logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Miten sijoittaminen kannattaa aloittaa? Helppo alku säästöjen kerryttämiseen

Sijoittamisen voi aloittaa kuka tahansa jolla riittää kiinnostusta ja kärsivällisyyttä. Kaikki mitä tarvitaan on pieni alkuraha, sekä perustiedot sijoittamisen maailmasta. Kilpailuta lainat OmaLainan kautta ja voit löytää halvimman vakuudellisen lainan, jolla saat apua sijoittamisen aloittamiseen.

Kuinka aloittaa sijoittaminen? – Se on helppoa eikä vaadi paljon säästöjä

Sijoittamisella on paljon eri muotoja joista on helppo valita itselleen sopivin. Sijoitusmuodoista suosituimpia ovat asuntosijoittaminen, osakkeisiin sijoittaminen, sekä rahastoihin ja säästötileille sijoittaminen. Mitä enemmän sijoittamiseen tutustuu, sitä helpompi sijoittaminen on aloittaa. Yleensä alkuun kuitenkin riittää kun hallitsee perustiedot, sekä jaksaa olla tarpeeksi kärsivällinen voittoa odotellessa.

Millä summalla sijoittaminen kannattaa aloittaa?

Sijoittamisen aloittamiseen ei tarvita paljon säästöjä, tai suurta omaisuutta. Sijoittamisen voi aloittaa pienelläkin summalla, jota voi sitten pikkuhiljaa kasvattaa. Hyvä summa aloittaa sijoittaminen vaihtelee sijoitusmuodosta 500 – 5000 euroon. Esimerkiksi 5000 euroa on jo hyvä summa hajauttaa useisiin eri sijoituskohteisiin osakkeissa tai rahastoissa, jolloin voittoa saa monesta eri paikasta. OmaLaina kilpailuttaa puolestasi vakuudettomia lainoja, joiden avulla voit hoitaa sijoittamisen rahoitusta, oli se sitten rahoittamalla osakkeita, rahastoja, taikka asuntolainaa.

Rahasto ja säästötili – Helppo ja halpa keino aloittaa sijoittaminen pienellä vaivalla

Sijoittaminen rahastoon tai säästötilille on helpompaa kuin osakkeisiin sijoittaminen, ja rahojen menettämisen riski on pienempi. Säästötilille säästäminen on nopeaa, mutta se vaatii rahojen siirtämistä säännöllisesti säästötilille, eikä korko ole kovin suuri. Rahastoon sijoittamisessa aikaa kuluu muutama vuosi pidempään ennen kuin voittoa syntyy, mutta voittoa kertyy huomattavasti enemmän. Useat eri pankit tarjoavat erilaisia rahastoja, joihin voi sijoittaa jo pienelläkin summalla. Rahastoihin voi sijoittaa yhden suuremman summan kerralla, ja tämän lisäksi rahastoon voi myös siirtää joka kuukausi pienen summan lisää.

Rahastoon sijoittaminen on helppoa, eikä se vaadi yhtä paljon etukäteistietoa kuin osakkeisiin sijoittaminen. Rahastoihin sijoittamisessa on myös pienemmät riskit, joten rahaston valitseminen voi tuntua turvallisemmalta vaihtoehdolta, kuin muuttuviin osake-, ja kiinteistömarkkinoihin sijoittaminen. Kuten kaikessa sijoittamisessa, myös rahaston kanssa toimiessa tarvitaan kärsivällisyyttä, ja hyviä hermoja tuottojen odottamisessa.

Osakkeisiin sijoittaminen – Menesty tiedolla ja sijoituksen hajauttamisella

Osakkeisiin sijoittaminen voi olla sopiva vaihtoehto kun halutaan paljon voittoa, mutta vaivaa ei haluta nähdä yhtä paljon kuin asuntosijoittamisessa. Osakkeisiin sijoittamisessa on tärkeää olla jonkin verran tietoa sijoituskohteista, eli kyseessä olevista yrityksistä, jotta osakkeita osaa ostaa oikean määrän, ja oikeaan aikaan. Kaikkein varmimmin osakekaupasta saa voittoa silloin, kun sijoitettavan rahan eli salkun hajauttaa useaan eri kohteeseen. Osakkeita kannattaa siis ostaa eri yhtiöiltä eri määriä, jotta sijoittamisessa on pienempi riski.

Kun osakekauppaa osaa käydä oikein, voitot voivat olla huomattavia. Sijoittaminen vaatii kuitenkin taitoa, ja ennen kaikkea tietoa osakemarkkinoiden tilanteesta ja toiminnasta. Osakkeiden ostaminen vaatii myös pesämunaa, jolla ne voidaan rahoittaa. OmaLaina tarjoaa vakuudettomien lainojen kilpailuttamista, jonka avulla voit vertailla markkinoiden kulutusluottoja ja löytää näistä itsellesi parhaimman. Vakuudeton laina käy myös sijoittamisen pesämunana, jos on valmis maksamaan lainan lyhennystä kuukausittain odotellessa osakkeiden tuottoa.

Asuntosijoittaminen vaatii alkuun lainaa mutta maksaa itseään nopeasti takaisin

Jos asuntokauppaa ja kiinteistömaailmaa kohtaan riittää kiinnostusta, asuntosijoittaminen voi olla sinun keinosi sijoittaa. Asuntosijoittamisessa tehdään kiinteistökauppaa eli ostetaan asuntoja, ja hankitaan vuokralaisia näihin ostettuihin asuntoihin. Vuokralaisten tuloilla tehdään voittoa, kun asuntolainan lyhennysmaksu on vuokrakuluja alhaisempi. Asuntosijoittaminen vaatii yleensä lainan ottamista, mutta se ei muuten vaadi suuria säästöjä etukäteen, vaikkakin säännöllisistä tuloista on paljon apua lainojen lyhennysten maksamisessa.

Vakuudettomasta lainasta on hyvin apua asuntosijoittamisessa, esimerkiksi asuntolainan vakuutena. Jos sinulla on kiinnostusta sijoittaa kiinteistöihin, näihin kannattaa suosiolla hakea pankista vakuudellinen asuntolaina, jotta saat mahdollisimman halvan koron lainallesi. Sinulle ei kuitenkaan luultavasti myönnetä kovin helpolla lainaa, ellei sinulla ole jotakin jota voit käyttää vakuutena lainaa vastaan. Vakuudeton laina OmaLainan kautta voi olla tähän hyvä ja vaivaton ratkaisu. Kilpailuttamalla lainasi OmaLainan kautta voit löytää itsellesi markkinoiden halvimman vakuudettoman lainan, joka toimii paremmin kuin hyvin asuntolainan vakuutena, tai osana asunnon ostohintaa.

Miksi sijoittaminen kannattaa? Palkitaanko kärsivällisyys lopussa?

Usein ihmiset ajattelevat rahojensa olevan turvassa pankkitilillä, jossa ne saattavat tasaisesti kasvaa hyvin pientä korkoa. Tämä ei kuitenkaan tuota voittoa, vaan raha vain makaa paikallaan. Jotta tilillä olevasta rahasta saisi jotain hyötyä irti, kannattaa se sijoittaa johonkin. Näin raha kerää kunnolla korkoa, ja voittoa syntyy eri osakkeiden noususta. Sijoittamiseen on useita erilaisia vaihtoehtoja, joista voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon. Asuntosijoittaminen, osakkeet ja rahastot ovat kaikki kohteita joissa sijoittamista voi harjoittaa, osassa pienemmällä summalla kuin toisissa.

Sijoittaminen on hidasta mutta palkitsevaa, kunhan jaksaa odottaa korkojen ja voiton kertymistä sijoituksille. Kun uutta korkoa alkaa kerääntyä aikaisemmalle korolle, sijoitusten voitot kasvavat pikkuhiljaa aina vain enemmän, koron korolla. Koska sijoittamista on monta erilaista, myös voittoja kertyy hieman eri tavoin, ja eri tahtia. Jos sijoittaminen kiinnostaa, siitä kannattaa ottaa rohkeasti selvää, jotta säästöjä pääsee mahdollisimman nopeasti kerryttämään.

Usein kysytyt kysymykset

Miten sijoittamisen voi aloittaa?
Sijoittamisen voi aloittaa esimerkiksi valitsemalla itselle sopivat sijoituskohteet ja avaamalla osakesäästötili tai jokin muu sijoitusalusta.
Miksi sijoittaminen kannattaa?
Sijoittaminen auttaa suojelemaan varallisuuttasi inflaatiolta ja kerryttämään säästöjäsi nopeammin korkoa korolle -ilmiön avulla.