Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Oma remontti taloyhtiössä? – Saako remontin teettää itse ja miksi siihen tarvitaan lupa

Taloyhtiössä suuret remontit toteutetaan yleensä samaan aikaan kaikissa asunnoissa, aivan syystä. Omaan remonttiin tarvitaan aina lupa ja se vaatii tarkkuutta, jottet joudu maksamaan samaa remonttia kahteen kertaan. Lue tästä mitä tulee muistaa kun harkitsee omaa remonttia taloyhtiössä.

Taloyhtiön yhteinen remontti – Yhteneväisyys säilyy koko talossa

Ikkunaremontit ja muut isot remontit hoidetaan syystä koko taloyhtiössä aina samaan aikaan. Yksittäistä remonttilupaa voi myös olla hankala saada, ja lupa tarvitaan aina kun halutaan tehdä jotain mikä muuttaa asunnon julkisivua. Yhteisillä remonteilla säilytetään koko rakennuksen yhtenäisyys ja kunto, eikä mikään asunto jää kuntonsa puolesta jälkeen, tai erotu liikaa joukosta. Mutta entä jos remontti osuu taloyhtiössä kohdalle etkä ole ehtinyt säästämään siihen? Tai ehkä haluat toteuttaa remontin itse, erillään muusta taloyhtiöstä.

Oma remontti taloyhtiössä? – Miksi se on niin hankalaa?

Remontit toteutetaan kaikissa taloyhtiön asunnoissa samaan aikaan sekä rahallisista- että ulkonäöllisistä syistä. Yhdenmukaisuus säilyy kun remontti suoritetaan samaan aikaan, ja remontoinnin hoitaa yksi ja sama remonttifirma. Esimerkiksi vain yhden asunnon ikkunoiden teettäminen olisi kallista, eivätkä kaikki remonttifirmat suostu toteuttamaan näin pientä remonttia. Koko taloyhtiön kattava ikkunaremontti tulee kaikille osakkaille halvemmaksi kun ikkunat voidaan tuottaa isona tilauksena. Jos ikkunaremonttia lähtee toteuttamaan itsenäisesti, pitää myös uusien ikkunoiden yhdenmukaisuudesta muihin asuntoihin huolehtia itse.

Suuremman remontin toteuttaminen itse, irrallaan taloyhtiön remontista, voi olla hyvin hankalaa. Ennen kuin lähdet toteuttamaan remonttia itse, selvitä tarkkaan milloin koko taloyhtiöön olisi vastaava remontointi tulossa yhteisesti, ja miten sinun pitää tällöin toimia oman maksuosuutesi kanssa. Usein osakasta vaaditaan maksamaan oma osuutensa yhteisestä remontista, vaikka hän olisi toteuttanut oman, samanlaisen remontin muutamia vuosia sitten. Tämän estämiseksi kannattaa olla yhteyksissä taloyhtiöön jo silloin kun suunnittelee toteuttavan remonttia.

Taloyhtiön remonttiin tarvitaan lupa – Muista nämä jos remontoit itsenäisesti

  1. Tarkista milloin remontti on tulossa. Ole yhteydessä taloyhtiöön ja keskustele tilanteesta. Jos remontti on jo parin vuoden sisällä, ei oma remontti välttämättä kannata.
  2. Taloyhtiön hyvitys remontissa? Kuka maksaa? Maksatko itse vai maksaako taloyhtiö? Jos toteutat remontin itse, joudut yleensä myös maksamaan sen. Joskus taloyhtiö voi osallistua maksuihin, osittain tai kokonaan. Tämä kannattaa aina selvittää etukäteen.
  3. Voit joutua maksamaan remontin kahteen kertaan. Sinut voidaan velvoittaa maksamaan remontin kulut uudestaan myöhemmin toteutuvasta yhteisestä remontista. Jos taloyhtiö on aikaisemmin suostunut itsenäiseen remonttiin, pidä huoli että saat kirjallisen lausunnon josta ilmenee ettei sinun tarvitse maksaa samasta remontista myöhemmin. Remonttilainan kilpailutat helposti Omalainan avulla.
  4. Ilmoitusvelvollisuus taloyhtiön remontissa – älä tee remonttia ilman lupaa. Remonttia varten tarvitset aina rakennusluvan taloyhtiöltä. Pyydä aina lupaa ja muista informoida taloyhtiötä säännöllisin väliajoin, jotta välit pysyvät hyvinä.

Ikkunaremontti taloyhtiössä? – Muista valmistautua yhteiseen remonttiin ajoissa

Yksi yleisimmistä taloyhtiön yhteisistä remonteista on ikkunaremontti. Kun koko rakennuksen ikkunat vaihdetaan samaan aikaan, parantuu koko rakennuksen ilmanvaihto ja sisäilman laatu. Ikkunaremontti on hyvä sijoitus taloyhtiön tulevaisuuteen, ja se maksaa itsensä takaisin jo säästyneinä lämmityskuluina.

Yleensä ikkunoiden käyttöikä on 30-50 vuotta. Vanhoissa ikkunoissa käyttöikä on lähempänä kolmeakymmentä vuotta, kun taas uudet ikkunat kestävät reilusti pidempään. 1990-luvulla rakennettujen talojen ensimmäinen ikkunaremontti on siis lähivuosina tulossa vastaan. Ikkunaremontin hinta määräytyy sekä itse ikkunoiden hinnan, että asennuskulujen mukaan. Yleensä ikkunaremontti vie reilusti rahaa, oli kyseessä sitten itse tuotettu remontti, tai taloyhtiön yhteinen ikkunoiden vaihto. Taloyhtiön ikkunaremonttiin kannattaa varata noin 8 000 – 14 000 euroa, riippuen paljon ikkunoiden määrästä ja siitä, onko kyseessä kerros- vai rivitalo. Myös paikkakunta vaikuttaa ikkunaremontin hintoihin.

Valmistaudu ikkunaremonttiin ja muihin taloyhtiön yhteisiin remontteihin vertailemalla remonttilainaa Omalainan avulla! Omalaina kilpailuttaa sinulle halvimmat lainatarjoukset usean eri pankin ja luotonantajan joukosta, 100 – 60 000 euron välillä. Anna Omalainan löytää juuri sinun tarpeisiisi sopiva remonttilaina, helposti ja luotettavasti. Kilpailuta remonttilaina Omalainan avulla ja voit säästä lainakuluissa! 

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa remonttiin?

Remontti on yksi yleisimmistä syistä hakea kulutusluottoa. Omalaina palvelun kautta voi hakea kulutusluottoa aina 60 000 euroon saakka. Tällä rahalla saa tehtyä jo suuren remontin rivitaloon.

Voinko vertailla erilaisia lainoja remontointiin?

Lainojen vertailu on helppoa Omalainan vertailupalvelussa. Remonttilainaa varten sinun tulee vain tehdä lainahakemus, jonka jälkeen saat tarjouksen usealta eri pankilta remonttisi rahoitusta varten. Remonttilainaa voit saada jopa 60 000 euroon saakka.