Parempia taloudellisia päätöksiä - Älä tee näitä virheitä uudelleen

Miten saada perheen talous takaisin jaloilleen? Paremmat taloudelliset päätökset ovat vain muutaman pienen muutoksen takana. Näillä vinkeillä pääset helpommin eroon korkeista koroista ja huonoista päätöksistä.

Miten tehdä parempia taloudellisia päätöksiä, kun arki tekee tiukkaa ja palkka hädin tuskin riittää välttämättömiin menoihin? Entä jos velkaa on ehtinyt kertyä liikaa ja lainojen suuret korot tekevät takaisinmaksusta hankalaa?

Oikeilla taloudellisilla päätöksillä ja muutamalla neuvolla voit yhä kääntää taloutesi parempaan suuntaan. 


Perheen talous kuntoon paremmilla päätöksillä

Kenen tahansa talous voi jossakin vaiheessa kääntyä miinukselle. Arjen kuluja kasvattavat usein esimerkiksi äkilliset sairastumiset ja lääkärilaskut, auton hajoaminen ja korjaus, sekä kodin remontin kulut. Lapsiperheissä yllättäviä menoja tulee taas erilaisista harrastuksiin ja kouluun liittyvistä maksuista. 

Kaiken A ja O talouden parantamisessa on tulojen ja menojen realistinen arvio. Laske ensin, kuinka paljon pakollisia menoja sinulla on joka kuukausi. Tämän jälkeen vertaa, kuinka paljon tuloja saat suhteessa kuukaudessa, jolloin näet jääkö sinulle rahaa pakollisten kulujen jälkeen. Jos rahaa ei jää, niin sitä ei pysty myöskään laittamaan säästöön pahan päivän varalle. 


Miten saada oma talous kuntoon - Vältä virheet


  • Ole realistinen - Karsi turhasta. Älä kuluta rahaa asioihin, joita et välttämättä tarvitse. Karsi esimerkiksi suoratoistopalveluista ja ulkona syömisestä. 
  • Älä ota uutta lainaa, vaan kilpailuta vanhat. Jos sinulla on jo ennestään kallis laina, älä ota uutta lainaa tämän rinnalle. Sen sijaan sinun kannattaa uudelleenrahoittaa tai yhdistää vanhat lainasi halvemmaksi, matalakorkoiseksi lainaksi.
  • Kilpailuta myös vakuutukset ja sähkö. Muista kilpailuttaa myös muut palvelut, jotka vievät paljon rahaa joka kuukausi. Tällaisia ovat esimerkiksi vakuutukset, sähkösopimus sekä puhelinliittymät.
  • Ole varovainen luottokorttien kanssa. Luottokorttilaskut pääsevät nopeasti kasaantumaan, jos korttia käyttää holtittomasti, ja luottokortin korko voi olla yllättävän suuri. 


Parempia päätöksiä vertailemalla - Kilpailuttamalla et häviä 

Yksi suurimpia menoeriä useimpien ihmisten taloudessa on lainojen lyhennysmaksut. Lainoja täytyy lyhentää joka kuukausi, ja usein niiden korkoa korolle -vaikutus tuo lisämaksuja itse lainan summaan. Tämän vuoksi lainojen kilpailuttaminen on tärkeää. 

Jos sinulle on taloudellisia vaikeuksia, älä turhaan ota uutta lainaa korkealla korolla. Voit kilpailuttaa vanhaan lainaasi uuden matalamman koron tai voit yhdistää useamman vanhan lainan yhteen. Vanhan lainan uudelleenrahoittaminen tai yhdistelylaina takaavat melkein aina matalamman koron ja paremmat lainaehdot vanhan luoton tilalle.


Näin kilpailutat lainasi OmaLainan avulla


  1. Täytä hakemukseen lainasumma ja laina-aika. Voit valita lainasummaksi mitä tahansa 100 - 60 000 euron väliltä ja laina-ajaksi jopa 20 vuotta.
  2. Valitse lainan käyttötarkoitus. Valitse “Yksittäisen lainan uudelleenrahoitus” halutessasi uudelleenrahoittaa vanhan lainasi ja “Lainojen yhdistäminen” halutessasi hakea yhdistelylainaa. 
  3. Vertaile saamiasi lainatarjouksia. Saat lainatarjoukset suoraan sähköpostiisi, josta voit rauhassa valita itsellesi sopivimman. 
  4. Hyväksy lainatarjous suoraan verkossa. Sopivan lainatarjouksen voi hyväksyä suoraan verkkopankkitunnuksilla. 


Omalainan tavoiteena on auttaa kuluttajia tekemään parempia taloudellisia päätöksiä ja päästä eroon liian korkeakorkoisista lainoista lainojen yhdistämisen avulla. Kilpailuta OmaLainan avulla lainasi jopa 60 000 euroon asti 1-20 vuoden laina-ajalla. Vertailemme puolestasi yli 30 eri pankkia ja luotonantajaa vain yhdellä hakemuksella.- 2020-03-11 09:16:47

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta

157€
Hyväksyn Omalaina.fin käyttöehdot ja OmaLaina.fi saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.