Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 0 % laskettuna lainasummalle 0 €, kun takaisinmaksuaika on 15 vuotta, tilinhoitomaksu false €, avausmaksu false € ja nimelliskorko NaN %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 0 €, eli 0 €/kk. Luottokortti todellinen vuosikorko voi olla 21,34% laskettuna käytetylle lainalle 1500€, kun takaisinmaksuaika on yksi vuosi ja nimelliskorko on 19,50 % Takaisinmaksettava summa on tällöin yhteensä 1663 € eli 139€ kuukaudessa.. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 500 € – 60000 €.

Rintamamiestalon remontti – Lue hinta-arviot ja vinkit vanhan talon remonttiin

Vanhan rintamamiestalon kunnostaminen tai sellaisessa eläminen on monen pariskunnan ja perheen unelma. Lue tästä 5 hinta-arviota rintamamiestalon remontoimiseen, sekä parhaat vinkit hyvän remontin toteuttamiseen.

Suomessa on noin 150 000 rintamamiestaloa, jotka nimensäkin perusteella on rakennettu sodan jälkimainingeissa, asuntopulan aikaan. Tyypillisessä rintamamiestalossa kaikki huoneet on sijoitettu kätevästi talon keskellä olevan savupiipun ympärille, ja talo on 1½ kerroksinen. Suihkutilat sijaitsevat usein kellarikerroksessa, ja ne on saatettu lisätä rakennukseen myöhemmin. Koska rintamamiestalot on rakennettu vuosikymmeniä sitten, ovat ne kaikki luultavasti kokeneet peruskorjauksen jo ainakin kerran, tai ne ovat kipeästi remontoinnin tarpeessa. Remonttilainaa rintamamiestalon kunnostamiseen vertailet helposti Omalainan avulla.

Onko rintamamiestalon remontointi turhaa? – Miksi rintamamiestaloja on hankala remontoida

Rintamamiestalot on rakennettu sodan jälkeen, jolloin elettiin täysin erilaista arkea kuin nykypäivänä. Suurin ero on veden käytön ja tästä syntyvän kosteuden määrässä. Ennen pyykit pestiin ja kuivattiin ulkona, ja pihapiirissä oli erillinen rakennus jossa saunottiin ja peseydyttiin. Vettä ei käytetty läheskään yhtä paljon kuin nykyään, kun kaikissa kodeissa pyörii melkein päivittäin pyykin- ja astianpesukoneet, ja suihkussa käydään tiloissa joita ei välttämättä ole tarkoitettu märkätiloiksi. Usein rintamamiestalojen kellarikerrokseen on myöhemmin lisätty pesutilat, joissa nyt saattaa ilmetä kunto- ja sisäilmaongelmia. Kellarikerroksen tiloja ei alunperin ole tarkoitettu asumistiloiksi, joten niiden remontoimisessa tulisi tehdä muutakin kuin pelkästään uusia huoneen pinnat.

Rintamamiestalon remontoinnin työmäärä voi usein olla suurempi kuin kokonaan uuden talon rakentaminen. Useat rintamamiestalot kärsivät kunto- ja sisäilmaongelmista, eivätkä ole alunperin niin hyvin rakennettuja kuin ihmiset usein luulevat. Sodan jälkeen eristeiden materiaaleissa piti säästää, ja seinien välistä voikin löytyä mitä erilaisempia ratkaisuja. Yleensä on kuitenkin käytetty kutteripurua, jota ei nykyään enää pidetä tarpeeksi hyvänä eristysmateriaalina. Nykyään rintamamiestalot tulisikin remontin yhteydessä lisäeristää ja niiden ikkunat tulisi vaihtaa. Koska rintamamiestalon remontoinnissa täytyy yleensä uusia koko rakennus, ei talon remontoimisessa välttämättä ole järkeä. Jos rintamamiestalon kunto ei kuitenkaan ole päässyt täysin rapistumaan, voi siitä remontin avulla saada itselleen unelma-asunnon.

Purkaa vai remontoida? Katso tästä hintaesimerkit rintamamiestalon yleisimpiin remontteihin

Rintamamiestalon täysremonttiin menee yleensä noin 60 000 – 100 000 euroa, riippuen talon kunnosta ja tarvittavan remonttiavun määrästä. Itse tekemällä voi säästää paljon, mutta remontoinnissa tulee kiinnittää huomiota siihen että kaikki tulee tehtyä oikein. Remontin rahoittamisessa voi käyttää säästöjä, vakuudellista tai vakuudetonta lainaa, tai remonttifirman tarjoamaa osamaksua, joka yleensä myös otetaan lainan muodossa. Rintamamiestalon remontissa on tärkeää suorittaa työt huolella, ja tarkistaa kaikki viimeisimmätkin kolot rakenteissa. Pienikin määrä kosteutta joka jää rakenteiden sisään voi johtaa homeongelmiin ja muuttaa tehdyn remontin turhaksi.

1 Salaojat ja sadeviemärien remontointi

Joidenkin rintamamiestalojen perustoihin ei ole rakennettu salaojia, ja nyt kosteus pääsee hiipimään talon perustuksiin. Salaojien kaivaminen tai remontoiminen, sekä myös sadevesiviemärien remontti, maksaa usein noin 7 000 – 9 000 euroa. Hinta riippuu paljon siitä täytyykö talon vieressä mahdollisesti olevia teitä avata, jolloin myös tiealueen kunnostus on remontoijan vastuulla. Salaojien kaivamiseen tarvitaan myös kaivauslupa. Myös erilaiset perustusten muokkaukset ja vesiputkien uusiminen nostavat remontin hintaa.

2 Kattoremontti 

Kattoremontti on yksi tärkeimmistä remonttikohteista rintamamiestaloissa, suojaahan se koko rakennusta kosteudelta ja saasteilta. Kattoremontissa remontoidaan ulkoisen vesikaton lisäksi sadevesijärjestelmä, johon yleensä kuuluvat muun muassa räystäät. Näitä joudutaan usein leventämään rintamamiestalojen kohdalla. Kattoremontin hinta on yleensä noin 6 000 – 8 000 euroa. Hinta riippuu täysin katon koosta, ja sen vanhoista rakenteista. Jos katon eristeet on tehty huonosti, joudutaan ne uusimaan kokonaan.

3 Ikkuna- ja ulko-oviremontti

Rintamamiestalojen ikkunoiden vaihtamisesta käydään usein kiivasta keskustelua. Usein vanhojen ikkunoiden ajatellaan olevan parhaat mahdolliset, eikä uusien ikkunoiden ilmanvaihtoa pidetä tarpeeksi hyvänä. Rintamamiestalojen ilmanvaihto on yleensä kuitenkin melko huono, oli kyseessä sitten vanhat tai uudet ikkunat. Uudet ikkunat vaihtamalla talon lämmön eristys parantuu, ja talon ilme kirkastuu. On kuitenkin tärkeää huomioida että uudet ikkunat sopivat ulkonäöllisesti vanhaan taloon. Ikkunaremontissa kaikki talon ikkunat kannattaa vaihtaa kerralla, jotta rakennuksen yhtenäisyys ja uusien ikkunoiden hyödyt säilyvät. Myös ulko-ovet kannattaa vaihtaa ikkunaremontin yhteydessä, sillä molemmat vastaavat ilmanvaihdosta ja siitä pääseekö lämpö karkaamaan talosta. Ikkuna- ja ulko-oviremontin hinta on yleensä noin 5 000 – 7 000 euroa.

4 Julkisivuremontti

Tiettyjen rintamamiestalojen julkisivu koostuu usein rimalaudoituksesta. Tämä lautaverhous on tiensä päähän tullessa purettava ja rakennettava uudelleen. Tässä on oltava tarkkana, jotta seinien väliin ei jää ylimääräisiä tuuletusaukkoja jotka hankaloittavat lämmitystä. Ulkoverhouksen uusimisessa myös maalin sävyn ja tyypin kanssa on oltava tarkka. Tämän remontin hinta nousee yleensä melko korkeaksi, sillä remontoitavaa pinta-alaa on paljon, ja kunnollisten eristysten saamiseksi on tehtävä huolellista työtä. Julkisivuremonttiin on hyvä varata noin 10 000 euroa, varsinkin jos laudoitettu ilme halutaan säilyttää.

5 Kellarin remontti

Rintamamiestalon kellariin on saatettu jälkeenpäin rakentaa märkätilat, tai esimerkiksi tv-huone. Alunperin niitä ei kuitenkaan ole tarkoitettu asuintiloiksi, joten niiden muuttaminen yleensä johtaa kosteusvaurioihin jos remontissa ei olla todella tarkkana. Kun tiloja on muutettu, ei eristämistä välttämättä ole tehty riittävän hyvin. Tarvittava remontin määrä riippuu paljon siitä millaisen maaperän päälle talo on rakennettu, ja kuinka hyvin eristämisestä on huolehdittu. Kellarin remontti on yleensä tarpeellinen juurikin maaperästä ylöspäin nousevan kosteuden takia. Kellaritilojen muuttaminen asuintiloiksi tuo taloon kaivattua lisätilaa, vaikkakin rintamamiestalon kellaritilojen käyttötarkoitusta kannattaa miettiä tarkoin. Kellariremontin hinta nousee äkkiä korkealle, ja siihen kannattaa varata lähemmäs 8 000 – 11 000 euroa. 

Vinkit onnistuneeseen rintamamiestalon remonttiin – Muista ainakin nämä rintamamiestalon remontissa

  • Ilmanvaihto on tärkeää! Usein painovoimainen ilmanvaihto, eli ikkunoiden ja ilmanvaihtosuodattimien kautta tapahtuva ilmanvaihto, ei ole tarpeeksi rintamamiestaloissa. Raikasta ilmaa ei pääse sisään tarpeeksi, eikä likaista ilmaa taas ulos, ja sisäilmaongelmia alkaa syntyä. Tämän vuoksi remontoituun rintamamiestaloon kannattaa hankkia koneellinen ilmanvaihto, joka auttaa pitämään talon ilman puhtaana.
  • Korvaa huonosti hengittävät eristeet kunnollisilla. Rintamamiestalon seinien välistä voi löytyä mielenkiintoisia eristämisratkaisuja, joita ollaan käytetty sodan jälkeen. Eristämiseen on voitu käyttää esimerkiksi muovikelmua, uretaania ja mineraalivillaa. Muista korvata nämä hyvin hengittävällä ja kosteuden estävällä eristeellä, kuten selluvillalla.
  • Hanki remonttiin tarpeeksi rahoitusta ettei se jää kesken. Rintamamiestalon remontoinnissa voi tulla vastaan yllättäviä asioita, jotka vaativatkin enemmän rahaa kuin aikaisemmin oli luultu. Huolehdi siitä että olet hankkinut remonttiin tarpeeksi rahoitusta, jotta et joudu jättämään sitä kesken. Pyydä tarjouksia remonteista eri remonttifirmoilta ennen kuin teet lopullista päätöstä. Vertaile myös eri lainanantajien lainatarjouksia toisiinsa Omalainan avulla, jotta et maksa lainastasi liikaa. Omalaina vertailee sinulle lainatarjouksia remonttilainoista ilmaiseksi, nopeasti, ja luotettavasti yli 35 eri pankilta ja luotonantajalta.
  • Valitse oikea maali talon ulkoilmeeseen. Rintamamiestalon seiniä on voinut tuhota aikaisemmin käytetty muovimaali, jota ei enää uudelleen kannatta seinälle laittaa.
  • Selvitä perusteellisesti onko rakennuksessa homeongelmaa, ja poista se kokonaan. Huonon sisäilman tunnistaa niin sanotusta “vanhan talon” hajusta, joka kertoo talossa olevasta mikrobiongelmasta. Rintamamiestalon remontointia kannattaa harkita vakavasti silloin kun asunnosta löytyy homeongelmaa. Hometta on hankala saada kokonaan pois, ja usein vanhan rintamamiestalon remontointi tulee tällöin hyvin kalliiksi. Joskus remontti kuitenkin kannattaa, ja lopputuloksena on uusittu rintamamiestalo, jossa voi asua vielä vuosikymmeniä ennen uutta remonttia.

Suunnitelmissa remontti mutta rahoitusta ei ole vielä löytynyt? Voit kilpailuttaa ilmaiseksi remonttilainaa Omalainan avulla, jonka kautta saat vertailtua lainoja yli 35 eri pankin ja luotonantajan tarjonnasta. Täyttämällä hakemuksen Omalainan sivuilla voit kilpailuttaa 100 – 60 000 euron vakuudettomia lainoja, jopa 20 vuoden laina-ajalla. Kilpailuta remonttilaina Omalainan kautta ja et maksa turhaan liikaa!

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko voin saada remonttilainaa?

Remontti on yksi yleisimmistä syistä hakea kulutusluottoa. Omalaina palvelun kautta voi hakea kulutusluottoa aina 60 000 euroon saakka. Tällä rahalla saa tehtyä jo suuren remontin rintamamiestaloon.

Voinko vertailla eri lainoja remonttia varten?

Lainojen vertailu on helppoa Omalainan vertailupalvelussa. Sinun tulee vain tehdä lainahakemus ja saat tarjouksen usealta eri pankilta remontin rahoitusta varten. Lainaa voit saada jopa 60 000 euroon saakka.