Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Näin hyödynnät osamaksua järkevästi

Osamaksu on suosittu maksutapa, jota käytetään suurten ostosten tekemiseen. Olet ehkä itsekin maksanut kodin merkittävimpiä hankintoja osamaksulla. Osamaksun avulla asiakkaat voivat jakaa tuotteen hinnan useammalle erälle, jolloin kalliimman ostoksen tekeminen on mahdollista ilman suurta yksittäistä maksuerää.

 

 

Osamaksun edut ja riskit

Osamaksulla ostaminen voi olla houkuttelevaa, mutta se voi myös aiheuttaa taloudellisia haasteita, mikäli maksuaikataulusta ei voi pitää kiinni.
Lisäksi on hyvä huomioida, että osamaksulla ostamisesta aiheutuu yleensä lisäkuluja.

Näitä ovat muun muassa korot ja palvelumaksut, jotka voivat tehdä ostoksesta lopulta huomattavasti kalliimman kuin mitä se alun perin oli.

Osamaksu edellyttää virheettömiä luottotietoja

Jotta tuotteen voi ostaa osamaksulla, se edellyttää yleensä luottotietojen tarkistusta ja maksukyvyn selvittämistä. Luottotietojen heikko tila voi johtaa siihen, että osamaksusopimusta ei saa, tai että se saa ainoastaan korkeammilla koroilla tai vakuuksilla.

Ennen osamaksusopimuksen tekemistä on tärkeää harkita huolellisesti oman taloudellisen tilanteen kestokykyä ja arvioida, onko ostos todella tarpeellinen. Varmista myös, että ymmärrät sopimuksen kaikki ehdot ennen sen allekirjoittamista.

Osamaksu rahoitus – kätevä maksutapa isommille hankinnoille

Osamaksu rahoitus on tänä päivänä erittäin yleinen tapa rahoittaa suurempia ostoksia. Osamaksun avulla voit ostaa kalliit tuotteet, kuten huonekalut, kodinkoneet, elektroniikkalaitteet tai auton, ja maksaa ne takaisin useassa erässä tietyn ajanjakson aikana.

Osamaksu rahoitus tarjoaa sinulle joustavuutta pidemmällä aikavälillä. Joustoa osamaksu tuo siinäkin mielessä, että voit yleensä valita erilaisia maksuaikoja ja eri suuruisia maksueriä tehden samalla takaisinmaksusta mahdollisimman mutkatonta.

Muista mahdolliset lisäkulut

Sinun on kuitenkin tärkeää muistaa, että osamaksu sisältää usein lisäkuluja, kuten koron ja laskutusmaksuja, joten on hyvä olla perillä kaikista maksuista ja ehdoista ennen kuin sitoudut osamaksuohjelmaan. Tärkeää on myös varmistaa, että pystyt pitämään kiinni sovitusta maksuohjelmasta, jotta säästyt myöhästymismaksuilta.

Lue lisää aiheesta: Ostatko liikaa osamaksulla? – Näin säästät

Voinko saada osamaksun ilman luottotietoja?

Jos olet menettänyt luottotietosi vasta äskettäin, mielessäsi saattaa olla monta eri kysymystä. Saatko otettua lainaa? Onko luottokortit nyt ulottumattomissasi? Entä onko osamaksu ilman luottotietoja täysi mahdottomuus?

Maksuhäiriöt voivat tehdä sekä luoton että osamaksun saamisesta hankalampaa. Luottotiedottomille myönnettävissä osamaksuissa on yleensä huomattavasti korkeampi korko, sillä maksuhäiriömerkinnät kasvattavat riskiä lainan myöntäjän silmissä.

Maksuhäiriömerkintä käytännössä estää luoton saamisen

Mikäli sinulla on suurempi ostos esimerkiksi auton osto mietinnässä, mutta luottotietoja ei ole, auto osamaksun saaminen voi myös olla vaikeaa. Jos siitä huolimatta haluat hankkia auton ilman luottotietoja, kannattaa sinun tutustua eri vaihtoehtoihin kuten lainantarjoajiin, jotka tarjoavat palvelujaan luottotiedottomille. Sinun on kuitenkin hyvä muistaa, että korot näissä lainoissa ovat usein varsin korkeat.

Vaikka osamaksu on ehkä se suosituin tapa rahoittaa auton hankinta, toinen vaihtoehto auton hankintaan on leasing, jossa auto vuokrataan tietyn ajanjakson ajaksi ja sen jälkeen palautetaan omistajalle. Kumpi sitten on parempi, leasing vai osamaksu?

Lue lisää aiheesta: Maksuhäiriömerkintä – Saako lainaa ilman luottotietoja?

Leasing vai osamaksu autokaupassa?

Leasing on yleensä pidempi aikainen sopimus kuin osamaksu ja auton omistajuus säilyy vuokraajalla vain vuokra-aikana. Leasing sopii paremmin niille, jotka eivät halua sitoutua pitkäaikaiseen omistajuuteen tai haluavat uuden auton säännöllisin väliajoin. On kuitenkin huomattava, että leasing-sopimuksenkaan saaminen ei ole helppoa ilman luottotietoja.

Kaikkein parhain vaihtoehto on se, että suunnittelet taloutesi niin, ettet joudu taloudellisiin vaikeuksiin ja sitä myötä saa maksuhäiriömerkintöjä. Lainan myöntäjät ovat yleensä joustavia ja ymmärtäväisiä, ja he tarjoavat erilaisia maksusuunnitelmia, jotta pystyt maksamaan velkasi pienissä erissä. Silloin et päädy tilanteeseen, jossa uhkanasi on luottotietojen menetys.

Voiko verkkokaupoissa maksaa osamaksulla?

Verkkokaupoissa shoppaileville osamaksu on varmasti jo tuttu maksutapa. Olipa kyseessä sitten uuden pesukoneen tai isomman TV:n osto, verkkokaupan osamaksu on tähän tarkoitukseen erinomainen vaihtoehto. Osamaksun avulla voit maksaa suuremmat ostokset pienemmissä erissä, mikä tekee ostosten teosta helpompaa, eikä se rasita jokapäiväistä talouttasi niin paljon, kuin jos maksat ostokset kerralla.

Osamaksumahdollisuus yleistyy

Suuri osa verkkokaupoista tarjoaa nykyään osamaksumahdollisuuden, joten seuraavan kerran verkkokauppaostoksilla ollessasi, ota selvää maksutavoista ja osamaksumahdollisuudesta.

Verkkokauppa osamaksu on todella kätevä ja joustava maksutapa, joka helpottaa isompien ostosten, kuten kodinkone hankintojen, tekemistä verkossa.

Mikä on koroton osamaksu?

Usein osamaksulla on korko, joka lisätään ostohintaan ja maksetaan takaisin kuukausittain tietyn ajanjakson ajan. Kuitenkin joissakin tapauksissa osamaksun voi saada myös korottomana.

Korottoman osamaksun saaminen riippuu usein myyjän ja ostajan välisestä sopimuksesta. Myyjä voi tarjota korotonta osamaksua tietyn ajanjakson ajan, kuten kolme tai kuusi kuukautta, jolloin ostaja maksaa takaisin ostohinnan ilman korkoa. Tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto, jos haluat välttyä ylimääräisiltä kustannuksilta.

Esimerkiksi jotkut matkapuhelimia myyvät yritykset tarjoavat korottoman osamaksu mahdollisuuden.

Korottomaan osamaksuun voi liittyä muita kuluja

On kuitenkin tärkeää muistaa, että koroton osamaksu ei ole aina paras vaihtoehto. Joissakin tapauksissa perinteinen kulutusluotto tai pankkilaina voi olla edullisempi valinta. Ennen kuin teet päätöksen korottoman osamaksun tai muun rahoitusvaihtoehdon suhteen, on sinun tärkeää punnita kaikki vaihtoehdot ja laskea tarkkaan syntyvät kustannukset.

Lue lisää: Koroton luotto

Miten osamaksun korko määräytyy?

Osamaksulla ostetun tuotteen tai palvelun hinta jaetaan usein useaan erään, joiden maksu suoritetaan tietyn ajanjakson aikana. Näin ollen et joudu maksamaan suurta ostosta yhdellä kertaa.

Sinun on kuitenkin hyvä varautua siihen, että jos ostat osamaksulla, on siinä kuluna korko, joka lisätään jokaiseen maksuerään. Korko voi olla kiinteä tai vaihtuva ja se usein vaihtelee eri myyjien ja palveluntarjoajien välillä. Lisäksi koron suuruus voi riippua ostamasi tuotteen hinnasta, maksuajan pituudesta sekä luottokelpoisuudestasi.

Mikäli et ole luottokelpoinen, joudut todennäköisemmin maksamaan suuremman koron. Joskus korko saattaa lisätä tuotteen kokonaishintaa sadoilla euroilla!

Osamaksun korko voi lisätä ostoksen hintaa merkittävästi, ja siksi on tärkeää, että mietit osamaksulla ostamisen hyvin huolellisesti ennen siihen sitoutumista.

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi ostaa osamaksulla?

Yleisesti ottaen kuka tahansa, jolla on riittävä luottokelpoisuus ja joka täyttää myyjän tai rahoitusyhtiön asettamat vaatimukset, voi ostaa tuotteen tai palvelun osamaksulla. Jotta saat hyväksynnän osamaksulle, sinun on kuitenkin yleensä täytettävä joitakin vaatimuksia, kuten olla vakituisesti töissä ja saavutettava riittävä tulotaso, sekä tietenkin olla luottokelpoinen. Luottotietojen tarkistus on yleensä osa osamaksuhakemuksen käsittelyprosessia. Tämän lisäksi osamaksulla on ikäraja, ja sinun tulee olla täysi-ikäinen pystyäksesi maksamaan osamaksulla. Jos olet opiskelija tai sinulla ei ole vakituista työpaikkaa, saatat tarvita takaajan tai lisätodistuksia maksukyvystäsi.

Voinko ostaa tuotteen osamaksulla ja saada kotitalousvähennyksen?

Kyllä, voit yleensä saada kotitalousvähennyksen myös silloin, kun ostat palvelun osamaksulla. Kotitalousvähennys on verovähennys, jota voit saada kotitalous- tai hoivapalveluiden käytöstä tai kodin kunnostamisesta ja remontoinnista. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, ja sen suuruus riippuu tehdystä työstä ja maksukyvystä. Osamaksulla ostetusta palvelusta voi saada kotitalousvähennyksen, jos se täyttää vähennyksen ehdot. On kuitenkin tärkeää huomata, että osamaksun kotitalousvähennykseen voi vaikuttaa myös muut tekijät, kuten maksuerien määrä ja ajoitus. Ennen kuin ostat osamaksulla kotitalousvähennyksen saamiseksi, on tärkeää tarkistaa kaikki vaatimukset ja selvittää, miten voit saada vähennyksen kyseisessä tilanteessa, ettei vastaasi tule ikäviä yllätyksiä.