Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Moottorivene – rahoitus, hankinta ja hoito

Moottorivene on hankinta, joka helposti innoittaa mieltä. Ostoksissa kannattaa kuitenkin käyttää harkintaa, jotta turhat kulut karsiutuvat ja moottorivene palvelee käyttäjäänsä oikein suhteutettuna. Moottoriveneen ensiostajan on myös hyvä olla tietoinen lainalaisuuksista, joita moottoriveneen pito sisältää, jotta turhilta yllätyksiltä vältytään.

Moottoriveneen hankintaa on hyvä puntaroida huolella ennen ostotoimiin ryhtymistä. Oma tarve ja valitta moottorivene rahoitus ovat avainasemassa kokonaiskustannuksia laskettaessa.

 

 

Uusi vai käytetty moottorivene?

Kokonaiskustannusten kannalta ei ole täysin yhdentekevää, onko kyseessä uusi vai käytetty moottorivene, tai toisaalta pieni tai suurehko moottorivene, sillä vuosikustannukset määräytyvät osittain veneen koon ja arvon mukaan. Tämänkin takia on syytä tarkastaa, millaisesta tarpeesta ja käyttötarkoituksesta todella on kyse, kun venettä lähdetään hankkimaan.

Oikea vene käyttötarkoitukseesi

Karkeasti voi sanoa, että halpa moottorivene on sellainen, joka palvelee käyttäjäänsä tarpeenmukaisesti. Toisin sanoen, että vene sisältää kaiken olennaisen (ehkä pienellä ekstralla) ja että sen käyttöaktiivisuus on veneeseen nähden oikein suhteutettu. Toinen kustannuksissa huomioon otettava asia on moottoriveneen rahoitus ja kuinka sen toteuttaa järkevästi ylimääräisiä euroja kuluttamatta.

Lue lisää aiheesta: Venelaina

Moottorivene hinta –Mistä kustannukset koostuvat?

Moottorivene hinta ei ole aivan yksiselitteinen asia. On eri asia ostaako pienen veneen kesämökille hyötykäyttöön, vai onko tarkoituksena hankkia suurehko moottorivene kaupunkiympäristöön, ajatuksena mahdollisesti matkailla isommalla joukolla pitkin järviä tai meriä, aina vierassatamiin saakka.

Suomen kesä on suhteellisen lyhyt ja riippuen veneestä, sen pitäminen vaatii rahallisen satsauksen lisäksi yleensä myös aikaa erilaisten kunnostustöiden ja ylläpidon merkeissä. Mitä vähemmän veneistä on kokemusta, sitä suuremmalla todennäköisyydellä joudut turvautumaan ulkopuolisen ammattilaisen apuun. Kokonaisuus on syytä ottaa tarkasteluun hyvissä ajoin.

Moottorivene hinta – vuosikustannukset

  • Kunnostus- ja huoltotyöt
  • Talvisäilytys & siirrot
  • Laituripaikka
  • Vakuutus (valinnainen)
  • Kuntotarkastus (valinnainen)
  • Lisävarusteet/-hankinnat
  • Vierassatamamaksut
  • Polttoainekustannukset
  • Seuramaksut

Lista voi tuntua pitkältä, mutta on hyvä muistaa, että veneilyn ei välttämättä tarvitse olla kallista. Sinä itse päätät, millaista veneilyä haluat toteuttaa. Nyrkkisääntönä voi pitää, että mitä arvokkaampi ja suurempi moottorivene, sitä korkeammat vuosikulut.

Moottorivene vs. auton hankinta

Moottoriveneen hankinta on autoon verrattuna hieman suotuisampi vaihtoehto, sillä sen ajamiseen ei tarvitse suorittaa ajokorttia tai muita kalliita kursseja. Vesistöissä pitää kuitenkin osata liikkua, joten on jokaisen vesilläkävijän vastuulla huolehtia perussääntöjen ja -merkkien hallitsemisesta.

Veneen osto on myös sinänsä armollinen vaihtoehto, että sen arvo pitää yleensä pintansa paremmin kuin auton. Toisin sanoen käytetty moottorivene voi olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto ja toisaalta uusi moottorivene pitää mukavasti arvonsa, jos edelleenmyynti tulee myöhemmin kyseeseen.

Lue lisää aiheesta: Auton ylläpitäminen – Kuinka paljon se maksaa?

Ensiostajan kannattaa aloittaa maltilla

Ensiostajalle yleensä pieni moottorivene on turvallinen vaihtoehto. Tämä ei tarkoita, että pitäisi ostaa kaikista pienin paatti, mitä markkinoilta löytyy, vaan 5–6 metrinen vene on vielä varsin sopiva ensikäyttöön. On kuitenkin hyvä arvioida veneen kokoa, paitsi käyttötarkoituksen ja oman aktiivisuuden, myös budjetin valossa.

Oikeat rahoitusratkaisut vaikuttavat merkittävästi loppukustannuksiin

Kun sopiva vene on suurin piirtein kartoitettuna, seuraava olennainen vaihe on veneen rahoitus. Jos lisärahoitukselle on tarvetta, autolaina eli vakuudeton kulutusluotto on siihen oiva ratkaisu. Luotolla rahoitat käytetyn moottoriveneen siinä missä uudenkin.

Jotta et maksaisi veneestäsi ylimääräistä, on ensisijaisen tärkeää kilpailuttaa lainat ja varmistaa, että saat rahoituksen parhaaseen mahdolliseen hintaan. Mitä lainahakijan kannattaa ottaa huomioon, on lainan takaisinmaksuaika, sillä se on seikka, jolla voi itse kustannuksiin vaikuttaa. Mitä tehokkaammin suoritat lainan takaisinmaksun, sitä edullisemmat kokonaiskustannukset.’

Omalaina kilpailuttaa nämäkin lainat

Omalainan kautta pääset kilpailuttamaan lukuisia lainantarjoajia. Lisäksi Omalaina auttaa vertailussa, käy kaikki lainatarjoukset läpi ja valitsee sinulle parhaat päältä, jolloin oma aikasi ei turhaan tuhlaannu lainojen parissa.
Lainatarjousten saatuasi on aikaa jatkaa loppuun itsenäisesti. Kun sopiva tarjous löytyy, lähesty suoraan lainanmyöntäjää ja solmi sähköinen lainasopimus. Sopiva laina ja unelmien vene on lähempänä kuin arvaatkaan.

Usein kysytyt kysymykset

Miten paljon venelainaa on mahdollista saada?

Venelainaa tarjotaan tarpeen mukaan 1000 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Laina-aika vaihtelee lainan määrän mukaan 1–15 vuoden välillä.

Paljonko moottorivene maksaa?

Veneen hankintakustannukset vaihtelevat veneen arvon ja lainan suuruuden mukaan. Uusien moottoriveneiden hinnat lähtevät karkeasti 15 000 € ylöspäin, käytetyn voi löytää hyvin 10 000 € hintaan, tai jopa alle.
Jos 10 000 € hintainen vene kustannetaan kokonaan lainalla, veneen kokonaiskustannukset ovat arviolta 11 623 €, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta. Tällöin todellinen vuosikorko on 6,26 %.