Aloita lainavertailu tästä

Kilpailutamme puolestasi lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Uusi laki toi korkokaton lainoihin – Ota nämä asiat huomioon, jos sinulla on lainaa

Suomessa on tullut voimaan uusi lainoja koskeva korkolaki, jonka mukaan Suomessa myönnettävien lainojen nimelliskorko ei saa olla yli 20 %. Mikäli sinulla on lainoja, kannattaa vanhat sopimukset päivittää, sillä ne eivät siirry automaattisesti uuden lain määräämän korkokaton piiriin. Lainasi kilpailuttamalla ja yhdistämällä voit saavuttaa jopa satojen eurojen säästöt, kun vältyt maksamasta liian suuria korkoja ja kuluja.

Uusi korkokatto auttaa lainanhakijoita – Sama korkokatto kaikilla lainoilla

Uusi korkokatto määrää, että kuluttajille myönnettyjen lainojen nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 %, mikä on hurja lasku entisestä 50 % korkokatosta. Siinä missä aikaisempi 50 % korkokatto koski vain alle 2000 euron lainoja, uusi korkokatto koskee kaiken kokoisia vakuudettomia luottoja, esimerkiksi pikavippejä, kulutusluottoja, luottokortteja ja limiittilainoja. Vanhoissa lainoissa korkoprosentti on voinut kivuta jopa 50 prosenttiin, mutta nyt se pysyy kurissa lain puitteissa. Voit siis saavuttaa suuria säästöjä kilpailuttamalla ja yhdistämällä lainasi.

Uuden lain mukaan myös lainojen muiden kulujen katto laskee 150 euroon, jonka tulee kattaa kaikki lainan avaamiseen ja hallinnoimiseen liittyvät vuosittaiset kulut. Näin korkokattoa ei voida kiertää siirtämällä alenevia korkokuluja muihin lainan kuluihin. Uuden korkokattolain rikkomisesta on asetettu kovat sanktiot, josta on hyvä olla tietoinen myös lainanottajana: Mikäli lainanantaja veloittaa asiakkaalta enemmän kuluja ja korkoja, kun on uuden lain raameissa sallittua, asiakkaan ei tarvitse maksaa lainkaan kyseiseen luottoon liittyviä korkoja ja kuluja.

Onko sinulla lainaa? Toimi näin, jotta et päädy maksamaan liikaa

1. Tarkista nykyisten lainojen korot ja kulut

Aikaisempi korkokattolaki rajoitti vain alle 2000 euron suuruisten lainojen koron 50 prosenttiin. Nyt kaiken kokoisten lainojen nimelliskorko voi olla maksimissaan 20 %. Myöskään lainan muissa kuluissa ei ole aikaisemmin ollut rajoitusta, joten saatat maksaa ylimääräisiä kuluja joka kuukausi esimerkiksi lainanhoito- tai laskutuskuluina. Nyt lainan vuosittaiset kulut on rajoitettu maksimissaan 150 euroon. On siis ehdottoman tärkeää tarkistaa nykyisten lainojesi korot ja kulut, sillä vanhojen lainojen korkoja ja kuluja ei automaattisesti rajoiteta uuden lain mukaiseksi.

Koska uusi laki on asettanut tiukat rajoitukset koroille ja kuluille, lainat kannattaa nyt kilpailuttaa ja vaihtaa edullisempaan. Voit aloittaa ilmaisen lainan kilpailutuksen tämän sivun oikeasta laidasta löytyvällä lomakkeella. Täyttämällä lainahakemuksen kilpailutamme puolestasi lukuisien pankkien ja luotonantajien tarjoukset, joiden joukosta voit helposti valita edullisimman.

2. Maksa pois vanhat, kalliit luotot

Monet olettavat, että vanhojen lainojen ja luottojen korot päivittyvät automaattisesti uuden lainsäädännön mukaisiksi. Näin ei kuitenkaan ole, vaan lainojen päivitys vaatii sinulta toimia. Vanhan lainan voit päivittää uuden lainsäädännön mukaiseksi kilpailuttamalla uuden lainan, jolla maksat vanhan lainsäädännön mukaisen korkeakorkoisen lainasi pois.

Tässä yksi käytännön esimerkki korkolain vaikutuksesta: Annella on 4500 euron kulutusluotto, jonka hän on nostanut ennen syyskuuta 2019. Lainalla on viiden vuoden maksuaika, 49 % korko ja 7 euron kuukausittainen lainanhoitokulu. Anne maksaa siis lainasta joka kuukausi noin 210 euron suuruista lainanlyhennystä.

Vaihtaakseen vanha lainan uuden lain mukaiseksi, Anne kilpailuttaa usean pankin ja rahoitusyhtiön lainat Omalaina.fi:n avulla, ja valitsee useiden lainatarjouksien joukosta edullisimman tarjouksen. Lainasumma ja maksuaika pysyvät samoina (4500 euroa ja 5 vuotta), mutta Annen uuden lainan korko laskee kilpailuttamalla 9 prosenttiin. Hän maksaa vanhan, kalliin lainan pois uudella lainalla, jonka lainanlyhennys on jatkossa vain 93 euroa kuussa. Kuukausittain säästöön jää rahaa 117 euroa, joka tarkoittaa viiden vuoden ajalta yli 7000 euron säästöjä!

3. Yhdistele pienet lainasi

Onko sinulle kertynyt useita kulutusluottoja, pikavippejä ja luottokorttivelkaa? Tiesitkö, että hyvin todennäköisesti maksat jokaisesta lainasta ylimääräisiä kuluja kuukausittain? Pahimmillaan tämä tarkoittaa jopa satojen prosenttien korkoja ja useita kymmeniä, jollei jopa satoja euroja lainanhoitokuluja joka kuukausi. Pienet, korkeakorkoiset ja -kuluiset luotot on aina järkevä yhdistää yhdeksi lainaksi, jolloin usean kuukausierän sijaan maksat vain yhtä lainanlyhennystä joka kuukausi.

Nyt, kun lainan korot ja kulut on lain nojalla rajoitettu, on korkea aika laittaa talous kuntoon kertaheitolla, ja yhdistää kertyneet velat ja luotot yhdeksi, mahdollisesti edullisemmaksi lainaksi. Korot ja kulut laskevat merkittävästi, ja taloudenhallinta on helpompaa, kun usean lyhennyksen sijaan lyhennät vain yhtä lainaa.

Myös yhdistelylaina kannattaa aina kilpailuttaa. Ilmaisen lainavertailun voit aloittaa tämän sivun oikeasta reunasta löytyvällä vertailulomakkeella.

Lainojen vertailu ja yhdistäminen on tärkeää, jos haluat välttyä turhilta kuluilta

Kilpailuttamalla ja yhdistämällä lainasi voit säästää jopa tuhansia euroja luottojesi kuluissa ja saat alennettua korkoprosenttia huomattavasti. Omalaina.fi on suomalainen lainavertailupalvelu, jonka kautta vertailet lainoja täysin ilmaiseksi. Korkokaton tiukentuessa pankkien keskinäinen kilpailu vain kovenee, jonka vuoksi laina kannatta aina kilpailuttaa useamman toimijan kesken.

Etsimme sinulle parhaat hakuehtojasi vastaavat lainatarjoukset ja keräämme ne sinulle yhdelle sivulle, helposti vertailtavaan muotoon. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua lainan ottamiseen, vaan voit rauhassa vertailla saamiasi tarjouksia ja valita niistä sopivimman. Älä siis maksa turhia kuluja ja jätä lainoja kilpailuttamatta, vaan vertaile itsellesi laina parhaalla korolla!

Aloita ilmainen lainan kilpailutus tästä!

Usein kysytyt kysymykset

Kannattaako lainat kilpailuttaa korkokaton aikana?

Tämä riippuu täysin siitä millaisella korolla nykyiset luotot ovat. Mikäli luottojen korko on korkeampi kuin korkokatto, on ehdottoman suotavaa kilpailuttaa lainat. Voit säästää kuukaudessa huomattavia summia.

Vaihtuuko lainan korko, jos korkokatto poistuu?

Tämä riippuu kokonaan siitä millainen mahdollisuus lainanmyöntäjälle on tähän sopimuksessa jätetty. Suurin osa kulutusluotoista sisältää kiinteän koron, joka ei muutu laina-aikana kuin pelkästään viitekorkojen osalta.