Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kuinka paljon auton ylläpitäminen vuodessa maksaa? – Katso tästä onko sinulla varaa autoilla

Tiedätkö kuinka paljon auton ylläpitäminen vuodessa maksaa? Lue tästä mihin rahasi kuluvat auton ylläpidossa yhden vuoden aikana, ja miten löytää auton hankkimiseen ja ylläpitoon edullinen rahoitus!

Oman auton omistaminen helpottaa elämää, ja tuo vapautta. Samalla se kuitenkin myös sitoo omistajan ja vie ison lohkon arjen budjetista. Auton ylläpitäminen ja sen omistaminen maksaa usein enemmän kuin kuvitellaan. Autoa hankkiessa kannattaa miettiä kuinka paljon pystyy, ja haluaa maksaa ajoneuvon ylläpidosta joka vuosi. Mitä enemmän autolla ajaa, sitä enemmän vuosittaisista ylläpitokuluista hyötyy, mutta samalla kasvavat taas esimerkiksi polttoainekulut. Pelkän bensiinin lisäksi auton ylläpitoon paljon eri kuluja, joista keskeisimmät on esitelty tässä. Hinnat on laskettu yhdelle vuodelle. Katso tästä mitä auton ylläpito vuodessa oikeasti maksaa!

Jos tarvitset apua autolainasi kilpailuttamisessa, täytä hakemus Omalainan sivuilla! Hae autolainaa useasta eri pankista vain yhdellä hakemuksella!

1 Autovakuutukset

Kaikissa liikennekäytössä olevilla autoilla tulee olla voimassa oleva liikennevakuutus. Liikennevakuutus kattaa onnettomuuden sattuessa syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahingot. Liikennevakuutus on laissa määrätty, ja se on ainut pakollinen vakuutus joka autoon on otettava. Liikennevakuutuksen hinta on noin 300 – 500 euroa, riippuen paljon autosta ja itse omistajasta.

Liikennevakuutuksen lisäksi omaan autoon kannattaa ottaa auto-, eli kaskovakuutus. Kaskovakuutus auttaa korvaamaan esimerkiksi omaisuusvahingot jos olet onnettomuuden syyllinen osapuoli. Se vakuuttaa auton myös muiden onnettomuuksien, varkauden, ilkivallan, tulipalon, ja jopa myrskyn varalta riippuen vakuutuksen laajuudesta. Ilman kaskovakuutusta auton korjauskulut saattavat nousta pilviin. Kaskovakuutus maksaa bonuksista riippuen noin 200 – 300 euroa.

Vakuutukset yhteensä: n. 500 – 800 euroa

2 Ajoneuvovero

Jokaisesta autosta on maksettava ajoneuvoveroa. Tämä vero ja sen määrä riippuvat paljon siitä millainen auto on kyseessä. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi auton käyttämä polttoaine, vuosimalli, päästöjen kokonaismäärä, sekä polttoainekulutus. Diesel-autoista joutuu lisäksi maksamaan käyttövoimaveroa.

Ajoneuvovero: n. 160 – 280 euroa 

Diesel-autossa n. 600 euroa

3 Katsastusmaksut

Katsastusväli autoissa on 4-2-2-2-1 (vuotta). Tämä tarkoittaa sitä, että uusi käyttöönotettu auto on katsastettava ensimmäisen kerran neljän vuoden kuluttua. Tämän auto on katsastettava kahden vuoden välein kolme kertaa, kunnes auto on 10 vuotta vanha. Tämän jälkeen auto on katsastettava joka vuosi. Jos autosi on siis yli 10 vuotta vanha, on katsastukseen varattava aika joka vuosi, kun taas nuoremmilla autoilla katsastuksessa on välivuosia.

Katsastusmaksu: n. 60 euroa

4 Renkaat

Renkaiden kunto ja kelille sopivuus on tärkeää sekä omalle, että muiden liikenteessä liikkuvien turvallisuudelle. Renkaat on syytä vaihtaa ennen kuin ne ovat kuluneet liikaa, jopa jo ennen renkaiden sakkorajan näkymistä. Renkaat kuluvat epätasaisesti, joten vaikka renkaat saattaisivat näyttää vielä melko hyväkuntoisilta, saattavat ne olla jo täysin kuluneet sisäreunoista. Kun kulutuspinta on on noin 3 mm tasolla, on renkaat viimeistään vaihdettava. Renkaiden hinta vaihtelee paljon auton mallin, sen vuosimallin, sekä itse renkaiden mallin mukaan. Sekä kesä-, että talvirenkaiden tulee olla hyvässä kunnossa. Renkaiden vaihtoväli riippuu paljon siitä kuinka paljon autolla ajetaan, ja millainen kuljettajan ajotapa on. Yleensä uudet renkaat tulee hankkia noin 2-6 vuoden välein. Myös vanteet on aika ajoin uusittava, vaikkakaan ei niin usein kuin itse renkaita.

Renkaiden hinta:

Kesärenkaat n. 350 – 700 euroa 

Talvirenkaat n. 400 – 800 euroa

5 Huoltomaksut

Jos auto on jo vanha, löytyy siitä luultavasti muutamia pieniä vikoja joka katsastuksen yhteydessä. Auton vuosihuolto olisi syytä pitää 15 000 kilometrin välein, jolloin on syytä tarkistaa että kaikki suodattimet ovat kunnossa, ja auton öljyt tulee vaihdettua. Ainakin öljynsuodatin, polttoainesuodatin, ilmanvaihtosuodatin, sekä raikasilmansuodatin on syytä vaihtaa tasaisin väliajoin.

Pienet korjaukset: n. 200 – 300 euroa

6 Parkkeeraus

Jos auton omistaja asuu kerros- tai rivitalossa, joutuu hän usein maksamaan autopaikasta. Tämän hinta vaihtelee paljon siitä löytyykö autopaikalta katos, ja kuinka kallis asuinalue on kyseessä. Myös kaupunkiin ja muille parkkipaikoille pysäköidessä joutuu maksamaan parkkimaksuja muutamasta kympistä jopa satoihin euroihin vuodessa, varsinkin jos haluaa aina pysäköidä keskustan tuntumassa.

Parkkimaksut: n. 120 – 250 euroa

7 Polttoaine

Polttoainekulut vaihtelevat suuresti auton vuosimallista ja polttoainetyypistä riippuen, sekä tottakai siitä kuinka paljon autolla vuosittain ajetaan. Vaikka uudemmat autot kuluttavat vain noin 5 litraa bensiiniä sadalla kilometrillä, voi sama matka viedä vanhemmalta ja suuremmalta autolta 10 litraa. Myös itse bensiinin hinta vaihtelee, eikä tähän hintaan pysty itse vaikuttamaan. Sähköautoissa kertyy jonkin verran säästöä, vaikka myös sähköstä voi joutua pulittamaan jos autoa lataa kotona.

Polttoainekustannukset: n. 900 – 2600 euroa

Auton ylläpidon kustannukset yhdessä vuodessa yhteensä: n. 2500 e – 5600 e

Kannattaako auto silti hankkia vaikka ylläpito maksaa?

Vaikka auton omistaminen maksaa, on siitä myös paljon hyötyä. Omalla autolla voi liikkua silloin kun haluaa, ja siellä missä haluaa. Kaikkien autojen ylläpito ei myöskään ole yhtä kallista, varsinkaan jos autoon ei tarvita suurta huoltoa ja alla on uudet renkaat. Koskaan ei voi kuitenkaan tietää sattuuko eteen onnettomuus tai vika autossa, jolloin rahaa palaa tahtomattaankin jonkin verran. Auton ylläpitoon on hyvä varata vähintään 1200 euroa per vuosi, bensakulujen lisäksi. Hyvä nyrkkisääntö on, että ainakin 100 euroa kuussa auton ylläpitoon kuluu, vaikka sillä ei ajaisi omaa pihaa kauemmas. Auton hankintaa kannattaa siis harkita, ellei ajoneuvon kuluihin halua panostaa.

Aina julkinen liikenne ei kuitenkaan ole mahdollisuus ja auto on pakko hankkia esimerkiksi töitä tai koulua varten. Tällöin kannattaa muistaa kilpailuttaa auton rahoitus aina eri pankkien ja luotonantajien kesken, jotta löydät auton hankkimiseen ja ylläpitoon edullisen ratkaisun. Omalaina auttaa sinua vertailemaan autolainoja lukuisan eri pankin ja luotonantajan välillä. Kilpailuttamalla autosi rahoituksen Omalainan avulla, voit löytää rahoitusvaihtoehdon mahdollisimman alhaisella korolla ja parhaimmilla ehdoilla. Tutustu Omalainan rahoitustarjontaan ja voit löytää edullisen ratkaisun auton hankintaan ja ylläpitoon!

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa auton hankintaan?

Auton hankinta on yksi yleisimmistä asioista lainanottamiseen. Muita yhtä yleisiä ovat asunnonostaminen tai remontit. Omalainan kautta voit kilpailuttaa autolainan aina nopeasti ja helposti.

Kuinka paljon autoiluun voi kulua kuukaudessa rahaa?

Hyvä nyrkkisääntö on, että ainakin 100 euroa kuussa auton ylläpitoon kuluu, vaikka sillä ei ajaisi omaa pihaa kauemmas. Auton hankintaa kannattaa siis harkita, ellei ajoneuvon kuluihin halua panostaa.