Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Vertaislaina on mutkaton tapa lainata

Vertaislaina on lainaamista yksityishenkilöiden välillä, jossa osapuolet lainaavat rahaa toisilleen sovittujen ehtojen mukaisesti. Digitaalisilla lainamarkkinoilla vertaislaina tarkoittaa käytännössä joukkorahoitetuilta luotonantajilta lainaamista. Vertaislainasta voidaan käyttää myös nimityksiä p2p (peer-to-peer) tai sosiaalinen lainaus.

Vertaislainoja välittävä lainamarkkinapaikka hallinnoi yksityisten lainaajien ja lainoittajien välistä anonyymiä asiointia, eivätkä vertaislainasopimuksen osapuolet voi tunnistaa toisiaan. Asiointi tapahtuu sähköisesti digitaalisen laina-alustan välityksellä ja lainanottaja ottaa lainansa, lainasummasta riippuen, yhdeltä tai useammalta yksityiseltä lainaajalta – täysin automaattisesti.

 

Vertaislainan etuna on läpinäkyvyys ja luotettavuus; tulevathan lainarahat, markkinapaikasta riippuen, suoraa muilta suomalaisilta. Joukkorahoitettujen lainojen hakeminen ei tästä huolimatta käytännössä eroa pankilta tai muilta luotonantajilta lainaamisesta. Lainanhaku edellyttää lainahakemuksen täyttämistä sekä hyväksyttyä luottopäätöstä.

Omalainan kautta voit kilpailuttaa lainat ilmaiseksi ja kauttamme saat kattavan kilpailutuksen lainallesi aina 60 000 euroon asti.

Vertaislainaa lainanhakijalle – Lainaa ihmiseltä toiselle

Vertaislaina on yksi joukkorahoituksen muoto, jossa yksityisihmiset lainaavat rahaa toisille ihmisille, ilman pankkia, omien lainaehtojen mukaan. Lue tästä vinkit vertaislainan hakemiseen!

Hae vertaislainaa ja löydä helppo ja yksinkertainen lainaratkaisu. Vertaislainassa et lainaa pankilta, vaan toiselta ihmiseltä. Kun yksityisihminen lainaa rahaa toiselle ihmiselle, voidaan puhua vertaislainasta. Vertaislainaa on myönnetty niin kauan, kuin rahaa vain on ollut olemassa. Vertaislaina saakin nimensä tästä vanhasta periaatteesta, kun ihminen lainaa rahaa vertaiselleen, toiselle ihmiselle. Vertaislainassa ei siis tarvita ulkopuolista rahoitusta, vaan lainattava raha tulee yksityishenkilöiltä. Verkosta löytyy useita palveluita, joiden avulla vertaislainaa voi hakea, tai sitä voi itse rahoittaa. Vertaislainojen välitys tehdäänkin yleensä verkossa, täyttämällä lainahakemus niinkuin missä tahansa lainanhaussa.

Kun yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle, heidän ei tarvitse seurata pankin tai rahoitusyhtiön lainaehtoja, tai palvelumaksuja. Lainan koron, laina-ajan ja muut maksut voidaan määritellä itse. Näin lainaehdot ovat joustavat, ja lainan hakeminen on helppoa. Lainaa haetaan ilman välikäsiä, joten lainaehdoissa ei myöskään tarvitse noudattaa mitään muita ulkopuolisia sääntöjä, tai ehtoja.

Lue lisää aiheesta: Nopea laina

Miten hakea vertaislainaa?

Vertaislainaa on helppo hakea, ja se on aivan yhtä luotettava rahoitusmuoto kuin pankista haettava laina. Helpoin tapa hakea vertaislainaa on täyttää hakemus vertaislainoja välittävällä verkkosivulla. Haettavaan lainaan voi löytyä yksi tai useampi rahoittaja, joiden kautta rahat saa heti tilille nostettavaksi. Verkon kautta vertaislainan hakeminen on yksinkertaista, eikä hakijan tarvitse erikseen kahlata läpi lukuisia eri lainanantajia.

Hakiessa vertaislainaa sinulle ehdotetaan automaattisesti parasta lainatarjousta, halvalla korolla ja parhaimmilla lainaehdoilla. Haettaessa vertaislainaa lainanantaja määräytyy usein lainasumman perusteella. Kaikki lainanantajat eivät myönnä yhtä suuria lainasummia, ja jotkut taas lainaavat ainoastaan isoja lainoja. Vertaislainaasi voi olla rahoittamassa useampi lainanantaja, mutta maksat lainaa silti takaisin vain yhteen paikkaan.

Lainaehdot vertaislainaan – Miten korko määräytyy?

Vertaislaina on kahden yksityishenkilön välinen kauppa, joten lainan korko määräytyy suoraan sen mukaan millaisia tarjouksi sijoittajat ovat valmiita tekemään. Vertaislainassa korko perustuu huutokauppaan eli sijoittajat kilpailevat keskenään lainojen rahoittamisesta. Ne lainanantajat, jotka tarjoavat lainaa edullisimmalla korolla pääsevät myös rahoittamaan sen.

Tämä mahdollistaa sen, että hakija voi olla varma halvan koron, ja reilujen lainaehtojen löytymisestä. Lainatarjouksen jälkeen Lainanhakija voi aina rauhassa lainatarjouksen saavuttua päättää hyväksyykö vai hylkääkö hän sijoittajalta saadun lainatarjouksen.

Lue aiheesta: Lainan korko – Mikä se on ja miten se lasketaan?

Vertaislainaa suoraan verkosta – Vertaile lainaa Omalainan avulla

Tietyt asiat auttavat mitä tahansa lainaa haettaessa. Lainan saamiseen vaikuttaa aina lainattavan summan suuruus, sekä takaisinmaksuaika. Mitä paremmat lähtökohdat sinulla on maksaa laina takaisin, sitä helpompaa se on saada. Haettaessa vertaislainaa verkosta, et tarvitse lainalle vakuuksia, tai muita takuita.

Mitä parempi maksuvalmiutesi siis on, sitä paremmat lainaehdot voit saada. Lainaa haettaessa sinulta saatetaan pyytää palkkatodistusta, jotta lainanantaja voi varmistua siitä että pystyt maksamaan lainan takaisin. Lainan hakijalla on yleensä oltava luottotiedot kunnossa, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Yleensä mitä paremmin raha-asiat on hoitanut aikaisemmin, sitä helpompi lainaa on saada.

Lainaa on helppo vertailla Omalainan kautta, jopa 60 000 euroon asti. Omalaina vertailee puolestasi lukuisia pankkeja ja luotonantajia. Hae lainaa lainojen yhdistämiseen, kodin remonttiin, tai vaikka auton ostoon. Omalainan avulla saat kaikki pankit kiinni vain yhdellä hakemuksella.

Lainaa yksityiseltä täysin sähköisesti

Vertaislainoja välittävän verkkopalvelun kautta haet lainaa yksityiseltä henkilöltä helposti ja turvallisesti. Omalaina on yhteistyössä vain luotettavien ja vakavaraisten luotonantajien kanssa ja kilpailutamme haluamasi kulutusluotot kaikkien sopivien lainantarjoajien kesken. Voit siis saada lainaa yksityiseltä, pankilta tai muulta luotonantajalta. Kilpailuttaminen on paras tapa löytää edullinen laina.

Lainanottajan ja lainaa myöntävän henkilön ei tarvitse sopia lainaehdoista erikseen, vaan sopiminen tapahtuu automaattisesti vertaislainoja välittävän yrityksen verkkopalvelussa, josta lainatarjous ohjataan Omalainaan. Sinun tarvitsee vain täyttää lainahakemuksen ja me teemme kilpailutuksen puolestasi. Haetpa lainaa yksityiseltä, pankilta tai muulta lainaa myöntävältä yritykseltä lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina!

Lue aiheesta: Lainavertailu – Vertaa lainoja

Myös vertaislainat kannattaa kilpailuttaa

Voit hakea lainaa tällä hetkellä helposti ja nopeasti vertaislainojen avulla. Vertaislainaaminen on yksinkertainen tapa lainata rahaa toisilta yksityishenkilöiltä suoraan digitaalisilla lainamarkkinoilla. Sinun tarvitsee vain täyttää lainahakemus vertaislainoja välittävällä verkkosivustolla ja saat tarjouksia eri lainanantajilta.

Vertaislaina on hyvä vaihtoehto, kun tarvitset lainaa nopeasti. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja hyväksytyn luottopäätöksen voit saada saman päivän aikana. Voit hakea lainaa eri summille, aina 60 000 euroon asti. Vertaislainat voivat olla myös erilaisia, kuten sijoittajan näkökulmasta tarkasteltuna vertaislainat tarjoavat mahdollisuuden saada korkeampaa tuottoa sijoitukselleen kuin perinteiset säästötilit.

Vertaislainan todellinen vuosikorko voi olla jopa alhaisempi kuin pankkien tarjoamat korot, ja hyvät maksuehdot tekevät lainanhakemisesta houkuttelevan vaihtoehdon. Lainaa voi hakea ilman vakuuksia ja pienemmän vertaislainan hakeminen on mahdollista myös heille, joilla ei ole säännöllisiä tuloja. Tämä tekee vertaislainoista erittäin joustavan vaihtoehdon rahantarpeen täyttämiseen.

Suomessa vertaislainojen suosio on kasvanut paljon viime vuosina. Monet suomalaiset ovat hyödyntäneet vertaislainoja erilaisiin tarkoituksiin, kuten velkojen yhdistämiseen, kodin remontteihin, tai vaikka auton ostoon. Vertaislainoja haetaan myös pienempiin tarpeisiin, kuten uuden kodinkoneen hankintaan tai lomamatkan rahoittamiseen. Vertaislainojen avulla voit saada tarvitsemasi rahoituksen nopeasti ja helposti.

Vertaislainojen edut

Läpinäkyvyys Vertaislainassa tapahtuva rahoitus on läpinäkyvää, koska lainarahat tulevat suoraan suomalaisilta yksityishenkilöiltä.
Nopea lainapäätös Lainanhakija voi saada hyväksytyn luottopäätöksen saman päivän aikana, mikä mahdollistaa rahan saamisen nopeasti.
Joustavat lainaehdot Vertaislainoissa lainanhakija voi itse määritellä lainan koron, laina-ajan ja muut maksut, mikä antaa joustavuutta rahoituksen suunnitteluun.
Edullinen korko Vertaislainan korko määräytyy sijoittajien tekemien tarjousten perusteella, mikä voi johtaa kilpailukykyiseen ja edulliseen korotarjoukseen.

Huomioi lainaamisen riskit myös vertaislainoissa

On kuitenkin tärkeää muistaa, että vertaislainoissa on aina riskinsä. Lainaa myöntävät yksityishenkilöt ja sijoittajat, ja on mahdollista menettää huomattavasti lisää rahaa, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Siksi on tärkeää harkita tarkasti lainan tarvetta ja omia maksukykyjä ennen lainan hakemista. Vertaislainoja kannattaa vertailla ja kilpailuttaa eri toimijoiden välillä, jotta voit löytää parhaat lainaehdot ja edullisimman koron.

Lainaaminen on järkevää Omalainan kautta, koska kilpailutamme lainatarjoukset puolestasi. Omalaina vertailee puolestasi eri pankkien ja luotonantajien tarjouksia ja auttaa sinua löytämään sopivan lainan tarpeisiisi. Voit saada lainaa yksityisiltä henkilöiltä, pankeilta tai muilta luotonantajilta. Omalainan avulla voit vertailla lainoja jopa 60 000 euroon asti ja löytää parhaan mahdollisen lainaratkaisun.

Hakeminen on helppoa

Vertaislainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit hakea lainaa suoraan verkosta ja saada lainapäätöksen muutamassa minuutissa. Lainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takuita, ja lainan määrän ja takaisinmaksuajan voit määritellä itse. Vertaislainat tarjoavat joustavia lainaehtoja ja mahdollisuuden saada rahaa nopeasti.

Vertaislainan avulla voit saada tarvitsemasi rahoituksen helposti ja luotettavasti. Lainaa hakiessasi varmista, että sinulla on säännölliset tulot ja että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Vertaislainojen avulla voit säästää tuhansia euroja verrattuna perinteisiin pankkilainoihin, ja voit saada lainaa myös silloin, kun pankit eivät myönnä lainaa.

Tällä hetkellä vertaislainaaminen on suosittu rahoitusmuoto Suomessa, ja se tarjoaa monia etuja verrattuna perinteisiin pankkilainoihin. Vertaislainan avulla voit saada lainaa jopa saman päivän aikana ja löytää lainatarjouksen, joka sopii sinun tarpeisiisi parhaiten. Hyödynnä vertaislainojen edut ja hae lainaa tänään Omalainan kautta!

Katso myös: Lainalaskuri – Laske lainasi kulut etukäteen

Vertaislainat lyhyesti

  • Vertaislaina on helppo ja mutkaton tapa lainata rahaa yksityishenkilöiden välillä.
  • Vertaislainoja voi hakea helposti ja nopeasti verkossa, ja lainapäätöksen voi saada saman päivän aikana.
  • Vertaislainat tarjoavat läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta, ja lainarahat tulevat suoraan muilta suomalaisilta.
  • Vertaislainan ehdot ovat joustavat, ja lainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takuita.
  • Omalaina-verkkopalvelu auttaa vertailemaan eri lainatarjouksia ja löytämään sopivan ja edullisen vertaislainan.

1. Täytä lainahakemus

Hakemuksen jättäminen vie nopeimmillaan vain muutaman minuutin.

2. Vertaile tarjoukset

Kilpailutamme lainan usean pankin välillä. Saat ensimmäiset lainatarjouksesi usein jo minuuteissa.

3. Saat rahat tilillesi

Valitse paras tarjous ja hyväksy se. Rahat maksetaan tämän jälkeen tilillesi.

 

Usein kysyttyä vertaislainoista

Voinko vaikuttaa vertailainan korkoon?

Vertaislainassa kaikki sopimuksen osat tehdään ihmisten välillä, joten pääset itse vaikuttamaan myös koron määrään. Toisinaan voit päästä valitsemaan markkinahintaa alhaisempaa korkoa.

Mikä on vertaislaina?

Vertaislainaksi sanotaan lainaa, jossa rahoitus tulee toiselta yksityishenkilöltä eikä pankilta. Yleensä välikätenä tällaisessa lainassa toimii rahoituslaitos, joka hoitaa rahojen liikuttamisen ihmisten välillä.

Kuinka suuri vertaislaina voi olla?

Vertaislainan enimmäislainamäärän määrittää lainaa antava henkilö. Vertaislaina voi olla haettu myös usealta yksityishenkilöltä samanaikaisesti, jolloin lainan enimmäismäärä on lainasummien yhteenlaskettu määrä. Lainamarkkinapaikka voi myös määrittää enimmäislainasumman, esimerkiksi Fellow Pankin tapauksessa tämä on 20 000 euroa.

Voinko saada vertaislainan ilman korkoa?

Lähtökohtaisesti vertaislainat eivät ole korottomia, sillä lainaa myöntävät yksityishenkilöt haluavat rahoitusalan yritysten tapaan lainarahalleen tuottoa. Tämä tarkoittaa, että laina kerryttää korkoa ja muita lainakuluja kuten muutkin kulutusluotot. Vertaislainan korko voi kuitenkin olla yleistä markkinahintaa edullisempi, sillä lainaa myöntävät henkilöt voivat itse määrittää korkotason haluamalleen tasolle.

Kuka vertaislainan myöntää?

Vertaislainan myöntää rahoituslaitos, joka toimii rahoittajan ja lainanhakijan välikätenä. Itse raha tulee kuitenkin toiselta yksityishenkilöltä joka rahoittaa lainan.

Onko vertaislaina halvempi vaihtoehto?

Vertaislainassa lainan ehdot määrittyvät ihmisten välillä eikä pankki pääse määrittämään omia asioitaan tässä välissä. On siis mahdollista, että vertaislaina tulee halvemmaksi kuin pankkilaina joissain tilanteissa.

Myönnetäänkö vertaislainaa luottotiedottomalle?

Luottotiedottomalle voidaan myöntää vertaislainaa, mutta tämä on aina riippuvaista lainaa myöntävän henkilön asettamista ehdoista. Lähes kaikki vertaislainaa välittävät markkinapaikat noudattavat yleistä verkkolainoja koskevaa linjausta, jossa lainaa ei myönnetä, mikäli hakijalla on aktiivinen maksuhäiriömerkintä.

Mistä saan vertaislainaa?

Olipa lainatarpeesi 100 tai 50 000 euroa, kannattaa lainat aina kilpailuttaa. Omalaina.fi:ssä kilpailutat yhdellä hakemuksella vertaislainat, autolainat, joustoluotot ja kaikenlaiset rahoitusratkaisut aina 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Mukana on myös vertaislainoja myöntäviä yrityksiä, joten kauttamme saat lainaa heti tyypistä riippumatta.