Maksa pois kallis luottokorttivelka - näin onnistut

Luottokortti on nopea ja vaivaton tapa lainata rahaa. Luottokorttivelka voi kuitenkin olla huomattava rasite. Lue miten tunnistat kestämättömän luottokortin käytön ja miten tilanne korjataan.

Luottokortit ovat olleet monen suomalaisen ensisijainen lainanottotapa jo vuosikymmenien ajan. Luottokortti on vaivaton tapa tasata yllättäviä kuluja ja kun luottokorttisopimus on kerran tehty, kulkee lainaraha helposti mukana taskussa. Luottokortin käyttäjäystävällisyys onkin vertaansa vailla, mutta pitkittynyt luottokorttivelan takaisinmaksu on huomattava rasite kymmenille tuhansille talouksille. OmaLaina selvitti milloin luottokorttivelasta tulee kestämätön ja miten ongelman voi ratkaista.

Riittävät lainalyhennykset

Kuten kaikkien lainojen kohdalla, myös luottokortin kerryttämä laina pitää maksaa takaisin. Kortin käyttökynnys on matala ja luoton kulkiessa aina mukana, on sitä helppo käyttää myös ei välttämättömiin hankintoihin. Kuten kaiken lainaamisen kohdalla, luottokortin käytöstä voi muodostua ongelma, kun se on suunnittelematonta ja impulsiivista.

Luottokorttivelkaa lyhennetään kuukausittain vähintään sopimuksessa määritellyn vähimmäislyhennyksen verran, mutta myös ylimääräiset lyhennykset ovat mahdollisia. Käytetyn luoton aiheuttamat kulut, kuten korko, lisätään automaattisesti lainasummaan. Tämä voi muodostua huomattavaksi riskiksi, jos luoton kustannukset ovat suuret, eivätkä tehdyt lainalyhennykset ole riittävän suuria käytettyyn luottoon nähden.

Pahimmassa tapauksessa luottokortin käyttäjä voi ajautua tilanteeseen, jossa hänellä on mahdollisuus tehdä vain vähimmäislyhennyksiä, jotka menevät lähes kokonaan lainakulujen kattamiseen. Tämä voi jopa moninkertaistaa laina-ajan, mikä johtaa lainakulujen kestämättömään kasvuun.

Tällaisessa tilanteessa tilanteeseen on tärkeää hakea ratkaisua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta lainan takaisinmaksu saadaan jälleen terveelle pohjalle. Lainojen yhdistäminen on helppo tapa maksaa pois kallis luottokorttivelka.

Yhdistä kalliit luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi

Yhdistelylaina mahdollistaa kalliiden lainojen yhdistämisen uudeksi edullisemmaksi lainaksi. Uusi laina voi kattaa yhden tai useamman luoton ja hyödyt edullisemman lainan tuomista säästöistä. Potentiaaliset säästöt kertautuvat mitä useamman lainan yhdistät, sillä maksat yhdistelyn jälkeen korkoa ja muita lainakuluja vain yhdestä lainasta. Jo muutaman prosentin edullisempi lainan nimelliskorko voi tarkoittaa satojen eurojen säästöä.

Huomioi yhdistäessäsi lainoja, että nykyisten lainojesi ennenaikaiseen takaisinmaksuun saattaa sisältyä lisämaksuja. Nämä maksut ja jäljellä oleva velka määrittää lainojen yhdistelyn kannattavuuden. Tutustu siis yhdistettävien lainojen ehtoihin, ennen yhdistelypäätöksen tekemistä.

Vakuudettomien, yhdistelyyn soveltuvien luottojen korkotaso on laskenut viimevuosina markkinatilanteen sekä uudistetun lainsäädännön myötä. Nyt onkin erinomainen tilaisuus tarkastella vanhoja luottojasi ja pyytää tarjous uudesta yhdistelylainasta.

Täytä ilmainen lainahakemus ja katso kuinka paljon sinä voit säästää.

- 2021-04-09 14:39:29

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta

157€
Hyväksyn Omalaina.fin käyttöehdot ja OmaLaina.fi saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.