Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Vuokravakuus lainalla – Näin hankit vuokravakuuden

Vuokralla-asuminen on tuttua monelle suomalaiselle, sillä asuuhan jopa 28 % asuntoväestöstä vuokralla. Vuokra-asuntoa hankkiessa, vuokravakuus vaaditaan käytännössä kaikilta vuokralaisilta. Tällä varmistetaan, että vuokralainen huolehtii huoneistosta ja maksaa vuokransa ajallaan.

Vuokravakuus vastaa yleensä monen kuukauden vuokraa, joten tämän summan kerääminen tulevan muuton keskellä ei aina ole ongelmatonta. Mahdollisuus kattaa vuokravakuus lainalla sisältää riskejä, jos laina otetaan huolimattomasti.

 

Vuokravakuus – laina pankista takuuvuokraa varten?

Yksi suurimmista kuluista vuokra-asunnon hankinnassa on vakuus, jonka saaminen voi olla vaikeaa ilman oikeanlaisia resursseja. Onneksi nyt on olemassa vuokravakuus laina ohjelmia, jotka auttavat vuokralaisia saamaan vuokravakuuteensa tarvitsemansa rahat. Nämä lainat on suunniteltu helpottamaan vuokralaisten pääsyä unelmakotiinsa ilman, että heidän tarvitsee huolehtia suurien summien säästämisestä etukäteen.

Vuokravakuuden määrä vaihtelee

Vuokravakuuden suuruus voi vaihdella muutamista sadoista euroista aina tuhansiin euroihin, eikä sen suuruisen summan säästäminen onnistu hetkessä. Pankkien tarjoamien ohjelmien avulla vuokralaiset voivat hakea lainaa, saada päätöksen muutamassa minuutissa ja hankkia vuokravakuuden hyvin nopealla aikataululla.

Luottokelpoisuus on tärkeää

Vaatimuksina vuokravakuuslainaan on yleensä kunnossa olevat luottotiedot sekä säännölliset tulot. Kun nämä lainan myöntämiseen liittyvät perusasiat ovat kunnossa, voit tehdä hakemuksen esimerkiksi verkkopankkia käyttäen. Myönteisen päätöksen jälkeen saat rahat tilillesi nopeasti ja voit maksaa lainan takaisin joustavasti maksuvalmiutesi mukaan.

Koska vuokravakuuslainoja myöntäviä lainantarjoajia on monia erilaisilla ehdoilla ja koroilla, sinun kannattaa vertailla niitä ennen lainaan sitoutumista. Lainojen vertailu onnistuu helposti sivuillamme ja voit hyvinkin säästää lainavertailun avulla jopa useita satoja euroja.

Lue lisää aiheesta: Asunnon vuokraus – Vuokraajalle ja vuokralaiselle

Vuokravakuuden palautus

Kun on kyse vuokravakuusmaksun palauttamisesta vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen, asiat voivat muuttua monimutkaisiksi, mikäli et ole tarkkana. Asuinpaikastasi riippuen voi vastaasi tulla erilaisia sääntöjä siitä, milloin ja miten vuokravakuus palautetaan.

Mikäli asuntoa ei ole pidetty hyvässä kunnossa, voi vuokranantaja vaatia osan vuokravakuudestasi asunnon puhdistusta ja kunnostusta varten. Toisaalta, mikäli et ole pysynyt ajan tasalla vuokran maksujen kanssa, vuokranantaja voi pitää vakuutesi korvauksena maksamattomista vuokrista. Vuokravakuuksia koskevien sääntöjen ymmärtäminen on siis erityisen tärkeää, jos haluat varmistaa, että rahasi palautetaan kokonaisuudessaan ja ajallaan.

Varmista vuokrasopimuksen ehdot

Riitojen välttämiseksi on tärkeää tietää, mitä sinulta odotetaan ja mitä voit odottaa vuokranantajaltasi. On myös hyvä olla tietoinen siitä, milloin vuokrasopimus päättyy ja miten vuokravakuuden palautus käytännössä toimii. Tutustumalla vuokrasopimuksen ehtoihin voit varmistaa, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

Entä mistä vuokravakuus voidaan hankkia, jos sinulla ei ole tarpeeksi säästöjä? Voit saada sen useilta tahoilta ja eri muodoissa aina perinteisistä pankin myöntämistä luotoista erilaisiin verkkolainan tarjoajiin. Tässä artikkelissa käymme läpi vaihtoehtoja vuokravakuuden saamiseksi ja mitä sinun tulee ottaa huomioon lainanottoon liittyvää päätöstä tehdessäsi.

Lue lisää: Omistus vai vuokra-asunto – Plussat ja miinukset

Vuokravakuus – palautus vuokrasopimuksen päätyttyä

Vuokravakuuden palauttaminen on ehkä tärkein osa vuokrasopimuksen päättymistä sekä sinulle että vuokranantajallesi. Vuokrasopimuksen päätyttyä sekä vuokranantajan että vuokralaisen tulee olla tietoisia oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan vuokravakuuteen liittyen. On tärkeää, että molemmat osapuolet ymmärtävät, kuinka he voivat varmistaa, että vuokravakuus palautetaan takaisin kokonaisuudessaan. Tärkeää on myös, mitä sinun kannattaa tehdä, mikäli vuokravakuuttasi ei palauteta sovitusti.

Vuokravakuus palautetaan sopimuksen mukaisesti

Vuokranantajan on palautettava vuokravakuutesi kokonaisuudessaan, ellei huoneistolle ole asumisesi aikana aiheutunut vahinkoa tai toisaalta jos et ole jättänyt vuokria maksamatta. Vuokranantajan on toimitettava kirjallinen selvitys kaikista vuokravakuudesta tehdyistä vähennyksistä ja esitettävä todisteet niiden tueksi. Jos käy ilmi, ettei vakuuden pidättämiseen ei ole syytä, se tulee palauttaa sinulle kokonaisuudessaan kohtuullisessa ajassa vuokrasopimuksen päätyttyä.

Vuokravakuuden palautuksen aikataulu riippuu vuokrasopimuksen ehdoista. Yleensä useimmat vuokranantajat ovat velvollisia palauttamaan sen 14 päivän kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä. Sinun on tärkeää tietää, milloin vuokranantajan tulee palauttaa vuokravakuus. Silloin voit suunnitella etukäteen esimerkiksi uuden asunnon vuokravakuuden maksamista ja myös varmistaa, että saat rahasi sovitussa ajassa takaisin.

Katso: Luotto – Kilpailuta ja hae 500 – 60 000 euroa

Vuokralla asuminen on yhä yleisempää

Vuokraaminen tulee lisääntymään jokapäiväiseen elämiseen liittyvien kulujen kasvaessa. Onhan se niin, että vuokra-asumisessa on vuokralaiselle monia etuja. Vuokra-asuminen tarjoaa mahdollisuuden nauttia asumisesta joustavasti ilman pitkäaikaista sitoutumista kodin ostamiseen. Vuokralaisena voit myös säästää suuria summia rahaa, koska sinun ei tarvitse maksaa asuntoon liittyviä ylläpito- ja korjauskuluja.

Vuokranantaja, joka on usein myös asunnon omistaja, kattaa nämä kulut, aina tarpeen vaatiessa. Lisäksi vuokralaisilla on valittavanaan erilaisia asumisvaihtoehtoja aina kaupunkien kerrostaloista perheystävällisiin rivitaloasuntoihin, sekä omakotitaloihin ja maaseudun rauhaan.

Näin ollen sinulla vuokralaisena on valinnanvaraa sekä mahdollisuus löytää juuri sinun elämäntyyliisi ja budjettiisi sopiva joustava asumisratkaisu.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on vuokravakuus?

Vakuus on pantti, joka luovutetaan vuokraajalle vuokrasopimuksen ehtojen turvaamiseksi. Vuokrasuhteessa vuokralainen antaa vakuuden vuokranantajalle vuokranmaksun ja vuokratun huoneiston asianmukaisen hoidon takaamiseksi.

Paljonko maksaa vuokravakuus?
Rahana maksettava vuokravakuus on yleisin tapa järjestää asuinhuoneiston vakuus. Käytännössä rahavakuus tarkoittaa, että vuokralainen maksaa vuokranantajalle sovitun summan rahaa. Tällainen vuokravakuus on enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaava summa.