Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Milloin kesämökki kannattaa hankkia ja millä hinnalla? Lue miten sinulla on varaa kesämökin ostoon

Monen suomalaisen haave on yhä oma mökki jossa viettää kesän lomaviikot, joko meren tai järven rannalla. Usein mökillä halutaan oleskella ja asua myös muina vuoden aikoina, jolloin hyvin rakennettu oma mökki on paras vaihtoehto. Lue tästä kaikki tarvittavat tiedot ja vinkit kesämökin hankkimiseen.

Pitäisikö ostaa vai vuokrata oma kesämökki, tai ehkäpä rakentaa uusi tai kunnostaa vanhaa? Monen suomalaisen haave on yhä oma mökki jossa viettää kesän lomaviikot, joko meren tai järven rannalla. Usein mökillä halutaan oleskella ja asua myös muina vuoden aikoina, jolloin hyvin rakennettu oma mökki on paras vaihtoehto. Milloin kesämökki kannattaisi ostaa? Entä kuinka paljon kesämökki maksaa ja miten se tulisi rahoittaa? Lue tästä kaikki tarvittavat tiedot ja vinkit kesämökin hankkimiseen.

Miten rahoittaa kesämökin hankinta?

Kesämökki voi maksaa mitä tahansa noin 30 000 – 200 000 euron väliltä. Yleensä mökkiä varten säästetään itse jonkin verran rahaa, ja loppuosa hinnasta rahoitetaan lainalla. Mökin ostamiseen voi käyttää säästöjä, mutta niillä harvoin voidaan rahoittaa koko mökin hintaa. Tämän vuoksi mökin hankkimiseen käytetään yleensä mökkilainaa, asuntolainaa, tai jonkinlaista muuta luottoa. Yleensä mökkilainaa otetaan noin 30 000 – 80 000 euroa. Pankin konttorista haettavaa lainaa varten tarvitaan vakuuksia, mutta yhä useampi pankki ja luotonantaja tarjoaa myös vakuudetonta lainaa mökkilainaksi. Voit vertailla eri lainanantajia helposti Omalainan avulla, ja löytää sopivan rahoittajan kesämökille.

Omalaina kilpailuttaa lainoja 100 – 60 000 euron välillä yli 25 eri pankin ja lainanantajan joukosta. Voit käyttää vertailussa apuna lainalaskuria, ja nähdä heti kuinka paljon valitsemasi laina tulisi suurinpiirtein maksamaan kuukaudessa. Kannattaa miettiä tarkkaan kuinka paljon pystyt budjetistasi maksamaan kuukaudessa mökkilainaa pois, jotta laina ei myöhemmin johda maksuvaikeuksiin. Yleensä mökkilainaa lyhennetään noin 200 – 500 euroa kuussa, mutta tämä riippuu suuresti sekä lainan suuruudesta, laina-ajan pituudesta, että lainanantajasta. Tämän vuoksi lainanantajien vertailu on tärkeää, jotta mökin lainasta ei päädy maksamaan liikaa.

Kuinka paljon kesämökki maksaa? Lue tästä 5 asiaa jotka vaikuttavat kesämökkien hintaan

Kesämökkien hinnat vaihtelevat suuresti, ja ne voivatkin olla mitä tahansa noin 30 000 – 200 000 euron väliltä. Mökin myyntihintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat asiat:

  1. Järven tai meren läheisyys. Vesialueen läheisyys nostaa tontin ja mökin hintaa huomattavasti, sillä oman yksityisen rannan omistaminen on usein yksi syistä mökin hankkimiseen. Näkymä järvelle mökin ikkunasta kustantaa kuitenkin huomattavasti enemmän kuin näkymä järvelle hieman kauempaa, pienen kävelymatkan päästä.
  2. Käytetäänkö mökkiä talvella? Mökin käytettävyys talven aikana nostaa usein mökin myyntihintaa, sillä mökki on luonnollisesti vaatinut hieman enemmän remonttia ja se tarvitsee kunnon sähkölinjat sekä lämmitysmahdollisuudet ollakseen asuttava rakennus vuoden ympäri.
  3. Mökin neliömäärä. Luonnollisesti mökin koko vaikuttaa siihen kuinka paljon arvoa mökillä on. Pieni mökki tuvalla ja eteisellä ei maksa paljoakaan, mutta jos rakennuksesta löytyy useampi huone ja jopa useita kerroksia, nousee hinta äkkiä ylöspäin.
  4. Mökin kunto ja rakennusvuosi. Rakennusvuosi ja tästä aiheutuvat tulevat korjaukset vaikuttavat mökin hintaan. Esimerkiksi maannousu voi jo aiheuttaa mökkien ja niiden tonttien kanssa tarvittavia erilaisia remontteja.
  5. Erilaiset lisärakennukset ja juokseva vesi. Usein mökkien pihapiiristä löytyy ulkosauna, sekä muita lisärakennuksia kuten vaja ja varasto. Hyvin kunnostettu sauna nostaa mökin arvoa, varsinkin jos sen yhteyteen on lisätty kunnon suihkutilat. Ihmiset toivovat mökiltään nykyään enemmän luksusta, ja juokseva vesi saunan yhteydessä on hyvä mökin arvon nostaja.

Milloin kesämökki kannattaa ostaa?

Mökkikauppa käy kuumana keväästä syksyyn, ja hyvän mökin voi löytää minä vuodenaikana tahansa. Usein mökkejä tulee markkinoille enemmän kevään ja kesän vaihteessa, kun ihmiset alkavat valmistautua kesän viettoon. Hinnat saattavat tällöin kuitenkin olla hieman kalliimpia, sillä kesä ja lomakausi ovat vasta edessäpäin, ja mökkikausi alkamassa. Syksyllä hinnat yleensä laskevat hieman alemmas mökkikauden hiipuessa ja sään kylmetessä kun talvi lähestyy. Tällöin mökkimarkkinoilta saattaa löytyä reilulla hinnalla sopiva kesämökki ensi kesää ajatellen.

Jos haluat itse rakentaa mökin, niin etsi hyvää tonttia haluamaltasi alueelta. Voit myös etsiä tonttia mökillä joka kaipaa kunnostusta, jolloin voit hyödyntää vanhan mökin rakenteita ja perustuksia uuden mökin rakennuksessa. Oman mökin rakentaminen tai vanhan kunnostus ovat hyviä vaihtoehtoja silloin, kun markkinoilta ei löydy itselle sopivaa vaihtoehtoa ja mökin rakennukseen on haettu rahoitusta. Mökin kunnostaminen on myös hyvää puuhaa keväisin ja kesäisin loman aikaan, jolloin voi uppoutua kunnolla mökkielämään. Mökkejä löytyy asuntomarkkinoilta samaan tapaan kuin asuntoja, ja niitä voi etsiä ympäri vuoden. Silmät kannattaakin pitää auki asuntomarkkinoiden suuntaan myös talvipakkasilla, sillä kesämökin hankinnan ei tarvitse tapahtua juuri kesällä.

Kannattaako kesämökki vuokrata vai ostaa itse?

Oman mökin hankkiminen ei ole kaikista halvin ostos, ja sen hankkimista kannattaakin miettiä tarkkaan. Mökkielämää kannattaa ensin testata sukulaisen tai tuttavan mökillä, tai kesämökin vuokraamalla. Jos mökki on myyntihinnalta halpa ja siihen löytää edullisen lainan, ei ostamiseen ole mitään esteitä. Hieman kalliimman mökin kohdalla kannattaa punnita tarkemmin kuinka paljon mökkiä tulee käyttämään vuodessa, ja kuinka suuri lainan kuukausierä tulee olemaan. Jos on kiinnostunut luksusmökin hankinnasta, voi vuokramökki olla hyvä vaihtoehto. Mökkilainaa harkitessa kannattaa muistaa että lainan kuukausimaksujen ei tulisi ylittää yli 30 prosenttia nettotuloista. Halvan lainan löytämiseen kannattaa ottaa avuksi Omalainan ilmainen vertailupalvelu, jonka avulla voit löytää sopivan mökkilainan turvallisesti ja luotettavasti.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko mökkiä varten saada lainaa?

Mökki on erittäin kallis investointi ja voisikin jopa sanoa, että yhdessä asunnon ja auton kanssa, se on ihmisen elämän kolmanneksi kallein hankinta. On normaalia, että sen hankintaan ja remontointiin haetaan lainaa, sillä molempiin kuluuu huomattava määrä rahaa.

Miten voin kerryttää rahaa mökin ostoon?

Mökki on ensisijaisesti mukavuushyödyke, joten sitä ei voi katsoa elintärkeäksi asiaksi. Mökkiin säästäessä on tärkeää, että ajaa turhat kulut minimiin, Tähän tarkoituksen muun muassa puhelinliittymän, sähkön ja lainojen kilpailutus on erittäin hyvä asia.