Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Sosiaalinen luotto ja muut vaihtoehdot talouden hallintaan

Talouden kanssa kamppailu voi viedä kohtuuttomasti voimavaroja. Keskittämällä energiat ratkaisujen etsimiseen, uusi suunta voi löytyä helpostikin. Lue alta, miten.

 

Sosiaalinen luotto kunnat

Kuntien sosiaalinen luotto on oikeusaputoimistojen ja Takuusäätiön rinnalla yksi maksuttoman talousavun muoto, jota tarjotaan pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille ja heidän perheilleen. Luototus tapahtuu kuntien toimesta ja toiminta on kuntakohtaista sosiaalihuollon tukea.

Mukana noin 30 kuntaa

Suomessa on tällä hetkellä noin 30 kuntaa, jotka myöntävät sosiaalista luottoa asukkailleen. Sosiaalisen luoton suuruus vaihtelee kunnittain, enimmäismäärän ollessa yleensä 2000–100000 €, ja sen tarkoituksena on tukea henkilön taloudellista itsenäisyyttä ja ehkäistä näin syrjäytymistä. 

Esimerkki tämänhetkisestä hakuprosessista, sosiaalinen luotto Helsinki:

  1. Ole yhteydessä sosiaalisen luototuksen neuvontaan
  2. Neuvonta kartoittaa mahdollisuutesi luotonmyönnölle 
  3. Täytä ja lähetä hakemus (mikäli mahdollisuudet myönnölle on olemassa)
  4. Talouden seuranta (tarve arvioidaan tapauskohtaisesti)
  5. Luoton myöntö (max. 15000 €) ja mahdollinen maksuhäiriömerkintä

Sosiaalinen luotto on kunnat on siirtymässä hyvinvointialueille 1.8.2023. Muutoksen lähtökohtana on, että eriarvoisuutta eri alueiden välillä saataisiin kurottua ja kansalaisilla olisi asuinpaikkaan katsomatta riittävä mahdollisuus saada apua sekä tukea taloutensa tasapainottamiseen. Samalla luotonmyöntöprosessiin ollaan kaavailemassa entistä vahvempia tukitoimia, neuvonnan ja ohjauksen muodossa, sekä aiempaa joustavampaa maksuohjelmaa.

Lue lisää aiheesta: Luottotiedot – Miten ne vaikuttavat talouteesi?

Sosiaalinen luotto luottotiedot

Yleisestä luotonmyönnöstä poiketen, sosiaalinen luotto on suunnattu myös henkilölle, jolla on rekisteröity maksuhäiriömerkintä. Toki myös kunnan luottoa tarkastellaan maksukyvyn perusteella, mutta toisin kuin pankkien kohdalla, lainansaaja ei hyvitä kunnan ottamaa riskiä käytännössä lainkaan. Korko on siis yleensä hyvin alhainen, lähtien 0 %:sta ja se perustuu Euroopan keskuspankin asetukseen, jota tarkastellaan puolivuosittain.

Luotonhakija sitoutuu takaisinmaksuun

Tärkein sosiaalisen luoton peruste on, että luotonhakijalla on kykyä maksaa laina takaisin ja että sillä saa tasattua kaikki edeltävät velat kokonaisuudessaan pois. Maksukykyä tarkastellaan kuitenkin joustavasti, eikä tulojen välttämättä tarvitse olla ansiotuloja. Perustoimeentulotuki on ainoa tulonlähde, jonka turvin ei sosiaalista luottoa voi saada, ellei perustoimeentuloa myönnetä ulosottoa koskien. 

Jotta luotonsaajan maksukyky pystyttäisiin varmistamaan läpi takaisinmaksukauden, tälle asetetaan yleensä maksuhäiriömerkintä koko luottosuhteen ajaksi. Jos tämä sekä kunnan tekemät arviot tilanteestasi eivät vaikuta riittäviltä ja mahdollisuutesi sosiaaliseen luottoon evätään, ei ole syytä luovuttaa. Hengähdä hetki ja tarkasta muut mahdollisuutesi.

Yhdistelylaina – vaihtoehtoinen keino talouden hallintaan

Jos syystä tai toisesta sosiaalinen luotto ei kohdallasi toteudu, selvitä, voisiko yhdistelylaina olla vaihtoehto talouden kanssa tasapainotteluun. Yhdistelylainan alle voi kerätä kaikki vakuudettomat lainat ja luotot, ja siitäkin maksat toki kuluja, mutta maksamalla yhtä lainaa minimoit lainanhoitomaksut ja muut ylimääräiset kuukausikulut vain yhä lainaa koskien. Yhdistelylainan korkotaso puolestaan elää vallitsevien markkinoiden sekä pankkien kilpailutilanteen mukaan, joten on hyvä tarkistaa, voisiko nykyistä lainaa saada aiempaa matalammalla nimelliskorolla. 

Lue lisää aiheesta: Järjestelylaina voi pienentää lainakuluja

Yhdistelylaina voi tehdä kuukausikuluista helpompia

Kuukausibudjetin ollessa liian tiukalla, uudella lainalla kuukausieriä voi myös uudelleenmuokata nykytilanteeseen sopivammaksi.  Yhdistelylainojen takaisinmaksuaika on yleisesti joustava ja luonnollisesti kuukausikulut kutistuvat pidemmällä laina-ajalla. Koita lainalaskurin avulla, mitä tapahtuisi, jos pidennät laina-aikaa. Muista kuitenkin, että edullisin laina toteutuu lyhyintä mahdollista maksuaikaa käyttäen.

Yhdistelylainalla rahallisen helpotuksen lisäksi taloudenhallinta yksinkertaistuu, kun maksettavana ei ole montaa lainaa usealla eräpäivällä. Myös tulevaisuuden suunnittelua on helpompi selkeyttää, kun pystyt seuraamaan lainanmaksun etenemistä yhdeltä laskulta. Tämä kaikki vapauttaa energiaa muille elämän osa-alueille. 

Usein kysytyt kysymykset

Mitä on sosiaalinen luotto?

Sosiaalinen luotto on kunnan myöntämä huomattavan edullinen laina välttämättömien hankintojen tekemiseen tai velkojen pois maksamiseen. Sosiaalinen luotto on tarkoitettu pienituloisille, mutta yhä maksukykyisille ihmisille.

Vuoden 2023 aikana sosiaalisen luoton järjestäminen siirtyy hyvinvointialueiden vastuulle.

Kuka voi saada sosiaalista luottoa?
Osa kunnista, ja sittemmin hyvinvointialueista, tarjoaa asukkailleen sosiaalista luottoa. Sosiaalinen luotto on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät saa muuta matalakorkoista lainaa esimerkiksi puuttuvien vakuuksien tai luottohäiriömerkinnän vuoksi. Sosiaalisen luoton voi myös saada, vaikka velat olisivat perinnässä tai ulosotossa.