Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Vuokraa asunto – vinkkejä asunnon vuokraamisesta

Ensimmäisen vuokra-asunnon etsiminen ja vuokraaminen on monille jännittävä, mutta samalla haastava kokemus. Uuden asunnon löytäminen ja vuokrasopimuksen allekirjoittaminen vaatii huolellista suunnittelua ja tarkkaa päätöksentekoa. Tämä artikkeli tarjoaa kattavasti neuvoja vuokra-asuntoa etsiville ensikertalaisille.

Kerromme mitä pitää ottaa huomioon vuokrasopimusta tehdessä, mitä velvollisuuksia vuokralaisella on ja monia muita asioita. Lisäksi annamme hyödyllistä tietoa laista, kun vuokraat asuntoa. Jokainen asunnon vuokrausprosessi on ainutlaatuinen, mutta tämä artikkeli auttaa sinua varautumaan hyvin, kun valitset ensimmäistä vuokra-asuntoasi.

 

 

Asunnon vuokrasopimus – Mitä tulee ottaa huomioon?

Asunnon vuokrasopimus on tärkeä dokumentti, joka määrittelee vuokralaisen ja vuokranantajan välisen suhteen ehdot. Monet ensimmäistä kertaa asuntoa vuokraavat saattavat tuntea olonsa epävarmaksi asunnon vuokrasopimusta tehdessä. Onkin tärkeää ymmärtää, mitä asioita sinun tulisi ottaa huomioon ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista

Ennen allekirjoittamista sinun on tärkeää lukea sopimus huolellisesti. Tarkista vuokravakuus, vuokran suuruus ja sen mahdollisiin korotuksiin liittyvät ehdot sekä lisäkustannukset, kuten vesi, sähkö ja lämmitys. Lisäksi tarkista sopimuksen kesto ja irtisanomisehdot.

Vuokravakuuden kattamiseksi voi hakea lainaa, mutta älä sitoudu liian kalliiseen vuokra-asuntoon jonka vuokraa et pysty pitkällä tähtäimellä maksamaan.

Asunnon kunto on toinen tärkeä tekijä. Ennen allekirjoittamista tee kattava tarkastus asuntoon ja dokumentoi kaikki havaitsemasi viat tai vauriot. Jos asunnon vuokraus tapahtuu kalustettuna, dokumentoi myös huonekalujen kunto. Näin voit varmistaa, ettei sinulle aiheudu vastuuta jo olemassa olevista vaurioista vuokrasuhteen päättyessä.

Kenen vastuulla kunnossapito on

Lisäksi selvitä, mitä vastuita vuokranantajalla on asunnon kunnossapidon ja korjausten suhteen. On tärkeää, että nämä asiat ovat selvillä ennen sopimuksen allekirjoittamista.

  • Muista! Asunnon vuokrasopimus on sitova asiakirja, joten sinun on tärkeää ymmärtää sopimuksen ehdot ja velvoitteet ennen sen allekirjoittamista

Myös asunnon lyhytaikainen vuokraus edellyttää vuokrasopimuksen tekemistä. Ottamalla huomioon nämä seikat voit suojata itsesi ja varmistaa sujuvan ja mukavan vuokra-asumisen.

Mitä ovat vuokralaisen velvollisuudet?

Vuokralaisen velvollisuudet muodostavat keskeisen osan vuokrasuhteen toimivuutta ja asumisen sujuvuutta. Kun vuokraat asunnon, sinulla on velvollisuus kunnioittaa ja noudattaa tietyntyyppisiä sääntöjä ja vastuita, jotka auttavat ylläpitämään hyviä suhteita vuokranantajaan ja naapureihin.

Ensinnäkin, vuokralaisen velvollisuudet edellyttävät, että vuokranmaksu tapahtuu sovittuna ajankohtana ja sovitun suuruisena summana. Tämä on keskeinen sopimuksen osa, ja siitä poikkeaminen voi johtaa vakaviin seuraamuksiin tai jopa häätöön.

Toiseksi, vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet edellyttävät, että huolehdit asunnosta asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa asunnon ylläpidon ja puhtaanapidon hoitamista, pienistä korjauksista ilmoittamista vuokranantajalle sekä asunnon kunnossapidon kannalta tarvittavien toimenpiteiden tekemistä.

Lue lisää omistus- ja vuokra-asumisen eroista

Vuokrasopimus voi velvoittaa ja rajoittaa

Lisäksi vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet tarkoittavat sitä, että sinulla on vastuu noudattaa vuokrasopimuksessa mainittuja sääntöjä ja ehtoja, kuten meluhäiriöiden välttämistä, naapureiden kunnioittamista ja taloyhtiön sääntöjen noudattamista.

Vuokrasuhteeseen liittyvien sääntöjen noudattaminen auttaa luomaan toimivan ja harmonisen vuokrasuhteen kaikkien osapuolten välillä.

Onko huoneen vuokraus omasta asunnosta sallittua?

Huoneen vuokraus omasta asunnosta voi tarjota useita etuja niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikin. Tämä vaihtoehto mahdollistaa ylimääräisen tulon hankkimisen asumiskustannusten jakamisen ohella. Ennen huoneen vuokrausta omasta asunnosta on sinun mietittävä useita seikkoja ja miten huoneen vuokraaminen voi vaikuttaa arkielämääsi.

Verotus ja sopimusasiat

Asunnon vuokraus ja verotus on yksi asia, joka on syytä muistaa. Asunnon vuokrauksen verotus on yleensä 30 prosenttia aina 30 000 euroon saakka. Alivuokralaisen verotus on sama kuin koko asunnon vuokrauksen verotus.

On toki myös olennaista varmistaa, että vuokrasopimuksesi sallii huoneen vuokraamisen. Alivuokralaisen hankinnan ei tarvitse rajoittua kerrostaloasuntoihin, vaan alivuokralaisen hankinta omakotitaloon on myös mahdollista. Tämän lisäksi on tärkeää, että määrittelet selkeästi, minkä tyyppistä vuokralaista etsit – esimerkiksi onko kyseessä opiskelija, työssäkäyvä ammattilainen vai lyhytaikainen vuokralainen.

Huoneen vuokraaminen ja sopimusehdot

Huoneen vuokraamiseen laaditussa vuokrasopimuksessa sinun on hyvä määritellä yksityiskohdat, kuten vuokran suuruus, vuokra-ajan kesto, mahdolliset lisämaksut (kuten sähkö, vesi, internet) ja mahdolliset rajoitukset. Samoin on hyvä selvittää, mitä yhteisiä tiloja ja palveluita vuokralaisesi saa käyttää.

  • Huom! Alivuokralaisen sopimus on tärkeä laatia kirjallisena, jotta sinulta löytyy mustaa valkoisella huoneen vuokraehtojen suhteen.

Huoneen vuokraaminen tuo mukanaan vastuita, kuten oikeanlaisen vuokralaisen valinnan, sääntöjen asettamisen ja asunnon kunnossapidon. Hyvä viestintä vuokralaisen kanssa ja selkeä sopimus auttavat välttämään mahdollisia ristiriitoja.

Lue lisää aiheesta: vuokravakuus

Mikä on asuinhuoneiston vuokrauksesta annettu laki?

Asuinhuoneiston vuokrauksesta annettu laki on osa lainsäädäntöä, joka säätelee vuokralaisten ja vuokranantajien oikeuksia ja velvollisuuksia. Laki tarjoaa puitteet ja säännöt, joiden mukaan vuokrasopimukset laaditaan ja toteutetaan, ja se pyrkii suojelemaan molempien osapuolten etuja.

Lain sisältö

Laki sisältää tärkeitä määräyksiä, kuten vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet, vuokranantajan vastuut, vuokranmaksuun liittyvät käytännöt, asunnon kunnossapitoon ja korjauksiin liittyvät säännökset sekä vuokrasuhteen päättämiseen liittyvät menettelyt.

Tämä laki määrittelee myös vuokrasuhteen olennaiset periaatteet, kuten vuokran tason määrittelyn, vuokrankorotukset, vuokrasopimuksen muutokset, vakuuden käytön ja palautuksen sekä irtisanomismenettelyt. Laissa käydään myös läpi asunnon alivuokraamiseen liittyviä asioita sekä vuokraoikeuden siirrettävyyttä esimerkiksi perheenjäsenelle.

Lain tehtävänä on toimia ohjeena ja sääntelynä, joka auttaa luomaan reilun ja tasapuolisen vuokrasuhteen, edistäen siten vuokralaisen tai alivuokralaisen ja vuokranantajien välistä hyvää yhteistyötä ja sujuvaa asumista.

Onko Airbnb huoneen vuokraus sallittua vuokra-asunnossa?

Vuokraa asunto kuukaudeksi? Airbnb on siihen erinomainen vaihtoehto. Airbnb on suosittu alusta, joka mahdollistaa tilapäisen majoituksen tarjoamisen, ja löytämisen ympäri maailmaa. Tämä palvelu tarjoaa mahdollisuuden vuokrata huoneita sekä asunnon vuokrausta kalustettuna matkailijoille ja lyhytaikaisista majoitusta tarvitseville. Myös omakotitalon huoneen vuokraus onnistuu Airbnbn kautta.

Airbnb vuokraus on helppo aloittaa

Airbnb-huoneen vuokraus voi olla houkutteleva vaihtoehto, jos sinulla on ylimääräistä tilaa asunnossasi tai etsit tapaa ansaita lisätuloja. Oman asunnon väliaikainen vuokraus Airbnbn kautta sopii etenkin silloin, kun esim. työskentelet kuukauden ulkomailla tai toisella paikkakunnalla.

Prosessi on yleensä helppo: voit luoda ilmoituksen asunnostasi alustalle, määritellä hinnan, saatavuuden ja talon säännöt, ja matkailijat voivat varata majoituksen suoraan alustalta.

Tarkista omat sopimuksesi

Ennen Airbnb-huoneen vuokrausta sinun on tärkeää harkita tiettyjä seikkoja. Muun muassa vieraanvaraisuus on tärkeää, koska hyvät arvostelut houkuttelevat luoksesi enemmän vierailijoita. Myös huoneen siisteys, avainasiat ja selkeät ohjeet ovat tärkeitä.

Ennen kaikkea sinun tulee käydä vuokrasopimuksesi läpi tarkkaan, jotta tiedät, sallitaanko asunnossasi alivuokralainen tai jälleenvuokraus. Yleensä yhden huoneen vuokraaminen on sallittua ilman vuokranantajan eritystä lupaa, mutta koko asunnon jälleenvuokraamiseen Airbnbn kautta tarvitset vuokranantajan luvan.

  • Huom! Joissakin kaupungeissa on asetettu sääntöjä lyhytaikaisen majoituksen suhteen.

Onkin hyvä olla perillä veroista, lisensseistä tai muita rajoituksista, jotka liittyvät Airbnb majoituksen tarjoamiseen. Airbnb-huoneen vuokraaminen voi olla jännittävä ja palkitseva kokemus, tarjoten mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä eri puolilta maailmaa ja ansaita rahaa omasta kodista. Kuitenkin menestyksen avain on hyvä valmistautuminen, hyvä vieraanvaraisuus sekä lakien ja sääntöjen noudattaminen.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko 17-vuotias vuokrata asunnon?

Alaikäisellä 17-vuotiaalla ei yleensä ole oikeutta allekirjoittaa vuokrasopimusta yksin ilman huoltajaa tai laillista edustajaa. Alaikäinen tarvitsee yleensä huoltajan tai laillisen edustajan suostumuksen ja allekirjoituksen vuokrasopimukseensa. Käytännössä monissa tapauksissa vuokranantajat vaativat vuokralaiselta täysi-ikäisyyttä vuokrasopimuksen tekemiseen. Tämä johtuu siitä, että allekirjoittamalla sopimuksen, henkilö sitoutuu oikeudellisesti sopimuksen ehtoihin, ja alaikäisellä ei ole täysiä oikeuksia sitoutua tällaisiin sopimuksiin.

Onko vuokralaisen pakko suostua näyttöihin?

Vuokranantajan oikeus näyttöihin on rajoitettu, ja vuokralaisella on oikeus kieltäytyä näytöstä, jos se koetaan kohtuuttomana tai jos näyttöä pyydetään liian usein ilman hyväksyttävää syytä. Vuokranantajan tulee perustella pyyntö tarkastukseen ja kunnioittaa vuokralaisen oikeutta yksityisyyteen. Vuokranantajalla on tietyt oikeudet suorittaa asunnossa tarkastuksia tai näyttöjä. Tämä koskee tilanteita, joissa on tarve esimerkiksi tarkistaa asunnon kunto, tehdä korjauksia tai näyttää asunto potentiaalisille uusille vuokralaisille