Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Miten varautua taantumaan? – Näin selviät talouden laskusta

Miten valmistautua tulevaan taantumaan? Entä kuinka paljon jokaisella pitäisi olla rahaa säästössä puskurivarastossa? Lue tästä miten selvitä tulevasta talouden laskusta.

Tuleeko Suomeen taantuma?

Koko maailman talous on jo viime vuodesta saakka ollut hieman epävarmassa tilanteessa. Viimeaikaiset tapahtumat ja nykymaailman tilanne kääntävät yleisen talouden suunnan kuitenkin vahvasti alaspäin, ja taantuma on lähellä.

Varsinkin Kiinan talous on jo kokenut kolauksen, mikä tulee vaikuttamaan koko maailmaan, ja myös Suomeen. Pahimmillaan taantuma voi aiheuttaa tuhansien ihmisten työttömyyden. Taantuman ei ole kuitenkaan pakko osua negatiivisesti omaan talouteen, jos siihen on ehtinyt valmistautumaan ajoissa. Hoida taloutesi kuntoon ja ota taantuma vastaan siihen kunnolla valmistautuneena.

Näin varaudut taantumaan

Voit varautua taantumaan jo hyvissä ajoin ja näin tasata omaa talouttasi taantuman tullessa. Koko Suomen tai jopa koko maailman taantumalta ei voi välttyä, mutta sen vaikutuksia omaan talouteen voi minimoida näillä vinkeillä.

  1. Hankkiudu eroon turhista osamaksuista. Jos joudut lyhentämään useaa eri osamaksua tai luottokorttilaskua joka kuukausi, ei rahaa pääse kertymään säästöön. Yritä välttää liian suuria ja pitkiä osamaksusopimuksia.
  2. Säästä rahaa puskurivarastoon. Jokaisella pitäisi olla noin 2 kuukauden nettopalkan suuruinen puskurivarasto huonompien aikojen varalle. Säästämällä joka palkasta hieman rahaa, puskurin saa kokoon yllättävän nopeassakin ajassa.
  3. Ennakoi rehellinen budjetti. Taantuman myötä vastassa saattaa olla työttömyys tai työpaikan vaihto matalapalkkaisempaan työhön. Tee rehellinen budjetti josta selviät nykyistä pienemmilläkin tuloilla.
  4. Yhdistä lainasi ja vaihda korko alhaisempaan. Säästät huomattavia summia yhdistämällä kalliit lainat yhteen, tai uudelleenrahoittamalla yksittäisen, korkeakorkoisen lainan.

Mitä eroa on taantumalla ja lamalla?

Taantuma on 6 kuukautta tai enemmän kestävä talouden lasku. Lama taas on taantuma joka kestää yli 2 vuotta, ja jossa valtion BKT laskee yli 10 %. Vaikka talous laskisi siis yhtäkkiä hurjasti, ei se automaattisesti tarkoita lamaa.

Taantumasta voi nousta ennen kuin se muuttuu lamaksi, ja siihen voi varautua ajoissa. Taantumaan valmistautuminen ei kuitenkaan tarkoita vessapaperin hamstraamista ja kauppojen hyllyjen tyhjentämistä jauhelihasta. Valmistaudut lamaan parhaiten tekemällä fiksuja taloudellisia päätöksiä, ja pitämällä huolta omasta budjetista.

Omalaina auttaa lainojen yhdistämisessä

Yksi helpoimmista keinoista säästää rahaa ja tehdä omalle taloudelle karhunpalvelus on kalliiden lainojen yhdistäminen yhdeksi. Voit yhdistää kaikki korkeakorkoiset lainasi yhdeksi Omalainan avulla, vain yhdellä hakemuksella. Omalaina auttaa sinua myös yksittäisen lainan uudelleenjärjestelyssä.

Hakemalla lainaa Omalainan kautta saat kilpailutettua lainasi lukuisan eri pankin ja luotonantajan välillä. Omalaina kilpailuttaa lainasi jopa 60 000 euroon asti, 1-20 vuoden laina-ajalla. Voit rauhassa vertailla sinulle saapuvia lainatarjouksia ja hyväksyä sopivan suoraan verkossa. Hoida laina-asiasi kuntoon ja säästä selvää rahaa!

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin säästää rahaa kuukausittain?

Yksi parhaimmista tavoista säästää on kilpailuttaa kaikki kuukausittaiset kulut. Esimerkiksi olemassa olevat lainat, sähöt ja puhelinliittymä ovat sellaisia asioita, joissa voi säästää isojakin summia kuukaudessa.

Kuinka voin saada lainani kilpailutettua?

Lainan kilpailuttaminen on kaikista helpointa tehdä palvelussamme. Saat yhdellä lainahakemuksella kilpailutettua useita eri pankkeja ja luotonmyöntäjiä, joiden tarjouksista pääset valitsemaan kaikkein halvimman vaihtoehdon.