Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Käytetyt huonekalut – Ekologinen valinta sisustukseen

Käytettyjen huonekalujen ostaminen ja kunnostaminen on erinomainen tapa vähentää henkilökohtaista hiilijalanjälkeäsi. Ensinnäkin, käytettyjen huonekalujen ostaminen auttaa vähentämään jätteen määrää. Sen sijaan, että uusia huonekaluja valmistettaisiin ja kuljetettaisiin ensin huonekaluliikkeeseen ja sieltä sinulle, käytettyjen huonekalujen hyödyntäminen pidentää niiden elinkaarta ja vähentää kulutuksen aiheuttamaa kuormitusta.

Ostamalla käytettyjä huonekaluja osallistut kierrätykseen ja saatavilla olevien resurssien tehokkaaseen käyttöön.

 

Käytetyt huonekalut säästävät myös luonnonvaroja. Uusien huonekalujen valmistus vaatii raaka-aineita, energiaa ja vettä. Käytettyjen huonekalujen ostaminen sen sijaan ei vaadi uusien materiaalien käyttöä eikä niiden valmistukseen näin ollen kulu kallisarvoisia resursseja.

Käytetyt huonekalut voivat olla uniikkeja löytöjä

Ei kannata myöskään unohtaa, että käytettyjen huonekalujen valikoima on usein uniikki. Voit löytää vintage-huonekaluja, kauniita lasten huonekaluja tai jopa ainutlaatuisia design-kappaleita hyvin edullisin hinnoin.

Vanhat huonekalut tarjoavat mahdollisuuden luoda sisustuksen juuri oman makusi mukaisesti, eikä olohuoneesi näin ollen täyty massatuotannossa tuotetuista ja usein jopa huonolaatuisista kalusteista. Tämän artikkelin myötä pääset tutustumaan eettisempiin vaihtoehtoihin, olitpa sitten ostamassa käytettyjä huonekaluja kotiisi tai mietit vanhojen, 70-luvun huonekalujen kunnostamista.

Käytetyt huonekalut ja kestävä sisustus

Yksi keskeinen periaate kestävässä sisustuksessa on materiaalien ja tuotteiden tarkka valinta. Suosi huonekaluja, jotka on valmistettu ekologisia ja kierrätettäviä materiaaleja, kuten luonnonkuituja ja sertifioituja puutuotteita käyttäen. Vältä tuotteita, jotka on valmistettu haitallisia kemikaaleja sisältävistä materiaaleista, kuten PVC-muovista. Harkitse kierrätysmateriaaleista valmistettujen sisustustuotteiden, kuten mattojen, tyynyjen ja koriste-esineiden hankkimista. Valitse tuotteita, jotka kestävät pitkään ja ovat korjattavissa, jolloin ne eivät päädy niin nopeasti jätteeksi.

Kestävässä sisustuksessa huonekalujen kierrätys ja uudelleenkäyttö ovat keskeisessä roolissa. Kannattaakin harkita käytettyjen huonekalujen ostamista ja antaa vanhoille esineille uusi elämä esimerkiksi maalaamalla tai päällystämällä ne. Käytettyjä huonekaluja ja sisustustarvikkeita voit löytää muun muassa kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista tai verkosta. Näin vähennät kulutusta ja annat vanhoille esineille uuden elämän.

Vanhojen huonekalujen muuntelu

Voit myös tuunata vanhoja tekstiilejä tai koriste-esineitä ja luoda näin persoonallisuutta ja ekologisuutta sisustukseesi. Huonekalujen maalaaminen on kohtuullisen nopea ja edullinen tapa muuttaa huonekalun ilmettä ja muokata se juuri omaan sisustukseen sopivaksi.

Kannattaa panostaa laadukkaisiin huonekaluihin, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Vältä pikamuotia sisustuksessa ja suosi ajattomia design-kappaleita, jotka säilyvät muodissa vielä seuraavat vuosikymmenet.
Kestävä sisustus ei tarkoita luopumista tyylikkyydestä tai mukavuudesta, vaan se tarjoaa mahdollisuuden luoda kauniin ja toimivan kodin samalla kun huolehdit ympäristöstä.

Tee tietoisia valintoja sisustuksessasi ja inspiroidu kestävistä ratkaisuista. Pienillä teoilla ja valinnoilla voimme kaikki edistää kestävämpää tulevaisuutta.

Lue artikkeli: Kiertotalous – Kestävämpää kulutusta

Sopivatko vintage huonekalut sinun kotisi sisustuksen kruunuksi?

Oletko jo huomannut, kuinka vintage huonekalut ovat tehneet vahvan paluun sisustusmaailmassa, ja miten niitä arvostetaan niiden ainutlaatuisuuden, tyylin ja kestävyyden vuoksi? Mutta mitä se vintage on? Vintage huonekalut ovat sellaisia kalusteita, jotka ovat vähintään 20 vuotta vanhoja.

Vintage huonekalut ovat esimerkki ajattomasta suunnittelusta ja taitavasta käsityöstä. Ne tuovat mukanaan kotiisi historian havinaa ja persoonallisuutta.

Vintage huonekalujen yllättävät edut

Yksi suuri etu vintage-huonekaluissa on siis niiden kestävyys. Usein ne ovat valmistettu laadukkaista luonnonmateriaaleista huolellisella käsityöllä, mikä tekee niistä niin uskomattoman pitkäikäisiä. Vanhat huonekalut ovat usein kauniisti tehty eikä työn laadusta ole tingitty. Ne erottuvat sisustuksesi keskipisteenä ja henkivät tunnelmaa, jota et saa ostamalla uusia, tusinatuotettuja huonekaluja.

Jokainen vintage-kappale on yksilöllinen ja niissä on usein kiehtovia yksityiskohtia, joita voit löytää vain tarkkaan katsomalla. Voit valita eri tyylejä, kuten retro huonekaluja, art deco-tyyliä, tai kotimaisia huonekaluja, jotka edustavat skandinaavista-tyyliä, mikä sitten sopiikaan parhaiten sinun kotiisi.

Ekologinen valinta

Merkittävä etu vintage-huonekaluissa on myös niiden ekologisuus. Kierrättämällä huonekaluja, autat säästämään luonnonvaroja ja vähentämään jätteen määrää. Kertakäyttöyhteiskunnassa vintage-huonekalut ovat vastuullinen sekä arvokas valinta, ja voit olla ylpeä siitä, että olet osa kestävää kuluttamista.

Lopuksi, vintage-huonekalujen hankkiminen on taloudellisesti järkevä valinta. Usein ne ovat huomattavasti edullisempia kuin vastaavat uudet huonekalut, joten voit säästää rahaa samalla kun luot kotiisi ainutlaatuisen sisustuksen.

Kannattaa siis pitää silmät auki, kun vierailet kirpparilla, sillä vastaasi saattaa hyvinkin tulla todella ainutlaatuisia ja arvokkaitakin vintage kalusteita. Hyvällä onnella saat nämä vieläpä omaksesi pikkurahalla.

Lue lisää aiheesta: Vihreä energia – Säästä uusiutuvalla energialla

Huonekalujen entisöinti-mitä se tarkoittaa käytännössä?

Huonekalujen entisöinti on prosessi, jossa vanhat ja kuluneet huonekalut palautetaan entiseen loistoonsa. Tämä käsityönä tehtävä työ vaatii taitoa, kärsivällisyyttä, eikä sitä voi oppia hetkessä. Huonekalujen entisöinti on kuitenkin kallisarvoinen taito etenkin, jos hankit käytettyjä huonekaluja.

On hyvä pitää mielessä, että tähän harrastukseen tarvitaan aikaa. Pienemmät entisöintityöt on mahdollista saada valmiiksi muutamissa tunneissa, mutta isompiin ja monimutkaisempiin projekteihin voi helposti mennä useampi viikonloppu.

Huonekalujen entisöinti

Huonekalujen entisöinti auttaa pidentämään niiden elinikää. Vanhat huonekalut, jotka muuten olisivat valmiina kaatopaikalle, voidaan pelastaa ja palauttaa jälleen kerran käyttökelpoisiksi. Entisöintiprosessi sisältää tyypillisesti kalusteen puhdistuksen, korjausten tekemisen, vanhojen pintakäsittelyjen poiston ja uusimisen, maalauksen tai tarvittaessa uudelleenverhoilun.

Tuloksena on huonekalu, joka näyttää ja tuntuu kuin uudelta, mutta säilyttää samalla alkuperäisen hengen ja ainutlaatuisuuden.

Huonekaluja entisöimällä voit luoda yksilöllistä ja persoonallista sisustustyyliä, ja valita esimerkiksi uuden värin tai verhoilumateriaalin. Tällä tavoin voit luoda kodin, joka heijastaa persoonallisuuttasi ja kertoo tarinan menneiltä ajoilta.

Seuraavan kerran, kun törmäät kuluneeseen, jo parhaat päivänsä nähneeseen huonekaluun, harkitse sen entisöintiä ja anna sille uusi elämä kodissasi.

Käytetyt huonekalut osamaksulla – Onko se mahdollista?

Huonekalujen ostaminen osamaksulla on houkutteleva vaihtoehto, joka mahdollistaa kodin sisustuksen päivittämisen ilman suurta yhtäaikaista rahallista panostusta. Osamaksulla ostaminen tarkoittaa sitä, että maksat huonekalusta sovitun summan kuukausierissä tietyn ajanjakson ajan.

Upouuden sohvan ostaminen osamaksulla huonekaluliikkeestä onnistuu varsin helposti, mutta käytetyille huonekaluille ei ehkä löydykään aivan niin helposti osamaksuvaihtoehtoa. Suurehko osa käytetyistä huonekaluista myydään kirppareilla, joissa osamaksu ei välttämättä ole maksuvaihtoehtona. Sama koskee sosiaalisen median myyntisivuilla myynnissä olevia huonekaluja. Useimmiten huonekalun myyvä henkilö haluaa maksun käteisellä heti noutotilanteessa.

Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä onneksi jotkut käytettyjä huonekaluja myyvät nettikaupat tarjoavat osamaksu mahdollisuuden. Joudut ehkä tekemään hiukan salapoliisityötä, mutta se kannattaa.

Lue aiheesta lisää: Osamaksu – Kannattaako suosittu maksutapa?

Käytetyt huonekalut osamaksulla

Yksi suuri etu käytettyjen huonekalujen ostamisessa osamaksulla on se, että voit hankkia laadukkaita ja kestäviä huonekaluja ilman tarvetta maksaa koko summaa kerralla. Tämä voi olla erityisen tärkeää silloin, kun tarvitset useampia huonekaluja kerralla tai kun investointinasi ovat hinnakkaammat käytetyt design huonekalut.

Osamaksulla ostaminen antaa sinulle joustavuutta budjetoida maksut pienempiin kuukausieriin talouteesi sopiviksi.

Muista mahdolliset riskit

On kuitenkin tärkeää olla tietoinen osamaksulla ostamisen riskeistä ja harkita huolellisesti maksukykyäsi. Varmista, että ymmärrät selkeästi kuukausierien suuruudet ja takaisinmaksuehdot ennen sopimuksen tekoa. Ota myös selvää, onko sinun mahdollista tehdä ylimääräisiä maksuja ja maksaa huonekalu kokonaan pois aikaisemmin ilman lisäkustannuksia.

Käytettyjen huonekalujen ostaminen osamaksulla voi olla hyvä vaihtoehto, kun haluat päivittää kotisi sisustusta joustavasti taloudelliseen tilanteeseesi sopien.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko sohvan ostaa käytettynä?

Kyllä voi! Sohva on yksi suurimmista ostoksista huonekaluja hankkiessa. Second hand huonekalut ovatkin näin ollen yksi parhaimmista investoinneista, mitä voit tehdä. Mikäli löydät mieleisesi käytetyn sohvan, tutki sitä tarkkaan ja kysy myyjältä kysymyksiä, kuten kuinka vanha se on ja miksi myyjä on päätynyt sen myymään. Käytetyn sohvan ostamalla voit säästää useita satoja euroja.

Mitä maksaa vanhan tuolin verhoilu?

Tuolin verhoilu maksaa 50 eurosta aina useisiin satoihin euroihin, riippuen tuolin tyylistä, verhoilumateriaalista ja tietenkin tuolien määrästä. Antiikki huonekalujen ja rokokoo huonekalujen verhoilu maksaa yleensä hiukan enemmän, kuin uudempien huonekalujen verhoilu.