Annuiteettilainaa 100 - 60 000€ - Lainapäätös heti

Hae annuiteettilainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Annuiteettilaina – Hae tasaerälainaa helposti!

Annuiteettilaina, eli tasaerä- tai tasalyhennyslaina on lainamuoto, jossa maksat lainan takaisin säännöllisinä tasaerinä. Annuiteettilaina on yksi monista lainamuodoista, joita markkinoilla on tarjolla. Annuiteettilaina on suosittu, koska se tarjoaa ennakoitavuutta takaisinmaksun suhteen. Annuiteettilainassa lainanottajan on maksettava takaisin samaa annuiteettia, joka on lainasopimuksessa sovittu suhteellinen summa lainan kokonaismäärään ja korkoon. Annuiteettilainan maksuerät sisältävät aina sekä lainalyhennystä että korkoa. Annuiteettilaina on yleisesti hyväksytty ja käytetty lainamuoto, jota käytetään usein suuremmissa kulutusluotoissa.

Annuiteettilaina eroaa muista lainamuodoista, sillä se tarjoaa asiakkaalle tasaerän, jota maksetaan säännöllisesti lainan takaisinmaksun aikana. Lainan korko vaihtelee usein lainan pituuden ja lainanottajan luottokelpoisuuden mukaan. Lyhyemmissä lainoissa on suurempi suhteellinen korko, kun taas pidemmissä lainoissa korko on suhteessa pienempi.

Muuttuva annuiteettilaina

Jotkin lainantarjoajat voivat tarjota myös muuttuvaa annuiteettilainaa. Tätä käytetään erityisesti asuntolainojen kohdalla, jossa laina maksetaan takaisin samansuuruisina maksuerinä, kunnes lainan viitekorko muuttuu. Tämä tarkoittaa, että lyhennyksen ja koron keskinäinen suhde maksuerässä muuttuu lainan viitekoron muuttuessa, mutta laina-aika pysyy ennallaan.

Esimerkiksi jos lainan viitekorkona on 12 kuukauden euribor, muutuu lainan viitekorko vuoden välein, jolloin myös maksuerä voi nousta tai laskea korkotilanteen mukaisesti.

Lue aiheesta lisää: Lainan korko – Mikä se on ja miten se lasketaan?

Annuiteettilainat sopivat pitkäaikaisiin hankintoihin

Annuiteettilainat sopivat erityisen hyvin suuriin ja pitkäaikaisiin lainoihin. Esimerkkejä voivat olla muun muassa asuntolainat sekä auto- ja venelainat, joissa laina-aika voi olla useita vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Nämä lainat ovat siis lähes aina hyvin pitkäaikaisia ja niissä on usein muuttuva korko viitekoron muodossa.

Lainan ottaja voi myös ottaa annuiteettilainalleen kiinteän koron, mutta tämä voi normaalitilanteessa olla kalliimpi vaihtoehto. Annuiteettilainat sopivat siis hyvin hakijalle joka haluaa lainata suuria summia ja sovittaa lainantakaisinmaksun omaan talouteensa sopivaksi hyvin pitkällä aikavälillä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö annuiteettilaina voisi sopia pienempiin hankintoihin. Tasaerä on suosittu myös pienemmille lainoille, kuten opintolainoille ja luottokorttiluotoille.

Katso: Pieni laina – Lainaa alkaen 500 € nopeasti

Annuiteettilaina lisää vakautta

Annuiteettilainalla on etuja muihin lainamuotoihin nähden jos arvostat vakautta ja ennakoitavuutta. Annuiteettilainan maksut ovat aina saman suuruisia, joten ne helpottavat lainanottajan talouden suunnittelua. Annuiteettilaina on suosittu ja yleisesti käytetty lainamuoto, joka tarjoaa lainanottajille turvallisen ja edullisen vaihtoehdon lainan ottamiseen.

Annuiteettilaina lyhyesti:

  • Annuiteettilaina on laina, jossa lainanottajan on maksettava takaisin samaa annuiteettia, eli tasaerää
  • Annuiteettilainan maksuerät sisältävät sekä poisostosta että korkoa
  • Annuiteettilainoja käytetään usein pankkilainoissa, kuten asuntolainoissa
  • Annuiteettilainalla on monia etuja jos haluat turvaa ja ennakoitavuutta
  • Annuiteettilainan korko voi muuttua jos kokonaiskorkoon sisältyy viitekorko

Näin kilpailutat lainasi:

1. Täytä lainahakemus

Hakemuksen jättäminen vie nopeimmillaan vain muutaman minuutin.

2. Vertaile tarjoukset

Kilpailutamme lainan usean pankin välillä. Saat ensimmäiset lainatarjouksesi usein jo minuuteissa.

3. Saat rahat tilillesi

Valitse paras tarjous ja hyväksy se. Rahat maksetaan tämän jälkeen tilillesi.

 

Usein kysytyt kysymykset

Mitä on annuiteettilaina?

Annuiteettilaina on laina, jossa lainanottajan on maksettava takaisin samaa annuiteettia, eli tasaerää, joka on suhteellinen summa lainan kokonaismäärään ja korkoon nähden.

Mihin annuiteettilainoja käytetään?

Annuiteettilainoja käytetään usein suuremmissa pankkilainoissa ja esimerkkejä näistä ovat muun muassa asuntolainat, auto- ja vene-lainat.

Mitkä ovat annuiteettilainan edut?

Annuiteettilainalla on monia etuja jotka liittyvät oman talouden suunnitteluun ja ennakoitavuuteen. Annuiteettilainan kuukausierät ovat aina samansuuruisia ja ne näin helpottavat lainanottajan talouden suunnittelua.