Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kattoremontti hinta – suunnittelulla vältyt epätoivotuilta yllätyksiltä

Olipa kyse vapaa-ajan asunnon tai oman talon kattoremontista, se on taloudellinen satsaus, joka kannattaa aina. Kattoremontin hinta saattaa huolestuttaa, mutta hyvällä ja huolellisella suunnittelulla niin remontti kuin kustannuksetkaan eivät pääse yllättämään. Ensin on kuitenkin hyvä selvittää perusasiat, jotka on hyvä ottaa huomioon.

 

Asentaja kiinnittää kattopeltejä paikalleen

Kattoremontin hinta riippuu monista tekijöistä

Yksi tärkeimmistä kodin remonteista on eittämättä kattoremontti. Katto on paitsi talon kruunu, se on myös se osa rakennusta, joka antaa asukkailleen eniten suojaa ja turvaa. Kattoremontin hinta voi hirvittää, mutta tärkeää remonttia ei ole syytä lykätä enempää kuin on tarve.

Katto-ongelmista johtuva vakava vesivahinko ja rakenteellinen eroosio johtavat väistämättä perusteelliseen remonttiin, joten ainakaan rahan takia katon korjausurakkaa ei kannata siirtää.

Remontoida voi myös talvella

Toisaalta nykyisillä laitteilla ja menetelmillä kattoremonttia ei tarvitse myöskään ajoittaa vuodenaikaa silmällä pitäen, sillä talviaikaan on aivan yhtä suositeltava tehdä katon kunnostustöitä kuin kesälläkin. Poikkeuksena kesäasunnot ja -mökit, joihin voi pahimpina kinoskausina olla haastava päästä, ja joiden lämmitys- tai sähköjärjestelmät tekevät oman lukunsa.

Kodin tarpeisiin talvella toteutettu kattoremontti voi olla jopa paras vaihtoehto, sillä remontoijan pahin vihollinen, vesi, poistaa tällöin todennäköisemmin poissaolollaan. Tärkein on kuitenkin seurata säännöllisesti katon ”vointia” (keväisin ja syksyisin) ja tehdä rutiinihuoltoa, jotta pahimmilta yllätyksiltä vältyttäisiin.

Hyvin suunniteltu kattoremontti säästää hermojen lisäksi rahapussia, joten huolellinen ja ajoissa aloitettu valmistelu on ylimääräisen stressin poistamisen työkalu numero yksi.

Katon kunto ja muut kattoremontin hintaan vaikuttavat seikat

Ensiksikin kattoremontin hinta-arvioon vaikuttaa sen laajuus, joten on kartoitettava, tuleeko kyseeseen vain vesikaton uusiminen vai pitääkö remontti ulottaa pohjarakenteisiin saakka. Toisaalta varsinkin vanhempia kattorakenteita arvioitaessa on hyvä pitää mielessä, voisiko nykyaikaisilla materiaaleilla parantaa olennaisesti talon teknisiä ominaisuuksia.

Esimerkiksi tuuletukseen ja ilmanvaihtoa parantavilla, moderneilla kattotuotteilla voi pidentää rakennuksen ikää, vaikka katto ei varsinaisesti laajempaa remonttia tarvitsisi.

Jos oma asiantuntijuus ei kuntokartoitukseen riitä, ei missään nimessä kannata vältellä ammattilaisten käyttöä. Sama koskee kattoremontin toteutusta asialle vihkiytyneillä ammattilaisilla teetetty työ maksaa itsensä taatusti takaisin. Kattoremontti kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin, joten verotuksenkin kautta säästöjä tulee.

  • Huom! Jos perheessä on kaksi laskunmaksajaa, voit saada verovähennystä remontoinnista jopa 4 500!

Omakotitalon, rivitalon ja mökin kattoremontin hinta – onko kohteissa eroja?

Mistä kattoremontin kustannukset sitten todellisuudesta muodostuvat. Alla hieman yhteenvetoa:

  • Katon koko -> Suurempi katto tietää enemmän materiaaleja ja työtunteja, tämän vuoksi omakotitalon kattoremontti on yleensä suhteessa kalliimpi kuin rivitalon tai mökin.
  • Katon kaltevuus -> Mitä tasaisempi katto, sitä edullisemmat rakennuskustannukset. Rivitalon kattoremontti on yleensä tässä suhteessa huokeampi, sillä talotyypin kaltevuudet ovat keskiarvoltaan matalammat.
  • Vanhan katon kunto -> Kuntokartoitus ratkaisee, kuinka mittava kattoremontti on tarpeen
  • Urakoitsija -> Urakoitsijoiden välillä on hintahajontaa, joten vertaile!
  • Remonttikohteen sijainti -> Mitä etäämmällä remonttitarjonnasta kohde sijaitsee, sitä kalliimmaksi kaluston, materiaalien ja työvoiman kuljetus maksaa. Tämän vuoksi mökin kattoremontin hinta voi nousta suhteessa suuremmaksi materiaalikustannuksiin nähden.
  • Rahoituksen kustannukset -> Lainanmyöntäjissä on eroja, joten Omalaina -palvelun käyttö on suotavaa.

Lisärahoituksia kilpailuttamalla voit tehdä mittavia säästöjä

Kattoremontissa on monta elementtiä, joiden kuluihin ei suoranaisesti voi itse vaikuttaa. Tämän vuoksi onkin erittäin tärkeää, että rahoituksessa keskitytään olennaiseen eli kustannusten minimointiin. Lainaa hakiessa on hyvä muistaa, että jokaisella pankilla on hieman omat painotuksensa, kuinka hakijaprofiilia tarkastellaan ja millaisiksi korot muodostuvat. Omalaina -vertailupalvelun avulla voit säästää sekä vaivaa että rahaa, sillä se kilpailuttaa lukuisia Suomessa yleisimmin toimivia pankkeja.

Kattoremontin hinta

Tämänhetkiset kattoremontit kulkevat keskimäärin 59,71 € tasolla, mikä tarkoittaa omakotitaloissa noin 2000–25 000 € kustannuksia. Omalaina -sivuston kautta saat helposti kattoremonttiin tarvittavan rahoituksen, sillä sen alla toimivat lainantarjoajat myöntävät lainaa aina 60 000 euroon saakka. Jos remontoit puolison tai asuinkumppanin kanssa, yhteishakemuksella parannatte yleisiä lainaehtoja ja vähennätte korkokuluja.

Vertailu on helppoa

Vertailua helpottaa se, että omalaina.fi kautta lainatarjoukset tulevat yhdenmukaisessa muodossa ja sivusto on valmiiksi valikoinut varteenotettavat vaihtoehdot puolestasi. Lopullisen päätöksen tekee aina lainanottaja, eli lainankilpailutus ei sitoutua ennen kuin valittu tarjous on (sähköisesti) allekirjoitettu. Tämän jälkeen remonttia ei tarvitse enää pidätellä, sillä rahat saapuvat 1–3 sisällä sopimuksen vahvistamisesta.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä kattoremontti maksaa?
Kattoremontin hintaan vaikuttavat aina katon koko, materiaali, kaltevuus ja rakennuksen kerrosten lukumäärä. Omakotitalon kattoremontin hinta vaihtelee suuresti näistä tekijöistä riippuen, mutta yleensä hinta on noin 2 000-25 000 €. Suuren taloyhtiön kattoremontti voi taas maksaa jopa satoja tuhansia euroja.
Tarvitseeko kattoremontti rakennusluvan?
Hyvin usein kattoremontin voi tehdä ilman rakennuslupaa. Esimerkiksi hyvin yleinen kattoremontin toimenpide, jossa katon vesikatteen pintamateriaali uusitaan ei vaadi rakennuslupaa. Rakennuslupa kuitenkin tarvitaan jos katolle tehtävä korjaus tai muutos on niin suuri, että se on verrattavissa uuden katon rakentamiseen.