Huijauspuheluita ja tekstiviestejä on soitettu nimissämme toukokuussa - huomioi vuorovaikutuksesi ja tarkista yhteydenotot viralliseen asiakaspalveluumme.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Terassi – oman pihan keidas rentoutumiseen ja viihtymiseen

Terassin rakentaminen on yksinkertainen tapata lisätä kotipihan viihtyisyyttä ja käytettävyyttä näin kesän kynnyksellä. Terassilla on mukava nauttia ulkoilmasta, grillata ja viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Terassin suunnittelu ja rakentaminen on hauska projekti, johon voi myös käyttää luovuutta.

Materiaalivalikoima on laaja ja tarjolla on useita erilaisia terassimalleja, jotka sopivat erilaisiin taloihin ja tontteihin. Ja miksei lisäksi valita terassiin maali, joka tekee siitä entistä uniikimman tai lisätä terassiin valokate, jonka myötä se on käytettävissä myös sateisella säällä?

 

Terassit voivat parantaa lisäksi kodin arvoa sekä houkuttelevuutta, mikäli talon päätyy joskus myymään. Terassin rakentamisessa on kuitenkin otettava huomioon paikalliset rakennusmääräykset ja huolellinen suunnittelu. Mikäli terassin rakentaminen on tämän kesän tavoitteena ja kaipaat vinkkejä projektiisi, jatka lukemista.

Millaiseen taloon sopii lasitettu terassi?

Lasitettu terassi on erinomainen ratkaisu moniin asuntoihin. Erityisesti se sopii sellaisiin asuinrakennuksiin, joissa on pieni piha, mutta joissa kuitenkin halutaan nauttia auringon paisteesta. Lasitettu terassi luo asuntoon lisätilaa ja suojaa samalla sääolosuhteilta, kuten sateelta, tuulelta ja katupölyltä. Lisäksi lasitetun terassin avulla asunnon ulkotila voidaan muuntaa miellyttäväksi oleskelutilaksi ympärivuotiseen käyttöön. Lasitettu terassi onkin erinomainen ratkaisu asuntosi arvon lisäämiseen ja pienien ulkotilojen käytön optimointiin.

Onko katettu terassi sopiva ratkaisu sinun kotiisi?

Katettu terassi on ihanteellinen paikka viettää aikaa ulkona ja nauttia raikkaasta ilmasta, vaikkei sää olisikaan täydellinen. Terassin katos suojaa sateelta, auringolta ja tuulelta, joten voit viettää siellä aikaa myös syksyn saapuessa. Katettua terassia suunnitellessa on sinulla valittavana monia erilaisia vaihtoehtoja, eri materiaaleja, värejä ja kokoja. Katetun terassin materiaalivalikoimaan kuuluvat muun muassa puu, lasi ja teräs.

Materiaaliratkaisuja on monia

Puiset terassit ovat erittäin suosittuja, koska ne ovat kestäviä, tyylikkäitä ja luovat kodikkaan ilmapiirin. Terassin katoksia on myös saatavilla jokaiseen makuun ja tyyliin. Lasikatto antaa valon tulla läpi ja tekee terassista avoimen tuntuisen. Teräskatto sen sijaan on kestävä ja moderni vaihtoehto. Kauniisti asennetut terassi valot tuovat myös mukanaan uniikkia ilmettä ja ne onkin kätevä kiinnittää terassin katokseen. Katettu terassi on siis ihanteellinen ratkaisu, kun haluat lisätä asumismukavuutta ja viettää runsaasti aikaa ulkona istuskellen.

Vertaile: Remonttilaina – 60 000€ asti ilman vakuuksia

Terassi maton valinta

Mikäli haluat persoonallista ilmettä terassiisi, terassimatto on erinomainen tapa viimeistellä sen ulkoasu juuri sinun näköiseksi. Terassimattojen valikoima on laaja ja niitä on saatavilla monissa eri väreissä, kuoseissa ja materiaaleissa. Terassimattoja löytyy muovisina, kumisina, tekokuituisina ja tehtynä luonnonmateriaaleista, kuten bambusta. Mikäli terassin näkösuoja on rakennettu esimerkiksi bambusta tai puusta, voi luonnonmateriaaleista valmistettu terassin matto sopia ilmeeseen parhaiten. Terassimatto suojaa terassin pintaa ja antaa sille lisää väriä ja tekstuuria. Lisäksi terassimatto tekee terassista miellyttävämmän jalkojen alla.

Helppo tapa parantaa viihtyvyyttä

Terassimatto on helppo asentaa ja irrottaa, joten voit vaihtaa mattoa vaikka vuodenaikojen mukaan ja pitää samalla terassin siistinä. Terassimattoja on saatavilla myös liukuestepohjalla, joka vähentää liukastumisriskiä märällä säällä. Terassimatto on siis erinomainen lisä terassin ulkoasun ja mukavuuden parantamiseksi, ja se sopii niin pieniin kuin suuriinkin terasseihin.

Tarvitseeko terassiin rakennusluvan?

Monet terassit rakennetaan kiinni talon seinään tai muuhun rakenteeseen. Tällöin saattaa herätä kysymys, tarvitaanko terassin rakentamiseen varsinainen rakennuslupa?

Vastaus riippuu monesta tekijästä, kuten terassin koosta, sijainnista ja korkeudesta. Yleisesti ottaen rakennuslupa tarvitaan silloin, kun terassin pinta-ala ylittää tietyn rajan. Rajat vaihtelevat kunnittain, joten kannattaa tarkistaa oman kunnan määräykset ennen terassin rakentamisen aloittamista.

Lisäksi rakennuslupa tarvitaan silloin, kun terassin rakentaminen vaatii esimerkiksi kaivuutöitä tai muutoksia tontin muotoon.
On tärkeää muistaa, että rakennusluvan puuttuminen voi johtaa ikäviin seuraamuksiin, kuten sakkoihin ja pahimmassa tapauksessa terassin purkamiseen. Siksi kannattaa aina tarkistaa oman kunnan rakennuslupavaatimukset ja hakea tarvittaessa lupa ennen terassin rakentamista.

Näin haet terassin rakennuslupaa

Terassin rakennuslupa tulee hakea oman kunnan rakennusvalvontaviranomaisilta. Yleensä lupaa haetaan rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa tai paikan päällä rakennusvalvontaviranomaisen toimistossa.
Lupahakemuksen yhteydessä sinun tulee toimittaa tarkat suunnitelmat terassin rakentamisesta, mukaan lukien mitat, korkeus, rakennusmateriaalit ja muut yksityiskohdat.

Myös terassin sijainti suhteessa naapurikiinteistöihin ja mahdollisiin rajoituksiin on tärkeää selvittää ennen lupahakemuksen jättämistä.

Lupahakemuksen käsittelyaika vaihtelee, mutta yleensä se kestää muutamasta viikosta pariin kuukauteen. Kun lupahakemus on hyväksytty, terassin rakentaminen voi alkaa.

Lue lisää aiheesta: Kotitalousvähennys on apu kodin töihin ja remonttiin

Miten terassin hinta määräytyy?

Terassin hinta vaihtelee suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten terassin koosta, käytetyistä materiaaleista, työvoimakustannuksista ja maaston muotoilusta. Pienempi ja yksinkertaisempi terassi saattaa maksaa joitakin tuhansia euroja, kun taas suurempi ja monimutkaisempi terassi voi maksaa kymmeniä tuhansia euroja. Valmiin terassin hintaan vaikuttaa myös se, käyttääkö rakentamiseen ammattilaista vai rakentaako sen itse.

  • Huom! On tärkeää huomata, että laadukkaammat materiaalit ja tarvikkeet, sekä ammattitaitoinen työvoima voivat lisätä terassin hintaa, mutta myös parantaa sen kestävyyttä ja käyttöikää pitkällä aikavälillä.

Terassin rahoitus

Terassin rahoitusta varten on useita vaihtoehtoja. Yksi tapa on maksaa terassi kerralla, jos budjetti sen sallii. Toisena vaihtoehtona voi harkita lainan ottamista terassin rakentamista varten. Joissakin tapauksissa talon omistajat voivat myös käyttää kotitalousvähennystä terassin rakentamiskustannusten vähentämiseen verotuksessa.

Terassin rahoituksen vaihtoehtoja kannattaa harkita huolellisesti ja vertailla eri rahoitusvaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä. On tärkeää muistaa, että terassin rakentaminen on investointi, josta voi olla hyötyä pidemmänkin ajan kuluttua.

Lue aiheesta lisää: Rahoitus – Vertaile ja hae edullista rahoitusta

Miten terassin rakentaminen kannattaa hoitaa?

Terassin rakentaminen on mahdollista toteuttaa joko itse tai vaihtoehtoisesti voit palkata ammattilaisen tekemään työn puolestasi. Jos sinulla on riittävästi kokemusta rakentamisesta ja tarvittavat työkalut, niin voit toki rakentaa terassin itse. Tällöin voit säästää rahaa työvoimakustannuksissa ja valmiin terassin hinta saattaa olla pienempi.

Jos sinulla ei ole kuitenkaan ole kokemusta rakentamisesta tai et ole varma, miten pystyt rakentamaan terassin turvallisesti ja kestävästi, niin ammattilaisen palkkaaminen voi olla parempi vaihtoehto. Ammattilainen pystyy varmistamaan, että terassi on rakennettu niin, että se täyttää kaikki paikalliset rakennusmääräykset. Vaikka ammattilaisen palkkaaminen maksaa enemmän, niin heidän ammattitaitonsa ja kokemuksensa takaa laadukkaan työn ja turvallisuusvaatimukset.

Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö terassi kiinnittää seinään?

Terassin kiinnittäminen seinään riippuu terassin rakenteesta ja sijainnista. Jos terassi on rakennettu maanpinnalle ja se on riippumaton talon seinästä, niin terassin kiinnittäminen seinään ei ole tarpeellista. Terassin perustus kannattaa huomioida tässä kuitenkin tarkasti.

Jos terassi on rakennettu korkeammalle tasolle, kuten toiseen kerrokseen, niin se tulee kiinnittää seinään turvallisuussyistä. On myös syytä ottaa huomioon mahdolliset terassin portaat, jotka tarvitsevat vakaan kiinnityspinnan. Kiinnittämällä terassin seinään voit varmistaa sen vakauden ja turvallisuuden, erityisesti jos terassi on alttiina voimakkaalle tuulelle tai sateelle. On tärkeää noudattaa paikallisia rakennusmääräyksiä ja varmistaa, että terassi kiinnitetään oikein, jotta se kestää käyttöä ja säätä.

Suosittelemme, että pyydät ammattilaisen apua, jos et ole varma, miten terassi tulisi kiinnittää.

Saako terassin rakentaa rajaan kiinni?

Lähtökohtaisesti terassia ei saa rakentaa neljää metriä lähemmäs tontin rajaa. – Terassi voidaan kuitenkin rakentaa kiinni naapurin rajaan, jos naapurin kanssa on sovittu asiasta etukäteen ja rakentaminen on sallittua paikallisissa määräyksissä.