Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Kannattaako pariskunnan avata yhteinen pankkitili? Hyödyt ja haitat yhteisessä taloustilissä

Yhteinen pankkitili tulee puheeksi yleensä silloin kun mennään naimisiin, tai viimeistään silloin jos pariskunnalle syntyy lapsia. Tiedätkö mitä hyötyjä ja haittoja yhteisestä pankkitilistä on? Lue tästä vinkit yhteisen talouden pyörittämiseen!

Monet pariskunnat hankkivat yhteisen taloustilin viimeistään silloin, kun he päättävät perustaa perheen. Yhteiseltä pankkitililtä on helppo maksaa koko perhettä koskevat kustannukset, kuten ruokaostokset, lainanlyhennykset, sekä lasten harrastuksiin menevät maksut. Yhteinen tili kantaakin usein perheen kesken nimeä ruokatili, taloustili, tai lainatili. Molempien henkilöiden pääsy samalle pankkitilille helpottaa raha-asioiden seuraamista, ja esimerkiksi yhteisiin lomamatkoihin säästämistä. Vaikka yhteinen taloustili tuo helpotusta arkeen, kannattaa sen avaamisessa silti olla tarkkana. Yhteinen pankkitili tarvitsee luottamusta, sekä molempien täyden panostuksen.

 

Yhteisen pankkitilin hyödyt – Nämä ovat yhteisen tilin plussat

  • Yhteinen taloudenhoito helpottuu. Kun molemmat panostavat yhteiseen pankkitiliin yhtä paljon, yhteiset kulut jakautuvat kätevästi puoliksi. Näin raha-asioiden hoito helpottuu, ja yhteistä taloutta on helpompi hoitaa.
  • Yhteiseen tiliin voi liittää useamman maksukortin. Useammasta maksukortista on hyötyä silloin, kun ostoksia tehdään erikseen. Myös esimerkiksi ulkomaanmatkalla on hyvä olla useampi kuin yksi pankkikortti mukana.
  • Toisesta tilistä voi tehdä säästötilin. Kun pariskunnalla on useampi tili käytössään, voivat he tehdä jostakin näistä säästötilin, josta rahaa ei käytetä arjen kuluihin.
  • Yhteinen tili helpottaa lainan maksua. Kun pariskunnalla on esimerkiksi yhteinen asuntolaina, on sitä helppo lyhentää yhteiseltä pankkitililtä. Lainaa on myös aina helpompi saada, kun haussa on mukana rinnakkaishakija. Muista kilpailuttaa lainat myös rinnakkaishakijan kanssa Omalainan avulla.

Yhteisen pankkitilin haitat – Nämä ovat yhteisen tilin miinukset

  • Tarvitaan paljon luottamusta. Jos toinen käyttää rahoja holtittomasti, ei yhteisellä pankkitilillä välttämättä säily rahaa tarpeellisiin asioihin kovin kauaa.
  • Toisella voi olla rajoitettu käyttöoikeus tiliin. Kun yhteistä pankkitiliä mietitään, voidaan valmiiksi olemassa olevaan tiliin antaa käyttöoikeus toiselle henkilölle, tai voidaan luoda kokonaan uusi tili. Kannattaa pitää huolta että molemmilla on yhtä laajat oikeudet, jotta raha-asiat sujuvat sulavammin.
  • Itsenäinen talous voi loppua. Jos pariskunnalla on vain yksi yhteinen pankkitili, ei heidän rahan käytössä ole paljon yksityisyyttä jäljellä. Tämän vuoksi myös oman tilin säilyttämistä kannustetaan.

Miten yhteinen pankkitili toimii? Perheen yhteisen tilin avaaminen on helppoa

Yleisin tapa hoitaa yhteistä pankkitiliä tasavertaisesti on lisätä tilille rahaa aina saman verran. Tapa on yleensä kaikkein reiluin, sillä yhteiseltä tililtä maksetaan yhteisiä kuluja. Summat saattavat toki vaihdella paljon myös palkkatasojen mukaan, jolloin toinen voi pystyä siirtämään tilille enemmän rahaa. Joskus pariskunnat päättävät ohjata molempien palkat suoraan yhteiselle tilille, eikä muita tilejä välttämättä edes käytetä. Yhteisen tilin käyttöön on monia eri tapoja, ja jokainen pariskunta voi itse muokata pankkitilien käytön heille sopivaksi.

Pariskunnan yhteinen pankkitili voi hyvin olla eri pankissa kuin pariskunnan muut omat tilit. Tili voi siis olla täysin erillinen muista tileistä, eikä sen tarvitse vaikuttaa henkilöiden muihin tileihin mitenkään. Omien tilien säilyttämistä kannattaakin harkita, sillä ne ovat perheen perustamisen jälkeenkin vielä hyvä tapa säästää rahaa vain itseään varten. Yhteiseen käyttötiliin tarvitaan paljon luottamusta, ja melko samanlaiset rahan käyttötavat. Jos toinen puoli pariskunnasta on kova säästämään ja toinen käyttää kaikki rahat jo ennen seuraavaa palkkapäivää, kannattaa miettiä olisiko molemmilla sittenkin parempi olla vain omat henkilökohtaiset pankkitilit.

Omalaina auttaa talouden kuntoon järjestämisessä lainojen kilpailuttamisella. Kilpailuta lainasi Omalainan kautta ja löydä itsellesi laina alhaisella korolla ja reiluilla lainaehdoilla! Voit kilpailuttaa lainaa 500 – 60 000 euron välillä, juuri itsellesi sopivan summan. Vertailemme lainoja usean eri pankin ja luotonantajan välillä, joista voit halutessasi valita omiin tarpeisiisi sopivan.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko yhteinen pankkitili olla este lainan saamiselle?

Yksin lainaa haettaessa yhteinen pankkitili ei yleensä ole este lainan saamiselle. Yhteislainaa haettaessa yhteinen pankkitili voi olla jopa hyvä asia, sillä se osoittaa molempien hoitavan raha-asioita säntillisesti ja fiksusti. Yleensä pariskunnilla on parempi mahdollisuus saada lainaa, sillä lainalle on kaksi takaisin maksajaa.

Millainen laina on pariskunnille tyypillinen?

Monet kulutusluotot, jota pariskunnat hakevat ovat yhteiseen käyttöön meneviä hankintoja varten. Tällaisia ovat muun muassa remonttilaina, autolaina sekä monet muut isommat hankinnat. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta saa sopivan hintaisen lainan omaan tarpeeseen.