Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Miten osakesäästötili toimii?

Tiedät varmasti, mitä säästötilillä tarkoitetaan. Ehkä sinulla on tälläkin hetkellä eräänlainen säästötili. Vaihtoehtoisesti saatat miettiä sellaisen avaamista. Säästötilin yksinkertainen ideahan on pitää säästettävät rahat erossa arkipäiväisiin kuluihin tarkoitetuista rahoista, sekä kerryttää säästöille korkoa. Mutta tiedätkö mikä on osakesäästötili ja miten se eroaa perinteisemmästä säästötilistä?

 

Kannattaako osakesäästötili?

Osakesäästötili on sijoitustili, jonka kautta voit ostaa pörssiosakkeita. Yksityishenkilöille tarkoitettu tili on uusi tuttavuus Suomessa ja tulikin  markkinoille vasta hiljattain, vuonna 2020. Erityisen siitä tekee osakesäästötili verotus, jolloin maksat veroja vain ja ainoastaan silloin, kun teet tililtä nostoja. Vaikka se saattaakin tehdä osakesäästötilistä houkuttelevan vaihtoehdon, on hyvä kuitenkin muistaa, että tilin käytössä on myös rajoituksia.

Maksimitalletus

Yksi suurimmista rajoituksista on se, että osakesäästötilille et voi tallettaa kuin maksimissaan 50 000 euroa. Vuonna 2024 enimmäistalletusta halutaan nostaa jopa 100 000 euroon asti.

Tilillä olevien omistusten arvon kasvulle ei kuitenkaan ole ylärajaa. Talletukset voit tehdä yhdellä kerralla tai niin halutessasi, pienemmissä erissä. Tilille voi kuitenkin siirtää ainoastaan rahaa, eikä esimerkiksi jo hallussasi olevia osakkeita. Sinulla ei myöskään voi olla enempää kuin yksi osakesäästötili.

Helppo aloittaa

Vastaus kysymykseen, kannattaako osakesäästötili sitten avata? Se riippuu. Mikäli olet aloitteleva sijoittaja, osakesäästötili saattaa olla sinulle varsin hyvä vaihtoehto. Sen avulla on kätevä opetella säästämistä ja kasvatella rahavaroja tulevaisuuden tarpeisiin. Osakesäästötilin pito vaatii kuitenkin pitkäjänteisyyttä ja sinun kannattaakin varautua ainakin vuosikymmenen mittaiseen sijoittamiseen, jotta se olisi taloudellisesti kannattavaa.

On myös hyvä huomioida, että osakesäästötili ei ole sama asia kuin rahasto , koska osakesäästötilille voi ostaa vain ja ainoastaan osakkeita. Rahasto sen sijaan koostuu osakkeista, arvopapereista ja korkosijoituksista.

Lue aiheesta: Varainsiirtovero – Välty yllätyksiltä verotuksen suhteen

Onko osakesäästötili helppo avata?

Osakesäästötilin avaaminen on helppoa ja hoituu yleensä nopeasti. Valitse ensin sinulle sopivin, osakesäästötilejä tarjoava finanssilaitos tai pankki. Tämän jälkeen voit avata osakesäästötilin verkkopankkitunnuksiasi käyttäen.  

Osakesäästötilejä tarjoavat tällä hetkellä muun muassa Nordea, Osuuspankki, Ålandsbanken, Danske Bank ja Mandatum Trader. Eri pankkeja on syytä vertailla tarkasti ennen tilin avaamista, sillä osakesäästötilin ylläpidon hinnoissa on eroja. Vaikka kyseisen tilin avaaminen on yleensä maksutonta, saatat joutua maksamaan kuukausittaisia säilytysmaksuja ja palkkioita. Joissakin pankeissa sinua velotetaan myös tilin lopetuksesta. Tarkkana oleminen siis kannattaa.

Kerryttää säästöjä erityisesti pitkällä aikavälillä

Osakesäästötili on erinomainen ratkaisu kerryttää säästöjä pitemmällä aika välillä, mutta entä jos sinulla on tarvetta kiireisille, suuremmille hankinnoille, eikä säästöjä ole kertynyt tarpeeksi? Tällöin kulutusluotto on yksi parhaista vaihtoehdoistasi.

Kulutusluottoa etsiessä on tärkeää vertailla eri pankkeja ja luottoyhtiöitä, jotta löydät luoton erinomaisilla ehdoilla.

Omalainan lainavertailu on helppokäyttöinen ja nopea keino kartoittaa kulutusluotollesi sinulle sopivat ehdot. Lainavertailun avulla on mahdollista säästää parhaassa tapauksessa satoja euroja koroissa ja muissa kuluissa. Taloustietoisena kuluttajana et tyydy ensimmäiseen tarjolla olevaan vaihtoehtoon. Matalakorkoisemman kulutusluoton ottamisen myötä säästyneet sataset voit tallettaa vaikka säästötilillesi, tulevia tarpeita varten.

Lue lisää: Lainavertailu – Vertaa lainoja

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle osakesäästötili sopii?

Osakesäästötilin voi avata kuka tahansa yksityishenkilö. Joissain tapauksiaa säästötili voidaan huoltajien niin halutessa, avata myös alaikäiselle, mutta tämä on hyvin pankkikohtaista. Yritykset ja yhteisöt taas eivät voi avata osakesäästötilejä, vaan ne on tarkoitettu yksityiseen käyttöön.

Onko osakesäästötili ilmainen?

Osakesäästötilin avaaminen on usein maksutonta ja tilin avaaminen vie vain muutaman minuutin, jos olet jo kyseisen pankin asiakas. Käytänteet voivat kuitenkin vaihdella pankkien kesken ja tilin hallinnointiin voi liittyä maksuja.