Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Credit kortti vai Debit kortti? Mitä eroa näillä korttityypeillä on keskenään?

Lähes kaikille maksupäätteillä vierailleille suomalaisille on päivänselvää, että maksamisen yhteydessä tehdään päätös, maksetaanko tuotteet credit- vai debit-puolella korttia. Parhaimmillaan tämän valinnan voi joutua tekemään useita kertoja päivässä, mutta mikä on oikeasti näiden kahden eri maksutavan ero käytännön tasolla?

 

 

Credit vai debit – suurimmat erot?

Lähes jokainen maksukortin itselleen hankkinut, on ensimmäisenä hankkinut perinteisen debit-kortin. Debit-kortilla tarkoitetaan perinteistä pankkikorttia, jossa kaikki maksettava raha on perinteiseen tapaan ihmisen omalla pankkitilillä. Kun valitset debitin maksupäätteellä, maksat rahat siis omalta tililtäsi suoraan.

Credit-kortti

Credit-kortti tulee mahdolliseksi vasta täysi-ikäisille ihmisille. Yksinkertaistettuna Credit tarkoittaa luottoa, joka toimii käytännössä hyvin samalla tavalla kuin debit, mutta credit tarkoittaa luottokorttia. Ostoksia ei siis makseta omalta pankkitililtä, vaan maksu hoituu aiemmin haetun luottotilin saldosta.

Mikäli nämä kaksi asiaa meinaavat mennä sekaisin, hyvänä muistisääntönä toimii englannin kielen sanat. Credit tarkoittaa englanniksi luottoa ja debit pankkia. Nämä ovat myös perinteisen kirjanpidon kaksi eri puolta, joten sieltäkin on helppo löytää itselleen muistisääntö.

Mihin Credit-puoli sopii?

Credit- ja Debit-puolilla on erilaisia käyttötarkoituksia, ja ne sopivat hieman erilaisten ostosten tekemiseen parhaiten. Missä tilanteissa credit sitten toimii paremmin kuin debit?

Mitään selvää linjanvetoa näiden korttien käytölle ei voida tehdä ja ne toimivat molemmat niin päivittäisessä maksamisessa, kuin myös isompien kertahankintojen teossa. Luottokortin parhaimmat ominaisuudet tulevat kuitenkin esiin, esimerkiksi matkoja maksattaessa, sillä luottokorteissa on usein matkaturva. Tämä kattaa kuluja, jos matka jostain syystä peruuntuu.

Ostoturva turvaa verkossa

Erilaisia ostoturvia varsinkin verkkomaksamiseen on luottokorteissa usein. Täytyy kuitenkin muistaa, että luottokortilla ostokset tehdään luottorajaa hyödyntäen, eikä luotto ole koskaan ilmaista.

Luottokorttien korot eivät myöskään kuulu kulutusluotoille laissa määrätyn korkokaton piiriin, joten joissain tilanteissa luottokortti ei välttämättä tule kaikista halvimmista vaihtoehdoksi luottovalinnoissa.

Kilpailuta myös luottokortit

Mikäli sinusta tuntuu, että maksat korttisi luotto-ominaisuudesta liikaa, voit helposti ja nopeasti Omalainan avulla kilpailuttaa itsellesi kulutusluoton. Joissain tapauksissa kulutusluotto voi tulla halvemmaksi ja sen avulla voi maksaa pois kertyneet luottokorttivelat.

Luottokortin eli creditin käyttämisessä on silti paljon etuja, varsinkin nuo edellä mainitut ostoturvat. Muutenkin luottokortin hyviin ominaisuuksiin kuuluu sen tuoma jousto, jos eteen tulee yllättäviä kuluja, joihin ei ole varautunut.

Lue aiheesta: Löydä paras luottokortti

Mihin Debit-puoli soveltuu?

Debit- kortti on yksi yleisimmistä korttimuodoista, joka ihmisillä on käytössä. Käytännössä se on pankkikortti, jolla tehdyt ostokset veloitetaan suoraan pankkitililtä. Debit-korteissa ei yleensä ole juurikaan kuluja.

Debit-kortti on parhaimmillaan päivittäisissä käytössä, kuten ruokaostoksilla, hankintoja tehdessä sekä joissain verkkomaksuissa. Debit tarkoittaa pankkikielessä nimenomaan pankkia, joten sen nimittäminen pankkikortiksi, on hyvin järkeenkäypää.

  • Debit-kortti on maksamisessa hyvin usein välitön. Tämä tarkoittaa sitä, että rahat siirtyvät tililtä yleensä heti, mutta tämä ei kuitenkaan päde aina.

Debit-kortin on siis mahdollista mennä miinukselle, koska kaikissa tapauksissa tilin saldo ei pienene välittömästi. Useammissa peräkkäin tehdyissä ostoksissa on riskinä, että kuluttaa enemmän kuin, mitä tilillä oikeasti on katetta. Tästä syystä on aina järkevää tarkastaa, paljonko tilillä on rahaa ja, että kaikki ostokset ovat varmasti kirjautuneet tilille.

Debit-kortti ja Visa Electron – sama asia?

On hyvin yleinen harhaluulo, että Visa Electron ja debit-kortti ovat toistensa synonyymeja ja päivittäisessä elämässä ne käyttäytyvätkin hyvin samalla tavalla.

Korteissa on kuitenkin olemassa yksi iso ero, joka puoltaa sitä, että Visa Electron on suosituimpia korttimuotoja. Visa Electron tekee jokaisen maksun yhteydessä reaaliaikaisen tarkistuksen tilin saldoon ja tekee samalla varauksen, kun maksat ostostasi. Nämä näkyvät pankkitilillä usein katevarauksina.

Katevaraukset

Katevarauksien ansiosta Visa Electronilla ei pysty ylittämään oman tilin saldoa, vaan ostokset ja tilin saldo päivittyvät jatkuvasti automaattisesti. Myös debit-korteista löytyy tällainen ominaisuus, mutta se toimii yleensä vain yli 50 euron ostosten yhteydessä, joten tilin saldon ylittäminen on mahdollista pienemmissä ostoksissa.

Voiko luottokortin korvata kertaluonteisella lainalla?

Luottokortti, eli credit-kortti, on toiminnaltaan joustava ja se mahdollistaa erilaisten tuotteiden hankinnan netissä turvallisesti. Sen ansiosta on mahdollista nostaa omaa varallisuustasoaan ja tekemään hankintoja niin, että ne maksetaan vasta myöhemmin takaisin.

Credit-korteissa luottoa maksetaan takaisin kuukausittain erillisellä laskulla, jonka luottokortin myöntänyt taho toimittaa. Maksaessasi laskun, siirtyvät maksetut varat uudelleen käytettäväksi kortin luottoon, joten credit-kortti on niin kutsuttu jatkuva laina.

Jatkuvissa tililuotoissa on riskinsä

Jatkuvien lainojen huonona puolena on niiden helppo käytettävyys ja riski yli varojen elämiseen. Kuukausimaksun maksamalla saa jälleen lisää luottoa, jonka voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen, eikä luottopuoli välttämättä nollaudu pitkään aikaan.

Taloudenhallinnan kannalta kertaluonteisen lainan ottaminen voikin olla parempi ratkaisu. Kertaluonteisella lainalla sinun on mahdollista hakea lainaa juuri tarpeellinen summa, joten yli varojen eläminen ei jatku kuukaudesta toiseen.

Tutustu: Luotto – Kilpailuta ja hae 500 – 60 000 euroa 

Velka maksetaan takaisin kuukausittain

Kulutusluoton takaisin maksaminen tapahtuu samalla tavalla kuukausittain, kuin credit-kortillakin, mutta lainaerän maksettuasi, et saa sitä enää uudelleen käyttöön. Näin laina lyhenee kuukausittain ja laina-ajan tullessa päätökseen, on laina maksettu kokonaan takaisin.

Kulutusluotoissa on myös laista tuleva korkokatto, jossa nimelliskorko on rajattu 20 %:n. Luottokorteilla tällaista rajaa ei ole ja niiden korot voivatkin olla tätä korkeampia. Tällöin voi olla järkevää hakea kulutusluotto, jolla voi maksaa korkeakorkoisen luottokorttivelan kerralla pois.

Matalampaa korkoa lainojen kilpailutuksella

Korkoa on kaikista helpointa alentaa tekemällä lainojen kilpailutus. Omalainan lainavertailupalvelu hakee sinulle tarjoukset usealta pankilta ja luotonmyöntäjältä yhdellä hakemuksella. Tarjouksista pääset valitsemaan itsellesi sopivimman lainan.

Omalainan kautta voit hakea kulutusluottoa aina 60 000 euroon saakka. Kaikki Omalainan kautta saamasi tarjoukset ovat vakuudettomia, joten hakeminen on helppoa ja vaivatonta. Parhaimmillaan lainan voi saada tililleen saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä Omalainan verkkopalvelussa.

Jotta voit hakea lainaa Omalainalta, tulee sinulla olla vähintään 1000 euron suuruiset kuukausittaiset tulot ja 18 vuoden ikä. Tämän lisäksi sinun tulee olla ollut Suomen kansalainen vähintään yhden vuoden ajan.

Lähetä hakemus ja kilpailuta lainat

Omalaina kilpailuttaa lainat

Omalaina on lainavertailu, eli me emme myönnä lainoja. Me ainoastaan välitämme lainoja ja meidän tavoitteenamme on hakea jokaiselle lainanhakijalle hänen tarpeisiinsa sopiva laina markkinoiden edullisimpaan hintaan.

Haluatko eroon korkeakorkoisesta credit-kortistasi? Tee hakemus Omalainan verkkopalvelussa jo tänään ja saat ensimmäiset tarjoukset muutaman minuutin kuluessa.

Viimeistään 24 tunnin kuluessa kaikki yhteistyökumppanimme ovat antaneet sinulle tarjouksen, joista pääset valitsemaan itsellesi kaikkein parhaimman vaihtoehdon.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on debit kortti?

Debit- eli pankkikorttia käyttäessäsi ostoksesi ja käteisnostosi veloitetaan suoraan pankkitililtäsi.

Kumpi on parempi vaihtoehto, credit vai debit kortti?

Lähtökohtaisesti debit-kortti on aina parempi vaihtoehto kuin credit-kortti, sillä et joudu maksamaan ylimääräisiä korkoja ostoksistasi. Jos luottokortin käyttäminen on kuitenkin perusteltua, kuten silloin jos omat rahasi ei riitä tärkeän hankinnan ostamiseen, on credit kortti oikein hyvä ratkaisu.

Mikä on luottokortti?

Luotto- eli kreditkortti on kortti joka veloittaa sinulle annettua luotollista tiliä. Luottokortti toimii kuin mikä tahansa maksukortti, mutta on huomattavasti luotettavampi maksuväline kuin pankkitiliisi yhdistetty kortti. Luottokortti toimii aina luotettavasti lentokoneessa ja ulkomailla, lisäksi se on vakuutuksilla maksusuojattu jos korttisi kopioidaan, varastetaan tai tulet huijatuksi verkkokaupassa.

Mikä on yhdistelmäkortti?

Yhdistemäkortti on maksukortti, joka yhdistää credit- ja debit-kortit. Kun teet ostoksia, voit siis valita maksatko pankkikortilla eli tililtä, vai luottokortilla eli luotolta.