logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Miten säästää rahaa arjessa? – Nämä 5 keinoa auttavat edes hieman

Rahan säästäminen pakollisissa menoissa voi joskus olla hieman hankalaa, varsinkin jos tulot ovat pienet. Arjessa pystyy kuitenkin vain parin pienen muutoksen kautta säästämään rutkasti euroja, helposti ja nopeasti, kunhan jaksaa nähdä hieman vaivaa. Katso tästä 5 vinkkiä auttamaan arjen kuluissa.

Suurimpia menoeriä kaikkien ihmisten arjessa ovat yleensä asumiskulut, ruoka, sekä mahdolliset autoilun kulut. Ruuan hintaan ja hankintaan voi vaikuttaa yllättävän helposti, kunhan on tietoinen kaikista vaihtoehdoista. Asumiskuluihin ei itse pysty vaikuttamaan yhtä tehokkaasti, mutta pienillä muutoksilla asumiseenkin saadaan säästöä. Alle on listattu tehokkaita ja helppoja keinoja, joiden avulla voit kohentaa omaa talouttasi, ja saamaan rahaa helposti säästöön.

1 Säästä ruokaostoksissa – Suunnittele viikon ruuat

Ruokaostoksissa säästää huomattavasti kun viikon ruuat on suunniteltu etukäteen, eikä kaupassa tule tehtyä turhia heräteostoksia. Seuraavan viikon eväät töihin kannattaa aina tehdä valmiiksi ennen maanantaita, jotta joka päivän lounas on jääkaapissa valmiina napattavaksi mukaan. Arkilounaan ei tarvitse olla erikoista, vaan hyvällä perusruualla pärjää työ-, tai koulupäivän. Arkena säästetyn rahan voi halutessaan käyttää esimerkiksi viikonloppuna ja nauttia syömällä ulkona,

2 Hyödynnä ruokahävikki

Ruuan suhteen kannattaa myös tarkkailla erilaisia alennuksia, joiden avulla voi säästää suuren summan. Kaupasta tutut 30 % punaiset alennuslaput auttavat pienentämään kauppalaskua jonkin verran. Ne myös tuplaantuvat 60 % aleen kaikissa S-kaupoissa aina ilta kahdeksan jälkeen. Toinen hyvä keino säästää on hävikkiruuan hankkiminen sovelluksien kautta. Kännykkään kannattaa ladata jokin hävikkiruokaa myyvä sovellus, kuten Lunchie tai ResQ. Tällaiset sovellukset myyvät ravintoloiden hävikkiruokaa halvalla, usein vain parin euron hintaan. Ruokahävikkiä vähennetään myös erilaisten nettisivujen kuten Matsmart.fi ja Fiksuruoka.fi kautta. Näiden sivujen kautta voit halvalla tilata ylijäämäruokaa, ja säästää kauppaostoksissasi.

3 Budjetoi menosi ja velkasi kunnolla

Säästämisen peruskivi on oman talouden budjetointi. Vaikka budjetoitiin ei kuuluisi muuta kuin kauppalistan teko, parinkymmenen euron laittaminen syrjään joka kuukausi tai rahojen laskeminen ja jakaminen jokaiselle kuukaudelle, kannattaa omasta talouden tilasta olla tietoinen. Jos innostusta riittää, budjetointia on kätevä tehdä Excel-taulukon muodossa, johon voi tarkasti merkitä menot, ja tulot. Omasta velan maksusta kannattaa myös olla tietoinen. Jotta velat tulee ajoissa maksettua, kannattaa oma talous budjetoida niin, että velkaa pystyy maksamaan joka kuukausi takaisin eikä se kasvata liikaa korkoa. Jos velkojen maksamisessa on ongelmia, kannattaa rohkeasti yrittää erilaisia keinoja jotka voisivat tuoda apua, kuten yhteydenotto velkojiin, lainojen yhdistäminen, tai velkajärjestelyyn hakeutuminen.

4 Päivitä puhelin-, ja internetliittymät

Puhelin-, ja nettiliittymät voivat viedä yllättävän paljon rahaa kuukausittain. Puhelinliittymien myynnissä saadaan asiakas yleensä ostamaan liian suuri ja kallis liittymä, johon ei oikeasti ole tarvetta. Kannattaa verrata eri liittymiä toisiinsa, sillä eri operaattorien puhelinliittymät voivat heitellä hinnoissa paljon. Myös nettiliittymän kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä et välttämättä edes tarvitse erillistä nettiä laajakaistan muodossa kotiisi. Jos käytät kotonasi vain yhtä kannettavaa tietokonetta ja puhelimessasi on rajaton netti, kannattaa puhelimen netti jakaa suoraan koneeseen. Näin et tarvitse kotiisi erillistä laajakaistaa, ja säästät parhaimmillaan kymmeniä euroja kuussa.

5 Luovu turhasta – Tutustu minimalistisuuteen

Kodin nurkkiin pääsee yleensä kasaantumaan turhaa tavaraa, jolle ei ole tai tule olemaan käyttöä enää pitkään aikaan. Turhat vaatteet, huonekalut ja kodinkoneet kannattaa myydä kirpputoreilla, jotta niistä saa kaiken hyödyn irti. Tavallisten kirpputorien rinnalla kannattaa harkita netistä löytyviä kirpputoreja, kuten erilaisia kaupunkien omia Facebook-kirpputoreja. Näissä sinun ei tarvitse maksaa loosista maksua, ja saat ilmoituksesi ilmaiseksi esille.

Vaikeuksia talouden kanssa? OmaLainan kautta voit kilpailuttaa velkojen yhdistämiseen lainan jopa 60 000 euroon asti, ilman vakuuksia tai takaajia. Voit myös hakea rahoitusta remonttiin, auton huoltoon tai matkalle. Vertailemme puolestasi useita eri pankkeja ja luotonantajia, vain yhdellä hakemuksella. Anna OmaLainan löytää juuri sinun tarpeisiisi sopiva yhdistely-, tai arjen rahoituksen laina, helposti ja luotettavasti. Voit myös uudelleenrahoittaa yksittäisen vanhan lainasi ja säästää useita satoja euroja lainakuluissa!

Usein kysytyt kysymykset

Voiko lainoja vertailemalla säästää rahaa?
On hyvin todennäköistä, että lainojen kilpailuttaminen tuottaa sinulle kuukausitasolla säästöjä. Omalainan kautta voit kilpailuttaa lukuisia pankkeja yhdellä hakemuksella ja säästää jopa huomattavan summan rahaa valitsemalla halvimman lainan.
Miten rahaa voi säästää arjessa?
Voit säästää rahaa arjessa esimerkiksi valitsemalla edullisempia elintarvikkeita ruokakaupassa, kilpailuttamalla liittymät ja sopimukset ja luopumalla tarpeettomista asioista ja tilauksista.