logo

Aina oikea hinta lainalle.

Täytä kulutusluottohakemus - Saat luottopäätöksen heti

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kuukausierä n.*
0 €
Haettu lainasumma

20000

           
Laina-aika

15 vuotta

Lähettämällä hakemuksen hyväksyn käyttäjäehdot ja vahvistan lukeneeni tietosuojakäytännöt

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on {apr} % laskettuna lainasummalle {totalAmount} €, kun takaisinmaksuaika on {repaymentTimeYears} vuotta, tilinhoitomaksu {administrationFee} €, avausmaksu {arrangementFee} € ja nimelliskorko {interestRate} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {totalCost} €, eli {monthlyCost} €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1–20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 € – 60000 €.

Rintamamiestalon remontti – Lue hinta-arviot ja vinkit vanhan talon remonttiin

Vanhan rintamamiestalon kunnostaminen tai sellaisessa eläminen on monen pariskunnan ja perheen unelma. Lue tästä 5 hinta-arviota rintamamiestalon remontoimiseen, sekä parhaat vinkit hyvän remontin toteuttamiseen.

Suomessa on noin 150 000 rintamamiestaloa, jotka nimensäkin perusteella on rakennettu sodan jälkimainingeissa, asuntopulan aikaan. Tyypillisessä rintamamiestalossa kaikki huoneet on sijoitettu kätevästi talon keskellä olevan savupiipun ympärille, ja talo on 1½ kerroksinen. Suihkutilat sijaitsevat usein kellarikerroksessa, ja ne on saatettu lisätä rakennukseen myöhemmin. Koska rintamamiestalot on rakennettu vuosikymmeniä sitten, ovat ne kaikki luultavasti kokeneet peruskorjauksen jo ainakin kerran, tai ne ovat kipeästi remontoinnin tarpeessa. Remonttilainaa rintamamiestalon kunnostamiseen vertailet helposti OmaLainan avulla.

Onko rintamamiestalon remontointi turhaa? – Miksi rintamamiestaloja on hankala remontoida

Rintamamiestalot on rakennettu sodan jälkeen, jolloin elettiin täysin erilaista arkea kuin nykypäivänä. Suurin ero on veden käytön ja tästä syntyvän kosteuden määrässä. Ennen pyykit pestiin ja kuivattiin ulkona, ja pihapiirissä oli erillinen rakennus jossa saunottiin ja peseydyttiin. Vettä ei käytetty läheskään yhtä paljon kuin nykyään, kun kaikissa kodeissa pyörii melkein päivittäin pyykin- ja astianpesukoneet, ja suihkussa käydään tiloissa joita ei välttämättä ole tarkoitettu märkätiloiksi. Usein rintamamiestalojen kellarikerrokseen on myöhemmin lisätty pesutilat, joissa nyt saattaa ilmetä kunto- ja sisäilmaongelmia. Kellarikerroksen tiloja ei alunperin ole tarkoitettu asumistiloiksi, joten niiden remontoimisessa tulisi tehdä muutakin kuin pelkästään uusia huoneen pinnat.

Rintamamiestalon remontoinnin työmäärä voi usein olla suurempi kuin kokonaan uuden talon rakentaminen. Useat rintamamiestalot kärsivät kunto- ja sisäilmaongelmista, eivätkä ole alunperin niin hyvin rakennettuja kuin ihmiset usein luulevat. Sodan jälkeen eristeiden materiaaleissa piti säästää, ja seinien välistä voikin löytyä mitä erilaisempia ratkaisuja. Yleensä on kuitenkin käytetty kutteripurua, jota ei nykyään enää pidetä tarpeeksi hyvänä eristysmateriaalina. Nykyään rintamamiestalot tulisikin remontin yhteydessä lisäeristää ja niiden ikkunat tulisi vaihtaa. Koska rintamamiestalon remontoinnissa täytyy yleensä uusia koko rakennus, ei talon remontoimisessa välttämättä ole järkeä. Jos rintamamiestalon kunto ei kuitenkaan ole päässyt täysin rapistumaan, voi siitä remontin avulla saada itselleen unelma-asunnon.

Purkaa vai remontoida? Katso tästä hintaesimerkit rintamamiestalon yleisimpiin remontteihin

Rintamamiestalon täysremonttiin menee yleensä noin 60 000 – 100 000 euroa, riippuen talon kunnosta ja tarvittavan remonttiavun määrästä. Itse tekemällä voi säästää paljon, mutta remontoinnissa tulee kiinnittää huomiota siihen että kaikki tulee tehtyä oikein. Remontin rahoittamisessa voi käyttää säästöjä, vakuudellista tai vakuudetonta lainaa, tai remonttifirman tarjoamaa osamaksua, joka yleensä myös otetaan lainan muodossa. Rintamamiestalon remontissa on tärkeää suorittaa työt huolella, ja tarkistaa kaikki viimeisimmätkin kolot rakenteissa. Pienikin määrä kosteutta joka jää rakenteiden sisään voi johtaa homeongelmiin ja muuttaa tehdyn remontin turhaksi.

1 Salaojat ja sadeviemärien remontointi

Joidenkin rintamamiestalojen perustoihin ei ole rakennettu salaojia, ja nyt kosteus pääsee hiipimään talon perustuksiin. Salaojien kaivaminen tai remontoiminen, sekä myös sadevesiviemärien remontti, maksaa usein noin 7 000 – 9 000 euroa. Hinta riippuu paljon siitä täytyykö talon vieressä mahdollisesti olevia teitä avata, jolloin myös tiealueen kunnostus on remontoijan vastuulla. Salaojien kaivamiseen tarvitaan myös kaivauslupa. Myös erilaiset perustusten muokkaukset ja vesiputkien uusiminen nostavat remontin hintaa.

2 Kattoremontti 

Kattoremontti on yksi tärkeimmistä remonttikohteista rintamamiestaloissa, suojaahan se koko rakennusta kosteudelta ja saasteilta. Kattoremontissa remontoidaan ulkoisen vesikaton lisäksi sadevesijärjestelmä, johon yleensä kuuluvat muun muassa räystäät. Näitä joudutaan usein leventämään rintamamiestalojen kohdalla. Kattoremontin hinta on yleensä noin 6 000 – 8 000 euroa. Hinta riippuu täysin katon koosta, ja sen vanhoista rakenteista. Jos katon eristeet on tehty huonosti, joudutaan ne uusimaan kokonaan.

3 Ikkuna- ja ulko-oviremontti

Rintamamiestalojen ikkunoiden vaihtamisesta käydään usein kiivasta keskustelua. Usein vanhojen ikkunoiden ajatellaan olevan parhaat mahdolliset, eikä uusien ikkunoiden ilmanvaihtoa pidetä tarpeeksi hyvänä. Rintamamiestalojen ilmanvaihto on yleensä kuitenkin melko huono, oli kyseessä sitten vanhat tai uudet ikkunat. Uudet ikkunat vaihtamalla talon lämmön eristys parantuu, ja talon ilme kirkastuu. On kuitenkin tärkeää huomioida että uudet ikkunat sopivat ulkonäöllisesti vanhaan taloon. Ikkunaremontissa kaikki talon ikkunat kannattaa vaihtaa kerralla, jotta rakennuksen yhtenäisyys ja uusien ikkunoiden hyödyt säilyvät. Myös ulko-ovet kannattaa vaihtaa ikkunaremontin yhteydessä, sillä molemmat vastaavat ilmanvaihdosta ja siitä pääseekö lämpö karkaamaan talosta. Ikkuna- ja ulko-oviremontin hinta on yleensä noin 5 000 – 7 000 euroa.

4 Julkisivuremontti

Tiettyjen rintamamiestalojen julkisivu koostuu usein rimalaudoituksesta. Tämä lautaverhous on tiensä päähän tullessa purettava ja rakennettava uudelleen. Tässä on oltava tarkkana, jotta seinien väliin ei jää ylimääräisiä tuuletusaukkoja jotka hankaloittavat lämmitystä. Ulkoverhouksen uusimisessa myös maalin sävyn ja tyypin kanssa on oltava tarkka. Tämän remontin hinta nousee yleensä melko korkeaksi, sillä remontoitavaa pinta-alaa on paljon, ja kunnollisten eristysten saamiseksi on tehtävä huolellista työtä. Julkisivuremonttiin on hyvä varata noin 10 000 euroa, varsinkin jos laudoitettu ilme halutaan säilyttää.

5 Kellarin remontti

Rintamamiestalon kellariin on saatettu jälkeenpäin rakentaa märkätilat, tai esimerkiksi tv-huone. Alunperin niitä ei kuitenkaan ole tarkoitettu asuintiloiksi, joten niiden muuttaminen yleensä johtaa kosteusvaurioihin jos remontissa ei olla todella tarkkana. Kun tiloja on muutettu, ei eristämistä välttämättä ole tehty riittävän hyvin. Tarvittava remontin määrä riippuu paljon siitä millaisen maaperän päälle talo on rakennettu, ja kuinka hyvin eristämisestä on huolehdittu. Kellarin remontti on yleensä tarpeellinen juurikin maaperästä ylöspäin nousevan kosteuden takia. Kellaritilojen muuttaminen asuintiloiksi tuo taloon kaivattua lisätilaa, vaikkakin rintamamiestalon kellaritilojen käyttötarkoitusta kannattaa miettiä tarkoin. Kellariremontin hinta nousee äkkiä korkealle, ja siihen kannattaa varata lähemmäs 8 000 – 11 000 euroa. 

Vinkit onnistuneeseen rintamamiestalon remonttiin – Muista ainakin nämä rintamamiestalon remontissa

  • Ilmanvaihto on tärkeää! Usein painovoimainen ilmanvaihto, eli ikkunoiden ja ilmanvaihtosuodattimien kautta tapahtuva ilmanvaihto, ei ole tarpeeksi rintamamiestaloissa. Raikasta ilmaa ei pääse sisään tarpeeksi, eikä likaista ilmaa taas ulos, ja sisäilmaongelmia alkaa syntyä. Tämän vuoksi remontoituun rintamamiestaloon kannattaa hankkia koneellinen ilmanvaihto, joka auttaa pitämään talon ilman puhtaana.
  • Korvaa huonosti hengittävät eristeet kunnollisilla. Rintamamiestalon seinien välistä voi löytyä mielenkiintoisia eristämisratkaisuja, joita ollaan käytetty sodan jälkeen. Eristämiseen on voitu käyttää esimerkiksi muovikelmua, uretaania ja mineraalivillaa. Muista korvata nämä hyvin hengittävällä ja kosteuden estävällä eristeellä, kuten selluvillalla.
  • Hanki remonttiin tarpeeksi rahoitusta ettei se jää kesken. Rintamamiestalon remontoinnissa voi tulla vastaan yllättäviä asioita, jotka vaativatkin enemmän rahaa kuin aikaisemmin oli luultu. Huolehdi siitä että olet hankkinut remonttiin tarpeeksi rahoitusta, jotta et joudu jättämään sitä kesken. Pyydä tarjouksia remonteista eri remonttifirmoilta ennen kuin teet lopullista päätöstä. Vertaile myös eri lainanantajien lainatarjouksia toisiinsa OmaLainan avulla, jotta et maksa lainastasi liikaa. OmaLaina vertailee sinulle lainatarjouksia remonttilainoista ilmaiseksi, nopeasti, ja luotettavasti yli 35 eri pankilta ja luotonantajalta.
  • Valitse oikea maali talon ulkoilmeeseen. Rintamamiestalon seiniä on voinut tuhota aikaisemmin käytetty muovimaali, jota ei enää uudelleen kannatta seinälle laittaa.
  • Selvitä perusteellisesti onko rakennuksessa homeongelmaa, ja poista se kokonaan. Huonon sisäilman tunnistaa niin sanotusta “vanhan talon” hajusta, joka kertoo talossa olevasta mikrobiongelmasta. Rintamamiestalon remontointia kannattaa harkita vakavasti silloin kun asunnosta löytyy homeongelmaa. Hometta on hankala saada kokonaan pois, ja usein vanhan rintamamiestalon remontointi tulee tällöin hyvin kalliiksi. Joskus remontti kuitenkin kannattaa, ja lopputuloksena on uusittu rintamamiestalo, jossa voi asua vielä vuosikymmeniä ennen uutta remonttia.

Suunnitelmissa remontti mutta rahoitusta ei ole vielä löytynyt? Voit kilpailuttaa ilmaiseksi remonttilainaa OmaLainan avulla, jonka kautta saat vertailtua lainoja yli 35 eri pankin ja luotonantajan tarjonnasta. Täyttämällä hakemuksen OmaLainan sivuilla voit kilpailuttaa 100 – 60 000 euron vakuudettomia lainoja, jopa 20 vuoden laina-ajalla. Kilpailuta remonttilaina OmaLainan kautta ja et maksa turhaan liikaa!

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko voin saada remonttilainaa?
Remontti on yksi yleisimmistä syistä hakea kulutusluottoa. Omalaina palvelun kautta voi hakea kulutusluottoa aina 60 000 euroon saakka. Tällä rahalla saa tehtyä jo suuren remontin rintamamiestaloon.
Voinko vertailla eri lainoja remonttia varten?
Lainojen vertailu on helppoa Omalainan vertailupalvelussa. Sinun tulee vain tehdä lainahakemus ja saat tarjouksen usealta eri pankilta remontin rahoitusta varten. Lainaa voit saada jopa 60 000 euroon saakka.

Muita artikkeleitamme

Muutto

Muutto on yksi elämän suurimmista muutoksista. Se voi olla jännittävä ja jopa stressaava kokemus. Keräsimme yhteen vinkit onnistuneen muuton...

Terassi

Terassin rakentaminen on yksinkertainen tapata lisätä kotipihan viihtyisyyttä ja käytettävyyttä. Omalainan avulla rahoitat terassin järkeväs...

Koirat

Lemmikit ovat meille tärkeitä, mutta niiden hoitoon voi mennä paljon rahaa. Lue tutkimuksemme koirarotujen hintaeroista aina hankinnasta rok...

Moottoripyörä

Moottoripyörän hakinta tapahtuu usein lainarahalla. Omalainan avulla kilpailutat kulutusluotot useiden lainantarjoajien kesken!

Kesärenkaat

Välttyäkseen maksamasta liikaa kesärenkaista on olennaista tehdä hintavertailua niin renkaiden kuin rahoituksen osalta.

Moottorivene

Moottoriveneen tai muun isomman asian hankintaa on hyvä puntaroida huolella ennen ostotoimiin ryhtymistä.

Varainsiirtovero

Varainsiirtovero on vero, joka maksetaan kiinteistön tai asunnon omistuksen siirrosta toiselle henkilölle. Tunnetko monia koskettavan veron ...

Ruohonleikkuri

Hyvä ruohonleikkuri tekee nurmikonleikkuusta helppoa, siistiä ja nopeaa. Katso miten edullisesti voit saada lainaa ruohonleikkurin hankintaa...

Sosiaalinen luotto

Kuntien sosiaalinen luotto on oikeusaputoimistojen ja Takuusäätiön rinnalla yksi maksuttoman talousavun muoto. Lue lisää mahdollisesta apuke...

Kylpyhuoneremontti

Aika tehdä kylpyhuoneremontti? Mistä aloittaa? Talouden näkökulmasta paras lopputulos on sekä onnistunut, että järkevästi rahoitettu.

Vuokravakuus

Vuokravakuus vaaditaan lähes aina. Kerromme miten vuokravakuuden kanssa kannattaa menetellä ja miten hoidat vakuuden kuntoon ilman säästöjä.

Osakesäästötili

Osakesäästötili on sijoitustili, jonka kautta voit ostaa pörssiosakkeita. Osakesäästötilit tulivat Suomen markkinoille vasta hiljattain, vuo...

Kattoremontti

Talon kattoremontti on taloudellinen satsaus, joka kannattaa aina ja hyvällä suunnittelulla kustannuksetkaan eivät pääse yllättämään. Lue li...

Älypuhelin

Hankkiessasi uutta älypuhelinta hankkiessasi kannattaa ehdottomasti tarkastella useampia vaihtoehtoja - myös hankinnan rahoituksen suhteen!

Sähköautot

Lue tietopakettimme sähköautojen hyödyistä, ongelmista ja siitä, sopiiko sähköauto ehkä juuri sinun talouteesi ja miten kustannat uuden auto...
euribor

Euribor

Tästä artikkelista saat hyvän käsityksen siitä, mikä euribor-korko käytännössä on ja miksi se on tärkeä henkilökohtaiselle taloudellesi.

Tiedote: Yhdistelylainat pienensivät asiakkaidemme kuukausierää -64%

Selvitimme asiakkaillemme joulukuussa maksettujen yhdistelylainojen tuoman hyödyn. Asiakkaidemme keskimäärin maksama kuukausierä pieneni 64%...

Väliaikaisen korkokaton päättyminen ei nostanut korkoja – Nimelliskorot pysyivät edelleen 9,5% tuntumassa

Väliaikaisen korkokaton poistuessa pelättiin korkojen palaavan samalle tasolle kuin ennen väliaikaisia lakeja. Tilastot kuitenkin osoittavat...

Väliaikainen korkokattolaki päättyy

Väliaikainen vuoden 2021 kulutusluottojen korkokattolaki on voimassa ajalla 1.1.-30.9.2021. Lokakuun alusta alkaen lainoista saa periä jälle...

Asiakastiedote: Uusi luotonantaja lisätty

Lainavertailuun on lisätty tammi-helmikuussa uusi luotonantaja. Lisäksi yksi suomalainen pankki ja kaksi muuta luotonantajaa tarjoaa uudelle...

Voit nyt turvata maksukykysi OmaLaina Maksuturvalla

Onko maksukysysi turvattu sairauden tai työttömyyden varalta? Tarjoamme First Insurance Balticin ja Maiden Life & Generalin kanssa OmaLaina ...

Asiakastiedote: Svea nyt mukana OmaLainassa

OmaLaina.fin lainavertailu laajenee, sillä nyt myös Ruotsalainen Svea on kilpailutuksessamme.

Ravintola-alan yritykset saavat nyt rahoitusta Omalaina.fi -palvelusta

Ravintola-ala on viimeisen puolentoistavuoden aikana kärsinyt rajoituksista. Nyt valoa näkyy tunnelin päässä ja yritysrahoitusta on saatavil...

Ravintola-alalle yrityslainaa nyt Omalaina.fi palvelusta

Ravintola-alalle odotettavissa helpotuksia. Ravintolarajoitukset ovat poistumassa ja rahoitusyhtiöt ja pankit uskaltavat taas myöntää yritys...

Tutkimus: Pankit jatkoivat yhdistelylainojen tarjoamista

Asiakaspalveluumme on saapunut kysymyksiä mahdollisuudesta yhdistellä useampia lainoja tai uudelleenrahoittaa yksi aiempi laina edullisemmal...

Omalaina.fi tukee suomalaista urheilua

Urheilu on täynnä tunnetta: suuria unelmia, sekä ikimuistoisia onnistumisia. Omalaina.fi on mukana tukemassa suomalaisen urheilun menestysta...

Mukana jo kaksi suomalaista pankkia OmaLainassa

Olemme työskennelleet ahkerasti auttaaksemme suomalaisia säästämään rahaa lainanhoitokuluissaan. Palvelussamme on mukana nyt jo kaksi suomal...

Uusi laki toi korkokaton lainoihin – Ota nämä asiat huomioon, jos sinulla on lainaa

Suomessa on tullut voimaan uusi lainoja koskeva korkolaki, jonka mukaan Suomessa myönnettävien lainojen nimelliskorko ei saa olla yli 20 %.

Tiesitkö, että uusi laki vaikuttaa lainojen korkoihin – Nyt kannattaa yhdistää vanhat lainat

Syksyn aikana on tullut voimaan uusi korkokattolaki, jonka ansiosta edullisen yhdistelylainan löytäminen on nyt entistä helpompaa.

Korkokattolaki 2021

Uusi väliaikainen korkokatto on voimassa 1.1.-30.9.2021. Vuoden 2021 korkokattolaki on jatkumoa vuoden 2020 väliaikaiselle laille.

Jo 52 500 yhdistelylainaa myönnetty kauttamme

Voimme ylpeänä ilmoittaa, että OmaLaina.fi kautta on haettu ja maksettu yhteensä nyt jo 52 500 yhdistelylainaa!

Korkokattolaki 2020

Suomessa tuli voimaan 1.7.2020 alkaen väliaikainen laki, joka rajoittaa tietyissä luotoissa enimmäiskoron 10 prosenttiin. Lue lisää laki muu...

Ryhmäkanne luottojen 300 % koroista – Näin vältät tilanteen omalla kohdallasi

Vanhojen luottojen 300 % korot ovat johtamassa kuluttaja-asiamiehen ryhmäkanteeseen. Kilpailuttamalla ja vertailemalla pankkisi vältät tilan...

Talvirenkaiden vaihto tulossa? – Vaihda nastarenkaat aikaisin allesi ja turvaat menosi talvella

Vaihda talvirenkaat ajoissa autoosi ja vältät pahimmat ruuhkaat rengaskaupoilla. Lue vinkit talvirenkaisen ostoon ja rahoittamiseen tästä!

Veroilmoituksen täyttäminen – Näin tarkistat esitäytetyn veroilmoituksen ilman mokia

Veroilmoituksen tarkistaminen ja täyttäminen voi olla haastavaa. Näillä vinkeillä korjaat esitäytetyn veroilmoituksen oikein, ilman turhia k...

Voiko 18-vuotias saada lainaa? – Nämä ovat vaihtoehtosi

Kuinka nuori voi hakea lainaa? 18-vuotias voi saada lainaa kulutus- tai joustoluottona, eri pankeista riippuen. Kilpailuta lainahakemuksesi ...

Maksa vain yhtä lainaa usean pienen sijasta – Yhdistä lainasi Omalainan avulla

Lainojen yhdistäminen on hyvä vaihtoehto jos on kertynyt useita lainoja maksettavaksi. Järjestelylainan avulla voit säästää jopa satoja euro...

Muuton hinta ympäri Suomen – Kuinka paljon muuttaminen oikeasti maksaa

Muutto uuteen kotiin saattaa maksaa yllättävän paljon ja kulut saattavat nousta jopa tuhansiin euroihin. Lue tästä vinkit miten säästää muut...

Vältä maksamasta lainastasi liikaa

Kallis ja omaan taloudelliseen tilanteeseen sopimaton laina on usein syynä ongelmiin. Voit välttyä maksamasta lainastasi liikaa - me kerromm...

Miten varautua taantumaan? – Näin selviät talouden laskusta

Miten valmistautua tulevaan taantumaan? Entä kuinka paljon jokaisella pitäisi olla rahaa säästössä puskurivarastossa? Lue tästä miten selvit...

Väliaikainen konkurssilaki päättyy – varmista yrityksen kassan kestävyys

Väliaikainen konkurssilaki päättyy, jolloin yrityksen maksukyvyttömyysolettama lyhenee. Varmista, ettei tilapäinen kassavaje aiheuta maksuky...

Vakuudeton yrityslaina paikkaa yrityksen väliaikaisen kassavajeen nopeasti

Paikkaa kassavaje nopeilla toimilla. Kilpailuttamalla yrityslainat netissä voit saada edullista ja nopeaa yrityslainaa jopa 8 milj. € ilman ...

Tiedätkö mikä PSD2 on? – Uudet tahot voivat nyt nähdä pankkitietosi

Tiedätkö uusista pankkipalvelujen muutoksista? Uuden PSD2-direktiivin tultua voimaan eri yritykset voivat päästä käsiksi asiakkaiden pankkit...

Tiedätkö kuinka paljon saat lapsilisää ja muita tukia kun vauva syntyy?

Työssäkäyvän äidin tulot laskevat suuresti kun lapsi syntyy ja perheen talous voi kokea isonkin takaiskun. Lue tästä kuinka paljon oikeasti ...

Näin yrityksesi avainluvut voivat vaikuttaa lainanhakuun

Yrityksen menestys riippuu taidosta tulkita sen avainlukuja ja tehdä oikeita päätöksiä. Avainluvut voivat vaikuttaa myös yrityksen lainakelp...

Yrityslainat kilpailuttava hyötyy monin tavoin

Pienet ja keskisuuret yritykset eivät voi käyttää tärkeän rahoituksen hakemiseen useita viikkoja. Kilpailuttamalla lainat OmaLainassa yritys...

Yrityslainojen myöntäminen kasvoi vuoden takaiseen

Maailman avautuessa luotonantajilla on jatkuvasti parempi usko suomalaisiin yrityksiin. Yrityslainojen myöntö kasvoi vuoden takaiseen 2297%.

Rakentamiseen erikoistuneet yritykset nostavat yrityslainansa Omalaina.fi -palvelusta.

Rakentamiseen erikoistuneet yritykset suosivat lainavertailupalvelua. Väliaikainen kassavaje kannattaa paikata kilpailutetulla yrityslainall...

Mukana jo yli 15 yrityslainoihin erikoistunutta luotonantajaa

Kilpailutamme yrityslainat jo yli 15 yrityslainoihin erikoistuneen luotonantajan kesken. Voit hakea haluamaasi yrityslainaa 8 milj. € asti i...

Rintamamiestalon remontti – Lue hinta-arviot ja vinkit vanhan talon remonttiin

Vanhan rintamamiestalon kunnostaminen on monen perheen unelma. Lue tästä 5 hinta-arviota rintamamiestalon remontoimiseen ja parhaat vinkit t...

Rahoita syksyn kasvavat menot edullisella lainalla – mutta toimi pian

Koulujen alku tai muutto voivat olla alkusyksyn rahanreikiä. Syyskuun aikana lainaa hakeva hyötyy väliaikaisesta 10% korkokatosta.

Rahaa työttömyyskassasta? – Tee näin jos sinut lomautetaan

Työttömyyskassa on apuna kun lomautus tai työttömyys iskee. Mutta entä jos päiväraha ei riitä? Ota nämä säästövinkit käyttöön jos sinut loma...

Pitäisikö sinun avata ulkomainen pankkitili? – Sinulla on oikeus pankkitiliin missä tahansa EU-maassa

Pankkitilin avaaminen toiseen EU-maahan on oikeutesi Suomen kansalaisena. Jos matkustat usein samaan EU-maahan, kannattaa paikallisen pankki...

Millä rahalla opiskelija elää?

Vaikka korkeakouluopetus on Suomessa ilmaista, tarvitsee opiskelija silti rahaa jolla elättää itsensä. Lue tästä vinkit opintojen rahoittami...

Voinko yhdistää vain osan lainoista?

Etkö saanut haluamaasi lainatarjousta? Myös pienempi lainatarjous kannattaa hyödyntää lainojen yhdistämisessä. Lue tästä vinkit lainojen yhd...

Miesten ja naisten rahankäyttö

Naiset suunnittelevat talouttaan pitkäjänteisesti ja miehet ottavat tarpeettomia taloudellisia riskejä - tuttuja väittämiä monelle. Onko nii...

Menestyvä yritys investoi ketterästi

Kasvavan yrityksen ei pitäisi joutua jarruttelemaan turhaan. Vakuudeton yrityslaina auttaa kasvattamaan yrityksen liiketoimintaa nopeasti!

Maksa pois kallis luottokorttivelka

Luottokortti on nopea ja vaivaton tapa lainata rahaa. Luottokorttivelka voi kuitenkin olla rasite. Lue miten tunnistat kestämättömän luottok...

Luottokelpoisuus

Vaikuttaako luottokelpoisuutesi lainan hakuun? Lue tästä 5 syytä siihen, miksi et välttämättä saa pankilta lainaa, ja miten voit korjata asi...

Lasku myöhässä

Jos laskun eräpäivä on jo mennyt mutta et ole maksanut laskua, älä panikoi vaan selvitä asia. Laskun eräpäivän jälkeen sinulla on vielä aika...

Näin lainoja yhdistävä voi säästää – esittelemme konkreettisen esimerkkitapauksen

Lainojen yhdistämisestä puhutaan paljon, mutta monelle on epäselvää miten edut voivat olla mahdollisia. Esittelemme konkreettisen esimerkkit...

Mihin käyttäisit 5000 euroa lainaa? – Näihin asioihin suomalaiset hakevat lainaa

Autoremontti vai lomamatka? Lue lista siitä mitä suomalaiset ostavat 5000 euron lainalla! Hae lainaa 5000 euroa edullisesti ja helposti, Oma...

Pidä yrityksen kassa kunnossa lomarahojen maksusta huolimatta

Vuotuisten lomarahojen ulosmaksu voi tehdä tuntuvan loven pk-yrityksen kassaan. Vakuudeton yrityslaina auttaa pitämään yrityksen kassan kunn...

Parempia taloudellisia päätöksiä – Älä tee näitä virheitä uudelleen

Miten saada perheen talous takaisin jaloilleen? Paremmat taloudelliset päätökset ovat vain muutaman muutoksen takana. Näillä vinkeillä pääse...

Venäjälle asetettujen pakotteiden vaikutuksiin voi varautua yrityslainalla

Venäjää kohtaan asetetut pakotteet ja voivat vaikuttaa yritysten toimintaan monella tapaa. Pakotteiden taloudellisiin vaikutuksiin voi kuite...

Ostatko liikaa osamaksulla?

Tuliko taas tilattua uusia vaatteita osamaksulla? Liiallinen luotolla maksaminen voi johtaa velkakierteeseen. Lue tästä, miten korjata tilan...

Oma remontti taloyhtiössä?

Omaan remonttiin tarvitaan aina lupa, jottet joudu maksamaan remonttia kahteen kertaan. Lue mitä tulee muistaa kun harkitsee omaa remonttia ...

Tämä on kattavin muistilista täydelliseen muuttopäivään

Tiedätkö mitä tulee huomioida kun muutat uuteen asuntoon? Valmistaudu uuteen kotiin ja lue tästä kattavin muistilista ja parhaat vinkit asun...

Näin vertailet pankkeja oikein

Milloin vertailit korkoja muista pankeista? Pankkien hinnat voivat vaihdella suuresti. Lue ohjeet miten vertailet ja valitset itsellesi uude...

Oikea laina tarpeeseesi – näin valitset oikean lainamuodon

Kertaluotto vai jatkuva tililuotto? Oikean lainan valitseminen voi tuntua vaikealta. Lainan käyttötarkoitus kuitenkin määrittää sopivimman l...

Mitä sinä vertailet?

Tuemme ylpeänä suomalaista urheilua. Jos meiltä kysytään, se on ainoa asia, joka on vertailematta parasta! Kysyimme kuudelta suomalaiselta u...

Miten sijoittaminen kannattaa aloittaa?

Sijoittamisen voi aloittaa kuka tahansa jolla riittää kiinnostusta ja kärsivällisyyttä. Löydä OmaLainan kautta halpa laina jolla pääset alku...

Miten säästää rahaa arjessa?

Säästäminen pakollisissa menoissa voi olla hankalaa. Arjessa pystyy kuitenkin säästämään rutkasti euroja. Katso tästä 5 vinkkiä auttamaan ar...

Kun lakkoavustus ei riitä – Rahoitusta arjen kuluihin

Saitko liian vähän lakkoavustusta lakon aikana? Jos lakkoavustus ei riitä, voit hakea ylimääräistä rahoitusta OmaLainan kautta. Kilpailutamm...

Lainojen yhdistäminen voi tuoda yllättäviä säästöjä

Useiden pienten lainojen takaisinmaksu on kallista. Näin maksat kerralla kaikki pienlainasi takaisin ja huolehdit vain yhdestä yhdistelylain...

Lainasi korot ovat voineet nousta vuodenvaihteessa

Kuluttajaluottojen enimmäiskorkoa rajoitettiin jälleen vuodenvaihteessa voimaan tulleella väliaikaisella lailla. Lue vuoden 2020 korkokatost...

Mistä tarpeeksi lainaa?

OmaLainan kautta voit hakea rahoitusta remonttiin, arjen kuluihin ja suuriin hankintoihin. Lupaamme sinulle helpon ja mutkattoman lainojen v...

Suomalainen käyttää häihin 10 000 euroa

Häiden keskimääräinen hinta Suomessa on noin 10 000 euroa. Lue tästä lisää suomalaisten häiden hinnasta ja niiden rahoittamisesta!

Milloin kesämökki kannattaa hankkia ja millä hinnalla?

Monen suomalaisen haave on yhä oma mökki jossa viettää kesän lomaviikot. Lue tästä kaikki tarvittavat tiedot ja vinkit kesämökin hankkimisee...

Kannattaako pariskunnan avata yhteinen pankkitili?

Yhteinen pankkitili tulee puheeksi naimisiin mennessä, tai jos pariskunnalle syntyy lapsia. Tiedätkö mitä hyötyjä ja haittoja yhteisestä pan...

Korot laskussa – Lainaa haetaan päivittäisiin hankintoihin & liikkumiseen Suomessa

Yhdistelylainojen hakeminen on vähentynyt, vaikka korot ovat tällä hetkellä ennätysalhaalla. Sen sijaan lainaa haetaan nyt liikkumiseen koti...

Kannattaako leasing-auto?

Leasing-auto on vuokra-auto, josta maksetaan kuukausittain toistuva käyttömaksu. Onko leasing-auto kuitenkaan kannattava? Lue vinkit!

Käsiraha autoa ostaessa

Voit itse määrittää käsirahan suuruuden autokaupoilla. Kannattaako käsirahan olla suuri, vai voiko auton ostaa täysin ilman käsirahaa? Lue p...

Irti vaarallisesta velkakierteestä: Lue bloggaaja Diina

Suosittua Diiskuneiti-blogia kirjoittava Diina-Maria kertoo velkataakan kanssa tasapainoilusta ja lainojen yhdistämisen tuomasta helpotukses...

9 helppoa keinoa hankkia lisätuloja

Päivätyöstä saatavat tulot eivät aina riitä kattamaan kaikkia arjen kuluja ja rahaa on saatava lisää. Lisätienestejä voi hankkia yllättävill...

Budjettimatka Eurooppaan ja sen ulkopuolelle

Lähde pakoon Suomen kaamosta ja kylmyyttä matkalainan avulla. Katso tästä halvimmat ja suosituimmat lomakohteet talvelle Euroopassa ja sen u...

Lainaa edullisemmin Ruotsista?

Kohtuulliset korot ja joustavat ehdot ovat syitä miksi suomalainen valitsee ulkomaisen pankin. Tarjonnan kasvaessa kilpailuttaminen on yhä t...

Laina Norjasta?

Suomessa toimii useita ulkomaalaisia pankkeja, joista suurin osa on pohjoismaisia. Katso saatko paremmat lainaehdot ja korot esimerkiksi Nor...

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Kuinka paljon voit saada lainaa, riippuu siitä mistä olet sitä hakemassa. Lainan määrästä päättävät ne pankit ja rahoitusyhtiöt, jotka laino...

Kuinka paljon auton ylläpitäminen vuodessa maksaa?

Tiedätkö kuinka paljon auton ylläpitäminen maksaa? Lue mihin rahasi kuluvat ja miten voit löytää auton hankkimiseen ja ylläpitoon edullinen ...

Ensimmäisen auton ostaminen – Mitä täytyy tietää auton valitsemisesta ja rahoituksesta

Mitä kaikkea sinun pitäisi tietää kun ostat ensimmäistä omaa autoa? Entä kannattaako sinun ostaa käytetty vai täysin uusi auto? Lue tästä vi...

Pienyrittäjä, näin selätät ennakkoverojen tuomat taloushaasteet

Jäännösverot tulevat monelle pienyrittäjälle ikävänä yllätyksenä. Yrityslainan avulla voit vastata taloustilanteen yllättäviin muutoksiin jo...

Digipankit ovat täällä – Ethän hae lainaa ilman pankkien vertailua

Milloin viimeksi olet kilpailuttanut lainasi muualla kuin omassa pankissasi? Anna digipankeille mahdollisuus! Testaa lainojesi uusi korko ja...

Huomasi heti, miksi se lainavertailu aina kannattaa

Suositun Mutsis on -blogin ylläpitäjä Emilia Huttunen kilpailutti lainat perheen isoa hankintaa varten johon lainavertailu toi arvaamatonta ...

Avioeron hinta – Miten selvitä erosta taloudellisesti

Avioeron hakeminen ei ole ilmaista, eikä yleensä myöskään halpaa. Hae apua ja kilpailuta rahoitus avioeron horjuttamaan talouteen OmaLaina.f...

Korkokattolaki vaikuttaa sinunkin lainaasi

Kaikkia lainoja sitoo korkokattolaki, joka uudistuksen myötä on 20 %. Tässä artikkelissa kerromme miten korkokatto vaikuttaa sinunkin lainaa...

Lainanvertailupalvelu on luotettava apu lainojen vertailussa – Kilpailuta lainasi vastuullisesti

Vertailupalvelut auttavat lainan kilpailuttamisessa usean pankin kesken. Anna OmaLainan auttaa sinua löytämään itsellesi reilu ja halpa lain...

Kesällä nostetaan auto- & venelainoja

Kesä on aina ollut tyypillistä aikaa hankkia rahoitusta autoon tai veneeseen. Tyypillisesti kulkuvälineitä hankitaan toukokuusta elokuulle.

Mistä rahoitus käytetyn auton ostoon?

Suurin osa Suomessa myydyistä autoista on vaihtoautoja. Hoida rahoitus kuntoon ajoissa ja hae autolainaa OmaLainalta 100 - 60 000 euroa.

Aleksi sai apua yksinhuoltajan lainakuluihin

Maksatko takaisin useaa eri lainaa suurilla koroilla? Ratkaisu kalliisiin luottoihin on yhdistelylaina, jonka avulla maksat pois aikaisemmat...

Miksi en saa lainaa vaikka luottotietoni ovat kunnossa?

Etkö saa lainaa vaikka luottotietosi ovat täysin kunnossa? Lue tästä 5 syytä siihen, miksi et välttämättä ole saanut lainaa, ja miten korjat...

Onnea ja menestystä uudelle yritykselle

Omalaina.fi palvelun kautta nykyisin vakuudetonta yrityslainaa helpommin uusille yrityksille.

Inflaatioon ja korkojen nousuun voi varautua

Talouden epävakaat näkymät huolestuttavat monia. Epävakauteen voi kuitenkin varautua ja oman talouden puskuria vahvistaa sopivalla lainalla.

Huolettoman lomailijan muistilista

Lomakausi tarkoittaa usein selvästi kasvavia menoja ja varsinkin ulkomailla matkailevan on hyvä varautua myös täysin yllättäviin kuluihin.

Tilannekatsaus kesän 2022 korkotilanteeseen

Voimakas inflaatio ja sitä seurannut korkojen heilahtelu huolestuttaa monia lainanhakijoita. Selvitimme miten kulutusluottojen korot ovat mu...
Näytä lisää