Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Veroilmoituksen täyttäminen – Näin tarkistat esitäytetyn veroilmoituksen ilman mokia

Veroilmoituksen tarkistaminen ja täyttäminen on jokakeväinen haaste. Näillä vinkeillä osaat korjata esitäytetyn veroilmoituksen oikein, ilman turhia kömmähdyksiä.

Joka kevät esitäytetty veroilmoitus saapuu postissa kaikille veroja maksaneille suomalaisille. Veroilmoituksen tiedot ovat aina viime vuoden tuloista, eli esimerkiksi nyt keväällä 2020 ihmiset saavat vuoden 2019 verotiedot postissa.

Esitäytettyyn veroilmoitukseen on jo valmiiksi merkitty kaikki viime vuoden tulot ja verot, ja ne on laskettu yhteen. Veroilmoituksen loppuun on merkitty, onko veroja tullut maksettua liikaa, vai liian vähän. Tämä näkyy ilmoituksen lopussa joko veronpalautuksina, tai jäännösverona, eli mätkyinä.

Entä jos esitäytetystä veroilmoituksesta puuttuu jotakin tietoja, tai tiedot on merkitty väärin? Tällöin tiedot on itse korjattava veroilmoitukseen, joko verkossa OmaVeron kautta, tai postitse erillisillä lomakkeilla. Näillä seuraavilla vinkeillä saat hoidettua veroilmoituksen helposti ja nopeasti pois päiväjärjestyksestä.

Veroilmoitus pähkinänkuoressa

 • Veroilmoitus tulee postissa aina keväisin, helmi-maaliskuussa yrittäjille, ja maalis-huhtikuussa yksityishenkilöille.
 • Täytetty veroilmoitus täytyy palauttaa yleensä noin kuukauden päästä, tarkka palautuspäivämäärä näkyy veroilmoituksen etusivulla. 
 • Veroilmoituksen voi palauttaa verkossa tai postitse.
 • Jos veroilmoitukseen ei tarvitse tehdä muutoksia tai lisäyksiä, veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa.
 • Tärkeintä on tarkistaa viime vuoden tulot ja verot, ja katsoa onko ne merkitty oikein.
 • Veroilmoitukseen voi merkitä myös muita vähennyksiä ja tuloja, jotka kuuluu huomioida verotuksessa. Tällaisia ovat esimerkiksi työmatkakulut, kotitalousvähennys ja asuntolaina.
 • Veroilmoituksen lopussa on laskelma siitä, saatko veronpalautusta, vai jäännösveroa, eli mätkyjä. Näiden maksupäivät vaihtelevat ja näkyvät jokaisen veroilmoituksessa.

Milloin veroilmoitus tulee ja milloin se pitää palauttaa? – Kevät on verojen aikaa

Kaikille yksityishenkilöille veroilmoitus saapuu maalis-huhtikuussa. Näissä on täyttämisaikaa tänä keväänä joko 5.5, 12.5, tai 15.5. asti. Koska veroilmoitukset saapuvat ihmisille ympäri Suomen eri aikaan, kannattaa tarkka viimeinen jättöpäivä katsoa suoraan omasta veroilmoituksesta.

Viimeinen palautuspäivä korjatulle veroilmoitukselle näkyy aina itse veroilmoituksessa. Jos olet yrittäjä, saat keväällä myös yrityksen veroilmoituksen. Yrityksen veroilmoitus on yleensä palautettava hieman aikaisemmin, ja tänä vuonna se päivä on 2.4. Yrittäjän on aina pakko palauttaa täytetty veroilmoitus, vaikka ei olisi harjoittanut toimintaa viime vuoden aikana.

Veroilmoituksen korjaaminen – Muista ainakin nämä!

Henkilökohtaista esitäytettyä veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa, jos siinä ei ole mitään korjattavaa. Korjattavaa tai lisättävää voi kuitenkin olla, koska kaikkia verovähennyksiä ei automaattisesti ole merkitty ilmoitukseen.

Nämä veroilmoitukseen on merkitty: 

 • Tulot ja maksettu vero. Tärkeintä on aina tarkistaa ilmoitukseen merkityt vuositulot, sekä verojen määrä. Nämä näkee esimerkiksi vuoden viimeisestä palkkakuitista.
 • Asuntolainan korkovähennys. Asuntolainasta maksetun koron saa yleensä vähentää verotuksessa joko osittain tai kokonaan. Vuonna 2020 korkovähennys on 15 %. Vähennys tehdään ensisijaisesti pääomatuloista. Jos pääomatuloja ei ole, korkovähennys on 30 % alijäämähyvityksenä.
 • Ensiasunnon korkovähennys. Ensiasuntoa varten otetun lainan koroista voi saada tavallista suuremman vähennyksen verotuksessa. Vuonna 2020 tämä on 15 %, ja alijäämähyvityksenä 32 %.

Nämä sinun pitää itse merkitä: 

 • Kotitalousvähennys. Voit saada kotitalousvähennystä kun olet palkannut ammattilaisen hoitamaan esimerkiksi siivous, lastenhoito, tai asunnon remontointiin liittyviä töitä. Kotitalousvähennystä voi saada korkeintaan 2 500 euroa, ja omavastuu tässä on 100 euroa.
 • Työmatkakorvaukset on itse lisättävä veroilmoitukseen. Työmatkakuluissa omavastuun määrä on 750 euroa. Jos työmatkoihin on vuoden aikana kulunut enemmän, kannattaa aina hakea työmatkakorvauksia. Yleensä korvaukset lasketaan halvimman julkisen liikenteen vaihtoehdon perusteella.
 • Vuokratulot. Jos sinulla on sijoitusasunto tai olet esimerkiksi kesällä lyhyen aikaa vuokrannut asuntoasi, olet luultavasti saanut vuokratuloja. Muista aina merkitä nämä pääomatuloina
 • Työasuntovähennys. Voit saada enintään 450 euroa kuukaudelta jos sinulla on työpaikka-asunto toisella paikkakunnalla.
 • Tulonhankkimismenot. Tällä tarkoitetaan kuluja, jotka aiheutuvat palkkatulojen hankkimisesta, esimerkiksi työhuoneen kulut, omat työkalut ja tietokoneet.Tulonhankkimismenot ilmoitetaan verotuksessa vain, jos ne ovat yli 750 euroa.

Jos jotakin tuloja jättää merkitsemästä ilmoitukseen, kuten esimerkiksi vuokratuloja sijoitusasunnosta, voidaan tämä nähdä salailuna, ja veron kiertona. Kaikki tulot ja vähennykset on siis tärkeää merkitä ilmoitukseen oikein.

Palautus ja mätkyt – Maksoitko veroja liikaa vai liian vähän?

Veroja on harvoin maksettu täysin oikea määrä, joten veroilmoitukseen on aina merkitty täytyykö sinun maksaa jäännösveroa, vai saatko veronpalautuksia. Jos veroja ei ole maksanut tarpeeksi, tulee jäännösveroa, eli siis mätkyjä. Mätkyt muodostuvat siitä summasta, jonka verran veroja on jäänyt maksamatta. Jos mätkyjä on tullut yli 170 euroa, jaetaan niiden maksaminen kahteen eräpäivään. Vuonna 2020 tulevassa veroilmoituksessa ilmaistut mätkyt tulee maksaa heinä-joulukuun aikana. Tarkka eräpäivä näkyy aina veroilmoituksessa.

Silloin kun veroja on maksanut liikaa, saa veronpalautuksia. Palautukset maksetaan tilille vaihtelevasti heinä-joulukuun aikana. Tarkka maksupäivä näkyy veroilmoituksessa. On tärkeää, että tilinumeron on ilmoittanut verotoimistolle oikein, jotta palautukset varmasti saa itselleen.

Ei rahaa mätkyihin? – Kilpailuta rahoitus jäännösveron maksamiseen

Mätkyt on aina maksettava eräpäivään mennessä. Mutta entä jos rahat eivät riitä? Jokaisen henkilökohtainen eräpäivä on ilmoitettu veroilmoituksessa. Jos mätkyjä ei maksa ensimmäiseen eräpäivään mennessä, määrää verotoimisto automaattisesti uuden eräpäivän, ja mätkyt alkavat kerätä korkoa. 1-3 muistutuksen jälkeen jäännösvero menee suoraan ulosottoon.

Jos jäännösveron suuri summa tulee yllätyksenä, ei siihen välttämättä ole ehtinyt valmistautua. Voit kilpailuttaa Omalainan kautta mätkyjen maksamiseen edullisen rahoituksen jopa 60 000 euroon asti.

Voit maksaa mätkyt pois nyt, ja lyhentää lainaa omassa tahdissa 1-10 vuoden maksuajalla.

Usein kysytyt kysymykset

Näkyvätkö kulutusluotot esitäytetyssä veroilmoituksessa?
Osa kulutusluotoissa on nähtävillä veroilmoituksessa, mutta eivät kaikki. Tämä riippuu siitä lähettääkö lainanantajasi tiedon verottajalle kaikista lainoista vain pelkästään osasta. Muun muassa asuntolaina näkyy veroilmoituksessa, sillä sen korot voi vähentää verotuksessa.
Mitä kaikkea kannattaa tarkistaa veroilmoituksesta?
Tärkeimpiä tarkistettavia asioita on tietysti tulot ja maksetun veron määrä, että se täsmää omaan kirjanpitoosi. Kannattaa myös tarkistaa, että onko sinulla olemassa lainoja, joiden korkomenoja voit vähentää verotuksessa verottajan ohjeen mukaisesti.