Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Valtakirja pankkiin

Valtakirja pankkiin on dokumentti, jonka avulla toinen henkilö voi hoitaa asioitasi pankissa. Valtakirjalla voi valtuuttaa esimerkiksi sukulaisen tai tuttavan hoitamaan pankkiasioita silloin, kun ei siihen itse kykene tai ei syystä tai toisesta halua hoitaa asioita pankin kanssa.

 

Mikä on pankkivaltakirja?

Pankkivaltakirja eli valtuutus voi olla yleisluontoinen yleisvaltakirja, mutta lisäksi voi hyödyntää vaikkapa tilin käyttöoikeuksia ja valtuuttaa toisen henkilön tietyn tilin käyttäjäksi. Valtakirjalla voi valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan kaikkia tai vain tiettyjä asioita, mutta toimenpiteet tulee aina luetella valtakirjassa.

Milloin ja kuinka valtakirjaa voi käyttää?

Valtakirjalla voi hoitaa kaikkia peruspankkipalveluita ja lisäksi esimerkiksi lainan hakeminen saattaa onnistua valtakirjasta riippuen. Tärkeää on se, että valtakirjasta tulee aina ilmetä se, mitä tarkoitusta varten se on myönnetty ja lisäksi sen tulee olla oikein tehty.

Lue aiheesta: Vertaislaina – Mutkaton tapa lainata rahaa

Milloin kannattaa tehdä valtakirja pankkiin?

Valtakirja on hyödyllinen esimerkiksi silloin, kun tuttavapiirissä on huonossa kunnossa oleva ihminen, jonka pankkiasiat ovat lähipiirin hoidettavana. Käyttöoikeuksilla tai valtakirjalla henkilö voi valtuuttaa toisen omien pankkiasioiden hoitoon niin, että kaikki menee lain ja pankin sääntöjen mukaisesti.

Vaikka valtakirja olisi tehty pankkiasioiden hoitoon, ei sillä saa useinkaan avata uusia sopimuksia ilman tilinomistajan suostumusta tai uutta valtakirjaa. Pankit ovat hyvin tiukkoja siitä, etteivät anna esimerkiksi rahaa avoimen valtakirjan haltijalle.

Huomioi tämä ennen pankkivaltakirjan tekoa

Mikäli haluat nostaa rahaa valtakirjalla, tutustu pankin säännöksiin. Useat pankit antavat käteistä ainoastaan kertaluontoisesti ja näin ollen pysyvällä valtakirjalla toistuvat nostot eivät ole mahdollisia.

Edunvalvontatapauksissa tai pidemmässä huolenpidossa muuten voi olla hyödyllistä antaa käyttöoikeus valtuutetulle ja lisäksi tilata hänelle oma kortti kyseiseen tiliin.

Huom.! Valtuuttajan kortilla nostaminen ei ole sallittua ja saattaa johtaa muun muassa kortin pois ottamiseen.

Valtakirjalla voit valtuuttaa toisen henkilön

Valtakirjalla voi kuitenkin valtuuttaa toisen henkilön esimerkiksi maksamaan laskuja ja hoitamaan lainanlyhennyksiä pysyvästi. Valtakirja voi olla myös määräaikainen tai kertaluontoinen ja näin ollen sitä voi hyödyntää vaikkapa tilanteessa, jossa on itse ulkomaanmatkalla.

Valtakirja oli ennen hyödyllinen vaikkapa silloin, kun ei pystynyt itse tulemaan pankkiin lainanhakua varten. Nykyään lainan voi kuitenkin hakea näppärästi netistä, eikä tätä ongelmaa enää ole!

Lue lisää aiheesta: Kauppakirja – Kaupanteon osapuolten suoja

Miten pankkivaltakirja tehdään?

Pankkivaltakirjalla voi valtuuttaa toisen henkilön tai henkilöitä hoitamaan omia asioita silloin, kun ei siihen enää pysty. Tällöin on kuitenkin oltava erityisen tarkkana, että kaikki muotoseikat ovat kunnossa kun dokumenttia tarvitaan, sillä muuten hyvä ajatus saattaa osoittautua epäonnistuneeksi.

Jotta valtakirja ja valtuuttaminen onnistuu varmasti, voi hyödyntää pankkien omia valtakirjapohjia tai vaikkapa tätä mallipohjaa. Valtakirja pankkiin pohja on helppokäyttöinen ja ehkäisee unohduksia valtakirjan koostamisessa.

Valtakirjan tekeminen pankkiin

Valtakirjan tekeminen ei ole kovinkaan vaikeaa ja sen voi tehdä itse. Edunvalvontavaltakirjan teossa kannattaa kuitenkin harkita ammattilaisen hyödyntämistä, sillä se on valtakirjana vahvempi ja sitä koskevat tiukemmat säännökset.

Valtakirjan voi tehdä paperille käsin tai koneella. Valtakirjoja on avoimia ja yksilöityjä ja pankkiasioinnissa sen tulee aina yksilöidä, mitä toimenpiteitä se koskee.

Valtakirjassa tulee olla seuraavat tiedot:

  • Valtuuttajan ja valtuutetun henkilötiedot, kuten nimi ja syntymäaika tai henkilöturvatunnus.
  • Valtakirjan voimassaoloaika ja asiaankuuluvat päivämäärät
  • Osapuolien allekirjoitukset.

Pankkivaltakirjan voi toimittaa sähköisesti tai paperitse

Valtakirjan voi toimittaa pankkiin tai rahoitusyhtiölle joko sähköisesti tai paperilla. Yleensä valtakirjan tekijä ei pääse fyysisesti paikalle ja näin ollen sähköinen toimitus sähköpostitse tai pankin verkkoviestiä käyttäen on yhtä lailla mahdollista.

Tutustu pankin sääntöihin valtakirjaan liittyen ja harkitse myös edunvalvontavaltakirjan kirjoittamista jo etukäteen, sillä asioiden hoito on hankalaa ilman vaadittuja valtuutuksia. Pankkivaltakirja on kuitenkin hyödyllinen monissa tilanteissa!

Voit oppia lisää hyödyllisistä pankki- ja talousasioista tällä sivulla. Kerromme muun muassa pankkien ja rahoituslaitosten korkokatosta, annuiteettilainasta ja siitä miten voit tehdä velkakirjan.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko pankin valtakirjan tehdä itse?

Pankin valtakirjan voi halutessaan tehdä itse. Dokumenttiin tulee muistaa lisätä valtuuttajan nimi ja syntymäaika tai henkilötunnus ja valtuutetun tiedot. Valtakirjan voi kirjoittaa käsin tai koneella, mutta se tulee päivätä ja allekirjoittaa asianmukaisesti.

Voiko valtakirjan lähettää pankkiin sähköisesti?

Valtuuttaja ei voi useinkaan vierailla pankissa fyysisesti, sillä muutoin valtakirjaa ei välttämättä edes tarvittaisi. Näin ollen valtakirjan voi lähettää pankkiin myös sähköisesti esimerkiksi sähköpostilla tai verkkoviestillä. Varmista kuitenkin, että noudatat turvallisen netinkäytön periaatteita myös tällöin.

Voiko pankista nostaa rahaa valtakirjalla?

Pankit ovat hyvin tarkkoja siitä, kuinka ja kenelle rahaa annetaan. Avoin valtakirja ei näin ollen käy peruspankkipalveluiden, kuten rahan nostamisen hoitamiseen. Mikäli käytössä on yksilöity valtakirja, on asia toinen ja rahaa voi nostaa.

Voiko pankista saada verkkopankkitunnukset valtakirjalla?

Pankit eivät hyväksy avointa valtakirjaa, jossa ei eritellä tarkasti sitä millaisiin tehtäviin valtuutetulla on oikeus. Mikäli käytössä on yksilöity valtakirja, voi sillä tehdä niitä toimenpiteitä, jotka valtakirjassa on lueteltu. Yleensä uusien sopimusten tekeminen, kuten verkkopankkitunnusten avaaminen vaatii kuitenkin tilinomistajan suostumuksen tai uuden valtakirjan. Edunvalvontavaltakirja on kuitenkin toinen asia.