Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Miksi en saa lainaa vaikka luottotietoni ovat kunnossa? – 5 syytä miksi lainan saaminen voi takkuilla

Etkö saa lainaa vaikka luottotietosi ovat täysin kunnossa? Lainahakemuksen hylkäämiseen voi olla useita eri seikkaa, joita et ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi. Lue tästä 5 tärkeää syytä siihen, miksi et välttämättä ole saanut lainaa, ja miten korjata tilanne!

  • Pankit eivät aina myönnä lainaa vaikka hakijan luottotiedoissa ei olisikaan ongelmia
  • Joskus syyt liittyvät työllisyyteen, tai hakijan aikaisempiin lainoihin
  • Lainanhaussa saat aina tarvittaessa apua vertailupalvelu Omalainalta

Oletko hakenut kulutusluottoa pankilta mutta hakemuksesi on tullut takaisin hylättynä? Hylättyyn lainahakemukseen voi olla useita eri syitä. On hyvä muistaa, että myös pankkien on tehtävä voittoa, jotta ne voivat harjoittaa liiketoimintaa. Tämän vuoksi pankit yrittävät aina selvittää mahdollisimman tarkkaan lainanhakijan maksukyvyn, ja varmistaa lainan takaisinmaksun. Lainan saaminen voidaan evätä esimerkiksi aikaisempien lainojen takia. Myös suuremmat menot kuin tulot voivat vaikeuttaa lainan saantia.

Nämä ovat 5 yleisintä syytä hylätylle lainapäätökselle

  • Suuremmat menot kuin tulot. Jos yrität hakea lainaa samasta pankista jossa sinulla jo on esimerkiksi luottokortti, voi lainan saaminen olla haastavampaa. Pankki näkee kaikki menosi ja tekemäsi veloitukset, eikä välttämättä myönnä lainaa jos tilisi on koko ajan miinuksella, eli teet liikaa tilinylityksiä.
  • Liian pienet tulot. Jos tulosi eivät ole säännölliset tai ne ovat huomattavan pienet, et välttämättä saa lainaa. Tämä riippuu paljon pankista ja heidän lainaehdoistaan.
  • Ei vakituista työpaikkaa. Joskus pankit vaativat vakituisen työpaikan lainanhakijalle, jotta lainan takaisinmaksu on paremmin turvattu. Myös pitkät työttömyyden jaksot voivat vaikuttaa lainan saamiseen.
  • Laskut myöhässä? Jos maksat esimerkiksi luottokorttilaskut usein myöhässä, huomioidaan tämä usein lainanhaussa.
  • Aikaisemmat lainat. Jos sinulla on paljon aikaisempia lainoja, voivat nämä vaikuttaa uuden lainan saamiseen. Varsinkin jos haettava uusi laina on huomattavan suuri, ja sen takaisinmaksuun liittyy riskejä.

Miten voin helpottaa lainahakemuksen hyväksyntää?

Aina kun haetaan lainaa, kannattaa lainasumma suhteuttaa rehellisesti omiin tuloihin. Suurenkaan lainan kuukausierä ei saisi olla yli 30-40 prosenttia kuukausittaisia bruttotuloja suurempi. Kun lainan kuukausierä pysyy tarpeeksi alhaisena, pystyy lainan varmemmin maksamaan takaisin. Aseta siis lainahakemukseen realistinen lainasumma. Voit myös valita lainaan pitkän laina-ajan, joka auttaa pitämään kuukausimaksun alhaisena. Tämä voi helpottaa lainan saamista.

Saadaksesi lainaa sinulla on usein oltava osoite Suomessa, sekä myös suomalainen pankkitili. Joskus suomalaisen osoitteen vaaditaan myös olleen voimassa vähintään 6 kk ajan, jolloin lainaa ei voi ottaa heti kun muuttaa Suomeen. Huolehtimalla näistä seikoista lainan haku helpottuu. Myös rinnakkaishakijan mukaan ottaminen lainanhaussa auttaa, kun lainan kulut ja riskit on jaettu kahtia. Tämä on myös hyvä keino saada suurempi lainasumma jos tarve niin vaatii. Kannattaa muistaa, että lainoissa on usein myös ikärajat, jotka vaihtelevat paljon eri pankkien välillä. Lainanhaun alaikäraja on usein 18-25 vuotta, kun taas yläikäraja taas on usein 65-75 vuotta.

Vertailupalvelu apuun lainanhaussa – Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksesi

Hae lainaa Omalainan kautta 1000 – 60 000 euroa, juuri itsellesi sopivan summan verran. Omalaina vertailee puolestasi lainoja usean eri pankin ja luotonantajan välillä, helpottaen mahdollisuuksiasi lainan saamisessa. Käyttämällä Omalainaa lainanhaussa voit säästää aikaa ja rahaa. Omalaina etsii sinulle sopivimmat lainatarjoukset hakemuksesi perusteella kanssamme yhteistyössä toimivien luotonvälittäjien väliltä, ja lähettää ne sitten suoraan sinulle. Voit itse halutessasi valita lainatarpeisiisi sopivimman lainatarjouksen, ja hyväksyä sen suoraan verkossa. Anna Omalainan auttaa lainanhaussa, ja löydä itsellesi laina matalalla korolla kaikkiin lainatarpeisiin, luotettavasti ja nopeasti!

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa Omalainan avulla?

Omalaina palvelun tarkoituksena on kilpailuttaa samalla hakemuksella lukuisia eri pankkeja ja luottolaitoksia, joten on huomattavasti todennäköisempää, että löydät suostuvan lainatarjoajan kauttamme kuin, että tekisit sen yksin.

Miksi lainan saaminen voi olla vaikeaa vaikka luottotiedot ovat kunnossa?

Pankit tekevät aina oman riskiarvionsa jokaisesta asiakkaasta. Vaikka olisitkin hoitanut kaiken säntillisesti, voi olla, että esimerkiksi kulutustottumuksesi ovat pankin mielestä liian suuret hakemaasi lainaan nähden.