Uusi älypuhelin kiikarissa? Oikeilla valinnoilla voit tehdä puhelinhankinnoissa tuntuvia säästöjä

Menikö näyttö rikki? Vai onko aika päivittää puhelimen äly seuraavalle tasolle? Olipa tarve mikä tahansa, älypuhelimien hintavertailua voi tehdä monella tapaa. Alla muutama vinkki, miten pääset varmasti parhaaseen lopputulokseen.

Uutta puhelinta hankkiessa tulee helposti hakeuduttua samojen tuttujen ostokanavien äärelle. Etenkin jos kertalaakista ostetun puhelimen hinta mietityttää, se tuntuu liian hintavalta omaan budjettiin, tai haluat vain yksinkertaisesti säästää, perinteisen hintavertailun lisäksi kannattaa ehdottomasti tehdä laajempaa vaihtoehtojen tarkastelua. Näin vähennät taloudellista taakkaa, mutta myös varmistat, että et maksa euroakaan enempää kuin mikä markkinatilanteeseen nähden on tarpeen. Mieti siis seuraavia seikkoja, ennen kuin ryntäät uutta älypuhelinta hankkimaan.

Halpa älypuhelin - Osamaksut tarkastelussa

Kuten melkein kaikki hankinnat tänä päivänä, myös älypuhelin on mahdollista maksaa erissä. Ostosumman pilkkominen on kätevää ja varmasti toivottua useimpien kuluttajien mielestä, mutta oletko miettinyt, että maksutavoissa on eroja? Esimerkiksi suurin osa operaattoreista myy älypuhelimia osamaksulla, jotka eivät näennäisesti sisällä lisäkuluja. Yleensä kuitenkin puhelimen hintoihin on valmiiksi lisätty ekstraa, jolloin ne ovat lähtökohtaisesti korkeammalla muiden jälleenmyyjien älypuhelimiin nähden.

Perinteisistä elektroniikkaan keskittyneistä liikkeistä ja verkkokaupoista älypuhelin on mahdollista yleensä ostaa osamaksua käyttäen. Osamaksu on niin sanottua vakuudetonta lainaa, jota myös pankit tarjoavat, sillä erotuksella, että pankista otetuissa vakuudettomissa lainoissa voit itse määritellä sopivan kuukausierän sekä maksuajan. Pankkien väleillä on myös eroja siinä, millä ehdoin ja hinnoin lainaa kuluttajille myönnetään. Usein juuri osamaksuihin sidottu korkoprosentti on viitekorkojen yläpäässä, jolloin tulet ajattelematta maksaneeksi puhelimesta huomattavasti korkeamman loppusumman. 

Jos siis älypuhelimen hinta ratkaisee, on suotavaa vertailla vaihtoehtoja. Käyttäessäsi OmaLainan kaltaista lainankilpailutuspalvelua, sivusto etsii edullisimman lainatarjouksen yleisimpien Suomessa toimivien pankkien ja rahoituslaitosten joukosta, juuri omiin tarpeisiin sopivin kertaerin pilkottuna. Ja mikä parasta, voit ostaa älypuhelimen miltä jälleenmyyjältä tahansa, ulkomaisia verkkokauppoja hyödyntäen, tai jopa käytettynä, jolloin saat hintaan entistä tuntuvamman alennuksen.

Paras älypuhelin - ja mistä sen löytää edullisimmin

Totuushan on, että hyvä älypuhelin on se, joka palvelee käyttäjäänsä parhaiten. Oli siis etsinnässäsi viimeisimmällä tekniikalla varustettu, uusi älypuhelin, tai koet, että käytetty älypuhelin voisi sopia tilanteeseesi paremmin, tärkein on, että teet valinnan omista tarpeistasi käsin. Älä siis keskitä ajatuksiasi hintaan, sillä OmaLaina kilpailuttaa varmasti löytämääsi vaihtoehtoon sopivan rahoitusratkaisun, viipyilemättä ja ilman lisäkuluja. Käytä aikasi mieluummin oikean puhelimen löytämiseen. Kun olet valintasi tehnyt, siirry seuraavaan:

  • Syötä älypuhelimen ostosumma lainalaskuriin
  • Hae sopiva maksuerä maksuaikaa liu’uttaen
  • Täytä hakemus 
  • Käy sähköpostiin saamasi lainatarjoukset huolellisesti läpi
  • Allekirjoita mielestäsi paras tarjous

Koko lainaprosessiin menee parhaillaan alle päivä, korkeintaan 3 pankkipäivää niin, että rahat ovat tililläsi ja olet uuden älypuhelimen onnellinen omistaja.

- 2023-02-15 10:48:24

Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta

157€
Hyväksyn Omalaina.fin käyttöehdot ja OmaLaina.fi saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.