Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Näin miesten ja naisten rahankäyttö todellisuudessa eroaa

Naiset suunnittelevat talouttaan pitkäjänteisesti ja miehet ottavat tarpeettomia taloudellisia riskejä – tuttuja väittämiä monelle, mutta onko kulutustottumuksissa ja lainanotossa todella sukupuoleen liittyviä eroja?

Sukupuoleen liittyvät käsitykset istuvat meissä tiukasti, riippumatta siitä onko niillä todellisuuspohjaa. Tämä pätee myös rahaan sukupuoli vaikuttaa muun muassa siihen, miten tärkeinä eri kulutuksen kohteita pidetään. Naisten kuluttamista pidetään usein turhempana kuin miesten. Tämä asetelma vaikuttaa jopa siihen, miten raha-asioista päättäminen jakautuu eri sukupuolta olevien parisuhteissa.

Vaikka miesten ja naisten välinen tasa-arvo on viime vuosikymmeninä ottanut merkittäviä askelia oikeaan suuntaan, ovat rahaan ja taloudenhoitoon liittyvät seikat pysyneet yllättävän muuttumattomina. Stereotyyppinen asetelma, jossa nainen hoitaa perheen vaateostokset sekä lapsiin liittyvät hankinnat, miesten vastatessa elektroniikasta ja erilaisista laitehankinnoista, elää edelleen vahvana. Myös isot päätökset, kuten lainanotto tai asunnon osto, mielletään yleisesti miehen vastuuksi.

Sukupuolisidonnaista suhtautumista rahankäyttöön kuvastaa parhaiten se, millaista kulutusta arvostetaan. Suomessa esimerkiksi kaikenlaista estetiikkaan liittyvää kulutusta pidetään helposti turhuutena. Sen sijaan uuteen teknologiaan liittyviä hankintoja kyseenalaistetaan harvoin.

Miehet hakevat naisia enemmän lainaa

Rahankäyttöön liittyvät olettamat heijastuvat vahvasti myös rahan lainaamiseen. Miesten ajatellaan ottavan enemmän riskejä, kun taas naiset suunnittelevat talouttaan pitkäjänteisesti. Omalaina.fi:n keräämän tiedon mukaan tämä pitää osittain paikkansa. Miehet ottavat noin 10% suurempia lainoja kuin naiset ja he myös hakevat lainaa hieman naisia useammin.

Omalaina.fi:ssä kuluttajat voivat kilpailuttaa lainat monenlaiseen ja -suuruiseen tarpeeseen alkaen 100 eurosta ja aina 60 000 euroon asti. Lainavertailun avulla, voit löytää itsellesi sopivat lainaehdot ja välttyä maksamasta lainastasi liikaa. Tämä voi osaltaan auttaa välttämään mahdolliset ongelmatilanteet lainan takaisinmaksuun liittyen ja säästää samalla selvää rahaa.

Elektroniikkaa ja vaatteita kulutetaan tasaisesti

Elektroniikka, vaatteet ja kengät ovat suosituimmat tuotekategoriat suomalaiselle nettishoppailijalle, ilmenee ruotsalaisen Klarna pankin tekemästä tutkimuksesta. Etenkin naiset kuluttavat rahaa vaatteisiin ja asusteisiin, kun taas miehet panostavat elektroniikkaan. Näissä kategorioissa on kuitenkin paljon päällekkäisyyttä. Myös miehet ostavat paljon vaatteita ja kenkiä, siinä missä naiset elektroniikkaa.

Merkittävimmät sukupuolten väliset erot löytyvät kauneudenhoito- ja autotarviketuotteista. Naiset ostavat kauneudenhoitotuotteita viisi kertaa enemmän kuin miehet, kun taas miehet hankkivat autotarvikkeita viisinkertaisesti naisiin verrattuna. Naiset ovat myös hieman miehiä aktiivisempia säästämään lyhyellä aikavälillä. Miehistä isompi osa taas kertoo keskittyvänsä pitkäaikaisiin säästöihin, kuten eläkkeeseen ja uskovansa pystymään isompiin hankintoihin, kuten oman kodin ostoon.

Omalaina.fi:ssä huomaamme erityisesti naisten hakevan nyt paljon yhdistelylainoja, joissa maksetaan pois useita pieniä, korkeampikorkoisia luottoja ja osamaksuja. Keskimäärin lainoja yhdistellään 20 000 euron edestä ja lainojen kuukausilyhennys kokonaisuudessaan tippuu keskimäärin jopa 65 prosenttia.

Omalaina.fi:ssä hakemukset käsitellään ja tarjoukset lasketaan henkilökohtaisesti annettujen tietojen perusteella ja joka kuukausi kymmenet tuhannet suomalaiset vertailevat lainoja palvelussamme. Keräämämme data osoittaa, että 30-45 vuotiaat tekevät jopa 70 prosenttia lainahakemuksistamme. Hintavertailu lienee tutumpaa nuoremmille ikäryhmille, mutta Omalaina.fi -vertailupalvelu ja edullisten lainojen tuomien säästöjen etsintä on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ikään ja sukupuoleen katsomatta!

Usein kysytyt kysymykset

Miten miesten ja naisten lainanhaku eroaa toisistaan?

Miesten ajatellaan ottavan enemmän riskejä, kun taas naiset suunnittelevat talouttaan pitkäjänteisesti. Omalaina.fi:n keräämien tietojen mukaan tämä pitää osittain paikkansa. Miehet ottavat noin 10% suurempia lainoja kuin naiset ja he myös hakevat lainaa hieman naisia useammin.

Mihin tarkoituksiin miehet ja naiset hakevat lainaa?

Miehet hakevat lainaa yleisemmin elektroniikkaa ja autotarvikkeita varten kun taas naiset hakevat lainaa useammin vaatteita ja meikkiä varten.