logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Vertaislaina on mutkaton tapa lainata

Vertaislaina on lainaamista yksityishenkilöiden välillä, jossa osapuolet lainaavat rahaa toisilleen sovittujen ehtojen mukaisesti. Digitaalisilla lainamarkkinoilla vertaislaina tarkoittaa käytännössä joukkorahoitetuilta luotonantajilta lainaamista. Vertaislainasta voidaan käyttää myös nimityksiä p2p (peer-to-peer) tai sosiaalinen lainaus.

Vertaislainoja välittävä lainamarkkinapaikka hallinnoi yksityisten lainaajien ja lainoittajien välistä anonyymiä asiointia, eivätkä vertaislainasopimuksen osapuolet voi tunnistaa toisiaan. Asiointi tapahtuu sähköisesti digitaalisen laina-alustan välityksellä ja lainanottaja ottaa lainansa, lainasummasta riippuen, yhdeltä tai useammalta yksityiseltä lainaajalta – täysin automaattisesti.

Vertaislainan etuna on läpinäkyvyys ja luotettavuus; tulevathan lainarahat, markkinapaikasta riippuen, suoraa muilta suomalaisilta. Joukkorahoitettujen lainojen hakeminen ei tästä huolimatta käytännössä eroa pankilta tai muilta luotonantajilta lainaamisesta. Lainanhaku edellyttää lainahakemuksen täyttämistä sekä hyväksyttyä luottopäätöstä.

OmaLainan kautta voit kilpailuttaa lainat ilmaiseksi ja kauttamme saat kattavan kilpailutuksen lainallesi aina 60 000 euroon asti.

Vertaislainaa lainanhakijalle – Lainaa ihmiseltä toiselle

Vertaislaina on yksi joukkorahoituksen muoto, jossa yksityisihmiset lainaavat rahaa toisille ihmisille, ilman pankkia, omien lainaehtojen mukaan. Lue tästä vinkit vertaislainan hakemiseen!

Hae vertaislainaa ja löydä helppo ja yksinkertainen lainaratkaisu. Vertaislainassa et lainaa pankilta, vaan toiselta ihmiseltä. Kun yksityisihminen lainaa rahaa toiselle ihmiselle, voidaan puhua vertaislainasta. Vertaislainaa on myönnetty niin kauan, kuin rahaa vain on ollut olemassa. Vertaislaina saakin nimensä tästä vanhasta periaatteesta, kun ihminen lainaa rahaa vertaiselleen, toiselle ihmiselle. Vertaislainassa ei siis tarvita ulkopuolista rahoitusta, vaan lainattava raha tulee yksityishenkilöiltä. Verkosta löytyy useita palveluita, joiden avulla vertaislainaa voi hakea, tai sitä voi itse rahoittaa. Vertaislainojen välitys tehdäänkin yleensä verkossa, täyttämällä lainahakemus niinkuin missä tahansa lainanhaussa.

Kun yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle, heidän ei tarvitse seurata pankin tai rahoitusyhtiön lainaehtoja, tai palvelumaksuja. Lainan koron, laina-ajan ja muut maksut voidaan määritellä itse. Näin lainaehdot ovat joustavat, ja lainan hakeminen on helppoa. Lainaa haetaan ilman välikäsiä, joten lainaehdoissa ei myöskään tarvitse noudattaa mitään muita ulkopuolisia sääntöjä, tai ehtoja.

Miten hakea vertaislainaa?

Vertaislainaa on helppo hakea, ja se on aivan yhtä luotettava rahoitusmuoto kuin pankista haettava laina. Helpoin tapa hakea vertaislainaa on täyttää hakemus vertaislainoja välittävällä verkkosivulla. Haettavaan lainaan voi löytyä yksi tai useampi rahoittaja, joiden kautta rahat saa heti tilille nostettavaksi. Verkon kautta vertaislainan hakeminen on yksinkertaista, eikä hakijan tarvitse erikseen kahlata läpi lukuisia eri lainanantajia.

Hakiessa vertaislainaa sinulle ehdotetaan automaattisesti parasta lainatarjousta, halvalla korolla ja parhaimmilla lainaehdoilla. Haettaessa vertaislainaa lainanantaja määräytyy usein lainasumman perusteella. Kaikki lainanantajat eivät myönnä yhtä suuria lainasummia, ja jotkut taas lainaavat ainoastaan isoja lainoja. Vertaislainaasi voi olla rahoittamassa useampi lainanantaja, mutta maksat lainaa silti takaisin vain yhteen paikkaan.

Lainaehdot vertaislainaan – Miten korko määräytyy?

Vertaislaina on kahden yksityishenkilön välinen kauppa, joten lainan korko määräytyy suoraan sen mukaan millaisia tarjouksi sijoittajat ovat valmiita tekemään. Vertaislainassa korko perustuu huutokauppaan eli sijoittajat kilpailevat keskenään lainojen rahoittamisesta. Ne lainanantajat, jotka tarjoavat lainaa edullisimmalla korolla pääsevät myös rahoittamaan sen. Tämä mahdollistaa sen, että hakija voi olla varma halvan koron, ja reilujen lainaehtojen löytymisestä. Lainatarjouksen jälkeen Lainanhakija voi aina rauhassa lainatarjouksen saavuttua päättää hyväksyykö vai hylkääkö hän sijoittajalta saadun lainatarjouksen.

Vertaislainaa suoraan verkosta – Vertaile lainaa OmaLainan avulla

Tietyt asiat auttavat mitä tahansa lainaa haettaessa. Lainan saamiseen vaikuttaa aina lainattavan summan suuruus, sekä takaisinmaksuaika. Mitä paremmat lähtökohdat sinulla on maksaa laina takaisin, sitä helpompaa se on saada. Haettaessa vertaislainaa verkosta, et tarvitse lainalle vakuuksia, tai muita takuita.

Mitä parempi maksuvalmiutesi siis on, sitä paremmat lainaehdot voit saada. Lainaa haettaessa sinulta saatetaan pyytää palkkatodistusta, jotta lainanantaja voi varmistua siitä että pystyt maksamaan lainan takaisin. Lainan hakijalla on yleensä oltava luottotiedot kunnossa, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Yleensä mitä paremmin raha-asiat on hoitanut aikaisemmin, sitä helpompi lainaa on saada.

Lainaa on helppo vertailla OmaLainan kautta, jopa 60 000 euroon asti. OmaLaina vertailee puolestasi lukuisia pankkeja ja luotonantajia. Hae lainaa lainojen yhdistämiseen, kodin remonttiin, tai vaikka auton ostoon. OmaLainan avulla saat kaikki pankit kiinni vain yhdellä hakemuksella.

Lainaa yksityiseltä täysin sähköisesti

Vertaislainoja välittävän verkkopalvelun kautta haet lainaa yksityiseltä henkilöltä helposti ja turvallisesti. OmaLaina on yhteistyössä vain luotettavien ja vakavaraisten luotonantajien kanssa ja kilpailutamme haluamasi kulutusluotot kaikkien sopivien lainantarjoajien kesken. Voit siis saada lainaa yksityiseltä, pankilta tai muulta luotonantajalta. Kilpailuttaminen on paras tapa löytää edullinen laina.

Lainanottajan ja lainaa myöntävän henkilön ei tarvitse sopia lainaehdoista erikseen, vaan sopiminen tapahtuu automaattisesti vertaislainoja välittävän yrityksen verkkopalvelussa, josta lainatarjous ohjataan OmaLainaan. Sinun tarvitsee vain täyttää lainahakemuksen ja me teemme kilpailutuksen puolestasi. Haetpa lainaa yksityiseltä, pankilta tai muulta lainaa myöntävältä yritykseltä lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina!

Usein kysyttyä vertaislainoista

Voinko vaikuttaa vertailainan korkoon?
Vertaislainassa kaikki sopimuksen osat tehdään ihmisten välillä, joten pääset itse vaikuttamaan myös koron määrään. Toisinaan voit päästä valitsemaan markkinahintaa alhaisempaa korkoa.
Mikä on vertaislaina?
Vertaislainaksi sanotaan lainaa, jossa rahoitus tulee toiselta yksityishenkilöltä eikä pankilta. Yleensä välikätenä tällaisessa lainassa toimii rahoituslaitos, joka hoitaa rahojen liikuttamisen ihmisten välillä.
Kuinka suuri vertaislaina voi olla?
Vertaislainan enimmäislainamäärän määrittää lainaa antava henkilö. Vertaislaina voi olla haettu myös usealta yksityishenkilöltä samanaikaisesti, jolloin lainan enimmäismäärä on lainasummien yhteenlaskettu määrä. Lainamarkkinapaikka voi myös määrittää enimmäislainasumman, esimerkiksi Fellow Pankin tapauksessa tämä on 20 000 euroa.
Voinko saada vertaislainan ilman korkoa?
Lähtökohtaisesti vertaislainat eivät ole korottomia, sillä lainaa myöntävät yksityishenkilöt haluavat rahoitusalan yritysten tapaan lainarahalleen tuottoa. Tämä tarkoittaa, että laina kerryttää korkoa ja muita lainakuluja kuten muutkin kulutusluotot. Vertaislainan korko voi kuitenkin olla yleistä markkinahintaa edullisempi, sillä lainaa myöntävät henkilöt voivat itse määrittää korkotason haluamalleen tasolle.
Kuka vertaislainan myöntää?
Vertaislainan myöntää rahoituslaitos, joka toimii rahoittajan ja lainanhakijan välikätenä. Itse raha tulee kuitenkin toiselta yksityishenkilöltä joka rahoittaa lainan.
Onko vertaislaina halvempi vaihtoehto?
Vertaislainassa lainan ehdot määrittyvät ihmisten välillä eikä pankki pääse määrittämään omia asioitaan tässä välissä. On siis mahdollista, että vertaislaina tulee halvemmaksi kuin pankkilaina joissain tilanteissa.
Myönnetäänkö vertaislainaa luottotiedottomalle?
Luottotiedottomalle voidaan myöntää vertaislainaa, mutta tämä on aina riippuvaista lainaa myöntävän henkilön asettamista ehdoista. Lähes kaikki vertaislainaa välittävät markkinapaikat noudattavat yleistä verkkolainoja koskevaa linjausta, jossa lainaa ei myönnetä, mikäli hakijalla on aktiivinen maksuhäiriömerkintä.
Mistä saan vertaislainaa?
Olipa lainatarpeesi 100 tai 50 000 euroa, kannattaa lainat aina kilpailuttaa. Omalaina.fi:ssä kilpailutat yhdellä hakemuksella vertaislainat, autolainat, joustoluotot ja kaikenlaiset rahoitusratkaisut aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Mukana on myös vertaislainoja myöntäviä yrityksiä, joten kauttamme saat lainaa heti tyypistä riippumatta.