Kysy Omalainalta

Täältä löydät vastauksia henkilökohtaista taloutta koskeviin kysymyksiisi – ja paljon muuta. Ohjaamme sinut talousviidakon läpi, jotta voit säästää sekä aikaa että rahaa.

Viimeksi vastatut kysymykset

Miksi en voi yhdistää lainojani?

Oletko yrittänyt lainojen yhdistämistä siinä onnistumatta? Neuvomme mitä lainoja yhdistävän tulisi muistaa ja miten haet yhdistelylainaa.

Mitä on luotto?

Luotto sanaa käytetään paljon rahoitus- ja laina-alalla. Mitä luotto tarkoittaa ja onko se sama asia kuin laina tai velka. Kerromme vastauks...

Mistä on helpoin saada lainaa?

Mistä on helpoin saada lainaa tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Selvitämme vastaukset asiakkaitamme askarruttaviin kysymyksiin.

Kuinka paljon suhteessa palkkaani voin lainata?

Haluatko tietää kuinka paljon lainaa voit saada esimerkiksi asuntolainaa varten? Selvitimme miten tulot vaikuttavat lainapäätökseen!
pyykinpesukone ja värikästä pyykkiä

Paljonko konepesu maksaa

Sähkön hinnan ollessa korkea, moni miettii mitä kodin normaalit askareet maksavat. Tutkimme kuinka paljon pyykkikoneellisen pesu todella mak...

Mitä suihkussa käynti maksaa

Sähkön hinnan ollessa korkea, moni miettii mitä kodin normaalit askareet maksavat. Tutkimme kuinka paljon suihkussa käynti lisää sähkölaskuu...
mietteliäs silmälasipäinen nainen keltaista taustaa vasten

Mitä 20 000 euron laina maksaa?

Mitä 20 000 euron laina maksaa? Selvitämme lainakulujen muodostumisen ja tutkimme koron ja laina-ajan merkitystä lainan kokonaishintaan.
pariskunta ja tietokone

Mitä on normaali sähkönkulutus?

Sähkön hinnannousun myötä monet mietivät, miten sähkönkulutusta voisi vähentää. Katso tietopakettimme ja pienennä omaa sähkölaskuasi.
Mies tekee tutkimusta tietokoneen, tabletin ja muistivihon kanssa

Miksi pikavipin ottamista kannattaa välttää

Pikavipeillä on Suomessa huono maine, mutta silti monet ovat kiinnostuneita lyhytaikaisesta pienestä lainasta. Kerromme miksi pikavippejä ka...
Hupullinen kasvoton hahmo istuu kannettavan tietokoneen ääressä.

Mitä on phishing?

Tietojenkalastelu ja phishing ovat termejä, joita olet voinut nähdä siellä täällä ymmärtämättä, mitä ne ovat. Kerromme mitä on phishing!
Taskulaskin, suurennuslasi, muistiinpanoja ja laskelmia

Mitä on pääoma?

Sekä verotuksessa että liikeasioissa näkee usein käsiteltävän pääomaa. Mutta mitä pääoma oikein on? Selvitimme kaiken yleisestä käsitteestä!
Sähköauton latauslaite ja valkoinen henkilöauto

Paljonko sähköauton lataaminen maksaa?

Harkitsetko sähköauton ostoa, mutta mietit, hyötyisitkö siitä todella, kun otetaan huomioon kalliimpi ostohinta ja korkea sähkön hinta? Lue ...
Kasa kolikoita joista osa on pinottu

Kuinka paljon maailmassa on rahaa?

Kuinka paljon rahaa maailmassa on? Ja paljonko Suomessa on rahaa? Etsimme vastaukset tähän mielenkiintoiseen kysymykseen. Lue lisää!
Mies laittaa rahaa vaaleanpunaiseen säästöpossuun

Mikä on taloudellinen puskuri?

Mikä on taloudellinen puskuri ja kuinka paljon siihen pitäisi säästää? Puskuriraha auttaa selviämään yllättävistä tilanteista. Lue lisää!
Bitcoin logoja tummansinisellä taustalla

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin. Mikä se on, miten se toimii tai kannattaako siihen sijoittaa? Miten bitcoin ja muut vastaavat kryptovaluutat toimivat? Etsimme vast...
Mies tekee muistiinpanoja kahvipöydällä tietokoneensa kanssa

Voiko työtön lainata rahaa?

Rahan lainaaminen työttömänä on riskialtista. Lue miksi emme suosittele lainaamista työttömänä ja milloin lainaaminen voi kuitenkin olla mah...
Jakkupukuinen nainen laskee taskulaskimella ja kirjoittaa samalla tietokoneella

Mitä tilintarkastaja tekee?

Tilintarkastaja valvoo yrityksen taloushallintoa. Tämä tarkoittaa muun muassa sen kirjanpidon ja taloudellisten raporttien tarkistamista. Lu...
Vaalea nainen kesäisellä pellolla

Onko hyvä olla täysin velaton?

Velattomuus tarkoittaa tietysti suurta taloudellista vapautta, mutta onko tärkeää päästä irti veloista mahdollisimman nopeasti?
Mietteliäs nainen kannettavalla tietokoneellaan kirkkaan oranssia seinää vasten

Kuinka kauan lainan saaminen kestää?

Kulutusluoton maksu tilillesi kestää yleensä enintään 2-3 arkipäivää. Lue lisää siirtoaikaan vaikuttavista tekijöistä tältä sivulta.

Lähetä oma kysymyksesi

Onko sinulla kysymys, johon haluat vastauksen? Täällä voit lähettää kysymyksesi! Mikään kysymys ei ole liian helppo tai vaikea asiantuntijoillemme.

Kirjoita kysymyksesi tähän

Lähettämällä kysymyksesi hyväksyt sen, että se voidaan julkaista tällä sivulla. Kysymykset julkaistaan aina nimettömänä.