Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Todellinen vuosikorko – löydä lainan oikea hinta

Lainan hinnan muodostuminen voi tuntua vaikeasti ymmärrettävältä. Lainaa hakiessa monella lainanhakijalla voi olla vaikeuksia löytää lainatuotteista kaikki kulut ja lainan hinta. Lainan hintaan vaikuttaa moni asia, joista yleensä eniten vaikuttaa lainan korko. Lainan korko ei kuitenkaan kerro lainan kokonaiskustannuksia, sillä lainan hoitoon liittyy yleensä muitakin kuluja.

 

Paras tapa verrata lainoja keskenään onkin tutustua lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan tai muun luoton kokonaiskustannuksia. Näihin kuuluu korko sekä muut kulut, joita voivat olla esimerkiksi avausmaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot.

Todellinen vuosikorko on tuttu termi lainamarkkinoilla. Sitä käytetään erilaisissa luottotuotteissa, kuten kulutusluotoissa, rahoituksessa ja luottokorteissa. Se on loistava tapa vertailla lainoja ja niiden soveltuvuutta omaan talouteen, sillä se sisältää kaikki lainan kustannukset.

Todellinen vuosikorko – vertailu Omalainassa

Omalainan lainavertailupalvelu järjestää lainat aina todellisen vuosikoron mukaan. Omalainan sivuilta löytyy myös todellinen vuosikorko laskuri, jonka avulla sinun on helppo tutustua erilaisten lainatarjousten kokonaishintaan. Laskurissa voit määrittää tarjouksessa saamasi kulut ja laskea, millainen kokonaishinta lainatuotteelle tulee.

Lainalaskurin avulla voi siis varmistua siitä, että saamasi tarjous on oikeasti sitä miltä näyttää. Vaikka lainan nimelliskorko olisinkin kohtuullisen matala, voi erilaiset luoton kustannukset nostaa lainan hinnan huomattavasti korkeammaksi.

Lue lisää: Lainalaskuri – Laske lainasi kulut etukäteen

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?

Erilaisten lainatuotteiden vertailussa on tärkeää tietää, mitä vertailee. Pienetkin erot eri pankkien tai rahoituslaitosten tarjouksissa voivat keikauttaa lainan hintaa lainahakijalle todella suuresti. Lainoista ja luotoista puhuttaessa, kuluttajan onkin tärkeää olla perillä siitä, mitä lainoissa kannattaa vertailla. Tärkein näistä on todellinen vuosikorko.

Todellinen vuosikorko on arvo, joka kertoo lainan todelliset kustannukset vuositasolla suhteessa alkuperäiseen lainasummaan. Näihin kuluihin kuuluvat korkokulut sekä muut lainan hoitoon liittyvät kulut.

Käytännössä voidaan sanoa, että mitä pienempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä halvemmasta lainasta lainanhakijan suhteen on kyse. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan sisältyvät kulut, joten se on parempi tapa verrata lainoja, kuin esimerkiksi pelkkä nimelliskorko.

Miten todellinen vuosikorko lasketaan?

Todellinen vuosikorko sisältää aina kaikki lainaan kuuluvat kustannukset. Erilaisia kustannuksia lainoissa on hyvinkin paljon ja ne voivat vaihdella paljon lainojen välillä.

Lainoista löytyviä, lainan hintaan vaikuttavia, kustannuksia ovat muun muassa seuraavat:

  • korko
  • avausmaksut
  • kuukausimaksu
  • käsittelymaksut
  • tilinhoitopalkkiot
  • laskutusmaksut

Jokaisen lainanmyöntäjän on tuotava lainatarjouksessaan aina todellinen vuosikorko esille selkeästi kuluttajan nähtäville. Mikäli joskus näet netissä lainatarjouksen, jossa todellinen vuosikorko on esitetty pienellä tekstillä tai muuten hämärästi, se voi jäädä huomioimatta.

Omalainan verkkopalvelussa tämä ei kuitenkaan tule koskaan olemaan ongelma. Koska me olemme puolueeton lainanvertailupalvelu, me tarjoamme aina oikeaa tietoa reilusti. Todellinen vuosikorko esitetään sivuillamme aina selkeästi ja erottelemme myös, mistä tekijöistä, kuten korosta, kuukausimaksusta ja muista, lainan hinta muodostuu.

Lue lisää aiheesta: Lainan korko – Mikä se on ja miten se lasketaan?

Miten todellisen vuosikoron voi tarkastaa?

Todellisen vuosikoron laskeminen on helppoa laskurin avulla. Siihen tarvitsee vain syöttää lainan summa, nimelliskorko, erilaiset lainanhoitoon kuuluvat maksut sekä laina-aika. Sen avulla on helppo selvittää koron osuus lainasta, mutta myös muiden lainan hoitoon liittyvien kulujen kokonaissumma.

Todellinen vuosikorko on näin helppo tarkistaa kerralla. Lainalaskuri erittelee kaikkien eri lainan hintaan vaikuttavien asioiden summat, joten sinun on helppo tarkastaa, paljonko lainan kokonaissummasta menee korkoihin tai muihin kuluihin.

Mikäli lainan hinta tuntuu mielestäsi liian korkealta, voit aina tehdä ilmaisen lainan kilpailutuksen Omalainan palvelussa. Tätä kautta pääset näkemään, millaista todellista vuosikorkoa muut lainanmyöntäjät voisivat tarjota juuri sinulle.

Mikä on hyvä todellinen vuosikorko?

Lainan hoitoon liittyvissä kustannuksissa nostetaan yleensä esille mahdollisimman alhainen korko. Alhainen korko on tietysti erittäin hyvä asia, mutta se ei sellaisenaan vielä kerro, että onko lainatarjous oikeasti halpa suhteessa muihin tarjouksiin.

Nimelliskorko, eli lainan korko, ei kerro kokonaiskuvaa lainan todellisista kustannuksista. Saatuasi useampia lainatarjouksia, on aina syytä kiinnittää huomiota korkoon, laina-aikaan sekä muihin kuluihin. Näistä muodostuu lopulta lainan todellinen hinta.

Lainojen vertailu kannattaakin aina tehdä todellisen vuosikoron perusteella. Tällöin sinun on helppo varmistua siitä, että olet valinnut halvimman sinulle tarjotun lainan markkinoilta. Mitä pienempi todellinen vuosikorkosi on, sitä vähemmän maksat turhia kuluja lainanhoidosta ja muista toimistomaksuista.

Pienissä lainoissa voi olla suuri todellinen vuosikorko

On hyvin tavanomaista, että todellinen vuosikorko nousee erilaisissa kulutusluotoissa yli 20 %:n suuruiseksi. Tämä pätee varsinkin pienempiin lainoihin, joissa korko itsessään voi olla korkea, mutta korkeat palvelumaksut ovat iso osa lainan takaisinmaksettavasta summasta.

Hyvä todellinen vuosikorko vaihtelee todella paljon eri pankkien ja lainanhakijoiden välillä. Korkeampituloinen voi saada lainalleen matalan alle 10 % todellisen vuosikoron, mutta normaalisti todellinen vuosikorko on 10 – 20 % sisällä.

Suomen laissa on määritetty, että kulutusluottojen korko voi olla enintään 20 %, mutta todellinen vuosikorko voi nousta tätäkin korkeammaksi. Siksi se on hyvä tapa tarkastella lainan kokonaishintaa.

Lue lisää aiheesta: Miksi pikavipin ottamista kannattaa välttää?

Mikä on lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kokonaiskustannuksen. Tähän sisältyy siis lainan korot sekä kulut suhteessa lainan alkuperäiseen summaan.

Lainan todellinen vuosikorko, laina-aika sekä lainattu summa muodostavat täten yhdessä lainan takaisin maksettavan summan. Kaikki muut lainan sisältämät kustannukset kuuluvat näihin lainan hintaan vaikuttaviin elementteihin.

Todelliseen vuosikorkoon on myös mahdollisuus vaikuttaa itse. Mikäli maksat lainan takaisin nopeammassa aikataulussa kuin, mitä olet sopinut lainanmyöntäjän kanssa, voit säästää erilaisissa kuluissa.

Lainan hinnan alentamiseksi paras keino on kuitenkin aina lainojen kilpailuttaminen. Omalainan sivulla voi kilpailuttaa ja verrata lainojen todellista vuosikorkoa helposti, nopeasti ja sujuvasti. Saamissasi lainatarjouksissa esitetään aina selkeästi lainan todellinen vuosikorko sekä lainan takaisinmaksettava summa.

Näiden perusteella sinun on helppo tehdä päätös ja löytää laina, joka vastaa sinun odotuksiasi.

Katso lainat: Lainavertailu – Vertaa lainoja

Selvitä todellinen vuosikorko Omalainan avulla

Omalainan sivuilla sinun on helppo selvittää lainan todellinen vuosikorko nopeasti. Kun teet lainahakemuksen vertailupalvelumme kautta, saat aina helposti selville lainan todelliset kulut, sillä palvelussamme todellinen vuosikorko on tärkein lainan kriteeri.

Tämä helpottaa sinun elämääsi, sillä sinun ei itse tarvitse laskea erilaisten kulujen ja koron vaikutusta takaisin maksettavaan summaan, vaan palvelumme tekee sen sinun puolestasi.

Kilpailuta lainasi Omalainalla, saat tarjouksen nopeasti jopa 30 pankilta ja luotonmyöntäjältä.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa?

Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan tai luoton yhteiskuluja. Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät korot ja kulut, kuten nimelliskorko, avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja erilaiset laskutuspalkkiot.

Mikä on hyvä korko lainanhakijalle?

Yleisesti ottaen hyvä korko on noin 4 – 10%. Joskus lainanhakijan ei ole kuitenkaan mahdollista saada lainaa näin edullisesti, jolloin hän joutuu hakemaan kalliimpaa lainaa.

Miten todellinen vuosikorko eroaa nimelliskorosta?

Nimelliskorkoon lasketaan ainoastaan lainan sisältämät korkokulut. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan lisäksi kaikki muut lainan kuluerät.

Miten lasken todellisen vuosikoron?

Yksinkertaisen koron laskukaava on seuraava: (k x p x t) / 100. Kaavassa k merkitsee lainasummaa, p vuosikorkoa prosentteina ja t aikaa vuosina. Lainan todellisen vuosikoron voit laskea helposti myös laskurimme avulla.