Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kotitoimisto on yhä suositumpi tapa työskennellä

Pysyvä etätyö omassa kotitoimistossa on noussut viime vuosina yhdeksi merkittävimmistä työelämän trendeistä, ja sen suosio on vain kasvanut entisestään. Yhä useammat yritykset ja työntekijät ovat havahtuneet etätyön moninaisiin mahdollisuuksiin ja sen tarjoamiin etuihin. Tämä kehitys on erityisen merkittävä ottaen huomioon viimeaikaiset muutokset maailmanlaajuisesti, jotka ovat korostaneet entisestään joustavien työskentelymallien tärkeyttä.

Etätyö on muodostunut monille tärkeäksi tavaksi työskennellä, sillä etätyö mahdollistaa paremman ajanhallinnan esimerkiksi perheellisille ja säästää paljon aikaa työpaikan ja kodin välisessä matkustamisessa.

Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle etätyön maailmaan ja käsittelemme hieman laajemmin aiheeseen liittyviä asioita. Pureudumme etätyön hyötyihin ja haasteisiin sekä ulkomailla työskentelyyn. Jaamme lisäksi käytännön vinkkejä ja parhaita käytäntöjä etätyön tehokkaaseen hallintaan sekä viihtyisän kotitoimiston luomiseen.

Mies kirjoittaa tietokoneella kissan kanssa

 

Etätyö kotona – luo näin inspiroiva etätyöpiste kotiin

Kun työskentelet kotona, on sinun hyvä varmistaa, että sinulla on toimiva ja inspiroiva työympäristö. Etätyöpisteesi vaikuttaa suoraan tuottavuuteesi, keskittymiseesi ja sekä psyykkiseen että fyysiseen hyvinvointiisi.

Sinun kannattaa varmistaa muun muassa se, että seuraavat seikat ovat huomioitu

Valo ja ilmavuus

Sijoita etätyöpiste kotiin lähelle ikkunaa tai muuten hyvin valaistuun tilaan. Luonnonvalo parantaa keskittymistä ja mielialaa. Varmista myös, että huoneessa on riittävästi raitista ilmaa ja hyvä ja tehokas ilmanvaihto.

Järjestys ja selkeys

Pidä työpisteesi selkeänä ja järjestyksessä. Käytä säilytysratkaisuja, kuten hyllyjä, kansioita ja laatikoita, jotta tärkeät asiakirjat ja tarvikkeet ovat helposti saatavillasi aina kun niitä tarvitset. Mikäli työskentelet jaetussa tilassa, esimerkiksi olohuoneessa, tilanjakajat ovat kätevä keino yksityisyyden ylläpitämiseen ja erillisen työtilan luomiseen.

Inspiraatio ympärilläsi

Lisää työpisteeseesi inspiraatiota herättäviä elementtejä, kuten motivoivia lausahduksia, inspiroivia kuvia tai henkilökohtaisia muistoesineitä. Huonekasveja kannattaa myös lisätä työtilaasi luomaan viihtyisää ilmapiiriä. Nämä visuaaliset elementit auttavat ylläpitämään motivaatiota ja luovuutta sekä auttavat jaksamaan jokapäiväisessä työssä.

Äänieristys ja keskittyminen

Luo työpiste sellaiseen tilaan, jossa sinulla on mahdollisimman vähän häiriötekijöitä. Käytä esimerkiksi äänieristyspaneelia tai kuulokkeita, jotta voit keskittyä paremmin työtehtäviisi.

Vaihtelua ja liikettä

Pyri luomaan työympäristö, joka mahdollistaa myös seisoskelun ja liikkumisen. Kokeile välillä seisomatyöskentelyä, jaloittele tauoillasi tai venyttele pitkien istumisjaksojen aikana.

Tutustu aiheeseen: Remonttilainat

Kotitoimiston sisustus – sisusta tarkoitukseen sopivaksi

Kotitoimiston sisustus on asia, johon on syytä panostaa, sillä tulet todennäköisesti viettämään etätyöpisteelläsi paljon aikaa. Ota selvää mitkä kotitoimisto tarvikkeet ovat välttämättömiä työskentelyäsi varten ja maksimoi olemassa olevan tilan käyttö.

Huomioi työergonomia

Tärkeimmät huonekalut ovat pöytä sekä hyvälaatuinen ja säädettävä ergonominen työtuoli. Myös ergonominen näppäimistö ja hiiri sekä läppärille tarkoitettu kannettavan tietokoneen teline parantavat työskentelymukavuutta. Huomioi, että sinun täytyy myös tehdä jonkin suuruisia investointeja tarvikkeita ja kalustusta varten, mutta voit hakea monista tarvikkeista verovähennyksen.

Huolehdi, että työympäristösi on viihtyisä ja mukava. Valitse sinulle mieluisia värejä, lisää maalauksia seinille ja harkitse miellyttävää ja hiljaista taustamusiikkia, joka auttaa sinua rentoutumaan ja keskittymään työskentelyn lomassa.

Voit myös vertailla sivujemme kautta eri lainantarjoajia, mikäli lainan hakeminen tulee ajankohtaiseksi kotitoimistoa sisustaessa.

Etätyö verovähennys – tiesitkö nämä mahdollisuudet?

Etätyö on supersuosittu työskentelymuoto, joka tarjoaa joustavuutta ja vapautta työntekijöille sekä myös työnantajille. Yksi etätyön eduista on mahdollisuus hyödyntää verovähennyksiä. Kotitoimiston verotus ja verovähennykset voivat tuoda mukanaan huomattavia säästöjä verotuksessa.

Monet etätyötä tekevät eivät kuitenkaan ole täysin perillä tarjolla olevista verovähennys mahdollisuuksista. Koska etätyö kotona on niin suosittua, onkin tärkeää tutustua siihen, mitä verovähennykset ovat, ja mistä ja miten niitä voi saada.

Verovähennys mahdollisuudet

Etätyön verovähennystä voi saada muun muassa työhuoneesta, tietoliikenneyhteydestä ja työvälineistä. Työhuoneen tulee kuitenkin olla tarkoitettu yksinomaan työn tekemiseen, eikä sitä saa käyttää muuhun tarkoitukseen. Vähennyksiä voi saada myös vuokrasta, lämmityksestä ja valaistuksesta aiheutuneista kuluista.

Verottaja määrittelee tarkat säännöt työhuoneen koon suhteen, joten näihin säännöksiin kannattaa tutustua tarkasti.

Kotitoimiston kalusteet ovat työvälineitä, joista etätyöntekijät voivat saada vähennyksiä. Tämän lisäksi verovähennyksiä voi saada tietokoneen, puhelimen ja työpöydän hankintakustannuksia. Itsehankituista työvälineistä on tärkeää säilyttää kuitit ja dokumentoida hankinnat huolellisesti, jotta verovähennysten kanssa ei tule minkäänlaisia epäselvyyksiä.

Muista myös tietoliikenneyhteydet kotona

Verovähennystä kannattaa vaatia myös tietoliikenneyhteydestä, kuten laajakaistasta, jos olet sellaisen työskentelyä varten päätynyt hankkimaan.

Toinen vähemmän tunnettu verovähennys liittyy työmatkoihin. Olipa asia sitten niin, että matkustat toimistolle kerran viikossa tai matkustat vain satunnaisesti koulutuksiin ja tapaamisiin, nämä ovat verovähennyskelpoisia kuluja. Huomioi kuitenkin, että verovähennystä voi hakea ainoastaan niiltä päiviltä, jolloin matkustat esimerkiksi kotoa toimistolle.

Verovähennyksiä voi hakea kätevästi OmaVero-palvelun kautta. On tärkeää muistaa, että verovähennysten hyödyntämisessä on noudatettava verottajan asettamia sääntöjä ja ohjeita, joihin voit myös tutustua OmaVero-palvelussa.

Lue aiheesta lisää: Veronpalautus – Kaikki huomioitavat asiat

Etätyö ulkomailla – vapaus ja haasteet työn ja matkailun yhdistämisessä

Matkailun ja työn yhdistäminen on monen ihmisen unelma. Etätyö ulkomailla tarjoaa houkuttelevan ja hyvin ainutlaatuisen tilaisuuden matkustella ja työskennellä. Olipa kotitoimisto Helsingissä, Roomassa tai Sao Paulossa, sillä ei ole merkitystä, koska etätyö mahdollistaa päivittäisten työtehtävien tekemisen lähes tulkoon mistä päin maailmaa tahansa.

Etätyöpiste ulkomailla avaa oven uusiin kokemuksiin, uusiin kulttuureihin tutustumiseen sekä ammatilliseen kasvuun sekä mahdollisuuteen oppia uusia kieliä.

Yksi suurimmista etätyön eduista ulkomailla on vapaus ja joustavuus. Voit työskennellä missä tahansa, kunhan sinulla on luotettava ja nopea internet-yhteys. Tämä tarkoittaa sitä, että voit samalla tutustua erilaisiin ympäristöihin ja nauttia matkailun tarjoamista elämyksistä samalla kun suoritat ammatillisia velvoitteitasi. Etätyö ulkomailla voi olla loistava tapa laajentaa maailmankuvaasi ja inspiroitua uusista ideoista ja tavoista toimia.

Huomioi myös mahdolliset haasteet

On kuitenkin lisäksi huomioitava, että etätyön tekeminen ulkomailla tuo mukanaan myös haasteita. Aikaero eri maiden välillä voi vaikeuttaa kommunikointia työtiimin tai esim. asiakkaiden kanssa, erityisesti jos yhteistyötä tarvitaan reaaliajassa.

Lisäksi lainsäädännölliset ja verotukselliset seikat voivat olla monimutkaisia, kun työskentelet toisessa maassa. Tämä on totta etenkin, jos työskentelet Euroopan Unionin ulkopuolella.

Onkin hyvä idea tutkia paikallisia sääntöjä ja määräyksiä sekä selvittää, miten etätyö ulkomailla voi vaikuttaa verotukseen ja millaisia oleskelulupia tai työlupia sinulta vaaditaan.

Etätyötarjoaa monia etuja mutta ei sovi välttämättä kaikille

Tämän artikkelin perusteella voimme päätellä, että etätyöllä on monia etuja. Etätyö tarjoaa joustavuutta ja paremman tasapainon työn ja muun elämän välillä. Etätyöntekijänä voit työskennellä kotoasi tai valita muun sopivan ympäristön, mikä myös lisää tehokkuutta ja tuottavuutta.

Lisäksi etätyö säästää aikaa ja rahaa, vähentää liikenteen aiheuttamia päästöjä ja ollen edistää ekologisuutta.

Lue artikkeli: Kevytyrittäjyys

Pitkäaikainen etätyö tuo myös haasteita

Kuitenkin etätyöhön liittyy myös haasteita. Yksinäisyyden tunne, työn ja vapaa-ajan erottaminen sekä etätiimityöskentelyn haasteet voivat olla ongelmallisia etätyössä. Niinpä on tärkeää löytää tapoja ylläpitää sosiaalista vuorovaikutusta ja tehokasta viestintää tiimin kesken. Lisäksi sinun on pidettävä huolta omasta hyvinvoinnistasi, luotava selkeät työaikataulut ja asetettava rajat työn ja vapaa-ajan välille.

Kokonaisuutena etätyön edut ylittävät sen haitat, kunhan vastaat haasteisiin tehokkaasti.

Etätyön avulla sekä sinä että työnantajasi säästätte resursseja. Tehokas viestintä, aikataulujen hallinta ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitäminen auttavat kaikki vähentämään etätyön haittoja. Etätyö on tullut jäädäkseen ja sen tarjoamista mahdollisuuksista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on etätyö?

Etätyöllä tarkoitetaan palkkatyötä, jota tehdään varsinaisen työpaikan ulkopuolella – esimerkiksi kotona, mökillä tai matkustaessa. Etätyöstä on aina on sovittu työnantajan kanssa ja siihen liittyy yleensä tietotekniikan käyttö. Etätyö vastaa luonteeltaan varsinaisella työpaikalla tehtävää työtä.

Mitä etätyö voi vähentää verotuksessa?

Työhuonevähennykseen sisältyvät esimerkiksi kalusteet, mutta työvälineet, kuten tietokoneen näyttö voidaan huomioida verotuksessa erikseen. Myös nettiyhteyden kuluja voi vähentää, jos yhteyttä on käytetty työntekoon.