Trendaavat joululahjat – näitä lahjoja haetaan nyt

Jouluvalmistelut ovat täydessä vauhdissa ja päätimme lähteä selvittämään mitkä joululahjat trendaavat tänä vuonna. Teimme trenditutkimuksen Googlen keräämän hakukäyttäytymistä seuraavan datan pohjalta selviittääksemme, mitä suomalaiset todella haluavat lahjaksi tänä vuonna.

Vertailimme kestosuosikkien ja joidenkin hieman uudempien tuotteiden hakukonesuosiota vuodentakaisiin lukuihin ja löysimme varsin mielenkiintoisia trendejä. Jos siis olet vailla hyviä lahjaideoita tai haluat hankkia mahdollisimman trendikkään paketin kuusen alle, katso keräämämme lista!

 

 

Kosmetiikkaa ja tuttuja klassikoita

Vuoden eniten trendaavien lahjojen listalta kosmetiikka on selvä ykkönen 119% nousulla viime vuoteen verrattuna. Myös käsityöt ja pienoismallit ovat selvästi kiinnostavimpia kuin vuosi sitten, joten jokin luovuutta ruokkiva lahja näyttäisi olevan trenditietoisen valinta tänä vuonna.

Airfryerit olivat suosittuja jo viime jouluna, mutta kiertoilmakypsennin kiinnostaa nyt suomalaisia jopa viime vuotta enemmän. Nukke kategorian suosioon varmasti vaikuttaa loppuvuoden Barbie-mania ja vanha klassikko onkin jälleen erittäin trendikäs valinta kuusen alle.

Näitä yhä harvempi haluaa pakettiinsa

Selvittäessämme vuoden 2023 trendaavimpia lahjoja, löysimme toki myös tuoteryhmiä jotka ovat menettäneet vetovoimaansa viimeisen vuoden aikana. Alta näet kymmenen eniten Google hakuja menettänyttä tuoteryhmää.

 

 

Urheilua ja elektroniikkaa yhä harvempaan pakettiin

Vuoden laskevia trendejä näyttävät olevan urheiluvaatteet ja erilainen elektroniikka, kuten pelikonsolit ja puhelimet. Myös joulun kestosuosikit herkkukori ja erilaiset lahjakortit näyttävät olevan vähemmän houkuttelevia jouluna 2023.

Moni näistä laskevista trendeistä selittyy vuoden takaisella hurjalla kysynnällä. Näin on varmasti ollut uusien pelikonsolien ja tiettyjen puhelinmallien kanssa joita oli vuosi sitten tarjolla niukasti.

Henkilökohtaisuus ja hyvinvointi on nyt trendikästä

Tämän vuoden trendikäs lahja näyttääkin olevan luova, henkilökohtainen ja hyvinvointia parantava tuote. Trendit muuttuvat jonkin verran vuosittain, mutta pääosin muutokset ovat verrattain pieniä. Hankitpa siis perinteisen lahjan, tai jotakin uutta ja trendikästä, tärkeintä tietenkin on tuntea lahjan vastaanottaja ja hänen toiveensa.

Toivottavasti tämä viihteellinen tutkimuksemme on antanut sinulle inspiraatiota puuttuvien lahjojen hankintaan. Jos lahjan hankinta kuitenkin menee jotenkin pieleen, ainakin me Omalainalla uskomme, että ajatus ja yhdessäolo ovat kuitenkin ne seikat jotka jäävät pysyvästi mieleen.

Hyvää Joulun Odotusta!

Tietoa tutkimuksesta

Tutkimuksessa tarkasteltiin 60 tuoteryhmää Google Trends -palvelun keräämien tietojen pohjalta. Vertaamalla palvelun keräämiä hakumääriä vuodentakaisiin lukuihin, saimme laskettua trendimuutoksen kullekin tuoteryhmälle. Google Trendsin antamat numerot esittävät vain kunkin haun suosiota valitulla ajanjaksolla Suomessa. Tutkimustieto on kerätty 8.-12.12. välisenä aikana.