Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Käsiraha autoa ostaessa – Kannattaako auto ostaa ilman käsirahaa?

Voit itse määrittää käsirahan suuruuden autokaupoilla. Kannattaako käsirahan olla suuri, vai voiko auton ostaa täysin ilman käsirahaa? Lue tästä parhaat vinkit auton ostoon ja miten voi löytää edullisen rahoitukseen Omalainan avulla.

Mikä on käsiraha? – Saat käsirahan vanhasta autosta

Käsiraha on summa jonka auton ostaja maksaa myyjälle yleensä heti autokaupan alussa, ennen lopullisen sopimuksen allekirjoittamista. Autokaupoilla käsirahana käytetään yleensä vanhaa autoa, joka myydään vaihdossa autoliikkeelle, tai yksityiselle myyjälle. Käsirahan voi myös maksaa itse säästöistä, tai yhdistettynä omista rahoista ja vanhasta autosta saadusta hyvityksestä. Mitä suurempi käsirahan summa on, sitä nopeammin ostetun auton saa kokonaisuudessaan maksettua pois jos kyseessä on esimerkiksi osamaksusopimus autoliikkeen kanssa.

Auton osto ilman käsirahaa

Nykyään auton ostaminen täysin ilman käsirahaa on myös mahdollista. Tämä on mahdollista erityisesti silloin kun auto ostetaan osamaksulla suoraan autoliikkeeltä, ja rahoitussopimuksessa on sovittu esimerkiksi suuremmasta viimeistä maksuerästä. Auton rahoitus ilman käsirahaa vaatii yleensä sen, että luottotiedot ovat kunnossa, ja auton ostajalla on vakituinen työpaikka.

Usein kokonaan uusi auto on helpompi ostaa ilman käsirahaa, kuin vanhempi, käytetty auto. Vanhemmissa autoissa käsirahan suositellaan muutenkin olevan noin 30 % auton myyntihinnasta, kun taas uutta autoa ostaessa käsirahan suositeltu summa on noin 10 % uuden auton hinnasta. Jos käsirahaa ei käytä lainkaan, ja auton kuukausierä on hyvin alhainen, on vaarana se, että auton arvo laskee lainasummaa nopeammin. Tämä voi vaikeuttaa auton myymistä tarpeeksi hyvään hintaan myöhemmin.

Käsiraha auton ostossa – Lue nämä ja säästy virheiltä

  • Vanha autosi toimii käsirahana. Saat vanhasta autostasi aina vaihdossa hyvitysmaksun, joka toimii uuden auton käsirahana. 
  • Käsirahaa ei aina tarvita lainkaan. Osta auto ilman käsirahaa esimerkiksi autoliikkeen osamaksulla tai autolainalla. 
  • Suurempi käsiraha on turvallisempi. Mitä suurempi käsiraha, sitä vähemmän autosta jää maksettavaa, jolloin tarvitaan vähemmän lainaa. 
  • Myös käsirahaan voi hakea autolainaa. Hae autolainaa Omalainan kautta ja saat autokaupoille mukaan suuremman käsirahan.  

Hyvitys vanhasta autosta 2020 – Miten hyvitys määräytyy?

Kun myyt vanhan autosi vaihdossa autoliikkeelle, saat tästä hyvityspalkkion. Hyvitys vanhasta autosta käytetään usein ostettavan auton käsirahana, ja vaikuttaa näin suoraan lopulliseen uuden auton ostohintaan. Mitä suuremman hyvityksen saat vanhasta autostasi, sitä suurempi on käsirahasi uuden auton ostoon.

Vaihtohyvityksen määrä riippuu paljon vanhan autosi kunnosta, vuosiluvusta, merkistä, sekä ajetuista kilometreistä. Mitä paremmin autoa on pidetty, sitä parempi on myös hyvityksen määrä. Auton iällä on kuitenkin myös suuri vaikutus vanhan auton hyvityssummaan. Jokaisen uuden auton hinta laskee heti kun se ensimmäisen kerran ajetaan ulos autoliikkeestä, ja jatkaa laskuaan vuosi vuodelta.

Autoliikkeet tarjoavat usein “Vähintään 1000 euron hyvitys vanhasta autostasi” -kampanjoita. Näissä tilanteissa vanhan auton tulee yleensä vain olla katsastettu, sekä autoliikkeen pihaan ajettu. Myös vanhan auton vaihtohyvityksen määrää kannattaa kilpailuttaa eri autoliikkeiden kesken, sillä voit saada huomattavasti paremman hyvityksen pienellä vaivalla.

Edullisin autolaina – Autolaina vs. osamaksu

Kannattaako auto ostaa osamaksulla, vai autolainalla? Autoliikkeet tarjoavat usein rahoitusta osamaksulla, korkeintaan kuuden vuoden laina-ajalla. Osamaksussa vaarana on se, että viimeinen erä on usein huomattavasti suurempi. Tätä voi olla hankala maksaa lopussa takaisin, eikä autoa voi myydä voitolla koska sen arvo on ehtinyt laskea liikaa.

Autolainaa voi käyttää sekä autoliikkeissä, että autokaupassa yksityisen myyjän kanssa. Edullisin autolaina uuden auton maksuun kannattaa aina kilpailuttaa. Vertaile lainoja ilmaiseksi Omalainan avulla, ja saat rahoituspäätökseen autoon heti. Voit hakea autolainaa jopa 60 000 euroa, oman tarpeesi mukaan.

Omalainan myöntämiin autolainoihin ei tarvita vakuuksia, joten lainan hakeminen on nopeaa, ja helppoa. Vertailemme puolestasi autolainan usean eri pankin ja luotonantajan tarjonnasta, jopa 20 vuoden laina-ajalla.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko auton ostaa lainarahalla?

Auton ostaminen on normaalisti niin iso asia, että ilman lainaa harva siitä selviää. Monesti autokauppiaat tarvitsevat käsirahan, jonka voi myös kuitata lainalla.

Onko rahoitus järkevä vaihtoehto?

Autoliikkeet tarjoavat usein rahoitusta osamaksulla, korkeintaan kuuden vuoden laina-ajalla. Osamaksussa vaarana on se, että viimeinen erä on usein huomattavasti suurempi. Tätä voi olla hankala maksaa lopussa takaisin, eikä autoa voi myydä voitolla koska sen arvo on ehtinyt laskea liikaa.