Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

9 helppoa keinoa hankkia lisätuloja – Hyödynnä osaamistasi ja tienaa ylimääräistä rahaa nopeasti

Päivätyöstä saatavat tulot eivät aina riitä kattamaan kaikkia välttämättömiä arjen kuluja, ja rahaa on saatava jostain lisää. Lisätienestejä voi hankkia yllättävilläkin keinoilla, kunhan oma osaaminen ja pieni vaivannäkö otetaan käyttöön. Tästä listasta löydät yhdeksän halpaa ja kätevää keinoa hankkia lisää rahaa arkeen.

1 Vanhojen tavaroiden myyminen

Kenties helpoin tapa saada lisätienestejä on myydä jotakin jo itsellä olevaa. Vanhojen tavaroiden myyminen eteenpäin on hyvä ja helppo keino ansaita vähän ekstraa, ja päästä samalla eroon turhista tavaroista. Fyysisten kirpputorien rinnalle ovat lähivuosina nousseet erilaiset nettikirpputorit, kuten eri kaupunkien Facebook-kirpputorit, sekä erilaiset nettisivut joilta voi etsiä käytettyä tavaraa. Mitä tahansa käyttökelpoista tavaraa voi myydä eteenpäin. Muista, että myös vanhoja lainoja voi yhdistää ja näin säästää rahaa uudella, edullisemmalla lainalla.

2 Vuokraa huone tai kesämökki

Voit tarjota talostasi huonetta, tai vaikka omistamaasi kesämökkiä vuokralle paikkakunnalle saapuville turisteille. Vuokratulot voivat olla yllättävän suuret, vaikka vuokraus olisikin vain muutamana päivänä parissa kuukaudessa. Erityisesti kiireisten kesäkuukausien aikana majoituksesta voi pyytää reippaasti rahaa. Varsinkin suurten musiikkifestivaalien aikaan kaupunkien majapaikat ovat kiven alla, ja majoituksen tarjoaminen voi tuoda ison kasan lisätienestejä.

3 Käytä taitojasi freelancer-työssä

Melkein mitä tahansa työtä voi tehdä freelancer-periaatteella. Jos kaipaat jotakin pientä hommaa päivätyön oheen, omia taitoja voi mainostaa freelancerina. Erityisesti erilaisia kääntäjän, kirjoittajan ja graafisen suunnittelijan töitä tuotetaan usein freelancerien kautta, ja omia taitoja kannattaa rohkeasti tarjota jollekin yritykselle, joka on etsimässä tekijää projektiin.

4 Hyödynnä luontoa 

Luonnosta saa keväästä syksyyn paljon erilaisia marjoja, sieniä ja muita kasveja joita voi huoletta käydä poimimassa. Näitä on helppo myydä eteenpäin ja saada vähän lisätienestejä. Erityisesti mustikoita, puolukoita ja osassa Suomea tyrniä löytyy metsistä niin suuria määriä, ettei kaikkea ehditä edes keräämään talteen. Myös tuoreet sienet menevät hyvin kaupaksi, joten nämä kannattaa hyödyntää syksyllä. Lähiruuan ostaminen on viime vuosina noussut suosiossa, ja usealle paikkakunnalle onkin noussut REKO-lähiruoka ryhmiä, joiden kautta voi myydä ja ostaa lähiruokaa omalla paikkakunnalla.

5 Hyödynnä harrastukset

Omaa osaamista ei kannata aliarvioida, vaan ottaa siitä kaikki hyöty irti. Jos harrastat leipomista, tarjoa palveluitasi esimerkiksi syntymäpäiväjuhlille tai muihin tapahtumiin kakkujen ja muiden leipomusten tekoon. Osaamista on helppo mainostaa esimerkiksi sosiaalisen median kautta ja puskaradioissa.

6 Tutustu sijoittamiseen

Sijoittamisessa tarvitaan sekä onnea, että taitoa. Jos jokin ala, oli se sitten pörssi-, tai urheilumaailma, on sinulle tuttu, kannattaa miettiä sijoittamista. Pienilläkin summilla voit saada aikaan mukavan kasan voittoa. Jos kiinnostusta riittää, pörssiin tutustuminen ja osakkeisiin sijoittaminen voi olla hyvä vaihtoehto tienata rahaa. Sijoittamisen aloittamiseen ei myöskään tarvita suuria säästöjä, vaan alkuun riittää esimerkiksi 10 euroa joka kuukausi.

7 Ideoi grafiikkaa

Onko sinulla taiteellista silmää ja perus Photoshop-taidot hallussa? Erilaisten verkkosivujen kautta voit suunnitella kuvia ja tekstejä, joita sitten voidaan laittaa myyntiin erilaisissa tuotteissa. Tällaisten sivujen kautta voit saada oman taiteesi esille toiselle puolelle maailmaa, ja saat aina pienen siivun myydystä tuotteesta. Jos esimerkiksi t-paita, jossa on sinun suunnittelema kuvasi, myydään 19,90 eurolla, voit saada tästä paidasta itsellesi jopa 5-10 euroa per tuote.

8 Jaa lehtiä & ruokaa

Jos päivässä tai aamuyössä on vapaata aikaa, lisätienestejä voi ansaita jakamalla lehtiä tai mainoksia. Auton omistaminen helpottaa työtä huomattavasti, mutta jos asut kaupungissa, voit pärjätä hommassa pelkällä polkupyörällä. Vastaavasti jos kulkemiseen voi käyttää enemmänkin aikaa ja asuu isommassa kaupungissa, on helppo ansaita hieman ylimääräistä rahaa toimimalla ruuan kuljettajana. Iltapäivisin ja iltaisin ruokaa tilataan selvästi eniten, ja tällöin kuljettajistakin on pulaa.

9 Kehity hää- ja juhlakuvaajana

Valokuvaus on taitolaji, mutta aina valokuvaajalta ei vaadita rautaista ammattitaitoa. Esimerkiksi pieniin perhejuhliin ei yleensä tarvita ammattivalokuvaajaa, mutta juhlat halutaan silti ikuistaa filmille. Tällöin voidaan palkata amatöörikuvaaja, jolloin sinun on helppo tarjota palvelujasi juhlan järjestäjälle. Harjoittele erilaisia otoksia ja kokoa näistä itsellesi portfolio, jota voit sitten näyttää mahdollisille työnantajille. Yhdestä parin tunnin juhlatilaisuudesta voi nopeasti ansaita satoja euroja.

Jos lisätienestien hankkiminen ei onnistu, kannattaa harkita matalakorkoisen lainan hankkimista. Vaikka laina tuo lisäkuluja, on se myös suuri helpotus arjen haasteissa, ja joskus ainoa mahdollisuus uusiin hankintoihin. Jotta et joudu päädy ottamaan liian kallista lainaa, kannattaa lainojen vertailussa käyttää aina apuna lainanvertailupalvelua. Tässä sinua auttaa Omalaina, jonka avulla vertailet lainaa 100 – 60 000 euron välillä. Autamme sinua löytämään sopivan pankin tai muun rahoittajan omien lainaehtojesi mukaan nopeasti, ja luotettavasti. Omalainan kautta vertailet yhdellä hakemuksella useita eri luotonantajia, jopa 15 vuoden laina-ajalla.

Usein kysytyt kysymykset

Miten voi saada lisätuloja?

Lisätuloja voi ansaita esimerkiksi tekemällä freelance-töitä ja lisätunteja töissä. Lisäksi voit ansaita rahaa muun muassa vuokraamalla tavaroitasi tai varallisuuttasi, kuten asuntoa tai mönkijää.

Kannattaako ottaa lainaa lisätienestien saamiseksi?

Jos lisätulojen hankkiminen ei onnistu tekemällä töitä, yksi vaihtoehto on hakea matalakorkoinen laina.