Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Tiedätkö kuinka paljon saat lapsilisää ja muita tukia kun vauva syntyy? – Hyvä budjetointi auttaa lapsiperheen taloudessa

Työssäkäyvän äidin tulot laskevat suuresti kun lapsi syntyy, jolloin perheen talous voi kokea isonkin takaiskun. Lue tästä kuinka paljon oikeasti saatte tukia lapsen syntymän jälkeen, ja mitä tehdä jos tuet eivät riitä!

Vauva-ajan alussa rahaa kuluu helposti paljon enemmän kuin etukäteen on suunniteltu, ja perheen talous voikin kokea suuren kolauksen lapsen syntymän jälkeen. Vaikka vanhempainpäiväraha auttaa lapsen syntymisen aikaan erilaisissa kuluissa, ei se ole kuin korkeintaan 70 % kuukausittaisesta palkasta. Jos ennen lasta on ollu työtön tai opiskelija, saa vanhempainpäivärahaa vain vähimmäismäärän.

Lapsen syntymä – Selvitä kaikki tukesi kuntoon

Mitä tukia saan kun lapsi syntyy? Lapsen syntymän kautta vanhemmat ovat oikeutettuja vanhempainpäivärahaan, johon kuuluvat äitiysraha, isyysraha, vanhempainraha, sekä kodinhoitotuki. Vanhemmat ovat myös oikeutettuja lapsilisään, joka on samansuuruinen lisä kaikilla vanhemmilla. Ennen lapsen syntymää on syytä ottaa selvää kaikista niistä tuista, johon on oikeutettu. Kaikki ne tuet jotka on luettu vanhempainpäivärahaan, lasketaan vanhempien tulojen perusteella. Tällöin tuen määrään siis vaikuttaa se, kuinka paljon tienaat.

Tukihakemuksien kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jotta tukia saa oikean määrän, oikeina aikoina. Hyvä sääntö on hakea jokaista tukea noin kaksi kuukautta ennen kuin sitä pitäisi alkaa saamaan. Kelan sivuilta löytyy hyvin tietoa siitä, miten tukia haetaan ja mitä kaikkea niiden hakuun tarvitsee. Tulevien vanhempien kannattaa myös rohkeasti keskustella keskenään siitä, mitä he haluavat tehdä tuleville vanhempainvapaille. Puolison tulot voivat vaikuttaa siihen kumman kannattaa olla töistä poissa, ja milloin isän on hyvä pitää isyyslomaa. Kun tukijaksot on mietitty etukäteen valmiiksi, on sekä hakeminen, että hoidosta päättäminen helpompaa.

Mitä vanhempainpäivärahaan kuuluu?

Vanhempainpäiväraha koostuu niistä kaikista tuista, joita voit saada lapsen ollessa alle kolmevuotias. Näistä ensimmäinen on äitiysraha. Äitiyslomalle jäädään noin 2-1 kuukautta ennen laskettua aikaa, ja tällöin äiti alkaa saamaan Kelalta äitiysrahaa. Tätä tukea saadaan noin neljä kuukautta, yleensä siihen saakka, kunnes vauva on 3 kk vanha. Äitiysraha määräytyy tulojen mukaan. Jos äiti on ennen lapsen tuloa ollut työtön, tai opiskelija, saa hän äitiysrahaa vähimmäismäärän. Vuonna 2019 vähimmäismäärä on 27,86 e/per arkipäivä.

Kun lapsi on kolme kuukautta vanha, loppuu äitiysrahan saaminen. Tällöin voi hakea vanhempainrahaa, jota voi saada joko äiti tai isä. Vanhempainrahaa voivat saada myös molemmat, jos isä ja äiti käyvät osa-aikatöissä. Vanhempainrahan suuruus on sama kuin äitiysrahan. Tätä tukea vanhemmat saavat niin kauan, kunnes lapsi täyttää 9 kk. Tämän jälkeen lapsen hoitoon voidaan hakea kodinhoitotukea, mikäli lasta jäädään hoitamaan kotiin. Lapsi voi myös mennä kunnan päivähoitoon, tai vanhemmat voivat hakea yksityisen hoidon tukea yksityiseen päivähoitoon.

Myös isyysraha kannattaa hyödyntää kun lapsi syntyy. Isyysvapaata myönnetään isälle yhteensä noin 9 viikkoa. Tästä 1-18 päivää saa viettää samaan aikaan kuin äitiyslomaa, mutta muu isyysloma tulisi pitää myöhemmin vanhempainloman aikana, tai sen jälkeen. Isyysloman voi jakaa jopa neljään eri osan, joten sitä ei tarvitse pitää kaikkea kerralla. Myös isyysrahan vähimmäissumma on sama kuin äitiysrahan, töissä käyvillä summa riippuu vuosituloista.

Veroton lapsilisä – Verollinen vanhempainpäiväraha

Lapsilisä poikkeaa vanhempainpäivärahassa siitä, että sitä saavat kaikki vanhemmat saman verran, riippumatta palkkatuloista. Lapsilisä on yhdestä lapsesta 94,88 e/kk. Mitä enemmän lapsia on, sitä enemmän saa myös lapsilisää. Lapsilisät maksetaan tilille joka kuun 26. päivä, ja sitä maksetaan vanhemmille niin kauan, kunnes lapsi täyttää 17 vuotta. Vanhempainpäivärahaa taas maksetaan jälkikäteen, yleensä aina noin 25 päivää tukeen oikeuttavan kuukauden jälkeen. Vanhempainpäivärahan viimeistä vaihetta, eli kotihoidontukea, ei myöskään voi saada pidemmälle kuin 3 ikävuoteen asti. Lapsilisä on myös verotonta tukea, toisin kuin vanhempainpäivärahat.

Vanhempainpäiväraha on verollista tuloa, eli siitä menee normaalisti veroa. Tämä kannattaa ottaa huomioon tukia nostaessa, jotta maksettavat verot eivät yllätä myöhemmin ja aiheuta mätkyjä veroilmoitukseen. Saatavilla olevista tuista kannattaa olla tietoinen ja niitä kannattaa aina hakea, mutta kannattaa myös huomioida se, että liiat tuet joutuu aina maksamaan takaisin Kelalle.

Lainalla helpotusta vauva-arkeen

Kun vanhemmat kasvattavat lasta, ovat he molemmat vastuussa lapsen elämässä syntyvistä kustannuksista. Hyvä budjetointi, jossa huomioidaan molempien vanhempien tulot ja menot, kannattaa tehdä ennen lapsen syntymää, jotta rahasta ja sen käytöstä ollaan samalla sivulla. On tärkeää huolehtia siitä, että kaikki välttämättömät maksut pystyy maksamaan, vaikka rahaa meneekin syntymän jälkeen uuteen ihmiseen. Pakollisiin menoihin kuuluu asumiskustannusten lisäksi muun muassa velat, kuljetuskustannukset, sekä tottakai lapseen menevät välttämättömät kulut.

Ennen lapsen syntymää kannattaa karsia sellaisia asioita, joista pystyy säästämään kuukausien mittaan melkein huomaamatta. Yksi suuri keino säästää on kilpailuttaa erilaiset rahaa vievät asiat, kuten sähkösopimukset ja puhelinliittymät. Myös erilaisissa lainoissa kannattaa ottaa yhteyttä lainanantajaan, ja pyytää heiltä tarvittaessa lainanlyhennyksestä vapaita kuukausia lainan takaisinmaksussa.

Eivätkö tuet riitä vauva-arjen keskellä? Tiukkaan talouteen voi hakea apua myös lainan muodossa. Omalainan avulla vertailet ilmaiseksi lainoja lukuisan eri pankin tarjonnasta. Täytä hakemus Omalainan sivuilla ja saat lainatarjoukset suoraan sähköpostiin, josta voit valita itsellesi sopivimman rahoitusvaihtoehdon. Voit kilpailuttaa lainaa Omalainan kautta aina 60 000 euroon asti, 1-20 vuoden laina-ajalla.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä voi säästää, kun lapsi syntyy?

Erittäin järkevä tapa säästää lapsen syntymän jälkeen on, että hoitaa ylimääräiset kulut pois. Muun muassa lainojen, sähkön ja monen muun asian kilpailuttaminen on tässä tilanteessa todella hyödyllistä.

Voinko saada maksuvapaata lapsen takia?

Maksuvapaat kuukaudet kuuluvat lainoihin yhtä kiinteästi kuin korot. Maksuvapaita kuukausia kaivatessa onkin syytä aina ottaa yhteyttä lainanmyöntäjään ja neuvotella maksuvapaa suoraan heidän kanssaan.