Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Varainsiirtovero – Mitä jokaisen asunnon ostajan tulisi tietää?

Varainsiirtovero on vero, joka maksetaan kiinteistön tai asunnon omistusoikeuden siirrosta toiselle henkilölle. Tämä vero on yleensä maksettava kaikista kiinteistö- ja asuntokaupoista. Kiinteistön ostossa varainsiirtoveron määrä on 4% kiinteistön kauppahinnasta.

 

Mikäli olet ostamassa ensimmäistä omaa asuntoasi, sinun ei kuitenkaan aina tarvitse maksaa varainsiirtoveroa kiinteistöstä. Varainsiirtoveron ensiasunnosta voit välttää ainoastaan, mikäli täytät alla olevat kriteerit:

  • Olet 18-39-vuotias kun teet asuntokauppaa
  • Olet ostamassa asuntoa omiin tarpeisiisi ja suunnittelet muuttavasi siihen kuuden kuukauden sisään
  • Et ole kaupanteon hetkellä omistanut mistään asuinrakennuksesta 50% tai sitä enempää
  • Asunnon oston jälkeen omistat siitä 50% tai enemmän

Varainsiirtovero osakekaupassa – kuka sen maksaa?

Varainsiirtovero on yleensä maksettava, kun kiinteistön tai asunnon omistusoikeus siirretään toiselle henkilölle, mutta tiesitkö, että vero koskee myös osakekauppaa. Osakekaupassa onkin tärkeää aina tarkistaa kaikki tarvittavat verovelvoitteet etukäteen, jotta ei tule ikäviä ja kalliita yllätyksiä. Tästä syystä on siis hyvä pitää varainsiirtovero mielessäsi, kun suunnittelet osakekauppoja.

Entä sitten asunto-osakkeiden kohdalla? Varainsiirtovero asunto-osake kaupassa on hieman pienempi noin 2% ja se lasketaan velattoman myyntihinnan perusteella. Asunto-osakkeita ovat muun muassa kerros- ja rivitalo-osakkeet. Olipa asunto-osake sitten myynnissä välittäjän kautta tai ilman välittäjää, sinä ostajana olet aina velvollinen maksamaan varainsiirtoveron kaupan yhteydessä.

Lue lisää aiheesta: Kauppakirja

Varainsiirtovero ja sen maksu lainalla

Voiko varainsiirtoveron maksaa ottamalla lainaa? Jos suunnittelet ottavasi lainan asunnon ostamiseen, voit mahdollisesti sisällyttää varainsiirtoveron asuntolainaan ja tehdä veron maksusta näin ollen taloudellisesti hiukan helpompaa. Erillistä lainaa sen maksuun et kuitenkaan voi ottaa.

Varainsiirtovero – vähennyskelpoisuus ja miten se maksetaan?

Sinun tulee maksaa varainsiirtovero oma-aloitteisesti asunnon oston yhteydessä tekemällä varainsiirtoveroilmoitus OmaVero-palvelussa. Tämä tulee tehdä kahden kuukauden kuluttua siitä, kun olet allekirjoittanut kauppakirjan. Mikäli asunnon osto on tehty välittäjän kautta, kiinteistövälittäjä tekee ilmoituksen verohallinnolle, eikä sinun tarvitse tehdä asian eteen mitään.

Varainsiirtoveron maksu tilisiirtoa käyttäen on yksi maksuvaihtoehdoista ja ehkä se kaikkein suosituin ja turvallisin vaihtoehto. Voit myös kuitenkin halutessasi maksaa sen OmaVero-palvelun kautta.

Lue lisää aiheesta: Hae luottokorttia – vertaile ja löydä paras

Vähennyskelpoisuus

Sinun on lisäksi hyvä olla tietoinen siitä, että varainsiirtovero on vähennyskelpoinen ainoastaan, jos suunnittelet asuntosi myyntiä tulevaisuudessa, sillä varainsiirtovero lasketaan osaksi asunnon hankintahintaa.
Kaiken kaikkiaan varainsiirtovero on merkittävä, mutta ei välttämättä niin hyvin tunnettu kustannus kiinteistön tai osakkeiden kaupassa.

On tärkeää olla tietoinen varainsiirtoverosta ja sen vaikutuksista, kun ostaa tai myy kiinteistöjä tai osakkeita. Tämän avulla pystyt välttämään yllätyksiä ja hallitsemaan kokonaiskustannuksia.

Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö molempien puolisoiden maksaa varainsiirtovero?

Mikäli pariskunta ostaa kiinteistön puoliksi, molempien tulee maksaa oma osuutensa verosta erikseen. Kummankin ostajan tulee myös tehdä oma varainsiirtoveroilmoitus. Jos kuitenkin kiinteistö on ostettu kiinteistövälittäjän kautta, välittäjä tekee varainsiirtoveroilmoituksen sinun puolestasi, eikä sinun tarvitse tehdä ilmoituksen suhteen mitään.

Mitä tapahtuu, jos varainsiirtoveroa ei maksa ajallaan?

Mikäli teet varainsiirtoveroilmoituksen myöhässä tai et maksa sitä sovitun ajan sisällä, seurauksena voivat olla myöhästymismaksu tai jopa veronkorotus. Maksun myöhästyessä olet myös velvollinen maksamaan kerrytettyä viivästyskorkoa. Maksuaikatauluista kannattaa siis pitää kiinni.