Vahvimmat videopelivaluutat

Ruotsin kruunun heikentyminen on ollut uutinen myös meillä Suomessa. Kruunun arvo on nyt heikompi kuin se on ollut 15 vuoteen, minkä luultavasti huomasit jos lomailit Ruotsissa tänä kesänä. Ruotsin kiinteistömarkkinoiden taantuman ja epävarmuuden vuoksi Ruotsin kruunu on nyt yhtä heikko kuin vuosien 2008-2009 finanssikriisin aikana. Nyt yhdellä eurolla on saanut lähes kaksitoista Ruotsin kruunua!

Mutta oletko koskaan miettinyt kuinka paljon rahaa sinulla olisi, jos voisit nostaa rahat, jotka sinulla on suosikkipelissäsi? Päätimme tutkia, mitkä videopelivaluutat ovat vahvimpia ja kuinka paljon palkkasi olisi vaikka The Simsissa tai Pokemonissa!

Monet pelit sisältävät oman talousjärjestelmänsä

Monet tietokonepelit mahdollistavat nykyään pelaajan osallistumisen suureen kuvitteelliseen maailmaan, joka sisältää myös pelimaailman oman talouden ja valuutan.

Jotkut pelien sisäiset rahajärjestemät edellyttävät laskujen hallintaa ja järkeviä investointeja, toiset taas mahdollistavat vain suurten talojen ja nopeampien autojen ostamisen, kunhan olet ansainnut tarpeeksi rahaa.

Mutta miten tämä muuntuisi tosielämään? Olemme Omalainalla tutkineet joidenkin suosittujen video- ja tietokonepelien sisäistä taloutta ja tuotteiden hintoja näissä peleissä. Vertailimme näitä hintoja tosielämän vastaaviin.

Tällä tavalla olemme saaneet vahvimmat ja heikoimmat pelivaluutat! Tältä se näyttää:

taulukko videopelivaluutoista suhteessa euroon

3 vahvinta pelivaluuttaa

1. The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim on Elder Scrolls -sarjan viides peli ja suuri avoimen maailman peli, jossa teet erilaisia ​​tehtäviä kehittääksesi hahmoasi ja lopulta voittaaksesi lohikäärme Alduinin. Voittaaksesi vihollisesi tarvitset ruokaa, palauttaaksesi terveytesi seikkailujesi aikana. Leipä maksaa 2 septimiä, mikä on Skyrimin valuutta, kun Suomessa leivän hinta on myös noin kaksi euroa. Euroon verrattava arvo tekee septimistä tutkimuksemme ehdottomasti vahvimman valuutan.

2. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origins

Final Fantasy on kulttivideopelisarja, joka julkaistiin ensimmäisen kerran Japanissa vuonna 1987. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin julkaistiin viime vuonna ja on osa pelisarjan 35-vuotisjuhlavuotta. Pelissä voi ostaa tilapäisen sokeuden hoitoon käytettäviä silmätippoja 50 gililla. Jos vertaamme sitä oikeisiin silmätippoihin, joita voimme ostaa reilulla 15 eurolla, tekee se Final Fantasyn valuutasta listan toiseksi vahvimman.

3. Kingdom of Loathing

Kingdom of Loathing on vuonna 2003 julkaistu selainpohjainen moninpelattava roolipeli. Peli käyttää käsin piirrettyä tikku-hahmografiikkaa ja -kirjoitusta, joille on ominaista surrealistinen huumori, sanaleikki, parodia ja viittaukset populaarikulttuuriin. Kingdom of Loathingissa pelaajan hahmo taistelee hirviöitä vastaan kokemuksesta ja lihan hankkimisesta, joka on myös pelin sisäinen valuutta. Pelissä käytettävä Meat osoittautui yhdeksi vertailun vahvimmista valuutoista.

3 heikointa pelivaluuttaa

1. Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing on pelisarja, jota verrataan usein The Simsiin elämänsimulaattorina sillä erolla, että Animal Crossing tapahtuu eläinten asuttamassa kylässä. Omenan ostaminen pelissä maksaa mehukkaat 400 kelloa – verrattaessa oikeaan omenaan, joka maksaa noin 50 senttiä. Tämä tekee Animal Crossingin valuutasta ylivoimaisesti heikoimman tutkimuksessamme.

2. Pokémon: Scarlet & Violet

Lähes kaikille tutun Pokemon pelisarjan historia ulottuu aina 90-luvun alkuun ja kyseessä onkin yksi historian menestyneimmistä pelisarjoista. Peleissä on satoja erilaisia Pokémon-hahmoja ja tavoitteena on kerätä ne kaikki ja kouluttaa hahmoista hyvä tiimi taistelemaan muita Pokémon-kouluttajia vastaan. Pelissä käytettävät Pokédollarit osoittautuivat kuitenkin vertailun toiseksi heikoimmaksi valuutaksi, yhden avokadon maksaessa huimat 180 Pokédollaria.

3. Legend of Zelda: Breath of the Wild

Toinen Nintendon vanhimmista pelisarjoista päätyi myös heikoimpien pelivaluuttojen listalle. Vuonna 2017 julkaistu Legend of Zelda: Breath of the Wild on The Legend of Zelda -pelisarjan jo 19. osa, jatkaen Linkin ja Zeldan taistelua Hyrule-kuningaskunnan pelastamiseksi. Pelissä käytettävä Rupee -valuutta on kuitenkin hyvin heikko, sillä yksi porkkana kustantaa 16 Rupeeta, siinä missä porkkanoiden kappale hinta kotosuomessa on noin 10 senttiä.

Kuinka paljon palkkasi on eri pelivaluutoissa?

Oletko koskaan tarkistanut saldosi suosikkipelissäsi ja toivonut sen olevan oikeaa rahaa? Uudella laskimellamme saat selville kuinka paljon palkkasi olisi ollut suosituimmissa videopeleissä.