehtojen mukaisesti.

Käyttäessäsi Samblan palvelua annat suostumuksesi myös siihen, että Sambla Group Oy voi tarkastaa luottotietosi Asiakastieto Oy:n ja/tai Dun & Bradstreet Finland Oy:n (ent. Bisnode) luottotietorekistereistä ennen kuin Sambla Group Oy välittää tietosi eteenpäin lainanantajille.

5. Henkilötietojen käsittely

Tietosuojaselosteessamme (saatavilla verkkosivustollamme) selitämme, miten Sambla kerää ja käsittelee henkilötietojasi Palveluiden yhteydessä ja yleisesti ja millaisia henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksia sinulla on. Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaselosteesta, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi.

6. Sinun velvollisuutesi ja Samblan velvollisuudet

Ennen kuin pyydät lainatarjouksia, arvioi omat kuukausittaiset tulosi ja menosi mahdollisimman tarkasti. Näin saat suuntaa antavan käsityksen mahdollisen euromääräisen lainan kuukausilyhennyksen suuruudesta. Ota huomioon oma taloustilanteesi tai yhteinen taloustilanteenne kokonaisuutena, mikäli haet lainaa yhteishakijan kanssa. Sambla toimittaa sinulle luotonantajien tekemiä tarjouksia luotoista.  Sinun on arvioitava ja tarkistettava yhteistyökumppaneidemme tarjouksista toimittamamme tiedot ennen kuin teet sopimuksen.

Sambla ei itse lainaa rahaa eikä tarjoa vakuutuksia, vaan me ainoastaan välitämme lainoja ja vakuutuksia yhteistyökumppaneiltamme. Yhteistyökumppaneidemme kanssa allekirjoittamasi sopimukset koskevat sinun ja lainanantajan/vakuutusyhtiön välistä suhdetta. Sambla ei vastaa mistään vahingoista tai menetyksistä, jotka aiheutuvat, kun solmit tai jätät solmimatta sopimuksen jonkun yhteistyökumppanimme kanssa.

7. Perusteet kuluttajien hakemusten toimittamisesta Samblan yhteistyökumppaneille ja mitä tietoja kuluttaja näistä perusteista saa

Sambla luotonvälittäjänä toimittaa kuluttajien hakemuksia uusista luottotarjouksista sen omille yhteistyökumppaneilleen. Samblan yhteistyökumppanit tarjoavat kuluttajaluottoja ja mahdollisesti muita luottopalveluita, joista voi olla hyötyä kuluttajille. Yhteistyökumppanit ovat erikoistuneet luottojen myöntämiseen ja/tai muihin luottopalveluihin, joihin kuluttajalla on tarvetta. Sambla toimittaa kuluttajien luottohakemuksia sen omille yhteistyökumppaneille, jotka ovat asiantuntijoita kuluttajaluottojen myöntämisessä.

Kuluttajan luottohakemuksesta voidaan välittää Samblan yhteistyökumppaneille erilaisia hakemuksessa ilmoitettuja tietoja, jotka ovat tai voivat olla tarpeen luoton arvioinnissa ja myöntämisessä. Nämä tiedot voivat sisältää esimerkiksi kuluttajan henkilötiedot kuten nimi, osoite, syntymäaika ja henkilötunnus, tulo- ja työhistoriatiedot, asumistiedot, luottotiedot sekä tietoja hakemuksen kohteena olevasta luotosta kuten lainan määrä, lainan tarkoitus, laina-aika, takaisinmaksusuunnitelma ja korkotaso.

Samblan yhteistyökumppanit voivat käyttää hakemuksessa annettuja ja sen kautta saatuja tietoja ainoastaan luoton tai luottojen arvioinnissa sekä luoton myöntämisessä, eivätkä ne saa käyttää hakemuksessa mainittuja tietoja muuhun tarkoitukseen ilman kuluttajan suostumusta. 

Kuluttajalla itsellään on myös oikeus tietää, mitä tietoja hänen luottohakemuksestaan on välitetty yhteistyökumppaneille. Luotonvälittäjä antaa kuluttajalle nämä tiedot niitä pyydettäessä.

8. Kuluttaja-arvostelut

Sambla on varmistanut, että verkkosivuilla esillä olevat arvostelut ovat peräisin kuluttajilta, jotka ovat käyttäneet yrityksen palvelua tai palveluita palautteen keräämistä edeltävän vuoden aikana. Kuluttaja-arvostelut on annettu riippumattomasti ja ne on julkaistu siinä muodossa kuin ne on kerätty.

Vain Samblan palveluita käyttäneet henkilöt voivat saada sähköpostitse lähetetyn palaute- tai arviointilomakkeen tai muun vastaavan kyselyn, jonka vastaussisältöä voidaan käyttää Samblaa koskevissa kuluttaja-arvosteluissa ja niiden julkaisemisessa. Lomake tai kysely lähetetään asiakkaalle palvelun käyttämisen jälkeen. Sambla voi päättää itsenäisesti, kenelle se lähettää mahdolliset lomakkeet ja kyselyt. Sambla voi myös itsenäisesti päättää vastauksena saadun kuluttaja-arvostelun julkaisemisesta tai julkaisematta jättämisestä.

9. Kysymykset, reklamaatiot ja riita-asiat

Voit ottaa yhteyttä Samblan asiakaspalveluun puhelimitse numeroon +358(0)9-42550540 tai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@omalaina.fi, jos sinulla on kysyttävää Käyttäjäehdoista. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun myös siinä tapauksessa, että haluat kieltää Samblan yhteydenotot markkinointitarkoituksiin. Palautteesi on meille tärkeää, ja jos Palvelut ja/tai Sambla eivät vastaa odotuksiasi, haluaisimme tietää siitä.

Jos et ole vieläkään tyytyväinen otettuasi yhteyttä asiakaspalveluun, voit kääntyä Samblan reklamaatioista vastaavan henkilön puoleen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen valitus@sambla.fi tai lähettämällä kirjeen käyttäen alla ilmoitettuja yhteystietoja.

Jotta voimme käsitellä reklamaatiosi, liitäthän yhteydenottoosi seuraavat tiedot:

  • nimi ja yhteystiedot
  • reklamaation kohteena oleva palvelu
  • reklamaation kohteena olevan ongelman alkamispäivä ja -aika
  • ongelman kuvaus
  • perustelut ja/tai todisteet.

Suhtaudumme kaikkiin reklamaatioihin vakavasti ja tutkimme ne nopeasti ja asianmukaisesti.  Jos Sambla on tutkinut reklamaatiosi etkä ole vieläkään tyytyväinen päätökseemme, voit kääntyä kuluttajariitalautakunnan (lisätietoja menettelystä on osoitteessa www.kuluttajariita.fi) tai yleisen tuomioistuimen puoleen ja pyytää asian tutkimista. 

Voit saada kuluttajaoikeudellista neuvontaa laina- ja vakuutusasioihin liittyen Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämästä kuluttajaneuvonnasta (www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta).

10. Yhteystiedot

Sambla Group Oy, Y-tunnus 2521965-8
Urho Kekkosen katu 7B, 00100 Helsinki
Puhelin: +358(0)9-42550540
Sähköposti: asiakaspalvelu@omalaina.fi

Sambla Group AB, Y-tunnus (Suomi) 3276421-6, Y-tunnus (Ruotsi) 556974-8378
Box 5300, 102 46 Stockholm, Sverige
Puhelin: +46(0)770-220180
Sähköposti: kundtjanst@sambla.se

11. Muutokset

Sambla pidättää oikeuden muuttaa ja päivittää näitä  Käyttäjäehtoja. Viimeisin versio on aina saatavilla verkkosivustollamme www.omalaina.fi.