Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Pitäisikö sinun avata ulkomainen pankkitili? – Sinulla on oikeus pankkitiliin missä tahansa EU-maassa

Pankkitilin avaaminen toiseen EU-maahan on oikeutesi Suomen kansalaisena. Jos esimerkiksi matkustat usein samaan EU-maahan, kannattaa harkita paikallisen pankkitilin avaamista. Pankkitilistä on usein hyötyä esimerkiksi rahan nostossa, asunnon etsimisessä, sekä muiden virallisten asioiden hoidossa.

Pankkitilin avaaminen EU:ssa on helppoa – Alueen ulkopuolella hieman hankalampaa

Suomalaisilla on oikeus avata käyttötili mihin tahansa EU-maahan. Jos asut laillisesti jossakin EU:n jäsenmaassa, pankkitilin avaaminen toiseen EU-maahan on hyvin helppoa, mutta joitakin eroja maiden välillä kuitenkin on. Pankit eivät voi kieltäytyä tilin perustamisesta sen perusteella, että asut toisessa maassa, mutta ne voivat kuitenkin harkita esimerkiksi työsi perusteella onko sinulla tarvetta pankkitilille, ja pystytkö todistamaan taloudellisen tilanteesi tarpeeksi hyväksi. Pankkitili on helppo avata esimerkiksi Ruotsiin, Espanjaan, Saksaan, ja Viroon. Näissä maissa pankkitilin avaamiseen ei tarvita muuta kuin laillinen henkilötodistus, sekä mahdollinen taloudentilan todistaminen.

Joissakin maissa, pääasiassa EU:n ulkopuolella, pankkitilin avaaminen voi olla hankalampaa ja viedä enemmän aikaa. Myös joissakin EU:n maissa, kuten Ranskassa ja nyt Euroopan Unionista poistuvassa Isossa-Britanniassa avaamiseen voi liittyä normaalia enemmän taustatyötä. Isossa-Britanniassa pankit voivat pyytää hakijalta työnantajan sekä paikallisen asuinpaikan tietoja, sekä henkilökohtaisia kirjeitä jotka on osoitettu hakijalle. Tällaisia ovat esimerkiksi pankin kirjeet, tai kaasu- ja vesilaskut. Myös maahantulopäivä voidaan pyytää todistamaan lentolipulla. Tähän prosessiin verrattuna pankkitilin avaaminen EU:n sisällä on helppoa kuin heinän teko.

Miten avata pankkitili ulkomaille ja miksi se kannattaa

Pankkitilin avaaminen toiseen maahan on usein hyvin helppoa, ja täysin turvallista. Usein tilin avaamiseen ei vaadita muuta kuin viranomaisen myöntämä passi, tai muu kuvallinen henkilökortti. Pelkkä ajokortti ei kuitenkaan riitä. Usein pankkitilin avaamiseen tarvitaan myös jonkinlainen todistus taloudellisesta tilanteesta, esimerkiksi palkkakuitin, verotuspäätöksen tai eläkepäätöksen muodossa. Jos pankkitiliä ollaan perustamassa yritykselle, myös yrityksen tuloslaskelma käy. Joidenkin maiden kohdalla pankkitilin voi avata Suomesta käsin, mutta lopullinen sopimus on yleensä käytävä kirjoittamassa itse kohdemaan pankin konttorissa.

Ulkomaisesta pankkitilistä on paljon hyötyä, varsinkin jos matkustat kyseiseen maahan usein. Voit esimerkiksi laittaa jonkin maksun, esimerkiksi eläkkeen, menemään suoraan ulkomaiselle tilille, jolloin et joudu itse tekemään tilisiirtoja yhtä usein. Tähän vaaditaan eläkeyhtiölle vain ulkomaalaisen tilisi tilinumero ja SWIFT- koodi. Ulkomaisen pankkitilin hyötyihin kuuluvat myös esimerkiksi helppous virallisten asioiden hoitamisessa. Ulkomaiseen virastoon meneminen tai asuntomarkkinoilta kodin löytäminen on esimerkiksi paljon helpompaa kun sinulla on jo pankkitili kohdemaassa.

Usein ulkomaille avattavaan pankkitiliin on liitettävä jokin pankkikortti. Tämä auttaa suuresti esimerkiksi rahan nostossa, jolloin sinulle ei tule ylimääräisiä kuluja. Luottokortin saamisessa voi joissakin maissa olla haasteita, mutta debit-pankkikortin saaminen on helppoa. Kun haluat tehdä tilisiirtoja suomalaiselta tililtä ulkomaille, kannattaa aina muistaa käyttää EU-maksua. EU-maksussa kaikki osapuolet maksavat siirtokulut puoliksi, joten et joudu itse maksamaan kaikkia kuluja.

Muista nämä asiat avatessa pankkitiliä ulkomaille!

  • Yrityksen kannattaa avata tili kaupankäyntiin. Jos yritys käy paljon kauppaa jonkin tietyn maan kanssa, kannattaa harkita pankkitilin avaamista kohdemaahan liiketoiminnan helpottamiseksi.
  • Kaikkiin maihin ei pysty avaamaan pankkitiliä, ellei itse asu maassa. Jotkut maat ja pankit vaativat paikallista henkilötunnusta, jota ei välttämättä saa ilman vakituista osoitetta tai kansallisuutta.
  • Kaikki maat eivät ole yhtä turvallisia. Pankit itsessään ovat turvallisia ympäri maailman jos maassa on muuten vakaa tilanne. Epävakaat maat voivat olla huono vaihtoehto ulkomaiselle pankkitilille. Turvallisia maita edellä mainittujen Ruotsin, Espanjan, Saksan ja Viron lisäksi ovat esimerkiksi Uruguay ja Kuuba, sekä Japani ja Kiina.
  • Ole kärsivällinen. Monissa maissa pankkiasiat eivät etene yhtä nopeasti kuin Suomessa. Esimerkiksi pankkikortin saamisessa voi mennä pidempään ja hakemuksen käsittelyssä voi kestää huomattavasti Suomen käytäntöjä kauemmin.
  • Tilinhoitomaksut voivat poiketa suuresti. Voit joutua maksamaan esimerkiksi useamman euron kuukausittaisista tilinhoitomaksuista ulkomaalaisella pankkitilillä, kuten myös erilaisia palvelumaksuja. Toisaalta jonkin pankin tilinhoitomaksut voivat olla olemattomat.

Tutustu Omalainan avulla ulkomaisiin pankkeihin

Omalainan kautta vertailet lainoja lukuisien eri pankkien ja luotonantajien kesken. Näistä osa on ulkomaisia pankkeja, jotka ovat nostaneet suosiotaan reilujen lainaehtojen, sekä edullisten korkotasojen avulla. Omalaina kilpailuttaa lainoja esimerkiksi useiden norjalaisten, ruotsalaisten ja virolaisten pankkien kesken. Katso Omalainan eri lainat ja kilpailuta joko uudet tai jo olemassa olevat lainasi ja voit säästää suuria summia kuukausimaksuissa.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi kannattaa avata ulkomainen pankkitili?

Ulkomaisesta pankkitilistä on paljon hyötyä, varsinkin jos matkustat kyseiseen maahan usein. Voit esimerkiksi laittaa jonkin maksun, esimerkiksi eläkkeen, menemään suoraan ulkomaiselle tilille, jolloin et joudu itse tekemään tilisiirtoja yhtä usein.

Kuinka paljon lainaa voin saada ulkomailta?

Omalainan kautta lainaa haettaessa voit saada lainatarjouksia myös ulkomaisilta, Suomessa toimivilta pankeilta jopa 60 000 euroon asti. Monet uudet lainoittajat tarjoavat halvempia lainoja ja yhdellä hakemuksella saat selville mistä sinun kannattaa laina ottaa.