Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Talvirenkaiden vaihto tulossa? – Vaihda nastarenkaat aikaisin allesi ja turvaat menosi talvella

Vaihda talvorenkaat ajoissa autoosi ja vältät pahimmat ruuhkaat rengaskaupoilla. Syyskauden lopussa liikenteessä on usein paljon autoja huonokuntoisilla talvirenkailla kun uusien renkaiden ostamisessa pihistellään. Vaihda renkaat ajoissa uusiin jotta takaat turvallisuutesi mustalla jäällä jo ennen lumen tuloa. Lue vinkit talvirenkaisen ostoon ja rahoittamiseen Omalainan kautta tästä!

Panosta hyviin talvirenkaisiin ja turvaa ajosi talvella

Syksyn vaihtuessa talveen on usein jo liian myöhäistä vaihtaa auton alle talvirenkaat. Renkaiden vaihdossa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jotta talvi ei pääse yllättämään, ja rengasliikkeessä säästyy pahimmalta ruuhka-ajalta. Jos renkaiden vaihdon jättää ensimmäisiin liukkaisiin keleihin ja lumen tuloon, kasvaa kolarin todennäköisyys huomattavasti. Talvirenkaat on luvallista vaihtaa alle aina kun sää sitä vaatii. Virallisesti talvirenkaat saa vaihtaa autoon 1.11, mutta usein sää edellyttää talvirenkaita jo syys-lokakuun vaihteessa. Pakollinen aika talvirenkaille on 1.12 alkaen helmikuun loppuun asti.

Talvirenkaat hintavertailuun – Löydä edulliset, mutta turvalliset renkaat

Talvi- ja kesärenkaita ei ole halpa uusia, minkä vuoksi uusien rengassarjojen hankkimista lykätäänkin usein liian pitkälle. Kun renkaat ovat kuluneet tiettyyn pisteeseen asti, eivät ne enää anna mitään pitoa. Renkaat kannattaa aina vaihtaa ajoissa, jotta ne eivät aiheuta turhaa turvallisuusriskiä liikenteessä. Talvirenkaissa hyväksytty urasyvyys on vähintään 3,00 mm. Suositeltava syvyys on kuitenkin 5-6 mm, jotta renkaissa on vielä tarpeeksi pitoa. Rengassettien hinnat määräytyvät yksittäisten renkaiden hintojen mukaan, jotka vaihtelevat yleensä 70-160 euron välillä. Uusien talvirenkaiden hinnaksi muodostuu siis noin 280-700 euroa. Jos talvirenkaisiin täytyy uusia myös vanteet, maksavat nämä saman verran kuin itse renkaat. Uusien talvirenkaiden kokonaishinnaksi voi siis muodostua melkein 600-1400 euroa! 

Nasta- vai kitkarenkaat – Kummmat pitäisi valita?

Hankittaessa uusia talvirenkaita renkaissa on kaksi eri vaihtoehtoa, nasta- ja kitkarenkaat. Vaikka kitkarenkaiden vaihtoaika on joustavampi, ovat ne yleisesti paljon huonompi vaihtoehto Suomen vuodenaikoihin. Jarrutusmatka kitkarenkailla on aina nastarenkaita pidempi, mikä aiheuttaa liukkaalla kelillä huomattavasti suuremman kolarivaaran. Suomessa suurin osa syksystä ja talvesta vietetään lähellä nolla-astetta, joka on kaikista pahin liukkauden aiheuttaja. Nolla-asteinen keli on kaikista vaarallisin ajaa, ja usein tämä sää kestää Suomessa useamman kuukauden. Nastarenkaat on suunniteltu kestämään Suomen vuodenaikoja ja lämpötilanvaihtelua, tehden näistä parhaan vaihtoehdon Suomen talvessa autoiluun. Nastarenkaiden haittoja taas ovat niistä aiheutuva melu, sekä niiden nostama polttoaineenkulutus. Suurin osa suomalaisista päätyy kuitenkin valitsemaan autoihinsa nastarenkaat kitkarenkaiden sijasta.

Talvirenkaiden osto ei ole halpaa – Muista turvata rahoitus

Koska hyvät renkaat ovat panostus omaan turvallisuuteen, ei niiden laadussa kannata hirveästi pihistellä. Renkaiden hintoja kuitenkin kannattaa vertailla toisiinsa, sillä jopa samat renkaat voivat olla erihintaisia eri myyjillä. Viisi vuotta vanhat renkaat ovat usein jo uusimisen tarpeessa, ja lähemmäs 10 vuotta renkaat eivät kuulu tiekäyttöön enää ollenkaan.

Koska renkaiden hinnat voivat olla päätä huimaavat, onnistuu niiden ostaminen yleensä osamaksulla. Hyvä vaihtoehto renkaiden rahoitukseen on myös autolaina, jonka avulla voit helposti rahoittaa renkaiden oston ja muut auton pienet korjaukset. Sopivan lainan löytämisessä auttaa Omalaina.fi, jonka avulla voit kilpailuttaa lainoja lukuisien eri pankkien ja luotonantajien välillä. Voit hakea lainaa 100 – 60 000 euron verran, juuri itsellesi sopivan määrän. Kilpailuttamalla lainasi et joudu maksamaan autosi renkaiden kuluista liikaa, ja takaat näin autosi, sekä itsesi turvallisuuden liikenteessä.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin talvirenkaat saa vaihtaa autoon?

Talvirenkaat saa vaihtaa autoon heti kun sää sen edellyttää. Virallisesti talvirenkaat saa laittaa autoon 1.11. Talvirenkaat on pakko vaihtaa autoon 1.12 helmikuun loppuun asti

Mistä talvirenkaisiin voi saada rahaa?

Voit hakea matalakorkoista autolainaa uusiin talvirenkaisiin Omalainan kautta.