Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi jopa 31 pankkia ja rahoituslaitosta

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Ensimmäisen auton ostaminen – Mitä täytyy tietää auton valitsemisesta ja rahoituksesta

Mitä kaikkea sinun pitäisi tietää kun ostat ensimmäistä omaa autoa? Entä kannattaako sinun ostaa käytetty vai täysin uusi auto? Lue tästä vinkit ensimmäisen oman auton hankkimiseen, sekä auton rahoittamiseen!

Kannattaako ostaa uusi vai käytetty auto?

Auton ikä vaikuttaa väistämättä siihen, millaisen ajoneuvon olet ostamassa. Molemmissa vaihtoehdoissa on sekä hyviä, että huonoja puolia, joten oikea auto kannattaa valita juuri oman käytön ja resurssien perusteella. Vanhempi käytetty auto voi olla hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi autoksi, jos ajokokemusta ei ole vielä kertynyt kovinkaan paljon ja pieniä kolhuja voi olla odotettavissa. Uusi auto taas on hinnaltaan usein huomattavasti kalliimpi, mutta tuo mukanaan muita etuja. Uudessa autossa ei pitäisi olla valmiita vikoja, eikä se luultavasti tarvitse korjausta vielä pitkään aikaan. Uuden auton ajoneuvovero on myös käytettyä autoa alhaisempi, sillä uuden auton päästöt ovat huomattavasti pienemmät.

Auton malli ja merkki merkitsevät myös paljon auton valinnassa. Kun löydät sopivan auton, kannattaa ennen ostamista selvittää minkälainen saatavuus auton osissa on, ja mitkä ovat kyseisen mallin yleisiä vikoja joita usein joudutaan korjaamaan. Jos kyseessä on harvinaisempi malli, voi varaosien tilaaminen muista maista osoittautua hyvin kalliiksi. Ensimmäinen auto kannattaa myös hankkia manuaalivaihteisena. Heti autokoulun jälkeen automaattivaihteisen auton ostaminen ei kannata, ettei ajotaito heti katoa.

Älä lähde autokaupoille yksin – Ota mukaan joku enemmän autoista tietävä

Jos et ole koskaan omistanut autoa, ei autokaupoille kannata lähteä yksin. Varsinkin yksityiset myyjät huomaavat helposti jos sinulla ei ole tuntemusta autoista ja he voivat käyttää tätä hyväksi auton tietojen pimittämisessä. Ota mukaan henkilö, joka tuntee autot ja autokaupat, ja osaa ohjeistaa sinua auton ostamisessa. Plussaa on jos tunnet jonkun, joka osaa tingata auton hinnasta sinulle hieman alennusta.

Kysy myös mahdollisimman paljon kysymyksiä auton historiasta, ja siihen suoritetuista remonteista. Autot tunteva henkilö osaa myös arvioida koska auto saattaisi seuraavaksi tarvita korjausta. Muista koeajaa auto perusteellisesti, useilla eri nopeuksilla ja mahdollisimman erilaisissa paikoissa. Koeajossa kannattaa myös testata esimerkiksi mäkilähtöä ja erilaisia jarrutuksia.

Muista ainakin nämä asiat ensimmäistä autoa ostaessa!

  • Muista kunnollinen koeajo. Koeajon aikana autolla kannattaa ajaa tarpeeksi monipuolisesti, jotta sekä kaupunki- että maantieajosta saa oikean käsityksen. Kuuntele auton käyntiä, ja tarkasta kaikki sen perusrakenteet läpi.
  • Tarkista ajettu kilometrimäärä. Kun kilometrimäärä lähestyy 200 000 kilometriä, laskee auton arvo suuresti ja vikojen määrä taas nousee.
  • Panosta autoon hyvillä renkailla. Vanhoilla ja kuluneilla renkailla ajaminen on vaarallista, eikä kovin kannattavaa. Jos on ostamassa käytettyä autoa, kannattaa huolehtia että mukana tulee vielä hyvässä kunnossa olevat kesä- ja talvirenkaat. Uudet rengassetit ovat kalliita, ja ne vievät helposti monta sataa euroa auton oston budjetista.
  • Tarkista auton historia. Jokaisen auton historian ja mahdolliset rästissä olevat maksut voi tarkistaa Trafin kautta tilattavasta selvityksestä. Selvityksen voi tilata Trafin sivuilta muutaman euron hintaan.
  • Muista tingata auton hinnasta. Varsinkin autoliikkeestä käytettyä autoa ostaessa täytyy täyttä hintaa harvoin maksaa, jos ostaja osaa tinkiä auton hinnasta.

Näin kilpailutat auton rahoituksen!

Auton hinnasta käsirahana pitää yleensä maksaa 20 %. Koko auton hintaa harvoin pystytään suoraan maksamaan myyjälle, ja melkein kaikki tarvitsevatkin ulkopuolista rahoitusta auton ostoon. Rahoituksen myöntäjää kannattaa miettiä tarkkaan, sillä eri pankkien ja luotonantajien ehdot ja hinnat vaihtelevat keskenään hyvin paljon. Erilaiset rahoittajat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta autolainasta ei päädy maksamaan liikaa. Autolainan kilpailutus on helppoa ja nopeaa, ja siinä voi auttaa nopeimmin Omalaina.fi. Omalainan kautta voit kilpailuttaa autolainoja usean eri pankin ja luotonantajan välillä, 1000 – 60 000 euron edestä.

Muista myös kaikki viralliset dokumentit – Näin säästyt tulevilta riidoilta

Varsinkin käytettyä autoa ostettaessa kannattaa olla tarkkana siitä, että kaikki viralliset paperit tulee hoidettua kuntoon. Muista aina tehdä ostosta luovutus- ja kauppakirjat, jotta myynnistä ei myöhemmin tule riitoja. Luovutustodistuksesta nähdään, että kauppa on tehty ja auto on luovutettu toiselle henkilölle. Kauppakirjasta nähdään, että omistajuus on siirtynyt henkilöltä toiselle. Kauppakirjan laatimiseen löytyvät tarkat tiedot Trafin sivuilta, josta löytyy myös muuta tärkeää tietoa auton omistajan vaihtamisesta. Uuden omistajan on tehtävä uusi rekisteri-ilmoitus auton omistusoikeuden siirtymisestä viimeistään 7 päivän kuluessa omistajanvaihdoksesta.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa ensiautoa varten?

Auton ostaminen on niin iso panostus yleisesti, että harva ostaa sitä kokonaan omalla rahalla. Lainan ottaminen on siis todella yleistä tähän tarkoitukseen. Lainaa myös monesti myönnetään tähän tarkoitukseen kohtuullisen matalilla koroilla.

Kannattaako auto ostaa osamaksulla vai lainalla?

Tämä on hieman kaksipiippuinen juttu. Lainalla ostettaessa auto siirtyy omistajuuden osalta kokonaan auton omistajalle. Osamaksulla maksettaessa tai rahoituksella auton omistajuus on lähtökohtaisesti aina rahoitusyhtiöllä, joten siinä mielessä kulutusluotto on parempi vaihtoehto.