Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Avioeron hinta – Miten selvitä erosta taloudellisesti

Avioeron hakeminen ei ole ilmaista, eikä yleensä myöskään halpaa. Avioero voi usein olla jopa suuri taloudellinen riski pariskunnalle, jolla on erossa paljon jaettavaa. Hae apua ja kilpailuta rahoitus avioeron horjuttamaan talouteen Omalaina.fin avulla.

Avioeron hinta voi paisua satoihin, ja jopa tuhansiin euroihin jos pariskunta ei saa jaettua lusikoita sovussa. Ylen uutisen mukaan avioero romuttaa yhä useamman suomalaisen talouden ja aiheuttaa rahavaikeuksia. Vaikka avioero ei ole ilmainen, ei mikään säästetty rahasumma ole huonossa parisuhteessa pysymisen arvoista.

Usein avioeron kohdalla päädytään ottamaan lainaa, sillä rahaa uuteen elämän käänteeseen ei yksinkertaisesti ole säästössä tarpeeksi, varsinkin jos omaisuus puolitetaan kahtia. Ilman avioehtoa kaikki jaetaan puoliksi avioparin kesken, jolloin myös yhteinen asunto joko myydään, tai toinen voi lunastaa sen ja korvata toiselle osuutensa asuntolainasta. Väliaikaista rahoitusta avioeron kohdatessa kannattaa aina hakea kilpailuttamalla, jolloin et päädy maksamaan lainastasi liikaa. Edullisen rahoituksen hankalassa elämäntilanteessa sinulle kilpailuttaa Omalaina.fi.

Avioerohakemuksen hinta vuonna 2020 on korkealla

Avioeroprosessi alkaa virallisesti avioerohakemuksella, jonka voi jättää toinen, tai molemmat puolisot. Tämän ensimmäisen vaiheen avioerohakemuksen käsittely ei ole ilmaista, ja sen jättäminen vuonna 2020 on 200 euroa. Lasku tästä lähetetään joko avioeroa hakevalle, tai yhteisesti haettaessa sille jonka nimi on hakemuksessa ensimmäisenä.

Hakemuksen jättämisen jälkeen alkaa harkinta-aika, joka kestää puoli vuotta. Harkinta-ajan jälkeen avioeropäätös voidaan vahvistaa avioeron toisella vaiheella, ja ero tulee voimaan. Myös tämä harkinta-ajan jälkeinen toinen vaihe maksaa, ja sen hinta vuonna 2020 on 100 euroa. Harkinta-aikaa ei tarvita lainkaan, jos puolisot pystyvät todistamaan asuneensa erillään jo kaksi vuotta, ilman taukoja.

Avioeron hinta halvimmillaan on siis

  • Ensimmäinen vaihe, 200 euroa. Avioerohakemuksen voi jättää yksin tai yhdessä
  • Toinen vaihe, 100 euroa. Puolen vuoden harkinta-ajan jälkeen ero astuu voimaan. Tähän täytetään sama lomake kuin avioeron ensimmäisessa vaiheessa.

Mitä sopuisampi osittelu, sitä halvempi avioero

Kun pariskunta eroaa, jää heiltä usein paljon yhteistä tavaraa jaettavaksi. Suurimmat yhteisessä omistuksessa olevat kohteet ovat yleensä asunto, auto, sekä suuremmat huonekalut. Kun omaisuus jaetaan puolisoiden kesken, on kyse osittamisesta. Mitä helpommin ja sopuisammin omaisuus saadaan jaettua, sitä halvemmaksi osittaminen tulee.

Vaikka osittaminen olisikin sopuisa, voidaan omaisuuden jakamiseen ja virallistamiseen tarvita asianajajan apua. Varsinkin yhteisen asuntolainan kanssa osuudet on syytä tarkistuttaa ja yksityiskohdista sopia. Asianajajan apua tarvitaan siis melkein aina. Asianajajan palkkaus määräytyy tuntityön perusteella, ja heidän tuntihintansa on yleensä noin 200 euroa/tunnissa (200 euroa + alv 24 %). Sopuisankin avioeron hinta voi siis olla yllättävän korkea.

Riitatilanteessa tarvitaan usein pesänjakajaa, joka puolueettomasti jakaa omaisuuden tasan.  Pesänjakajan suorittama ositus maksaa tyypillisesti 1 500 euroa. Pienituloiset voivat ottaa yhteyttä lähimpään oikeusaputoimistoon, josta voi saada apua oikeusavustajan muodossa. Suurimmat riidat avioerossa saadaan yleensä aikaan lasten elatusmaksuista ja huoltajuudesta, sekä yhteisestä asunnosta. Jos asioista ei saada sovittua edes pesänjakajan avulla, päättää käräjäoikeus kenelle esimerkiksi asunto menee, ja kuka saa lasten huoltajuuden. Käräjäoikeus veloittaa myös riita-asioiden sovittelusta maksun, joka on n. 250 euroa.

Asunnon jako avioerossa – Kuka saa pitää yhteisen kodin?

Kallein jaettava yhteinen omaisuus on yleensä yhteinen asunto. Tästä myös aiheutuvat yleensä suurimmat riidat. Jos yhteistä asuntolainaa on paljon jäljellä, voi erossa olla hankala sopia lainan loppuun maksusta. Puoliso joka jää asumaan asuntoon, voi lunastaa toisen henkilön osuuden yhteisestä asunnosta, mutta joutuu tällöin yleensä ottamaan lisää lainaa. Tämä voi tarkoittaa asuinmenojen nousemista kuukausittain jopa usealla sadalla eurolla.

Yksi vaihtoehto on myydä yhteinen asunto, ja molempien puolisoiden hankkia uusi, oma asunto. Tällöin perheellisten pitää huomioida se, että molemmilla on tarpeeksi suuri asunto, jotta lapset voivat asua heidän luonaan. Jos asunto päädytään myymään, pitää myös muistaa välittäjän välityspalkkio. Tähän lisätään vielä mahdollinen uuden asunnon takuuvuokra, sekä muut muuttokulut.

Varautuminen avioeroon – Säästöä pahan päivän varalle

Vaikka kukaan onnellisessa parisuhteessa elävä ei halua valmistautua avioeroon, on silti järkevää pitää säästöissä jonkinlaista puskuria elämäntilanteen muuttumisen varalta. Avioeroon uppoaa helposti jopa lähemmäs 8 000 euroa. Alle 1000 eurolla avioerosta selviää, kun molemmat osapuolet osaavat sopia osittamisesta ilman ulkopuolista apua.

Riita-asioiden ilmaantuessa ja uutta asuntolainaa tarvittaessa avioeron hinta voi kuitenkin nousta pilviin. Eron jälkeen asuinkustannukset ja menot kasvavat väkisinkin. Kaikki maksut kuten vakuutukset, ruoka- ja asumiskulut, sekä joskus myös lasten elatuskulut nousevat kaikki hinnoissaan. Avioeroon on hankala varautua, eikä sen tulosta aina voi tietää etukäteen. Jos molemmilla osapuolilla kuitenkin on tiedossa että ero on tulossa, voi siihen ehtiä säästämään. Usein ero tulee kuitenkin yllätyksenä, eikä siihen voi tai ehdi varautua.

Löydä itsellesi sopiva ja halpa rahoitus hankalaan elämänvaiheeseen Omalainan.fin avulla! Omalaina kilpailuttaa puolestasi lainoja usean eri pankin ja luotonantajan välillä, jolloin voit löytää näiden kesken itsellesi sopivan lainatarjouksen. Hae lainaa 1000 – 60 000 euron väliltä, juuri oman tarpeesi mukaan! 

Usein kysytyt kysymykset

Onko laina pakko olla jotain tiettyä tarkoitusta varten?

Ei ole, sillä Omalainan haettavat lainat ovat kokonaan vakuudettomia. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sinun ei tarvitse käyttää lainaan johonkin tiettyyn asiaan, kuten autoon tai muuhun. Saat itse päättää mihin lainasi käytät.

Voiko yhteiset lainat kilpailuttaa?

Mikäli yhteishakijaa ei enää ole ja lainat ovat olleet yhteisiä, ei yhteisiä lainoja voida kilpailuttaa. Kuitenkin, jos lainanottajat hakevat itselleen halvempaa lainaa, on se mahdollista kilpailuttaa Omalaina palvelun kautta missä ja milloin vain.