logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Näin vertailet pankkeja oikein – Vaihda viimeistään nyt pois liian kalliista

Milloin viimeksi vertailit lainojen korkoja muista pankeista? Pankkien tarjoamat palvelujen ja lainojen hinnat voivat vaihdella suuresti, ja niiden säännöllinen vertailu voi auttaa sinua säästämään huomattavia summia. Lue tästä ohjeet miten oikeaoppisesti vertailla lainoja, ja valita itsellesi uusi pankki!

Pankkien kilpailuttaminen – Tällä keinolla löydät itsellesi parhaimman lainan

Pankkien palvelut ja niistä haettavat lainat eivät ole samanhintaisia. Joidenkin pankkien pankkipalvelut ovat reilusti kalliimpia kuin toisten, vaikka palvelu olisikin täysin samaa. Koska palvelumaksut voivat vaihdella suuresti, on pankkien kilpailuttaminen tärkeää varsinkin silloin, kun ollaan hakemassa lainaa pankista. Monen tuhannen euron laina voi tulla maksamaan toisessa pankissa paljon enemmän kuin toisessa, vaikka lainasumma ja laina-aika olisivat täysin samat. Lainojen avauskulut, kuukausilyhennykset, sekä itse lainan korko vaihtelevat suuresti eri lainantarjoajien välillä.

Jotta löytäisit mahdollisimman halvan lainan ilman tunteja kestävää taustatutkimusta ja lukuisia eri yhteydenottoja pankkeihin, kannattaa harkita lainanvälityspalvelun käyttöä. Omalaina.fi on ilmainen lainanvälityspalvelu, jonka avulla voit vertailla lainoja usean eri pankin ja luotonantajan välillä. Saat sinulle sopivat lainatarjoukset suoraan sähköpostiisi, josta voit valita ja hyväksyä itsellesi sopivan vaihtoehdon. Vertailemalla pankkeja löydät lainan alhaisella korolla, pienellä vaivalla ja täysin ilmaiseksi.

Muistilista pankkien ja lainojen vertailuun:

  • Pankkien hintataso vaihtelee. Jotkin pankit veloittavat pankkipalveluista huomattavasti enemmän kuin toiset.
  • Vertailu ei ole koskaan turhaa. Erilaisia pankkeja ja muita lainanantajia on markkinoilla paljon. Koska pankit ovat pohjimmiltaan yrityksiä, on kilpailu niiden kesken kovaa. Tämän vuoksi vertailun tärkeys korostuu.
  • Älä aliarvioi pieniä pankkeja. Suurilla pankeilla on usein varaa veloittaa pankkipalveluista pienempiä enemmän, mikä saattaa vaikuttaa myös esimerkiksi haettavan lainan korkoon ja tämän maksuihin.
  • Kaikki pankissa asiointi hoituu suoraan verkossa. Suomessa toimii useita erilaisia ulkomaisia pankkeja, joilla ei ole Suomessa fyysistä konttoria. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö pankista saisi suomenkielistä palvelua.

Näin vertailet lainoja ja eri pankkeja käytännössä

Pankkien vertailu riippuu paljon siitä, millaisia pankkipalveluja tarvitset. Jos etsit peruspankkipalveluja, kuten käyttötilin avaamista ja pankkikortin hakemista, kannattaa vertailuun ottaa muutama vaihtoehto, joista voit valita itsellesi sopivan. Koska peruspankkipalveluja tarvitaan usein jopa päivittäin, pitäisi oman pankin olla itselle sopiva ja omia arvoja korostava. Jos taas haluat hakea lainaa, pankkeja on helppo vertailla lainanvälityspalvelujen avulla. Tässä auttaa esimerkiksi Omalaina.fi, jonka avulla löydät sopivan pankin lainan hakuun hetkessä.

Tee näin kun vertailet lainoja:

  1. Valitse hakemukseen haluamasi lainasumma ja -aika. Omalainan avulla voit vertailla lainoja 1-15 vuoden laina-ajalla, jopa 60 000 euroon asti.
  2. Täytä hakemukseen loput tiedot. Lainojen vertailussa sinulta kysytään esimerkiksi vanhoista lainoistasi, sekä vuosituloista. Tässä kohtaa voit lisätä mukaan myös yhteishakijan – tämä usein auttaa lainansaannissa!
  3. Valitse itsellesi sopiva lainatarjous. Saat lainatarjoukset suoraan sähköpostiisi, josta voit vertailla niitä ja valita itsellesi sopivimman.
  4. Hyväksy laina verkossa. Voit hyväksyä lainatarjouksen suoraan verkossa, ilman konttorilla käyntiä. Tarvitset lainan hyväksymiseen vain verkkopankkitunnukset.

Uusi pankki ulkomailta?

Jotkin pienemmät pankit voivat yllättää sinut matalilla koroilla ja reiluilla lainaehdoilla. Älä siis aliarvioi pienempien pankkien lainatarjouksia, sillä ne voivat yllättää sinut esimerkiksi pitkän laina-ajan kanssa. Lähivuosina myös useita pohjoismaalaisia, ja etenkin norjalaisia pankkeja on rantautunut Suomeen. Vaikka niillä ei välttämättä ole fyysistä konttoria Suomessa, saa niistä silti suomenkielistä asiakaspalvelua verkon välityksellä. Koska melkein kaikki pankkitoiminta hoidetaan Suomessakin jo verkon kautta, ei pankin ulkomaalaisuus vaikuta pankin palveluiden käyttöön mitenkään. Suomessa toimivia norjalaisia pankkeja ovat esimerkiksi Bank NorwegianLea bank, Instabank, sekä Komplett Bank. Voit vertailla lainoja näiltä kaikilta pankeilta Omalainan kautta, ja etsiä juuri itsellesi sopivan!

Vertaile suomalaisia ja muita pohjoismaalaisia pankkeja Omalaina.fin avulla! Kilpailuta haluamasi lainasumma 1000 – 60 000 euron väliltä, jopa 15 vuoden maksuajalla. Voit vertailla lainoja usean eri pankin ja luotonantajan välillä, täysin ilmaiseksi ja vastuullisesti. 

Usein kysytyt kysymykset

Miten pankit voi kilpailuttaa?
Pankkien kilpailuttaminen onnistuu samalla tavalla kuin lainojen kilpailutus. Jätä ilmainen lainahakemus ja saat tarjouksen halvimmalla pankilta.
Voiko lainaa hakea ulkomaisesta pankista?
Voit hakea lainaa myös ulkomaiselta pankilta, jos pankilla on toimilupa Suomessa.