Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Vuoden 2024 veronpalautukset

Veronpalautusten maksuaika on parhaillaan käynnissä ja se on kiireistä aikaa Verohallinnolle. Veronpalautukset kirvoittaa helposti myös palautustensaajan mieltä, sillä usein pienelle lisärahalle on tarvetta. Joskus tarve saattaa yllättää jo ennen varsinaista palautusten maksupäivää ja silloin Omalainan kaltainen palvelu voi osoittautua korvaamattomaksi avuksi.

 

 

Veronpalautukset maksetaan porrastetusti

Syksy on kiireistä aikaa veronpalautusten kanssa. Aiemmin veronpalautukset maksettiin alkuvuodesta, mutta vuoden 2019 muutoksen jälkeen ajankohta on siirtynyt syksyyn ja maksupäivät on porrastettu siten, että palautuksia maksetaan jopa kuutena eri päivänä, kuudelle kuulle jaettuna. Tämä on saattanut aiheuttaa hämmennystä ja siksi käsittelemme veronpalautuskäytänteitä tässä blogissa hieman tarkemmin.

Se mikä veronmaksajia yleensä eniten kiinnostaa, on veronpalautus maksupäivä, mutta on tärkeä tietää veronpalautus määrä, miten se muodostuu ja toisaalta, milloin veronpalautus näkyy OmaVerossa, jotta voi tehdä esimerkiksi suunnitelmia palautusten suhteen tai jos palautusten sijaan oletkin velvollinen jäännösverojen maksamiseen.

Veronpalautus ennakkoon

Ja tiesithän, että veronpalautus ennakkoon on myös mahdollinen? Tässä Omalaina voi olla suureksi avuksi, sillä sopiva kulutusluotto voi toimia ennakko veronpalautuksena. On kuitenkin tärkeää, että käytät varsinaiset palautukset lainan takaisinmaksuun suunnitellusti.

Alle olemme koonneet yleisimmät veronpalautuksia koskevat kysymykset ja ennen kaikkea veronpalautuksia koskevat täsmätiedot kuten veronpalautus 2024 maksupäivät, mistä näkee veronpalautukset ja mikä on veronpalautus yleisellä tasolla. Lähdetäänpä purkamaan yleisimpiä veronpalautuksia koskevia käytäntöjä.

Mikä on veronpalautus ja mitä siinä tulisi huomioida

Mikä on veronpalautus, on melko yksiselitteinen asia. Palkansaaja maksaa veroja ennakkoon edellisvuoden laskelmien mukaan tehdyllä verokorttiin merkatulla veroprosentilla. Jos henkilö maksaa veroja tuloihin nähden liikaa, eli liian isolla prosentilla, ylimenevä osa maksetaan tälle takaisin veronpalautuksena.

Veronpalautukset koskevat aina edellisen vuoden verotuksessa maksettuja ennakkopidätysveroja. Toisin sanoen veronpalautus 2024 on vuoden 2023 ennakkoon maksettujen verojen palautusta. Ennen lopullista palautusten maksua veronpalautukseen lisätään vielä Verohallinnon hyvitys, jonka määrä on vuosikohtainen.

Jos tuloihin on tullut merkittäviä muutoksia edelliseen verovuoteen nähden, maksajan täytyy itse huolehtia prosentti sopivalle tasolle. Veroprosentti määräytyy tulorajan mukaan ja tulorajan ylittyessä lopuilta verovuoden kuukausilta peritään automaattisesti huomattavasti korkeampi lisäprosentti.

Jäännösverot eli mätkyt

Mikäli tapahtuu tulorajan ylitys veronpalautus voi kääntyä jäännösveroksi, jonka verotettava maksaa seuraavana vuonna verotuksen päätyttyä niin sanottuina mätkyinä. Jäännösveroja voi joutua maksamaan myös tilanteessa, jossa tuloja syntyy useammasta lähteestä tai useammalta työnantajalta, vaikka varsinainen lisäprosentti ei olisi astunut voimaan. Tästä syystä verotettavan on aina hyvä tarkkailla etteivät vuositulot pääse kasvamaan liikaa.

Lue aiheesta lisää: Veroilmoituksen täyttäminen – Toimi näin

Rahaa joustavammin – veronpalautus ennakkoon

Aivan suoraan veronpalautus ennakkoon ei onnistu, sillä Verohallinnon ilmoittamaa maksupäivämäärää ei voi aikaistaa palautuksensaajan toiveesta. Jos kuitenkin olet tarpeessa saada palautuksen käyttöösi ennen varsinaista veronpalautus maksupäivää, voit tehdä sen helposti Omalainan kautta.

Ottaessasi veronpalautukset käyttöön ennakkoon, palautuksille tulee hieman korkokuluja. Omalaina kuitenkin kilpailuttaa lainat puolestasi, joten sinun tehtäväksesi jää ainoastaan tarkastella, millaisin ehdoin ja kuluin lainan olet valmis hyväksymään. Luottoa myönnetään 500–60 000 hakijan tarpeen ja maksukyvyn mukaan, mutta lainojen kilpailuttaminen palvelun kautta on hakijalle täysin ilmaista.

Hakemus ei sido ottamaan lainaa lainkaan, mikäli tarjoukset eivät tunnu sopivilta. Omalaina tuo palautuksiin kuitenkin mukavasti joustoa, mikäli veronpalautus ennakkoon kiinnostaa.

Sopiva laina löytyy Omalainasta

Ennakkoon otetun palautuksen takaisinmaksu on myös helppo järjestää joustavasti, mutta lisäkustannuksien minimoimiseksi takaisinmaksu on järkevä suorittaa heti veronpalautukset saatuasi. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että tiedät tarkalleen, milloin palautuksesi saat ja mikä on odotettavissa oleva summa.

  • Huom! Älä ota veronpalautusta ennakkoon jos epäilet, ettet voi maksaa lainaa heti takaisin kun saat varsinaisen veronpalautuksen.

Huomioi myös, että koko lainan poismaksuun yhellä kertaa voi sisältyä lisäkuluja. Tutustu aina tarkasti lainaehtoihin, ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Kilpailuta lainat tästä

Milloin veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautus 2024 maksetaan nykyisten käytäntöjen mukaisesti heinäkuusta lähtien syksyn aikana siten, että viimeiset asiakkaille palautukset maksetaan joulukuussa. Maksukuukausi perustuu kunkin asiakkaan henkilökohtaisen verotuksen päätymisajankohtaan.

Heinäkuussa maksettavat, ensimmäisen erän palautukset edellyttävät yleensä sen, että valmiiksi tehtyyn verotuspäätökseen ei tarvitse tehdä mitään muutoksia tai lisäselvityksiä. Veronpalautus syyskuu on veronpalautusten niin sanottu ”high peak”, jolloin suurin osa veronmaksajista saa palautuksensa tilille. Toinen yleinen maksukuukausi, milloin veronpalautukset maksetaan, on elokuu.

Samoin kuin muina veronmaksukuukausina, myös syyskuussa veronpalautukset maksetaan kuun alussa. Vuonna 2024 veronpalautus syyskuussa päivämäärä on esimerkiksi 4.9. ja se maksetaan suoraan tilille, jos asiakas on ilmoittanut pankkitilin tiedot Verohallinnolle. Tätä seuraavaa maksua koskien tilitiedot kerkeää vielä ilmoittaa Verohallinnolle OmaVeron kautta.

Veronpalautus 2024 maksupäivä

Veronpalautus 2024 maksupäivä jakautuu heinä-joulukuulle riippuen asiakkaan verotuskaudesta. Se milloin veronpalautus maksetaan lasketaan henkilökohtaisen verokautesi päättymisestä. Palautukset tulevat noin kahden kuukauden sisällä siten, että ne maksetaan verotuksen päättymisen jälkeisestä kuukaudesta seuraavana kuuna, eli jos verotuksesi päättyy heinäkuussa, saat palautuksen syyskuussa.

Veronpalautus päivä on kunkin palautuskuukauden 3. päivä tai sitä seuraavana pankkipäivä, mikäli päivä osuu pyhäpäivälle tai viikonloppuun. Henkilökohtainen verokausi määrittää myös, milloin veronpalautus näkyy OmaVerossa. Kaikkien verotuspäätösten tulisi kuitenkin olla nähtävillä lokakuun loppuun mennessä.

Veronpalautukset 2024 maksetaan seuraavasti:
3.7.2024
3.8.2024
4.9.2024
3.10.2024
3.11.2024
4.12.2024

Yleisimmät veronpalautus maksukuukaudet ovat kuitenkin elo- ja syyskuu. Veronpalautuksia ei makseta yhdellä kertaa vaan maksuja suoritetaan kunkin päivän kohdalla pitkin päivää, joten asiakkaan ei tarvitse säikähtää, jos rahoja ei heti aamupäivän aikana kuulu. Jos olet ilmoittanut tilinumerosi, rahojen pitäisi kuitenkin näkyä tilillä viimeistään illalla.

Mistä näkee veronpalautukset – ainut oikea OmaVero

OmaVero on se virallinen paikka, mistä näkee veronpalautukset. OmaVeroon kannattaa kirjautua vero.fi etusivulta varmistaakseen virallisen polun verotietoihinsa.

Veronpalautusten aikaan kaikenlaisia huijareita on liikkeellä ja huijareiden yrityksenä on saada kansalaisten henkilökohtaisia pankkitietoja esimerkiksi erilaisten linkkien kautta. Älä siis yritä kirjata itseäsi sisään mistään muualta kuin virallisen verohallinnon sivuilta selaimesta, suojatulla nettiyhteydellä.

Mistä näen veronpalautukset? Tässä virallinen polku:

  1. Kirjoita vero.fi selaimen osoitekenttään ja hae.
  2. Siirry Verohallinnon sivuille ja klikkaa OmaVeroon etusivun oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse tunnistautumistapa ja kirjaudu.
  4. Valitse ”Omat veroasiat”.
  5. Katso palautuksen määrä ja maksupäivä. Veronpalautus 2024 päätös näkyy kohdassa ”Verotuspäätös 2022”. (Aiempien vuosien tiedot näet seuraavasta kohdasta.)

Verotuspäätöksessä näkyvä määrä ei välttämättä ole täysin sama kuin mitä asiakkaan tilille maksetaan, sillä Verohallinto voi tarvittaessa vähentää summasta veroja tai ulosottoa, joita asiakkaalla on maksamatta. Veronpalautuksia ei myöskään makseta, mikäli palautettava summa on alle kymmenen euroa. Muista myös tarkistaa, että Verohallinnolla on ajankohtainen tilinumerosi, jos toivot, että palautus tehdään suoraan tilillesi.

Lue lisää aiheesta: Varainsiirtovero

Veronpalautus 2024 maksut

Veronpalautus 2024 koskettaa miljoonia tulonsaajia. Esimerkiksi ensimmäisessä heinäkuussa maksetussa palautuserässä palautuksia sai lähemmäs kaksi miljoonaa verotettavaa miltei kahden miljoonan euron edestä, joten keskimäärin palautuksia tuli 1000 euroa per palautuksen saaja.

Vaikka palautusten määrä ei ole noin yksinkertaisesti laskettavissa, yksilötasolla on hyvä muistaa, että lopullinen Veronpalautus 2024 tapahtuu vuosittaisen hyvityskoron mukaan. Koron ollessa vuonna 2024 0,5 % tämä tarkoittaa, että varsinaiseen verotuspäätöksessä näkyvään summaan lisätään puolen prosentin suuruinen hyvitys kokonaissummasta ennen maksusuoritusta.

Joskus voit joutua hieman odottamaan

Jos heinä- tai elokuun veronpalautus 2024 ei ole siirtynyt tilillesi, syynä voi olla tekemäsi, tai puolison tekemät, muutokset omaan verotuspäätökseen. Voi myös olla, että verottaja on saanut tietoa verotettavista tuloistasi jotain muuta kautta ja näin ollen palautusten maksupäivä on viivästynyt. Mikäli maksupäivässä on epäselvyyttä, voit tarkastella tietoja OmaVerosta tai olemalla suoraan yhteydessä Verohallintoon.

Usein kysytyt kysymykset

Jos nostan veronpalautukset ennakkoon Omalainan avulla, voinko saada lisälainaa?

Kyllä, Omalainasta voit saada lainaa pienemmistä sadan euron lainoista aina 60 000 euroon saakka. Tilanteesi arvioidaan maksukyvyn perusteella. Jos tarvitset lainaa enemmän kuin mitä varsinainen veronpalautuksesi tullee olemaan, voit tehdä lainahakemuksen käyttämällä avuksi lainalaskuria ja suhteuttamalla lainasta koituvia kuluja omiin tuloihisi.

Onko Omalaina kytköksissä Verohallintoon?

Ei, Omalaina on täysin yksityinen lainanvälittäjä, mutta se vastaa monenlaisiin tarpeisiin. Kohdatessasi yllättäviä menoja veronpalautusten maksupäivä saattaa olla vielä liian kaukana kattamaan ne ja tähän tarpeeseen (muun muassa) Omalaina pyrkii tuomaan oman panoksensa. Omalaina ei veloita lainojen vertailuttamisesta asiakkaalta mitään, joten se on täysin turvallinen väylä selvittää olisiko kyseinen vaihtoehto sopiva apu omaan tilanteeseen. Älä hae veronpalautusta ennakkoon jos epäilet, ettet voi maksaa lainaa heti takaisin kun saat varsinaisen veronpalautuksen!